hits

BESTEMOR GUDRUN SINE ALLER BESTE SMKAKER!

I gr lovte jeg dere dele noen oppskrifter p noe av det vi bakte til Olivia's 1-rs dag, blant annet et par sorter fra min kjre bestemor Gudrun sin personlige og hndskrevne koke-og bakebok. Hun er dessverre ikke fysisk iblant oss lengre, men til gjengjeld er hun fremdeles veldig sterkt til stede i hjertene vre!

Da hun dde var jeg s heldig f beholde en av de tingene jeg knytter aller mest opp til minnet av henne, nemlig denne perlen av en oppskriftsbok hun samlet alle sine retter og bakster i.

Jeg kan fremdeles kjenne duften av takken og melet hun stekte klenning p, den varme smulten jeg mtte passe meg ekstra for nr hun lagde smultringer, eller det lure, men varme smilet hennes nr jeg klarte overtale henne til lage min barndomsfavoritt; "Karamellpinner", som ogs noen kaller "Colakaker" eller "Brune Pinner".

Disse karamellpinnene anbefaler jeg deg finne oppskriften p i en forestende novemberutgave av bladet Kamille, der jeg og Olivia baker til jul. Mens i DETTE innlegget fr du dog de magiske ingrediensene til SERIST verdens beste sandkaker, som ogs funker som bare dt som bursdagssnacks ogs!

Here's The Drill:

(Og hemmeligheten bak den perfekte konsistensen og smaken er bytte ut skoldne mandler med kokosmasse !)

1/2 kg smr

1/2 kg sukker

2 ss kokosmasse (Personlig liker jeg ha oppi litt mer)

1 egg

Mel til passe deig

1. Smr og sukker rres hvitt

2. Ha i egg og kokos

3. Ha i mel til passe deig ( Her har jeg mttet prve ut litt selv gjennom rene , og gjetter p at rundt 300 gram pluss minus er i nrheten av det jeg har brukt)

4. Stekes lysebrun (Enig i at dette kanskje var litt vagt, men jeg steker de p 175 grader og tar de ut litt fr de blir lysebrune for da blir de heller litt seige OG crunchy enn bare crunchy!)

Nr bestemor fikk venninner p besk, pleide hun ofte varte opp med multekrem som tilbehr til sandkakene. Selv er jeg ikke s glad i krem, men selvplukkede multer rrt i litt sukker er noe av det beste jeg vet, s en liten dsj av det holder i massevis for min del.

Mannen min sine luftige hveteboller er s sjuuukt gode at jeg har mistenkt han for ha unaturlige (og litt vl feminine) bakeevner!?

Helt rlig er kanskje ikke "menn som baker" det mange av oss jenter frst og fremst har forbundet med typisk manne-hot tidligere!? Hvor den hvite t-skjorta og de slitte jeansene er blitt bytta ut med et rosa forkle, konditorfarge og en kjevle liksom.

Men samtidig er det superkult at flere menn n nettopp tr utfordre disse gamle kjnnsrollene, der man tidligere bare har sett kona litt lutrygga inn i brdbakerovnen!

S ingen trenger fle seg bake-krenket her! Jeg heier p dere, gutta!!

For make no mistake, menn som er flinke til lage MAT er skikkelig SUPER MANLY MEN alts, og der scorer hvertfall far i huset her full pott for si det snn, til glede for bde store og sm her p hjemmebane!

Men sannheten om "Bakemester'n"kom da endelig for en dag, da jeg spurte hva hemmeligheten bak disse n beryktede bollene faktisk er, og fikk til svar at:

"Nei, alts, det er vel bare en oppskrift jeg sikkert har funnet p en eller annen matblogg da, eller bare har googlet etter typ "verdens beste boller"!!

S n har jeg gjort nettopp dt selv, og legger ut linken HER til Trines Matblogg som er den siden jeg har funnet ut at han refererte til.

Den siste oppskriften dere skulle f var toppingen jeg brukte p min ellers, og helt rlig talt, mislykkede muffinbunnkake!

Men toppingen jeg fant p mylittlekitchen.no var altfor god til ikke deles:

Husk plukk med deg et "Kamille" i november for oppskriften p karamellpinnene da;) Anbefaler deg i hvertfall teste ut n av bestemors kakesorter om du liker bake, og ikke minst smake, deilig nostalgiske kakesorter!

Isfall kan jeg se for meg en viss ydmyk og glad Bestemor Gudrun sitte p en sky med det lure og varme smilet sitt, mens hun drysser litt magisk "bakekunstpulver" fra himmelen og ned over bakverket ditt...

Og dt unner jeg dere alle.

-For bestemor var i mine yne verdens beste til bake!

Klem//Marthe

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar