hits

Life

LITT SKUMMELT OG SKAMBELAGT

Goood påske!!

Nå har vi endelig tatt en etterlengtet påskeferie, og hele familien har dratt til Trysil der vi skal nyte to netter på hotell før vi skal tilbringe helgen hos et vennepar.

Da vi kom opp i går dro vi rett til spa-og basseng området, og barna elsker bassenget her hvor man også kan svømme ute!

Jeg og Emma Lou tøffet oss litt med å gå ut i -6 grader i bare badetøyet før vi løp inn i saunaen igjen, og vi rakk til og med å knipse litt tullebilder av hverandre- mens vi hakket tenner, hehe...

Plutselig fikk jeg en følelse av at jeg var klar for å dele noe jeg har hatt på hjertet en stund, men syntes det har vært såpass vanskelig å deale med det selv at tiden har liksom ikke vært moden. Men jeg synes det må være rom for å være åpen om ting når man står I noe også, ikke bare lenge etter når alt er bra igjen...

Det var kjempeskummelt, og jeg vurderte å slette det med én gang jeg la det ut, men tilbakemeldingene kom så raskt og var så overveldende hyggelige at jeg ga F...og lot den stå...

Og alle meldinger, kommentarer og dm’er, viser at jo mer åpen man er, viser det seg alltid at det er flere som står i samme situasjon eller kan kjenne seg igjen i deler av historien. Ofte er ting som er vanskelige å snakke om veldig skambelagt, men ved å tørre å dele tror jeg vi kan slå sprekker på dette skamtrollet, og samtidig inspirere hverandre gjennom både gode og mer utfordrende tider...

Nå går historien min nesten tjue år tilbake tilsammen med de utfordringene som har kommet min veg, og herregud for en sinnsyk digg og fantastisk mann jeg har som har stått som en klippe hele veien. Shit, jeg er forelska ass!! Han fortjener en partner som tar godt vare på seg selv, og det skal han fader meg få!!

Og han skal definitivt få et ekstra stort påskeegg i år...

Her er gårsdagens instagramtekst:

«Litt skummelt å dele og legge ut, but here it goes...Dette er ikke et «se på meg og kroppen min» bilde. Eller jo, på en måte er det dét. For jeg har ikke alltid lyttet til og respektert «huset» jeg bor i, og den har heller ikke alltid spilt helt på lag med meg. I tjue-årene strevde jeg med spiseforstyrrelser, men ble heldigvis frisk etter ti lange år ved hjelp av mine støttende nærmeste. I tredveårene har vi gått i gjennnom mange år med ufrivillig barnløshet og mistet seks på veien. Til slutt var vi så utrolig heldige å få vår eldste datter, Emma Louise. Men mammaen hennes ble etter fødselen brått syk av borreliose etter flåttbitt, og var mer eller mindre sengeliggende i ett år. Det tok tid å bygge opp både psyken og det fysiske etter ett år med mange kjipe symptomer, tilstander og medisiner, og kortisonen var ekstra raus med å gi meg en endelig matchvekt på 97 kilo. Da jeg til slutt ble friskmeldt kunne jeg ikke brydd meg mindre om hvor vektnålen stoppet, jeg var bare så uendelig takknemlig for å bli frisk og for å ha overvunnet nok et hinder. Og få lov til å bli mamma og kjæreste på ordentlig igjen. Jeg vet ikke helt hva som er grunnen til at jeg etter fødselen av Olivia har slitt med så mye smerter i alle ledd og muskler som jeg har gjort, men jeg gjetter at kroppen min er litt sliten etter alt den har gjennomgått. Men jeg gjorde endelig noen viktige valg for meg selv for noen år siden, og ett av de var å begynne å spille ball MED kroppen min igjen...Jeg kunne omtrent høre at kroppen min bønnfalt meg om mere styrke og kjærlighet, og endelig følte jeg meg sterk nok til å lytte til den og gi næring til ønskene. Nå har jeg nylig fått diagnosen kronisk muskelsmertesyndrom, som er kjipt i seg selv, men den beste delen av det er at trening og kosthold er den beste medisinen. Så selv om jeg har både kjempegode og mindre gode dager, er jeg nå veldig glad for at jeg tok de valgene jeg tok, og at fysisk aktivitet og mat er blitt en god venn igjen. Kroppen min er på langt nær en perfekt kropp, men det er min kropp, og siden vi er stuck sammen i forhåpentligvis mange år til, skal i hvertfall jeg gjøre mitt til at den smiler mest mulig fremover. God påske alle sammen🐣//M»

ER MAN EN DÅRLIG MAMMA OM MAN SETTER SEG SELV FØRST NOEN GANGER??

Denne helgen har jeg vært på venninnetur til Hemsedal, og kost oss gluggers oppe i hytta til en venninne rett ved Skarsnuten med utsikt over hele bakken og dalen. Jeg tror Hemsedal er vinterfavoritten min, selv om jeg liker veldig godt både Trysil, Geilo og Norefjell også!!

Det jeg dog synes er litt rart, er at flere har tatt kontakt både på SOME eller spurt meg direkte om ikke mannen min synes det er ugreit at jeg drar på venninnetur slik at han blir alene med barna.

Og jeg skjønner ikke problemet for å være helt ærlig??

Når stiller man et slikt spørsmål når en mann/pappa gjør det samme??

Typ ALDRI!

Jeg hadde aldri akseptert å være sammen med noen som ikke unnet meg litt alene- eller venninnetid innimellom. Heldigvis er jeg sammen med en som gjør akkurat det, men jeg er alvorlig bekymret over at det virker som om mange andre menn (2018 still???) tydeligvis ikke tillater dette, siden jeg ofte føler jeg får disse spørsmålene de gangene jeg prioriterer meg selv eller venninnetid! Og det overrasker meg også, om så er tilfellet, at vi mammaer bare skal akseptere det!!??

Jeg tror alle mødre og fedre har godt av å få få litt space innimellom. Vi lever tross alt i en superhektisk hverdag, med jobb, henting og levering, rydding og matlaging og masse aktiviter som skal planlegges og gjønnomføres til enhver tid, så at man unner seg en pustepause i ny og ne tror hvertfall jeg er kjempesmart for hele familien.

Happy parents, happy babies tror jeg så inderlig på, og er mitt levemantra!

Jeg husker jeg hørte en samtale mellom Jada Pinkett Smith og hennes egen mor og datter, og Oprah tror jeg det var (søk opp på YouTube). Det intervjuet gjorde et uslettelig inntrykk på meg, og gjorde meg enda sterkere i troen at vi som kvinner må tørre å sette oss selv på prioriteringslista også.

Menn har alltid gjort det, and so can we!!

Jeg tror de fleste av oss av og til kjenner behov for å hente oss inn litt igjen noen ganger, og selvfølgelig er det mange måter man kan gjøre det på. Noen ønsker seg bare en time på sofaen med en varm tekopp og en bra netflixserie. For noen er kanskje en treningsøkt eller et frisørbesøk det som gjør susen akkurat den dagen. Og til de som er så dristige å si høyt at de ønsker seg et par dager på fjellet, så sier jeg:

JUST DO IT!!

Små pauser i hverdagen er en investering som jeg er helt sikker på påvirker resten av familien positivt også.

Og i tillegg synes jeg det er viktig å sette eksempler for døtrene mine også, slik at de også skal tørre å sette seg selv på prioriteringslisten den dagen de selv får barn. Det å ta godt vare på seg selv og vise selvomsorg, er ikke kun en ren egoistisk akt, men en familieinvestering og i mine øyne selve nøkkelen til å oppnå en god balanse i hverdagen. Og det gjelder selvfølgelig ikke bare for oss mammaer. Jeg unner virkelig hver eneste pappa det samme også selvfølgelig!

Nå er det sikkert mange som tenker at det er umulig å få til dette midt i tidsklemma, og jeg må ærlig innrømme at jeg og mannen min er kjempe heldige som har verdens snilleste besteforeldre på begge sider som alle bor like ved oss og alltid stiller opp, slik at vi faktisk får en hektisk kabal til å gå opp. Det gjør også at vi får endel kjærkommen bonustid sammen som jeg er ekstremt takknemlig for og aldri tar for gitt.

Men uavhengig av hvor mye hjelp eller ikke man har utenfra, tror jeg det uansett hjelper å bare være litt mere bevisste til og med! Å bare tenke at det faktisk ER lov å stjele til seg noen minutter med favoritt podkasten din på kvelden eller dusje noen minutter ekstra lenge på morningen, gjør kanskje at plutselig så bare gjør man det-uten å stresse eller å ha dårlig samvittighet.

Så lenge man backer og unner hverandre litt egentid (om det føles nødvendig), så skal det la seg gjøre.

Det unner jeg både deg, og resten av familien din!!

Klem//Marthe

Ps: Gjerne legg igjen en kommentar om du har noen synspunkter rundt temaet, and feel free to share om du synes dette er viktig å snakke om.

Outfit:

Nyheter som kommer til høsten på MagMaLou fra Designer Remix og Baum und Pferdgarden.

GOD JUL OG ET KJEMPEGODT NYTT ÅR!!!

God 1. juledag alle sammen!

Håper dere alle har hatt en fin julefeiring så langt, selv om jeg vet at mange dessverre får noen ekstra utfordringer som kommer med julefeiringen. Jeg vil derfor sende ekstra mye omtanke til alle som ikke synes denne høytiden er så lett.

Så derfor er dette en julehilsen spesielt dedisert til alle som føler seg ensomme, til dere som har mine og dine barn og kanskje ikke fikk være sammen med de du aller helst ønsket på julaften, til alle som kanskje ikke har råd til å handle inn like mye mat og gaver som man hadde ønsket, dere som nettopp har mistet noen eller forbinder julen med noe trist, til alle som opplever misbruk uansett hvilken form den kommer i og til absolutt alle som opplever julen som en ekstra sårbar tid.

Jul og nyttår er tid for både omtanke og ettertanke. Siden livet kan være så skjørt, kjenner jeg på en stor takknemlighet over 2017 og har ønsker og forhåpninger om et like fint og innholdsrikt 2018, både for meg og mine, men også for alle dere fine lesere!

Mitt store mål for 2018 er å få mere kontroll på mine nakke, rygg og muskelissues, så jeg kan være mere aktiv her på bloggen også. For jeg liker godt å kunne skrive og forhåpentligvis også kunne inspirere litt som mamma, gründer, kjæreste, stylist og make-up artist. Det er de tingene i livet som betyr aller mest for meg, altså jobb og familie, så hvis jeg får muligheten til å dele enda mer av det som hvertfall inspirerer meg, hadde jeg blitt supertakknemlig!

Hva er dine ønsker og målsettinger for det nye året??

Uansett hva de er, så heier jeg på deg!

You can do it!!

Because don't dream bigger than your own life!

L.I.V.E I.T!!

Med ønsker om en fin og fredfull jul//Marthe

EN HYLLEST TIL #METOO-GENERASJONEN!

Det kan ikke være mange som ikke har fått med seg Harvey Weinstein-saken som har pågått de siste ukene. Hollywood-mogulen har gått fra å omtrent eie hele LA-LA land til å bli en offisielt forhatt og utskjelt overgriper kjent over hele verden.

Tror ikke han noengang ante hvilke konsekvenser hans gjerninger skulle få, hverken for han selv eller for de jentene han var en jævlig overgriper og asshole mot.

Men for en stemme dette har gitt grobunn for!

Jenter og kvinner over hele verden twitrer og poster sine personlige opplevelser med emnekoden #metoo.

Jeg kunne ikke vært mere glad for at jenter i større grad enn før tør å stå frem med sine historier. Disse jentene er kjempetøffe og fortjener en stor applaus for å vise en litt tryggere veg for de som kommer etter.

Jeg vet ikke hvor mange historier jeg har opplevd selv eller hørt venninner fortelle som omhandler å bli ufrivillig tafset på, slutshamet eller å bli manipulert til å gjøre noe man ikke vil. Flere har blitt stalket og andre er blitt utsatt for hersketeknikker og sexpress på jobben.

Dessverre har altfor mange opplevd at en gutt eller mann har forgrepet seg med verst tenkelige utfall også. Og ofte føler disse jentene på en så stor skam etterpå at mange ikke tør å si fra, og mange av de som faktisk gjør det, blir ofte ikke trodd.

Som voksne ansvarlige mennesker synes jeg vi har en moralsk plikt til å bidra med større åpenhet og økt kunnskap om overgrep for å beskytte våre døtre og jenter generelt!

Skulle ønske samfunnet og spesielt skoleverket praktiserte enda større åpenhet rundt dette temaet. Jeg er sikker på at barn og ungdommer har kjempestor nytte av å lære mye mer om sex og samliv, og ikke minst om grensesetting og respekt for andres grenser også.

Usikkerhet skaper grobunn for dårlige avgjørelser, mens kunnskap gjør det motsatte.

Derfor virker det heldigvis som det er større fokus på disse temaene nå i 2017 enn da jeg selv gikk på barne-og ungdomsskolen! Men vi kan aldri snakke om noe så viktig høyt nok eller for mange ganger.

Men det er ikke bare unge gutter som trenger å lære, vi har vel alle hatt våre ymse opplevelser i voksenlivet også. Det har ikke skortet på ganske hårreisende historier bare blant meg og mine venninner i hvertfall for å si det sånn!! Det virker som om noen gutter og menn tror de kan ta seg alle mulige friheter og komme seg unna med det.

Men gutter, til info:

-Plystring på gata er bare sykt harry og veldig kleint!

-Og når dere "helt tilfeldig" gnir dere inntil en jente på en konsert eller et utested, så bør du ta heller ta beina fatt og gå hjem for en kald dusj!

-INGEN (!!) synes det er spesielt topp stemning å få tilsendt penisbilder fra fremmede på MMS! Punktum!

-Og til deg som tror at makt, penger og høy samfunnsposisjon er nok til å oppføre seg som en jævla psycho dust, that' s just pathetic man.

Menn, dere må skjønne det! Vi har ikke automatisk lyst til å ligge med deg selv om du selv synes du er en spesiell flott sort av menneskearten, du er fysisk sterkere enn oss eller du blafrer med store sedler i en bar og skryter om hva du har eller gjør.

Og selv når man møtes på en veldig hyggelig og gjensidig måte og jenta flørter tilbake med deg, betyr ikke det at hun automatisk skylder deg et ligg fordi!

Det er faktisk ikke lenge siden jeg sto og vasket hendene mine på et utested i Oslo og ante fred og ingen fare, da en drita full fyr kommer bak meg og prøver å græbbe titsa mine bakfra. Heldigvis våknet G.I.Jane i meg, så jeg fikk slått bort hendene hans, dyttet han bort og løp opp til vakten og ba de fjerne denne bavianen av et menneske som tror at slik oppførsel er ok.

Well, newsflash, it's not!!

Så jenter! Bevare, det finnes ulv i fåreklær der ute, så kvess klørne dine. Ingen menn har lov til å ta seg til rette uten ditt eget samtykke!

Så til dere menn som fremdeles synes dere kan ta dere kan gjøre nettopp dette:

SKAM DERE!

Ta deg heller en ekstra titt i speilet og oppsøk hjelp, be a Man og aksepter et nei for et nei!

Men heldigvis finnes det selvfølgelig enormt mange vidunderlige menn der ute også! Menn du ønsker som far og rollefigur for barna dine! Menn som får deg til å føle deg som verdens heldigste, som du bare vil slenge deg inn i armene til! Menn som får deg til å føle deg trygg og elsket. Som du vet bare ønsker deg vel, og ville gjort alt i verden for å beskytte deg!

Så tuuuusen takk til dere, som gjør verden et mye bedre sted å være i, i motsetning til de tikkende bombene som utgjør en trussel for våre døtre, venninner, søstre og også mødre.

Til slutt vil jeg gjerne sende en hyggelig hilsen til alle dere nydelige guttemammaer og guttepappaer der ute, som har en ekstra stor og viktig jobb! Vær tidlig ute med å snakke med sønnene deres, og lær de hvor viktig gjensidig respekt er. Så skal vi jenteforeldre selvfølgelig gjøre det samme med våre.

New Hashtag: #inittogether

//Marthe

NYFORELSKET!!!

#annonse

Jeg elsker å kjøre bil!!

Det er noe med det å sitte i en bil og kjøre fra A til B med favorittlåtene så høyt at du bare vil synge med for full hals, uten at noen klager på støynivået! Eller å kjøre til sommerhuset på Sørlandet eller hytta på fjellet og bare nyte synet av Norges nydelige natur som suser forbi og glede seg til en helg med bare kos og chill.

Desto eldre jeg blir, desto mer kresen blir jeg til hvilken bil jeg faktisk kjører! Jeg stiller for eksempel mye strengere krav til sikkerhet – spesielt etter at jeg fikk barn selvfølgelig. Nå for tiden kjører jeg lykkelig rundt i markedets mest avanserte småbil, og kan endelig røpe at jeg er så heldig å ha blitt ambassadør for nye Ford Fiesta denne høsten. Og halleluja, jeg er rett og slett litt nyforelsket i min nye, røde bestevenn; en Ford Fiesta Titanium.

Jeg kjører generelt ganske mye, spesielt bykjøring, og jeg må si at denne lille rakkeren rett og slett gjør livet mitt litt enklere for meg for tiden! For selv om jeg faktisk må innrømme at jeg er en jævel til å lukeparkere (not kidding!!), så har denne herligheten parkeringsassistanse så den kan så godt som parkere seg selv, og for en med rygg-og nakkeproblemer er det ekstra digg med blindsonevarsler i sidespeilene, så jeg ikke trenger å vri av hodet for å dobbeltsjekke om det ligger en bil ved siden av. I tillegg har den mange andre funksjoner jeg gleder meg til å fortelle om, men først må vi snakke litt om det fantastiske eventet Ford of Europe arrangerte tidligere i sommer!!

Jeg og andre norske og internasjonale influencere og journalister ble invitert med på en helt fantastisk tur i Valladolid i Spania. En liten, sjarmerende landsby nord for Madrid. Vi bodde på et gammelt kloster fra 1700-tallet som var så vakkert at jeg holdt på å miste pusten!!!! Stedet skapte en fantastisk ramme rundt lanseringen av de fem nye Ford Fiesta variantene Titanium, ST-Line og Vignale - samt preview av Fiesta ST og Fiesta Active som lanseres neste år.

Jeg har tenkt at det sikkert ikke er så lett å finne ut hvordan du skal få jenter til å interessere seg for bil og bilkjøp. Selv er det ikke så ofte jeg blir fersket i samtaler som omhandler hestekrefter og motor akkurat, men når det gjelder design, form, lyd og farge - da er jeg plutselig en langt bedre lytter! Derfor synes jeg Ford var supersmarte da de hadde bygget opp et teknologi eller "Experience Center" der alle kunne oppleve bilen på en litt annerledes måte. Ulike rom på senteret presenterte ulike deler av bilen. Et rom kunne for eksempel minne om et spøkelseshus på Tivoli, der du går inn i total mørke. Her måtte du bruke sansene til å føle deg frem i gangene som var dekket av ulike materialer brukt for å bygge en Ford Fiesta. Veldig kult!

En annen kul måte å tilnærme seg de ulike modellenes egenskaper på, var ved bruk av smak. Alkoholfrie drikker med frukt- og grønnsaksmak blandet med flytende nitrogen ble linet opp, og hver modell hadde to ulike signaturdrikker man skulle gjette seg frem til! Ikke for å skryte, men jeg klarte alle sammen, haha!!

Må nevne lydanlegg-rommet også! Nye Ford Fiesta er tilgjengelig med B&O PLAY-anlegg med superbra lyd, men dette må jeg skrive om senere, for nå må jeg nesten løpe ut i sola og nyte de siste soldagene før høsten og kulden tar helt overhånd! Jeg har heldigvis rattvarme på min nye Fiesta, så nå kan vinteren bare komme!

I'M READY FOR YA!!!

Men er dere keeneyy på en testdrive, så ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste Ford-forhandler (som du kan finne på Ford.no), så hjelper de deg å finne hvilken modell som passer best for deg!!

Vroom Vroom!!

/Marthe

THANX FOR NOTHING, APPLE NORGE!

Tusen takk til Apple Kundeservice for verdens mest rævva og inkompetente service ever!

"Oi, nå er hun sur", tenker du kanskje, og ja, det er jeg for faen! Faktisk koker det så inni H..... inni hodet mitt, at jeg skriver dette innlegget mens jeg har ventemusikken for hundrede gang i øret mens disse "rådgiverne" setter meg over som en kasteball fra avdeling til avdeling, og tilbake til den førsteavdelingen igjen før de bouncer meg videre til en fjerde!

For femte gang!!

Den siste uken har jeg sikkert snakket med 25 ulike "rådgivere" og "seniorer" på ulike avdelinger, og alle er like irriterende lite kapable til å løse problemet, og snakker med de like irriterende "forståelsesfulle" stemmene sine og bruker akkurat samme ord og uttrykk de sikkert har lært å indoktrinere i språket sitt med, på det irriterende lavmålet av et "slik snakker du med kundene uten å faktisk løse problemene deres"-kurs da de startet å jobbe der.

Let me represent the facts & the problem:

Forrige uke skulle jeg betale endel regninger, og merket at kontoen var mere glissent enn jeg hadde forventet. Faktisk nesten 10.000 kronascher var blitt trukket/reservert fra APPLE ONLINE STORE EUR, uten at jeg har kjøpt en dritt!! Har aldri kjøpt noe der, har aldri hatt en konto der og kommer aldri til å ha det i fremtiden heller for å si det sånn.

Jeg ringer Apple Norge Kundeservice første gang for 1,5 uke siden og forklarer hva som har skjedd.

I løpet av to timer blir jeg satt frem og tilbake til ikke mindre enn 12(!!) personer, der jeg må forklare problemet gang på gang, og hver eneste "saksbehandler" sier at de "forstår frustrasjonen min såååå godt", men de har ingen autorisasjon til å gjøre noe, men at de skal sette over til noen som kan hjelpe meg.

Til slutt sier sistemann at de ser at dette tydeligvis er en svindelcase, og at jeg må ringe banken og be de oppheve reservasjonen.

Jeg ringer så banken som sier at de ikke kan gjøre noe før Apple selv sender en mail der de bekrefter at dette skal gjøres. Jeg ringer tilbake til Apple, som selvfølgelig nå har stengt.

Prøver igjen dagen etter, og må på nytt forklare saken 147 ganger til like mange ulike behandlere inntil de finner ut at avdelingen som kan gjøre noe, har lørdagsstengt. Ring tilbake på mandag!

Jeg ringer på mandag, må på nytt fortelle casen 148 ganger til like mange idioter, før sistemann sier de trenger et autorisasjonsnummer fra banken, for at de skal kunne sende riktig informasjon. Jeg ringer banken, og etter å ha bedt Apple ringe meg opp, så jeg slipper nye runder med nye saksbehandlere, ringer han meg faktisk opp, og lover at de skal sende mail og få ordnet dette. Men avdelingen som tydeligvis må utrette dette, trenger tydeligvis minst 48 timer på å gjøre dette. Altså to dager trenger de på å sende en mail som tar under to minutter å skrive.

Min 7 år gamle datter hadde sikkert brukt ett!!

Jeg spør om de kan sende meg en bekreftelse når de har fått sendt avgårde mailen, men nei, det kan du tro de ikke kan gjøre.

Why The Fuck Not, spør jeg, i et litt under middels hyggelig toneleie. Nei, sånn funker ikke systemet til Apple får jeg som svar tilbake.

Fem dager senere er fremdeles ikke pengene tilbake, og jeg ringer Apple igjen, forklarer problemet for n'te gang til en ny behandler, som selv om han har saksnummeret mitt og casen min skriftlig foran seg stiller de samme dumme spørsmålene jeg har svart på en million ganger.

Hva er tlf.nr ditt?? -Det står rett foran deg, din jævla nørd!

Hva er mailadressen din? -Er du seriøs?? Kan du ikke lese bør du bytte sommerjobb!!

Han sier han ikke får gjort noe og "forstår frustrajonen min", men må dessverre sette meg over til en annen.

Nå rabler det totalt for meg og den neste jeg snakker med nå, tror jeg kanskje hadde ønsket han aldri gikk på jobb den dagen.

Den gjøken jeg nå snakker med stiller de samme spørsmålene som alle andre, og "skjønner frustrasjonen min" som alle andre har sagt, men dessverre er den avdelingen som kan gjøre noe gått for dagen, så jeg må ta kontakt over helgen igjen.

Nå går Marthe bananas klikkings på denne senior rådgiveren (som jeg tror bare er et fancy ord for sommervikar, de har jo hverken kunnskap, autorisasjon eller kjenner på noen som helst ansvarsfølelse for å få løst saken! Orker ikke å gjenfortelle hva som kom ut av denne trønderkjeften, men mener å huske at ord som idiotgjøk, inkompetene sommervikarer og møkkaservice ble nevnt kanskje opptil flere ganger.

Jeg spør om navnet til personen jeg snakker med , men det kan han ikke oppgi. "Har du en sjef jeg får prate med"? "Nei, vi er alle seniorkonsulenter her, og det er det høyeste du som kunde kommer!" "Men når jeg har snakket med nærmere 30 behandlere uten at noen av dere kommer med en løsning, ser dere vel selv at dere kanskje på gå et hakk lengre opp på stigen for å finne ut av dette??" Men nei da, sånn fungerer det ikke hos Apple. Jeg spør han om hvem som er adm.dir hos Apple, men det vet heller ikke min meget kompetente senior rådgiver.

Jeg sier jeg ikke gidder å bruke flere minutter av livet mitt til å kaste det bort på få ubrukelig informasjon av håpløse Apple-dudes, og får som svar at de kanskje kan ringe opp meg på mandag? Nei, heisann, strålende forslag! "Ja, ring meg når du har en løsning!" "Ja, nå har jeg fri på mandag men jeg får en kollega av meg til å ta kontakt".

Aaaaaaaaaaaargh!!!!! Enda en ny person å forklare til altså!!

Sent mandag formiddag ringer en ny kar og spør de samme spørsmålene jeg nå har svart på EN JÆVLA FØKKINGS MILLION GANGER, og avslutter med at han sier han må sette meg over til salgsavdelingen.

"Nå ringer du for F....opp den salgsavdelingen selv, og ringer meg tilbake når du har et seniorsvar å kome tilbake med. Jeg tenker ikke å ta en eneste telefon til, med mindre det er til pressen for å oute hvor jævlig tjenestene til Apple suger"!

Når han ringer tilbake har han et nytt svar jeg ikke har hørt før. Jeg må anmelde dette!! "Anmelde hvem da?? Et svindle-spøkelse eller Apple?? Og hvordan løser dette problemet på noen som helst måte"??

Det hadde han ikke noe godt svar på.

Når jeg forteller at banken insisterer på at det eneste som trenger å gjøres, er at Apple sender denne bekreftelsesmailen for å heve reservasjonen (som forøvrig behandler nr.38 eller deromkring også foreslo og lovte han skulle gjøre), får jeg ikke noe godt svar tilbake. Jeg må visst anmelde, men han har ikke noe godt forslag på hvem!!

I nesten to uker nå har 10.000 Kr vært reservert på kontoen min i Apple Online Store Europa sitt navn, og det provoserer meg så sinnsykt at et så stort firma som Apple er så sjukt evneveike på et så enkelt problem det i utgangspunktet er veldig lett å løse!

Send den jævla mailen til banken liksom!!

Jeg begynner å tro at jeg aldri kommer til å få se disse pengene igjen, men jeg kan love dere at siste ord ikke er sagt.

Tenk om jeg feks. var en enslig to-barnsmor som hadde spart opp noen lapper for å gjøre noe hyggelig med barna, for så å bli satt i en posisjon der barna blir fratatt dette pga Apple.

Nei, Tv2 Hjelper Deg, eller et eller annet skjelle-ut program: CALL ME, because Houston, we have a føkkings problem over here!

Og i mens: Apple-dere kan gå å ta dere ei bolle, for dere suger!

Sorry, not Sorry!!

Ikke så vennlig hilsen fra en drit misfornøyd kunde som fremdeles mangler 10.000 lapper på kontoen sin!

HAR DET VIRKELIG TØRNA FOR MEG??

I går skjedde det noe veldig spesielt...

Jeg og datteren min var ute og trillet i solskinnet, og jeg husker at jeg spesielt tenkte at fy søren så heldig jeg er. For selv om jeg har slitt mye med sterke smerter i rygg og nakke de siste årene, har jeg innimellom veldig bra dager også. Og i går var en sånn dag.

Jeg følte meg faktisk i så god form at jeg bestemte meg for å trille bort det lille kvarteret bort til Sats, i tillegg til selve styrketreningen. Så smilende og glad for at jeg var bra nok til en styrkeøkt for første gang denne uka, begynte jeg samtidig å kjenne på en litt urolig følelse jeg ikke skjønte helt hva var eller heller klarer helt å beskrive.

Når vi så kommer til treningssenteret har jeg selvfølgelig glemt å sjekke når Mini Sats stenger, og i det jeg runder hjørnet ser jeg de slukker lysene og stenger! Jeg kjenner umiddelbart at jeg blir (helt urasjonelt mye) skuffa, sint og irritert. Jeg trenger å trene for å holde kroppen i sjakk, og nå får jeg ikke den økten jeg trenger for å holde smertene borte?? Jeg kjenner jeg får litt panikk og det knyter seg fullstendig bak skulderbladene, og for å prøve å tenke på noe annet går jeg ned på Lagerhaus for å shoppe!

ET ELLER ANNET!

De har helt sikkert noe jeg trenger til hagen eller verandaen!

Jeg har aldri vært en obsessive shopper, men tar meg faktisk i å føle for å kjøpe hele butikken denne dagen. Og jeg endte jo opp med altfor mye, men heldigvis og flaks for at det bare ble ting vi faktisk trengte.

Hell i uhell kan man si.

Datteren min hadde klart å miste kosen sin under trilleturen tidligere, så for å unngå at hun får en total melt-down i løpet av hjemturen, går jeg bort mot Babyshop og møter tilfeldigvis på Synnøve Skarbø med en venninne og slår av en prat med de. Hører meg si blant annet at luking og hagefixing nesten er som yoga for hjernen. Som jeg virkelig mener!! Burde dog innsett at jeg allerede burde ha sittet nettopp i dette blomsterbedet akkurat nå, istedenfor å rote rundt på et slitsomt kjøpesenter stappfullt av shoppestressa mennesker!

Men det vet jeg ikke enda...

Jeg betaler meg ut av en potensiell cry-baby situation, og går bort på Lefdal for å bytte ut noen gasspatroner til Soda Streameren. Men de er tomme!

Tomme!

Det skulle ikke mere til.

Jeg kjenner tårene begynner å presse på, og kjenner meg så klaustrofobisk at jeg omtrent løper ut av butikken!

"Jernia! Der må de ha det!", tenker jeg og stiller meg bakerst i køen og nærmest tripper av utålmodighet og uro. En dame tråkker meg på tærne i dét hun går forbi meg, og istedenfor å si "Det går så fint atte", "Ikke tenk på det lissom" når hun unnskylder seg, glefser jeg et eller annet jeg ikke husker hva var tilbake istedenfor.

Men tror ikke det var spesielt hyggelig for å si det sånn.

Mens jeg betaler synes jeg han som jobber der ser veldig rart på meg. Altfor intenst. Shit, han kommer til å angripe meg. Jeg må komme meg ut.

Det begynner å summe i ørene mine. Gulvet gynger under meg, og jeg tar vogna og småløper bort til...Ja, hvor skal jeg egentlig? Har jeg bilen her? Hvor har jeg parkert? Herre gud, hvorfor husker jeg ikke hvor jeg har parkert?

Datteren min begynner å gråte. Hun er sulten. Ok! Kjøpe noe mat først! Hva da?? Eneste mulighet i nærheten jeg ser blir liksom pølse på Narvesen, kanelsnurr på bakeriet eller Mc Donalds, og jeg blir helt stressa. Sykt skjelven og faktisk kvalm av antallet mennesker som står og bestiller på Mæccer'n, begynner jeg å hive etter pusten. Brystet snører seg helt sammen, venstre armen begynner å prikke og jeg klarer ikke gå av flekken. Inntil noen klapper meg på skulderen og jeg skvetter så fælt at jeg nærmest hopper to meter opp i lufta og bort. Jeg snur meg klar for å angripe ved å lashe ut en arm, da en mann smiler til meg og gir meg en drikkeflaske datteren min har mistet ned på gulvet. Jeg klarer ikke å takke han, men løper ut av rommet og blir stående å gråte og hyperventilere da jeg skjønner at jeg må ringe mannen min.

Det har skjedd noe rart med meg og jeg trenger rett og slett hjelp.

Jeg tør ikke være alene med datteren min sånn som jeg er nå.

Jeg er ikke skikket til det.

Jeg skammer meg...

Når mannen min kommer ikke lenge etterpå, har jeg allerede begynt å komme meg litt til hektene igjen, men jeg kjenner fremdeles på en veldig redsel. Hva skjedde akkurat nå?

Har det tørna for meg??

Begynner jeg å bli helt kokko liksom??

På veg til bilen møter jeg en venninne, som spør meg hvordan det går. "Det går ikke", sier jeg! "Tror det akkurat klikket for meg", og ranter videre om hva som skjedde. Men jeg merker jeg har vanskelig for å snakke, finner ikke de riktige ordene...Hun smiler, og sier jeg har et panikkangstanfall.

Panikkangst. Anfall.

Jeg har jo hørt om det. Har selv flere "angster" for ting, og tuller ofte om at jeg får angst og indre uro av, ja, veldig mye egentlig, haha!

Men anfall??

Meg?

Nå??

Whyyyy?

Hun sier det er stress. Helt sikkert. Mange som får det. Men det er ikke farlig.

Da jeg kom hjem, la jeg meg etterhvert i badekaret for å prøve å slappe av, og endte opp med å fortelle litt om det som hendte på instastory. Og tusen hjertelig takk til alle dere som har skrevet tilbake med egne opplevelser rundt dette eller bare vil støtte! Betyr så mye for meg! Og alle sier det stort sett er relatert til stress og at med litt hjelp kan man unngå at det skjer igjen.

Jeg har alltid vært pro for å snakke ut om ting MENS man faktisk står midt I noe vondt og vanskelig også, og ikke bare alltid se tilbake på de tunge hendelsene. Jeg har gjort det et par ganger før her inne, selv om hovedfokuset på den lille bloggen min tross alt dreier seg om mote og livsstil, og jeg kommer sikkert til å gjøre det igjen også.

Slike innlegg er kanskje litt mye og too much information for noen, men bloggen her er mitt eget lille fristed der jeg kan skrive om absolutt alt jeg ønsker å snakke om, eller om absolutt ingenting hvis det er dét jeg føler for også. Og helt ærlig blir det veldig mye av det siste i en hektisk hverdag. Jeg håper dog at kanskje én hvertfall, som leser dette, kan føle seg litt mindre alene i dag. Psykiske temaer er så tabu, at jeg tror mange må skjule tilstander eller tanker man kunne hatt best av å få delt med noen andre.

Jeg kjenner meg på ingen måte skamfull nå i ettertid over at dette skjedde. Ingen kan overstyre kroppen når den sier i fra. Men det jeg lurer er hvorfor det skjedde?

Dette skal bli noe for terapeuten min, som allerede hjelper meg fra før med bl.a smertemestring, å ta tak i tenker jeg. Og ikke minst for meg selv også.

Anfallet gikk over nesten like fort som det kom, og det hele føltes litt uvirkelig og nesten litt komisk når jeg tenker på hvor "crazy" jeg følte situasjonen var.

Jeg har googlet det endel, og kom over en artikkel der det står at slike anfall kan oppstå av en rekke ulike grunner, men at langvarig fysisk smerte kan være en av de. Er ikke så unaturlig å tenke at det kan ha spilt en rolle her!

Jeg er rett og slett vanvittig sliten av å ha konstante vondter, og stressnivået øker dess høyere smertenivået kommer på. Så at jeg blir litt "gæærn" innimellom er kanskje ikke til å unngå.

Samtidig er jeg så utrolig takknemlig for at jeg ellers er frisk. Her om dagen så jeg dokumentaren om Thea Steens kreftkamp, og jeg satt og gråt nesten hele filmen. Å se henne kjempe så tappert for selve livet, gjør sine egne vondter veldig små og bagatellmessige i forhold.

Men det er dog en virkelighet likevel man må forholde seg til, og jeg må kanskje finne bedre løsninger på å håndtere akkurat dette aspektet i livet mitt akkurat nå.

Derfor kunne det ikke vært bedre timing at jeg fikk i bursdagsgave av mannen min noe jeg har ønsket meg lenge. En yoga-retreat i Las Mesas i Spania, ledet av yoga-guru og venninne, Vibeke Klemetsen, i starten av mai. I tillegg til yoga og fokus på healthy green living, blir det også mye hesteridning. Så for en gammel ridejente som meg, kunne jeg ikke gledet meg mere.

Satser bare på at kroppen tåler å sitte på hesteryggen igjen.

Hvis ikke, klikker det for meg;)

God søndag!!

Klem//Marthe

BYE FOR NOW!

Takk Hemsedal for fine dager på fjellet, en nydelig bursdagsfeiring og en deilig ferie med familien!

XoXo

Marthe

Jacket//Fleischercouture

Sweater//Gucci

Pants//BjørnDæhlie

Shades//Komono

UP FOR GRABS!

Selger en nydelig halvannen seters loungestol, jeg kjøpte på Lauritz.com for 6 år siden, fraktet hit fra Køben, trakk om og malte!

Har hatt den stående i butikken helt siden MagMaLou åpnet 5.mars 2011, men nå som vi pusser opp, må stolen vike for et nytt klesheng.

Den er superfin, og i god stand med unntak av en liten rift i flettingen av ryggpartiet som omtrent ikke synes.

Tilsammen med frakt og omtrekking betalte jeg rundt 9000 kroner for den, men siden den har det lille såret i ryggen, selger jeg den for kr.2000!

Si fra om du er interessert!

Klem//Marthe

EN LITT ANDERLEDES JULEFEIRING!

Jeg elsker å gi bort presanger!! Uansett om det er en bursdagsgave, vertinnegave, eller kanskje bare en "Just-Because"-oppersomhet for eksempel, så synes jeg til og med forarbeidet med å pakke inn noe hyggelig faktisk er like stas som å faktisk overrekke den.

Har venninnen din i forbifarten sagt at hun elsker peoner eller sett et plagg hun "bare døde av"? Eller har kjæresten tilfeldigvis sagt at han kunne tenkt seg å se en eller annen artist "live", så er det hyggelig å plutselig kunne overraske henne med en bukett av favorittblomstene hennes eller favorittgenseren! Uten noen annen spesiell god grunn annet enn at du vet hun blir glad. Eller hvorfor ikke trylle frem et par konsertbilletter med hans favorittartist en kveld man er litt ekstra sliten etter jobb for eksempel...

Man trenger jo absolutt ikke å gjøre dette så ofte, men innimellom er en liten oppmerksomhet det lille som skal til for å løfte den ene dagen til å bli litt ekstra spesiell for noen, eller bare litt lysere i det minste, om vintermørket har bredt seg litt for godt rundt kroppen...

Så skulle man kanskje tro at julen var min favoritthøytid sånn sett!?? Og det har det faktisk alltid vært også, men dess eldre jeg blir, og særlig etter å ha fått egne barn, kjenner jeg på en litt annen følelse.

Jeg trenger at julen skal føles mere harmonisk og rolig enn de hektiske hverdagene ellers i året. Jeg vil bare høre på julemusikk, gjøre hyggelige ting med barna både før og etter skole og barnehage, og gjerne møte venninner på kvelden eller bare sitte i armkroken til mannen og "binge-watche" en sjukt spennende serie.

Det jeg ikke trenger er å løpe rundt og stresskjøpe det jeg egentlig føler er litt meningsløse gaver til venner og familie som egentlig har alt de trenger fra før, og har mulighet til å kjøpe seg selv det de trenger for den summen vi uansett og i utgangspunktet har avtalt å bytte gaver (penger) for!

For det er akkurat slik jeg ser på julegaver! Det er faktisk bare bytting av penger. Jeg kjøper til deg, og du kjøper til meg. Mens vi tekster hverandre og sier vi er så stressa med julehandelen at vi ikke rekker å møtes før jul.

Derfor har jeg valgt at i 2017 skal jeg heller bli flinkere på å gi hverdagsoppmerksomhet til venner og familie, mens i julen i år blir det heller glissent med innpakkede gaver både FRA meg og TIL meg, under treet... De pengene jeg vanligvis ville kjøpt julegaver for, bestemte jeg meg heller for å gi til en familie som ikke ville hatt mulighet til å feire jul selv uten litt ekstra støtte. Og jeg har oppfordret de som vanligvis pleier å kjøpe til meg, om å heller støtte en god sak de selv brenner for, eller bli med å støtte den ene familien jeg selv bestemte meg for å oppsøke, istedenfor å kjøpe en gave til meg.

Jeg kom nemlig helt tilfeldigvis over en gruppe på facebook som heter "En ekstra hånd", og her dukket det opp (via en seriøs administrator) historier fra folk og familier som ikke ser noen annen mulighet enn å be om hjelp fra helt fremmede mennesker via sosiale medier...Jeg kan skjønne at dette kan føles veldig ydmykende, da det koster å blottlegge sin sårbare situasjon på denne måten. Men jeg tenker at de som går til dette skrittet, faktisk er veldig tøffe! Dette er foreldre som elsker barna sine like mye som du og jeg elsker våre, men har bare litt mindre å rutte med for å kunne gi barna sine den julen de synes de fortjener.

Så i går var jeg og besøkte en nydelig liten familie med en enslig ung mor til to små barn, som har opplevd forskjellige ting som gjør at mor ikke har mulighet til å gi barna den julen hun ønsker i år! Så handlevogna på Kiwi ble fylt opp til randen omtrent med masse julemat, pålegg, rundstykker, pepperkakedeig og mandariner blant annet. På butikken hadde de til og med et lite juletre med lys på som fikk bli med i handlekurven, og som passet perfekt skulle det vise seg, i den lille stua rett utenfor sentrum, med ingen annen form for julepynt.

Småjentene fikk boltre seg i to sekker stappfulle med veldig pent brukt arvetøy, leker, dukker og bamser fra mine egne døtre, og eldstedatteren min hadde selv plukket ut to nye julegaver på lekebutikken vi kjøpte i ekstra julegave til de to små. Mor fikk også en sekk med pent brukte klær fra min egen garderobe, en liten ekstra innpakket julegave og et busskort, så hun kan slippe å snike på bussen når hun skal levere minstemann i barnehagen hver dag. I tillegg fikk hun noen ekstra kroner til å betale nettleien, slik at hun enten kan fortsette på nettstudiene eller søke etter en ny jobb etter hun mistet den forrige til nedskjæringer.

Dette er en jente jeg egentlig kan relatere meg til som småbarnsmor til to jenter. Henne hadde egentlig ting på stell, men plutselig skjærte hele situasjonen seg for henne samtidig, med både familie, jobb og økonomi. Kriser kan skje alle familier, og som hun selv sa: "For noen år siden var det meg selv og datteren min som ga bort brukte klær til en familie som trengte det, og nå sitter vi her selv og tar i mot fremmedes hjelp om mat og klær på døren..." Men kanskje er det slik at når man gjør noe godt for andre, boomeranger det tilbake om man selv skulle trenge det en dag!?

Uansett er det alltid en glede og et stor privilegium å få bidra litt til at spesielt barn får oppleve en fin og trygg jul, og jeg håper jeg møter denne familien senere engang igjen også.

Som butikkeier og gründer tenker du sikkert at det ikke er veldig smart av meg å oppfordre til å ikke kjøpe så mye gaver til absolutt alle og enhver, og jeg har absolutt tenkt samme tanken selv må jeg innrømme, hehe! Men av og til vinner hjertet over hodet, og er det noen gang det absolutt burde være helt lov, så er det i julen!

Business tenker jeg nok på resten av året, mens akkurat julen får bli en litt hellig tid med innhold av mest kos og omtanke.

Gjerne del innlegget slik at kanskje flere melder seg inn i facegruppen "En ekstra hånd"! Noen her inne har bare behov for litt hjelp, mens noen trenger kanskje litt mere, så alle er i stand til å bidra med akkurat så mye eller lite man selv har lyst og mulighet til!

Linken til gruppen ligger HER!

God jul!

Klem,Marthe

DADDY'S GIRL(S)!

I en familie med nesten bare jenter, er det topp å vite at de to guttealibiene som faktisk er der, er av aller beste sort!

Takk til pappa Hans, for at du alltid er en evig kilde til inspirasjon og en læremester i livet, både for meg og søstrene mine.

Og for at du og mamma utrettelig stiller opp for både oss og barnebarna deres uansett hva det skulle være.

Og takk til kjæresten min de siste 16 årene, Magnus, som er et fantastisk forbilde for våre døtre og en sjukt digg ektemann.

Du er snill, raus, konsekvent, interessert, rettferdig, morsom og ekstremt tålmodig! Men du er ingen push-over og setter grenser. Du er pålitelig, engasjert og ja, rett og slett hot, spør du meg!

Jeg føler meg heldig, og det gjør Emma Louise og Olivia også som får ha deg som pappaen sin!

Vi elsker dere begge, og gratulerer med farsdagen!

//Marthe//Emma Louise//Olivia//

SVARET ER EN "LYKKEBALL"!!

Nå har vi vært på hytta i fire dager allerede, som virkelig har flydd avgårde med veldig hyggelig besøk av fadderne til min yngste datter.

Ser ut som om vi har vært så heldige at vi akkurat har klart å "dodge" de skumleste og svarteste skyene som vi ser litt lenger inn i landet også. Derfor fikk vi endelig en deilig båttur på sjøen i solskinnet i formiddag, før mannen min måtte dra til Ålesund for å jobbe et par dager.

Han kommer hjem allerede sent i morgen kveld altså, men jeg har fått så tullete reiseangst på ANDRE sine vegne at jeg blir alltid helt urasjonelt urolig når han er ute og farter for tiden, spesielt med all terroren som har vært på de forskjellige flyplassene i det siste...

Nå tror jeg ikke Ålesund akkurat er det mest utsatte området i verden altså(!!), men jeg kjenner på at alt det fæle som skjer rundt omkring i verden for tiden er veldig overveldende og at man får mest lyst til å putte alle man kjenner og er glad i en stor ugjennomtrengelig lykkeball, hvor ingen kan såre de.

Hverken med ord, vold eller andre slemme handlinger!!

Men nå er det for sent for slike mørke tanker, og det er dags for å legge seg! Øynene står nemlig i kryss etter at minstemann bestemte seg for at 04.45 var en helt OK tid å stå opp i dag tidlig!!

Så derfor lukker jeg øynene og sier god natta, peeps!! /

/Marthe

FERIEMODUS!

Nå har vi endelig kommet oss ned til Sørlandet for sommeren, og vi har gått i fullstendig feriemodus! Det håper jeg du også har gjort, og at du får en finfin sommer!

Min kan du følge på snap:magmaloumarthe;)

//Marthe

Dress//DesignersRemix

Sandals/Birkenstock

Stroller//Stokke

WHERE-TO-GO MED RYGG-OG NAKKE VONDTER!

Hei, og god mandag, folkens!

I dag starter vi ferien med å kjøre ned til sommerstedet vårt på Narestø rett ved Arendal. Men først må jeg gi en big shout-out til en fyr som alltid kommer meg til unnsetning når ryggen og nakken er skikkelig kranglete, nemlig Thorleif Monsen på Røa Kiropraktorklinikk som jeg måtte få en akutt time til i dag før vi satte oss i bilen med retning Sørlandet!

Så om du trenger en trollmann for å hjelpe deg med låst rygg eller nakke i sommer( eller andre rygg/nakkeskader), er dette mannen du absolutt bør oppsøke! Han har hvertfall gjort mirakler for meg og mine låsninger, og jeg er blitt utrolig mye bedre på relativt kort tid!

Nå håper jeg selvfølgelig at dere alle slipper å oppsøke kiropraktor, men er uhellet først ute, vet du hvertfall hvor du skal gå!

Ønsker dere en fantastisk fin ferie, og sees her inne eller på snap om du vil følge meg der(magmaloumarthe)!

//Marthe

DREAMS REALLY DO COME TRUE...

Hei Hei kjære Lesere!

Her har det vært litt stille siste dagene, da vi har hatt besøk av et vennepar fra Gøteborg og barna deres i pinsen.

Dessuten har det faktisk vært litt godt å koble litt bort fra sosiale medier som facebook og blogg disse fridagene, for jeg tror hodet har godt av å stoppe opp litt noen ganger og løfte blikket opp mot himmelen innimellom og heller se seg rundt i byen, på blomster, i nabolaget eller lese en god bok istedenfor å bare titte ned på en skjerm hele tiden.

I dag har vi faktisk gjort mye av alt dette. Vi har trillet rundt med barna omkring i nærmiljøet på Tåsen og Ullevål Hageby, som begge som er så utrolig vakre steder i lyset fra en skyfri himmel og en smilende sol.

Vi har kjøpt kanelboller, juice og kaffe på Damplass, og vasset i fontenen der.

Vi har solet oss i hagen og grillet spareribs og pølser før vi besøkte foreldrene mine på Voldsløkka.

Mamma ringte meg nemlig tidligere i ettermiddag og lurte på om jeg ønsket å overta bunaden hennes, og jeg ble hoppende glad for jeg har ønsket meg bunad i mange år.

Hadde egentlig tenkt å bruke kjole fra eget merke på morgendagens 17.mai feiring, men nå tror jeg jammen meg jeg går for min nyarvede fjellbygdsbunad istedenfor. Selv om jeg naturligvis ikke har rukket å tilpasse den helt 100% enda, kjennes det veldig riktig å gå med denne bunaden som jeg har drømt om i så mange år uansett.

Dreams really do come true om man drømmer enten hardt eller lenge nok...

Ønsker dere en fantastisk fin 17.mai, så høres vi snart igjen her inne!

En rød, blå og hvit klem fra Marthe

Bok-og balkongkos hjemme!

En nydelig epleblomst fra Ullevål Hageby!

Mannen min tipset meg om en podcast om søvn og mindfullness fra "The McKinsey Podcast" dere gjerne må sjekke ut også! Episoden het "Art and Science of well-being at work", og den gav ikke mindblowing new informasjon om tema må jeg innrømme, men var en god reminder på å ha mer fokus på det i hverdagen. Anbefales!

En blondekaftan er alltid digg og slenge over bikinien.

En liten sneak peek fra snapchatten min (magmaloumarthe) om morgendagens antrekksvalg: Fjellbygdsbunaden fra Nord-Trøndelag. Gleder meg til å bruke den!

FEILKOBLING!

Jeg har litt problemer med appen jeg blogger fra for tiden. Den lever litt sitt eget liv, og plutselig klemmer den sammen teksten uten skilletegn, eller plutselig faller det ut deler av teksten(som skjedde på forrige innlegg) eller at det skjer andre rare greier.

Men håper dette blir utbedret ganske snart, så innleggene mine blir forståelige å lese, hehe!

//Marthe//

HURRRA!!

Ønsker dere alle en riktig så god påske med noen nydelige påskeliljer som alltid får meg til å smile når jeg titter bort på de.

Selv har jeg akkurat kommet hjem fra sykehuset, etter å ha flydd inn og ut av legevakt, kiropraktor og sykehus siste uka med sinnsyke nakkesmerter. Men i dag fikk vi svarene på MR også, som viser at det er en del væske i et ledd og rundt endel muskler. Dette er ganske smertefullt, men heldigvis veldig ufarlig, og vil gå over av seg selv i løpet av en uke eller to. Så nå er jeg megahappy, og skal bare ta livet med ro og glede meg til å kunne dra til Geilo i morgen!

Ha en deilig fredda'!

Stor påskeklem, Marthe

NAKKEKOLLAPS!

Jeg er ikke spesielt stor fan av sutresnaps eller blogginnlegg, men jammen er jeg litt der igjen må jeg innrømme-og beklage...!Men har jo slitt litt med nakken i det siste, og har de siste ukene vært hos både fastlege, legevakt, kiropraktor, fysioterapeut, muskelterapeut og tatt triggerpunktsnåler, som jeg med stor interesse fikk prøve for første gang i går. I motsetning til akkupunktur settes disse rett i muskelen, i 10-15 sekunder, før den tas ut og muskelen avspennes. Det var ikke akkurat superbehagelig (som dere som følger meg på snap sikkert fikk med dere, hehe) men jeg fikk faktisk en positiv virkning med én gang! Og etter at jeg først kjente meg litt mørbanket et par timer, ble det faktisk så mye bedre at jeg og et par venninner måtte feire det litt på "Uhørt" i Strøget-Passasjen. Etterhvert dro vi innom et relativt nytt utested, som ligger omtrent vis-a-vis og heter "Wurst Øl og Pølsebar(!!) Det var en skikkelig overraskende kul hang-out perle btw dere virkelig bør sjekke ut. Veldig kult interiør også, med pedalstoler og en kjempestor svingehuske som sittegruppe, som selvfølgelig blir ekstra gøy med litt bobler innabords.Anyways, storkoste meg med jentene i går kveld, og med småjentene mine i dag tidlig inntil jeg omtrent hørte at det "snappet" i nakken igjen, og gikk rett i bakken nok en gang. Heldigvis bor foreldrene mine rett borti gata, så de kunne komme bort og hjelpe meg med hun minste, i tillegg til at mamma er Oslos svar på "Snåsamannen" og fikk lagt de varme lindrende hendene sine på nakken min litt for å ta bort de verste smertene. Så lykkerusen over smertefriheten jeg hadde noen timer i går, forsvant dessverre like fort som den kom og jeg må tydeligvis rykke tilbake til start igjen. Får ikke svar på hverken røntgen eller MR før til uken, så får bare bite tenna sammen, kaste i meg disse morfintablettene jeg egentlig hater, og håpe det verste gir seg. Har gledet meg så innmari til en solrik påske på fjellet og Geilo til helgen, så satser på at helseguden kan være litt raus med meg snart, så vi får dratt i det hele tatt...Om noen kjenner seg igjen med denne type nakkeproblematikk og eventuelt har noen råd eller erfaringer rundt dette og eventuelt behandlinger dere vil dele, så gjerne legg igjen kommentarer her eller send en snapchat til "magmaloumarthe". Ofte må man være sin egen lege har jeg funnet ut, og jeg merker jeg trenger å finne ut hva det faktisk kan være som forårsaker denne "kollapsen" snart, for jeg kjøper ikke lengre teorien på at alt dette kun er relatert til stress...Go'torsdag da, kjære lesere-and take care:)

XoXo Marthe

(Bildet er fra snapchatten min "magmaloumarthe-Sees vi der?:)

TUSEN TAKK!!

God morgen, kjære lesere!

Det var veldig hyggelig å få så mange tilbakemeldinger og henvendelser både på sms, mail og facebook etter gårsdagens innlegg. Jeg er tydeligvis ikke alene om å kjenne på hverken angst eller engstelse rundt sykdom og at noe skal kunne skje med ens nærmeste. Jeg må innrømme at jeg aldri hadde hørt om noen andre som også har følt på dette før, men nå skjønner jeg at det er flere av oss der ute som har opplevd kjipe ting og har utviklet angst og uro rundt dette i ettertid.

Men hva skal man så gjøre når man har erkjent at dette er et problem? Noen bruker visst yoga og meditasjon som "medisin", noen får hjelp av psykolog mens andre igjen ikke helt vet hvordan man skal deale med det enda. Jeg tilhører den siste gruppen foreløpig, men jeg har trent endel yoga i det siste og liker det veldig godt, men tror også det kan være lurt å snakke med noen profesjonelle på området som kan gi en noen verktøy for å håndtere slike tanker og følelser på en mer hensiktsmessig måte. Men først og fremst skal jeg ta en liten time-out! Det blir nok min største utfordring, for selv om hode og kropp tydeligvis gir signaler om å roe ned tempoet, liker jeg vanligvis å farte rundt og være sosial. Få ting til å skje. Og dit kommer jeg nok igjen, må bare få kroppen litt mer i vater først...;)

Men sees hvertfall her inne da, og på snapchat hvor bildet øverst i innlegget er fra. Du finner meg både her og på instagram som "magmaloumarthe".

Ønsker dere en nydelig helg!

//Marthe//

KLEM FRA SYKESENGEN

I går feiret vi 5årsjubileumet til MagMaLou i butikken med kundekveld, gode priser og bobler-så tusen takk til alle som kom!:) Jeg, MagMaLou-jentene og et par venninner av meg fortsatte feiringen med noen flere bobler og et par drinker på F6 etterpå, og det var tipptopp stemning inntil jeg våknet i dag med fullstendig låst rygg og nakke, og minimal bevegelighet i bena. Heldigvis hadde begge barna overnattet hos mormoren og morfaren sin, for jeg ble liggende hjelpesløs i sengen i mange timer før jeg endelig klarte å røre meg akkurat nok til å kjempe meg ned i vesken som stod på gulvet ved siden av sengen og fikk ringt etter hjelp. En ambulansetur og noen røntgenbilder senere, venter jeg fremdeles på svar, men jeg kjenner at både hode og kropp begynner å bli fryktelig sliten av konstante helseutfordringer som til stadighet synes å krysse min veg...

Nå har jeg hatt endel rygg, nakke og hofteutfordringer i flere år, og forsåvidt klart å akseptere at sånn er det bare i perioder. Og jeg har virkelig forsøkt å holde både positiviteten og optimismen oppe gjennom de siste 8 årene med både borreliose, utallige spontanaborter og komplikasjoner og nå sist, ni måneder med både heavy bekkenløsning, svangerskapskvalme og oppkast 10-20 ganger daglig. Jeg finner selvfølgelig masse glede hver dag i både familie, venner og små verdifulle øyeblikk, men samtidig merker jeg at jeg også begynner å bli litt mere engstelig og redd av meg...Redd for min egen helse, men ikke minst for mine nærmeste sin også. Jeg vet ikke om dette er normalt etter man selv har gått igjennom litt tøffe tider, men jeg tror jeg har utviklet en form for genuin angst og redsel for at det skal skje noe med de jeg bryr meg aller mest om, etter å selv ha gått igjennom litt kjipe ting. Jeg er livredd bare mannen min skal hente posten omtrent, og jeg skjønner at det begynner å bli litt borderline crazy og at jeg bør vurdere å gjøre noe med dette før jeg driver både meg selv og folk rundt meg gal av min egen engstelse.

Har noen av dere kjent på slike følelser selv eller har erfaringer rundt dette, så del gjerne her i kommentarfeltet eller send meg en personlig melding. Man føler seg jo litt alene og sårbar når det gjelder noe så sensitivt som egen psyke, men min erfaring er at når man er mere åpen og ærlig om ting, så føles det samtidig også litt lettere ved at folk vét litt mer om hvordan man faktisk har det, enn å måtte putte på seg en eller annen form for maske å skjule seg bak.

Nå er jeg selvfølgelig ekstremt takknemlig over å få ha et så godt og så priveligert liv som jeg faktisk har, med en finfin og frisk familie og gode venner. Men samtidig er det litt godt å få "blåst ut" litt her på bloggen også...Sånn innimellom hverfall...;)

Masse gode tanker videre inn i natten til deg fra meg. //Marthe//

15 ÅR GITT!!

Jeg skjønner vi begynner å dra på åra når man kan feire at man har vært sammen med kjæresten sin i 15, F.E.M.T.E.N, år...!! 27.januar 2001 ble jeg forelsket i han som skulle bli kjæresten min, mannen og klippen min, og pappaen til mine 2 barn.

Livet har ikke smilt like bredt hele veien med en del utfordringer med både helse, barnløshet og hard jobbing med to gründervirksomheter, men han har stått der hele veien. Og den veien har vart helt hit, og jeg håper den vil vare livet ut...

Jeg tenker at å leve sammen i et langt samliv i en hektisk hverdag og et tildels krevende samfunn der mange krav og forventninger blir tredd over hodet på en, er det ikke alltid like lett å holde hodet over vann. Huske, og ikke minst prioritere tid til å være bare kjærester, uten å tenke på jobb, barn og alt det man ikke har rukket i løpet av den dagen...Så i 2016 skal jeg sette OSS'et veldig høyt på prioriteringslista, og senke skuldrene litt mer på andre ting. Det er tross alt i hjemmet den største lykken ligger for meg, og den vil jeg ta vare på så godt jeg kan.

Ha en nydelig dag'a dere! I Oslo skinner solen og jeg merker jeg kunne ikke gledet meg mer til lysere og varmere dager...

Klem, Marthe

Follow on snap:magmaloumarthe

Pictures from Bali with babyOliviabump, celebrating our 10years of marriage last april, wearing a sachet skirt from Tsh or just a hat and a bikini;)

Photocred//CelineAagaard

ROLIG ROMJULSDAG!

Siden vi har planer med venner av oss hver dag i romjulen bortsett fra i dag, har hele tredje juledag gått med til høy pyjamasføring og seriøs chillaxing etter en deilig rypemiddag med familien 1.juledag og årets første pinnekjøtt-lag sammen med et vennepar i går. Og i morgen går turen til Gøteborg, der vi skal besøke et annet vennepar som har like jevngamle barn som oss. Gleder meg til å shoppe i mine favorittbutikker der og ta med barna på Liseberg! Men foreløbig står det fremdeles tredje juledag i min kalender, så resten av kvelden skal tilbringes med rompa godt plantet i sofaen og en ny episode av "Homeland"!

Håper du og dine har hatt en superfin jul. Har du ikke så mange rundt deg, håper jeg du uansett har det hyggelig i ditt eget selskap og gjør noe koselig for deg selv-det fortjener du:)

Romjulsklem fra Marthe

Både armbåndet det står "Mamma"på, boken og pyjamasdrakten lå under treet på julaften i år, og er alle perfekte til en lazy Sunday hjemme.

Bildet under er fra snapchatten min som du kan følge ved å lete opp "magmaloumarthe", der jeg oppdaterer ganske hyppig fra livet som gründer, mamma, kjæreste, kone, venninne og stylist. CiaoCiao:)

FOR EN HODEPINE...

Aiaiai, skulle kjøpe inn de siste julegavene og orge resten til jul i dag, men fikk skikkelig migrene i dag morges, og endte på sofaen i fosterstilling med minstemann stortsett hele dagen! Satser på null hodepine i morgen, så familien min faktisk får noe som helst under treet i år!! Jeg er i utgangspunktet ikke så fan av å løpe rundt og stresse med å kjøpe julegaver til alle og enhver. Med mindre man har tid til å lage noe selv (det utgikk for min del i år!!;) eller gi opplevelser til hverandre, synes jeg det er litt tullete å bare bytte penger og potensielt ende opp med å få en masse ting man engang ikke trenger. Men jeg elsker alt annet med julen, og gleder meg til å se juleprogrammer, spise kveite, ribbe, kalkun og pinnekjøtt, og endelig kanskje få lest en bok eller to;)

Befinner meg på snap som alltid i julen også, så hit me up on "magmaloumarthe", hvor jeg har tatt disse bildene fra.

Juleklem fra Marthe

MIDLERTIDIG JULE TIME-OUT!

Her inne på bloggen har det vært stille noen dager, og det er rett og slett fordi det har vært litt hektisk med både baby og barn, reising til London, juleforberedelser og en bedrift som må følges opp selv om jeg er i mammaperm. Men kommer sterkere tilbake!! Men gjerne følg meg på snapparoony i mellomtiden (magmaloumarthe;)

Ønsker dere alle en fantastisk førjulstid-be kind to eachother (som Ellen De Generes alltid avslutter showene sine med;)

Stor klem, Marthe

HoHoHo! Ingenting er så gøy som ugly christmas sweaters, og vi måtte jo ta et familiebilde da vi fikk disse herlighetene tilsendt i gave fra Cubus, hehe!

P.A.R.I.S...

Har hatt noen dager der jeg har trengt en liten pause fra sosiale medier etter de fryktelige angrepene i Paris...De nybakt-mamma hormonene mine er fryktlig skjøre om dagen merker jeg, og terroren i Paris er så grusomme handlinger at jeg klarer nesten ikke å lese noe om det uten å gråte...Håper vi én dag i fremtiden kan sette barn til verden i en verden fri for terrorisme og fri for fundamentalister...I en verden som preges av fred og kjærlighet istedenfor hat...Der mennesker kan føle seg trygge og frie, og leve i fred og harmoni med hverandre...Det er dét jeg ønsker meg til jul i år...//Marthe

FATHERSDAY!

Hurra for mannen min som både hadde bursdag og farsdag på samme dag i går! Du fortjener det aller, aller beste, og vi elsker deg! Klem fra jentene dine

LURESMIL!!

Det eneste jeg rekker å servere på bloggen i dag er et spent lurefjes, da vi som typisk er litt sent ute og begynner rase-pusse opp "et kvarter" før den nye babyen skal dukke opp og det har vært litt hektisk, hehe. I dag har vi tapetesert babyrommet med en hvit og beige tapet fra Tapetgalleriet.no, og fått montert opp de aller fleste fantastiske møblene fra Stokke.com som jeg har fått tilsendt og gleder meg til å bruke som en kjempestolt ambassadør. Er dog masse igjen, så holder forvandlingen litt hemmelig noen dager til, og da er nok forhåpentligvis spisestua ferdig også! Men følg meg på snapchat, der snæppes det endel prosjekter om dagen, og på fredag blir det nok mye behind the scenes fra fødselen oxo! Join meg på "magmaloumarthe" da!!:) Klem,Marthe

Ps: Jeg synes sponsede gaver selvfølgelig skal opplyses om, men jeg liker å opplyse om "all good things out there", så jeg legger ut og namedropper alle gode ting, tips og triks som absolutt ikke er hverken spons eller samarbeid også, uten å markere det på noen spesiell måte. Orker ikke skrive "ikke sponset/ikke samarbeid/ikke annonse" etc. på alt man skriver om og faktisk har betalt for selv. Så inntil jeg blir oppmerksom på at reglene tilsier noe annet, opplyser jeg faktisk kun om når ting faktisk ER spons eller samarbeid:)

TANNPINE TIME-OUT!

Fy Søren, nå er det bare en uke til fødselen, og jeg gleder meg såååå til å møte hun som skal bli min nye lille datter...Våknet dog med heavy tannpine i går, og tannlegen var ikke sen med å fastslå at den siste visdomstanna mi som aldri har klart å karre seg helt frem men bare ligger og lurer under overflaten, synes dette var en fin uke å kjekke seg på. Så nå har jeg skikkelig tannpine og ser ut som et marsvin og vurderer om jeg skal kaste i meg penicilin-kuren hun ga meg (som skal være ok å bruke under svangerskap), eller om jeg skal "over-safe" og vente til babyen er ute...Hønemora i meg blir litt stressa av tanken på å putte i meg medisiner just-in-case liksom, mens det rasjonelle i meg tenker at det er idiotisk å gå siste uka å ha møkk-vondt og bruke energi på det...Hmmmm...Tablettene er kjøpt, men merker jeg må sove på det til i morgen...Noen andre som har gått på Apocillin mens gravid??:) x Marthe x

One week count-down pic from my snapchat: "magmaloumarthe".

HERLIG HØSTSTEMNING!

Vil bare ønske dere en ny fin uke, og kos dere med de fine og inspirerende fargene som finnes ute i naturen nå! Jeg går inn i min nest siste uke som ett-barns mor før vi blir fire i familien, og gleder meg veldig til en ny og spennende høst som dere kan følge på snapchat(magmaloumarthe) Klem, Marthe

Norwegian fall colors are so inspirering!

Wishing you all a great new week!

"HAPPY MAMA-HAPPY BABY!!;)

Merker at jeg er litt urolig om dagen, og føler meg som en rastløs fuglemamma som ruger litt her, og flyr litt hit og dit for å liksom bygge ferdig redet der(begynner å pusse opp barnerommet i morgen;), og klarer liksom ikke helt å finne roen tre uker uker før bebissen kommer. Derfor prøver jeg å fylle dagene med minst to lystbetonte timer hver dag, langt unna sofaen og spybøtta, der jeg prøver å være mest mulig sosial eller rett og slett bare har litt avslappende me-time mens resten er på jobb og skole. For etter ni måneder med seriøs terror i hele kroppssystemet, føler jeg meg berettiget til å leve en liten stund på "Happy Mama-Happy Baby" filosofien min!!;) Kanskje den stunden blir utvidet til å gjelde for evig tid skal du se(;),men uansett på min "før-fødsel to-do list" (ja, jeg er en listoman;) har jeg masse velvære punkter jeg håper jeg rekker og er i form til å gjennomføre nå som permisjonstiden har startet før le bebé kommer. På onsdag fikk jeg fixa neglene mine på manikyr hot-spotten S & M Nails i sentrum, torsdag stod så "frizzan" på dagsplanen, og fikk fresha opp håret hos min faste frisør, Andrés, og i går var jeg på min ukentlige massage hos Liv, på Bekken og Barn, som er blitt en lifechanger for både rygg, hofter og bekken. Kommer definitivt til å fortsette med det etter fødselen også! Men nå er det altså bare tre uker igjen, og jeg lurer på hvilke ting jeg bare MÅÅÅ få gjort, sett og prioritert før jeg går av med "amme-døden" og sikkert ikke har hverken tid eller energi til å gjøre så mye annet fornuftig enn å nikose med og mate den nyfødte lille fugleungen i en periode fremover...Har du noen forslag? Alt overfladisk er totalt innafor disse tre ukene, og "indulge" skal være mitt mantra, tihi! God lørdag! Klem, Marthe XoXo (Snapchat: magmaloumarthe)

Ps: Fått noen tilbakemeldinger på bruken av ordet "amme-døden", og det er selvfølgelig en grunn til at jeg skrev det i anførselstegn, for det er ment humoristisk. Jeg også syntes det var utrolig koselig å ha mulighet til å amme sitt eget barn, men det må være innafor å tulle med at det er litt krevende også, så håper de fleste skjønte hva jeg mente med å bruke nettopp dette ordet:)

"OVERLEVD" PÅ POPCORN OG ISBITER!

I snart ni måneder har jeg stort sett levd på hjemmepoppa popcorn (!)og isbiter, med innslag av noen få andre matvarer til som ikke har hisset opp svangerskapskvalmen! Så nå teller jeg dager (33!!:) til fødselen blir satt i gang 23. oktober og jeg forhåpentligvis kan nyte alt jeg går og "craver" og drømmer om å spise igjen som jeg ikke har klart å få i meg mens jeg har vært gravid. Øverst på lista står sushi, jordbær og melon som har vært noen skikkelig værstinger av en eller annen grunn, som alltid kommer i retur om jeg har prøvd å spise det. En annen ting jeg eeeelsker, er vaffel og pannekaker!!!;) Ikke de sunne bananbaserte oppskriftene du finner hos "alle" mat-og livsstilsbloggere om dagen, men med røre lagd av masse smør, melk, egg, sukker og masse forventningsfull vaffel-kjærlighet, haha! Nå har jeg et relativt balansert og sunt kosthold til vanlig, men får aldri dårlig samvittighet av å spise en is eller pose smådigg i ny og ne, så kommer til å fylle fryseren med favorittisen som er en saftis med sjokoladetrekk utenpå med en vaniljeiskjerne inni ("Dyreparken"-isen fra Hennig Olsen!!;), og ha en "hemmelig" liten skuff med skumputer, skolekritt og heksehyl liggende klart om godtesuget skulle melde seg! Men det jeg har savnet aller mest er daglige ferskpressede juicer og smoothier, som ofte blir for syrlig til at kroppen min har akseptert de, med unntak av noen få varianter som går bra av og til. I går testet jeg ut en liten frokostmeny bestående av en blåbærsmoothie tilsatt litt banan og mynte (som skal hjelpe mot kvalme), et ristet varmt rundstykke, et hardkokt egg og supercrunchy bacon, og fikk faktisk i meg litt av alt før kvalmen kom skyllende over meg og jeg måtte gi opp. Men nå er det søren meg ikke lenge igjen, og jeg gleder meg til å feire at min ufrivillige "faste" og mange turer til sykehuset nå går mot slutten! For jeg bytter gladelig inn våkennetter med amming og babygråt fremover mot både konstant svangerskapskvalme og bekkenløsning som har vært mine følgesfiender siden februar. Nå skal jeg endelig ta tilbake det normale livet mitt igjen, med jobb og trening, og ikke minst være mer opplagt og tilstede for både venner og familie-OG denne etterlengtede lille rakkeren som jeg har drømt om å få møte i over tre år nå!!

Legg meg gjerne til på snapchat, og følg "nedtellingen" til fødselen sammen med meg! Du finner meg om du søker opp "magmaloumarthe". Det er også siste frist til å stemme frem dine bloggfavoritter til Vixen Blog Awards 2015 i dag, så om du synes jeg fortjener en nominering til enten "Årets Livsstilsblogg" eller "Årets Snapchat" kan du gå inn på linken HER:) Jeg klarer dessverre ikke oppdatere bloggen like hyppig om dagen som ønsket pga litt sviktende form, men håper du synes de innleggene jeg får lagt ut om enten mote, skjønnhet, livsstil og ikke minst livsUTFORDRINGER, kan være til inspirasjon, ettertanke eller motivasjon og verdt en stemme likevel:) Stor søndagsklem fra Marthe

Her er bilde fra fjorårets Vixen Awards der jeg og Admiral P delte ut prisen "Bloggernes Favoritt" til Janka Polliani.

Time Out!

Hei kjære lesere! Legger bare inn en liten melding om at sykdom i familien gjør at jeg tar noen dager bloggefri...Men høres snart igjen:) Take Care! Love, Marthe

HVA ER EGENTLIG "NORMALKROPPEN"??

Denne våren og sommeren har det florert av blogginnlegg og kommentarer der man heier på "normal kroppen". Men hva er egentlig en normal kropp? Synes jeg har lest mange innlegg og artikler i det siste fra kvinner som gjerne i utgangspunktet snakker varmt om å heie og støtte opp om hverandre, i neste øyeblikk uttaler seg eller gir uttrykk for at det mest normale, og mest aksepterte, er kun kropper med for eksempel strekkmerker eller noen kilo for mye. Mens kropper som er slankere eller mer trente enn det de selv mener er gjennomsnittet, tydeligvis nå er ansett som "unormalt" og usunne forbilder. Men er ikke de fleste kropper egentlig "normale"? Shazia Sarwar skrev i VG for en tid tilbake: "Fiktivt er kjedelig i lengden. Derfor jubler vi når en kvinne legger ut et bilde av magen sin slik den faktisk ser ut etter to barnefødsler." Jeg synes selvfølgelig det er fantastisk at det er rom for å vise hvilken stor jobb og store endringer kvinnekroppen faktisk må gå igjennom enten det er etter graviditeter, brystfjerning eller hårtap etter kreftsykdom, eller rett og slett at vektnålen bare har krøpet litt over ønsket idealvekt, og beundrer alle kvinner som deler sine historier rundt dette. Alle kvinner vil oppleve store og små fysiske endringer på ett eller annet tidspunkt i livet, noen tidligere enn andre, som vil oppleves og takles ulikt fra kvinne til kvinne, og det er fint og naturlig å se at man ikke er alene om dette, og det føles trygt og styrker kanskje selvtillitten litt. Det er viktig med bilder som viser mangfoldet av hvor vakker damekroppen er, uansett størrelse. Men mitt problem oppstår når jeg opplever at kropper som fremstår som "perfekte" i blader og på sosiale medier da må rakkes ned på som fiktive og usunne forbilder i samme åndedrag. Det ér riktignok mye manipulering av bilder i både sosiale og vanlige medier, men jeg synes ikke kritikken av dette skal ramme jenter som er naturlig slanke eller er genuint opptatt av trening og kosthold. Det burde jo faktisk inspirere andre, men det virker heller som det irriterer...Og jeg skjønner ikke hvorfor...Jeg synes det er kjempebra at man applauderer Lena Dunham som poster undertøysbilder av seg selv, der noen vil kalle henne "normalvektig", mens noen sikkert ville kalt henne overvektig. Det kommer an på øyet som ser, og vekt, spesielt overvekt er vi damer supersensitive på. Men det jeg ikke skjønner er at det er innafor å klappe for dette, men at det ikke virker å være like akseptert for tiden å si at man gjerne ønsker seg en litt sunnere og lettere kropp, uten at man blir tolket for å være "kroppshysterisk" og beskyldt for å sende ut "feile" signaler. Jeg tror god selvfølelse og selvaksept først og fremst kommer av at man klarer å akseptere at andre er forskjellige fra en selv, uansett om de har større eller mindre omkrets enn deg selv, er bedre eller dårligere trent, spiser sunnere hver dag eller liker å "skjeie ut". Vi er tross alt alle mennesker som i stor grad selv kan bestemme hvordan vi ønsker å leve, uten at vi trenger å dømme alle andre som tar andre valg enn seg selv. Jeg vil påberope meg retten til å si at jeg blir inspirert av både kvinner som eventuelt måtte vise frem sine strekkmerker, ammepupper eller cellulitter, men samtidig nekter jeg å bli fratatt retten til å si at jeg også blir inspirert av veltrente kropper.

Jeg klappet for Josefine Carlsson som viste frem sin skrukkete etterfødselsmage på et bilde som gikk sin virale seiersgang for en tid tilbake, og jeg heiet på Caroline Berg Eriksen som viste frem sin flate. Begge to ytterpunkter som inspirerer meg-på hver sin måte!! Ha en ny fin uke, og la deg inspirere av akkurat det du selv ønsker å la deg inspirere av! xMx

HAPPY MAMA, HAPPY BABY!!

Jeg elsker å pynte og stashe meg! Og jeg elsker å pynte og stashe på andre også, få folk til å føle seg vel, og understreke de beste ytre trekkene til den kunden eller jenta jeg jobber med. Mulig du synes det er overfladisk, og det er fair enough, men jeg er uansett fullstendig uenig, hehe! For meg handler ytre skjønnhet om friheten til å kunne uttrykke seg og fremstå slik man selv ønsker å være og også fremstå overfor andre, om den energien litt selvpleie og egentid kan gi en i hverdagen som som regel dreier seg mest om jobb, stress og farting hit og dit for å rekke alt mulig rart man faktisk skal rekke i løpet av en dag som enten arbeidsgiver, arbeidstager, kjæreste, kone, venninne eller mamma for eksempel. Ytre skjønnhet for meg handler heller ikke om perfeksjonisme, men at man får lov til å gjøre akkurat det man vil for å føle seg best mulig. For noen handler det om trening og kosthold for eksempel, for andre (les meg;) betyr det noen påkrevde alene-minutter hver dag på badet og en date med deilige hudpleieprodukter og sminkekostene mine. For noen betyr det begge deler, og for noen ingen av delene, og det er selvfølgelig også helt innafor. Men egenpleie skal man ikke kimse av, og kan rett og slett være balsam for skjela, og jeg tenker aldri unnskylde meg til noen for at jeg innimellom setter meg selv øverst på prioriteringslista. Og dette skriver jeg mens jeg sitter godt plantet i sofaen i en sliten one-piece drakt og grorud-palme på hodet med en stor fem og en halv måneders stor kul på magen, hehe. Innser at jeg kanskje har vært litt slapp i det siste, men jeg nekter å la forfengelighetsskipet synke helt og totalt selv om jeg er gravid. Faktisk skal jeg legge inn en extra effort de siste månedene, for det blir garantert mindre "selfie-time" når bebissen kommer til verden, så gleder meg litt ekstra til å feire den faktiske 10-års bryllupsdagen vår med en SPA-pakke pakke på The Thief i morgen og til min manikyrtime hos S and M Nails senere idag! HAPPY MAMA, HAPPY BABY!!;);) Ønsker dere en nydelig soldag, og gjerne sett av 15 minutter i løpet av dagen til å gjøre noe for deg selv, og KUN deg selv:) xMx

My bathroom beauty shelf:

Hat//H&M

Silkband//Chanel

Top//byMAGMALOU

Shades//VictoriaBeckham

Necklace//MariaBlack

SUMMERLOVIN'!

Ingenting sier mer S.O.M.M.E.R enn en blomsterkrans!! Og høyner vi med en midtsommershelg i tillegg, ble det en perfekt soldag å sette seg ned i sjøkanten med Emma Lou og lage flettekranser. Hadde ikke vært på Ulvøya-stranden før, og må innrømme at jeg nesten ikke har lyst til å røpe den bort heller! Er ikke ofte man finner en så primo strand uten at de er så stappa fulle at man omtrent må ligge oppå håndkleet til nabo'n! Men det var rett og slett så god stemning der at jeg faktisk ikke har samvittighet til å la være heller, hehe! Er ikke den største stranden, men veldig koselig og ikke minst familievennlig. Det kostet noen ti-kroninger å komme inn, men den fine sandstranden var absolutt verdt det. For de som er keene på å dyppe kropperten i Oslo-fjorden finnes det også et stupetårn og en badebrygge. Jeg trives best på land, med mindre det er over 19 grader, men barna hadde det helt topp med å vasse i strandkanten. Er ikke lov til å grille med engangsgriller, men man kan ta med egen kullgrill eller kjøpe pølser, is og muffins i kiosken! Kanskje vi sees der i løpet av sommeren??:)

It's midsummer weekend, and nothing speaks more of SUMMER than a selfmade flower wreath.

My babybelly is now 21 weeks, and I'm officially growing out of my old bikinis;)

IT'S A GIRL!!

Nå må far i huset offisielt gå til innkjøp av mer tungskyts i huset, for datter nummer to i familien har nettopp meldt sin ankomst til høsten!!:) Var på ny ultralyd i dag, og nå hersket det ingen tvil lenger om at den lille rakkeren i magen faktisk er en liten chica etter at de var litt usikre for er par uker siden. Det føles innmari deilig å vite, og nå starter den store navnejakten; hva skal hun hete!!? Elsker å høre navneforslag, så sender deg masse god babykarma om du legger igjen et forslag, hehe!

Finally we know!! Our newest familymember is going to be a G.I.R.L, and Emma Lou says she can't wait to meet her lill'siss!!:) Wanna join our name-hunt?? Please leave your suggestion, I'd reeeally appreaciate it!!:):) xMx

SisterLove:)

SNART HALVEIS!!

Jeg må innrømme at det føles ganske tungt og ensomt å holde seg så mye i ro hjemme om dagen, spesielt for en person som i utgangspunktet er over gjennomsnittet sosialt anlagt, hehe. Men jeg prøver å tenke at det bare er for en periode, og at det VIL gå over. Det er litt rart å gå ned i vekt mens magen vokser, men alle undersøkelser og ultralyder viser at bebissen storkoser seg der inne, og legger ikke merke til at mammaen synes det er pittelitt mere styrete;) Og nå nærmer det seg faktisk halveis, i morgen er det gått allerede 17 uker...Så, please, la den sommeren her fly fort av gårde!!:):)

Almost half way there!!! #17weeks

xMX

MY HERO'S TURNING 70!

Jeg tror de aller fleste jenter ser litt ekstra opp til pappaene sine, og jeg stiller gladelig opp i denne kategorien. Og i går feiret denne lille, store jenta helten sin gjennom 36 år, sammen med resten av familien på Olivia på Tjuvholmen. Pappa er den sprekeste og snilleste mannen jeg vet om, og er verdens beste "moffa" til datteren min, Emma Louise. GRATULERER MED 70-ÅRS DAGEN, PAPPA! "Gla i dæ", klem fra "lissmor".

Celebrated the coolest Dad in the world turning 70 years old yesterday at Olivia, Tjuvholmen, with the rest of my family.

Huuurrraaaa!!!!

I came directly from the hospital, with messy hair and no makeup, so i just put on a flowerband and some lipgloss, found a comfortable dress, my favourite leatherjacket and some flats, and I felt good to go (although looking and feeling a bit scruffy!!;);)

Flowerband//Bought in Gøteborg

Shades//VictoriaBeckham

Leatherjacket//Gestuz

Dress//NinaJarebrink

Crossoverbag//YSL

Earrings&Espadrilles//CHANEL

Rings//MariaBlack//LolasLove//Månesten//WeTheHatters

Babybelly//Selfmade;);)

ET LITE GRÜNDERSUKK...:)

Etter mange uker med svangerskapskvalme og veldig lite næring til kroppen, toppet det seg med en liten mage/tarmbetennelse i natt. Så nå befinner jeg meg på Ullevål, ganske dehydrert og sliten, men iført en veldig fashion forward sykehusskjorte, hehe. Har ligget på isolat hele natten, men har kommet meg opp på kvinneklinikken for å sjekke det viktigste, nemlig at bebissen hvertfall har det bra, så håper jeg at jeg får dra hjem i kveld eller i morgen igjen. Men jeg må innrømme at jeg begynner å merker presset på at det å være en sykmeldt gründer egentlig er ganske uforenelig...! Jeg har vært litt uheldig både med det ene og det andre de siste årene, og har vært nødt til å ta flere kjipe time-outer med alt fra langvarige lungebetennelser til utfordringer og komplikasjoner i forhold til det å bli og være gravid, som egentlig krever mye ro og hvile. Men gründerlivet tar på ingen som helst måte hensyn til at man ikke kan være tilstede hele tiden eller ikke får alt som skal gjøres unnagjort! Man kommer raskt i bakleksa, og det baller fort på seg. Selv med verdens beste ansatte, er det langt fra alle oppgaver man kan delegere bort heller, så selv om kroppen hadde hatt best med 100% hvile, er det omtrent umulig uten at bedriften umiddelbart vil lide av det. Selv om jeg prøver å være "flink" og koble litt ut, har jeg nå offisielt konstant dårlig samvittighet og er ganske stresset for alle viktige gjøremål jeg må nedprioritere hver dag, for alle som ikke får svar på mail, regninger jeg ikke rekker å betale i tide og ansatte som fortjener en mye mer hands-on sjef enn det jeg klarer for øyeblikket. Men når jeg blir litt lei meg og stressa over dette, minner jeg meg selv på at ingen er alvorlige syke, ting vil bli bedre igjen, folk som venter på mailsvar kan faktisk vente en dag til og regningene vil bli betalt, selv om jeg rekker å få en rentenota eller to...Det viktigste jeg må ha fokus på akkurat nå, er å gi den levende lille bebissen i magen de beste voksevilkår, så får min "andre baby", nemlig bedriften, forhåpentligvis spille rollen som en tålmodig storesøster så lenge det er nødvendig...Men jeg lover jeg skal gjøre alt jeg kan for å være en like god mamma for begge-på sikt...:)

HOMESPA!!

I morgen håper jeg masse folk kommer til vår spontane pop-up vintage/secondhand store på MagMaLou!! Jeg, og superbloggerne Celine Aagaard(hippiehippiemilkshake), Marie Murstad(marie_murstad) og Annabel Rosendahl(annabelrosendahl) selger unna både brukte og ubrukte garderobeskatter, og MagMaLou selger unna masse lagervarer i alle str i tillegg, så håper vi sees i Skovveien 8 på Frogner mellom 10-15! I mellomtiden tar jeg meg en homespa-variant, pensler meg inn med en glycol ansiktsmaske fra Nimue, og tar en tidlig kveld på sofaen;)

Homespaing on a Thursday Night, and my date is the Glycol Mask from Nimue!

MINI-ME!!

Har vært utrolig spent på vår andre ultralyd, og i dag kom dagen...Sist gang jeg var gravid (2013) og vi var på 12-ukers kontroll, fikk vi dårlige nyheter om at bebissen ikke levde lenger - mens denne gla'laksen derimot, er visst frisk som en fisk, og jeg merker at jeg nesten ikke klarer å ta det helt innover meg... Men er veldig glad altså! Overlykkelig faktisk... xMx

This lill'peanut is now 12-13 weeks!!:) And the ultrasound revealed all is good, so I might lower my shoulders now and start breathing again;)

SUNDAY BRUNCH SPENT IN BED!

Jeg er superglad for at jeg endelig har en liten bebiss i magen, men denne lille skapningen har bestemt seg for å være ganske så rampete det første trimesteret. Siste uken har jeg nesten ikke klart å beholde noe næring, og er kvalm, uvel og svimmel hele tiden. I dag hadde jeg gledet meg til en forsinket bursdagsbrunsj på Bølgen og Moi med girlza, men det ble en legesjekk på Volvat i stedenfor. Alt ser fint ut med bebissen heldigvis, men mor trenger nok litt mere hvile og næring, så mistenker mindre mote-blogging enn vanlig denne uka. Rart med det, hvor lite viktig "Dagens Outfit" blir når man bare orker å ligge i sofaen, i samme pysj som gårsdagens og med spy-bøtta foran seg!! Men nå er det bare noe dager til vi passerer 12-ukers grensa, så håper å bytte ut både pysjen og bøtta mot florlette sommerkjoler snart!!:)

I missed a Sunday Birthday Brunch with the Galz today, as I've been lucky enough to be blesses with heavy morning sickness that seems to be lasting 24/7! So my fashion-focus is kinda non-existing at the moment, and my only worries are if I really can be bothered to replace yesterdays PJ with a new one, but I hardly ever do that either, hehe;) But hopefully my summerwardrobe get's to see some sunshine soon,-until then: Have a great new week!!

SUNSET ANNIVERSARY

Påskeaften feiret vi 10-års bryllupsdag. Selv om selve dagen ikke er før 2.juli, var vi keene på å gjøre en liten markering mens vi er på ferie i fantastiske omgivelser på Bali. I utgangspunktet hadde jeg faktisk lyst til å ha skikkelig bryllupsfeeling rundt hele feiringen, og gå "all american" med å "renew the vows" med masse gjester i Italia og kjøre hele den greia( Jeg elsker gatherings, fester, sammenkomster, feiringer-u name it!! Og ikke minst å planlegge de!;)...Men er gift med en mann som synes denne planen hørtes veldig klein ut, tihi, så jeg følte jeg tok en for teamet og modererte planene endel;) Siden jeg er gravid også(nærmer seg de 12 første magiske ukene), så føltes det greit å nedeskalere markeringen til å bare ta nye familiebilder på stranden etterfulgt av en nydelig middag sammen med et vennepar av oss på en helt insane restaurant som heter JuMaNu! Men først hadde vi altså en superfin dag på stranden ved Four Seasons i Jimbaran.

Celebrated our ten years of marriage at the Four Seasons in Jimbaran, with taking new family pictures at the beach wearing customized outfits from the Norwegian designer, TSH(Tina Steffanak Hermannsen) She made it work, even with my soon to be 12 weeks babybelly;)

Jeg hadde på forhånd funnet et fantastisk blondeskjørt hos TSH( Tina Steffanak Hermannsen), og ville bare ha en enkel singlet til, med høy skjæring foran og lav bak i ryggen. Tina hadde også fått inn noen rosekranser fra rock n roses, som jeg fallt helt for. (Bestillte faktisk noen til MagMaLou også, så de kan kjøpes der om du likte de;) Jeg hadde også lyst til å få sydd et skjørt til datteren min, med blondepaneler av samme stoff som skjørtet mitt, og ble veldig fornøyd med resultatet. Singleten hennes kjøpte jeg på H&M.

All pictures are shot at Sundara, by Four Seasons in Jimbaran.

Photocredit: Celine Aagaard//Hippiehippiemilkshake

KARMA BEACH!

Hadde en fantastisk dag på stranden i går, da vi dro til Karma Beach, ca 30 min kjøretur unna hotellet vårt, Sofitel på Nusa Dua.

For å komme ned den stupbratte klippen til selve stranden, må man ta en kabelvogn ned, som er litt over gjennomsnittet spennende for min del med min høydeskrekk. Men det var absolutt verdt det, for stranden var kjempefin, vannet var turkisgrønt og maten veldig bra. Vi er her på ferie med et vennepar av oss, som har en sønn på samme alder som datteren vår, så vi er selvfølgelig alle keene på å finne steder som er bra for barna også, uten at det blir helt ville Bamse-klubb tilstander. Jeg liker ikke å bade med barna når det er litt harde bølger, så ved høyvann turte jeg ikke å hoppe uti, men ved lavvann var det perfekt for barna( og meg;) å plaske rundt i det superklare vannet. Ved solnedgang satte de opp en barnekino på stranden og vi fikk nypoppa popcorn servert i en skål laget av bambusblad. Kunne ikke vært en bedre start på påsken spør du meg!!

Had a great day at Karma Beach today! Loved the scenery, the turqouise water, the white sand and the really tasty pinneapple juice! After sunbathing the whole day, we caught the sunset before they set up a childrens beach movie-theater, that our kids really loved. I was really happy about getting a serving of freshly popped popcorn as well, served in a bowl made out of a bamboo-leaf! How cool is that!!?? I absolutely recomend going here, whenever you should come to Bali!

Happy Easter Everyone!!:)

Bikini//H&M

Singlet//byMAGMALOU

Pants//H&M

Sunnies//VictoriaBeckham

JEG HATER KOKOSVANN!!

Ankom Bali og Sofitel Hotel på Nusa Dua i går kveld, der vi tok et raskt nattbad i vårt eget lille basseng på verandaen før vi endelig kunne legge oss i en digg seng etter å ha reist i over 24 timer! Men vel verdt den lange reisen, for hotellet er superduper fresht! I dag har vi både hengt litt ved poolen og på stranda, solt oss, badet masse, og latt som om jeg liker kokosvann!!;) Jeg synes dog helt ærlig at kokos smaker skikkelig dritt, og klarte bare presse i meg noen få slurker, KUN fordi jeg ble overbevist om at det visstnok er veldig healthyschmealty...Vel... Helt ærlig drakk jeg det først og fremst fordi at å drikke direkte fra en kokosnøtt fremdeles føles veldig eksotisk for en gammel trønder som meg, som hadde sommerjobb med å knuse blomkål på Gartnerhallen back in the days, hehehe! #notsoglamorouskandusi #kokosnøtttrumferhodekål

Foto//CelineAagaard(hippiehippiemilkshake)

PITSTOP I QATAR

Etter en 6-7 timers flytur, har vi nå en to-timers pitstop i Doha i Qatar, før en ny 9(!)-timers flytur til Jakarta venter. Som om ikke det er nok, er det sannelig en tredje flytur til, men "bare" på et par timer heldigvis, så er ikke akkurat en svipptur for å regne kan du si! Men ryktene sier at både vær- og badeforhold et tipptopp, så gleder oss max! Støttestrømpene funker som bare det, og har bare kastet opp 3 ganger i dag, så dette kan bli en riktig så fornøyelig reise;) Sees på Bali, folks:):)

ONE DAY COUNT DOWN...

De to siste dagene er jeg ufrivillig blitt nødt til å holde meg hjemme, og mistet både Side2 Nettavisens sitt fantastiske 10års-jubileumsfest på torsdag, og på fredag en kompis sin bursdagsfeiring da jeg sovnet kl.19...:/ Jeg klarer nesten ikke gjøre noe fornuftig for tiden, spesielt på kveldstid!! Hadde faktisk glemt hvor mye hormoner og graviditet kan "herje" med kroppen din, men minnene har kommet friskt tilbake kan du si, med konstant kvalme, oppkast og trøtthet. I tillegg har leggene mine hovnet opp til dobbel størrelse, og puppene har vokst til det tredobbelte og er så sykt vonde at jeg må sove på ryggen, som er skikkelig dritt for en "fosterstilling-person" som helst vil spoone hele natten. Den fine, glødende huden, og det glatte håret alle snakker om at alle får når man går gravid, har ikke fått helt uttelling her i huset! Jeg har like mange utbrudd i ansiktet som en hormonell tenåring, og håret har fått en merkelig stålull-konsistens, så joda, jeg føler meg utrolig fresh om dagen;) Har såvidt hatt litt energi til å begynne påskepakkingen til vi stikker til Bali i morgen, men må nok innse at jeg må reise ufrivillig "light" denne gangen, da meste av klærne mine ikke passer lenger og jeg har ikke hatt tid eller ork til å handle inn nytt. Vurderer å ta med meg datteren min sitt leketelt og bare tylle meg inn i det hele ferien, hehe! Men det mest irriterende "graviditets-symptomet" er humøret! Eller rettere sagt, mangelen på det! Jeg er konstant irritert på alt og alle rundt meg, blir ekstremt opprørt av den minste ting og begynte å gråte av en "Britain's got talent"-audition på YouTube i går! Så du kan si jeg er mildt sagt litt frynsete om dagen, men håper det bare er en liten overgangsfase dette første trimesteret...Tror hvertfall mannen min krysser alt han har for at det snart går over...;) Nå blir det spennende å se om jeg kan få oppdrevet noen støttestrømper til flyturen i morgen, og hvor mange fly(spy)poser jeg må sette til pers før vi når Bali! #hellomynewglamorouslife #buttotallyworthit

God helg til alle dere påskeharer der ute! Håper dere får en deilig og solrik påskeferie med masse fregner på nesen!

Hoping to conquer pregnancy nausea, headacke and fatigué as we're hading off to Bali tomorrow! Until then, have a great weekend and I'll see you there;)

DET ENESTE SIKKERT I LIVET, ER AT INGENTING ER SIKKERT!!!

Dere som har fulgt meg en stund, fikk kanskje med dere innlegget i fjor høst der jeg fortalte litt om vår kamp for å bli foreldre. Om utallige spontan aborter, "missed abortions" og vår ene lille engel som måtte fødes etter bare 4,5 måned i magen pga av en alvorlig kromosom feil som gjorde at hun ikke var levedyktig.(Har kopiert inn det gamle innlegget nederst i dette, i tilfellet dere ønsker å lese det.)Vi fikk endelig vårt etterlengtede første barn i 2009, etter en 3 år lang prøvelse, men alle forsøk på å gi henne søsken etterpå har vist seg å bli like vanskelig. Vi har forsøkt "naturmetoden", nye assisterte forsøk, og en runde med et mislykket IVF-behandling, før vi nå i høst bestemte oss for endelig å ta en pause...En laaang pause...Både fysisk og psykisk begynte jeg å føle meg litt utkjørt, og merket at jeg trengte litt tid for å få alt på litt avstand igjen, før planen var å prøve på nytt fra høsten av igjen. Derfor var sjokket mildt sagt stort, da graviditetstesten lyste positiv mot meg for noen uker siden!! Er fremdeles i sjokk, og tenker på alle de gangene jeg har lest om folk som har gått igjennom vanskeligheter med å få barn, og når man nesten har gitt opp, "så sitter'n"! Kan det være at vi er så heldige denne gang at vi slipper sykehus, piller, sprøyter og hormoner? At babyen er frisk og sterk nok til å klamre seg fast i 9 hele måneder? Jeg vet ikke, og det er alt for tidlig å si 7-8 uker ut i svangerskapet, men hcg-nivåene har så langt hatt en positiv kurve, så vi får bare krysse fingrene og alt vi har for at det går bra denne gangen. Noen har rådet meg til å vente til det er "helt sikkert" med å fortelle om graviditeten. Men det eneste jeg vet er sikkert i livet, er at nettopp ingenting ER sikkert, så jeg ønsker heller å dele den gleden jeg føler på akkurat nå, enn å holde det hemmelig, som jeg synes er ganske trist og ensomt i grunn. Dessuten er jeg av den typen som får stor mage veldig fort, og den første "bilringen" har allerede meldt sin ankomst, så blir uansett vanskelig å forklare den store, "oppblåste" magen etterhvert. Du kan bare blame fiberrik kost for så mye,hehe! Og går det ikke veien og vi skulle være så uheldige å miste igjen, er det ikke så mye vi kan få gjort med det denne gangen heller dessverre...Men inntil videre skal jeg nyte å være gravid, til tross for all kvalmen og svimmelheten som hører med...Det er så verdt det, uansett hvilket utfall dette svangerskapet får. Men send oss gjerne en liten positiv tanke på vegen. Hvem vet, kanskje det hjelper??:)

Surprisingly to everyone in my family, I found out I'm pregnant a couple of weeks ago, after years of trying and failing... Crossing our fingers this time around will be different...:) No matter what, I have decided to enjoy the process as it is right now, and channel my positive energy back to the little one. Maybe it'll do the trick..??;)

Søndag=Familidag, sykkeltur mot Frysja og Maridalen, og obligatorisk mating av ender!

Utdrag fra høstens innlegg om dette temaet:

"....Jeg var faktisk litt extra tørst i går, da jeg håper det er en av de siste gangene jeg kan drikke alkohol på en stund...Jeg har alltid tenkt på at folk ofte snakker høyt om issues, problemer og utfordringer man har hatt først ETTER at ting har løst seg eller det er lenge siden det var relevant. Jeg mener det også burde være takhøyde for å snakke om vanskelige ting når man faktisk står midt i det også, so here it goes...(Hvis du synes det er kleint å lese om litt mere personlige ting, bør du stoppe å lese her;) Jeg er super heldig som har fått en nydelig og frisk datter på 5 år, som er mitt Everything og min største kjærlighet i livet, sammen med mannen min, Magnus. Men veien til å få henne var ikke kjempe enkel, og vi fikk til slutt hjelp for å bli gravide siden jeg hadde en tilstand som heter PSO(http://nhi.no/sykdommer/kvinne/svulster-og-cyster/polycystisk-ovariesyndrom-1377.html). Jeg er heldig og har en mild form for pso, men nok til at det var vanskelig for kroppen min å bli gravid uten ekstra hjelp. I 2008 ble jeg gravid på første forsøk med assistert befruktning, men i uke 12 ble det avdekket at babyen var alvorlig syk. Og etter 5 tøffe uker med mange tårer, spørsmål og undersøkelser ble det fastslått av babyen hadde en alvorlig grad av trisomi 18(http://no.m.wikipedia.org/wiki/Edwards_syndrom) og ikke var levedyktig. Så i uke 18 måtte vi avslutte svangerskapet og jeg måtte føde en pitteliten miniatyr baby jente som fikk ligge i armene mine en liten stund før hun ble tatt hånd om av en skjønn sykesøster som skjønte at dette ikke var en helt enkel opplevelse for mannen min og meg...Det var en tung periode, men vi forsøkte å gå videre med å bli gravide igjen. Dessverre mistet vi to graviditeter til med relativt tidlige spontan aborter i uke 5 og 6, før vi endelig lyktes på fjerde forsøk der Emma Louise klamret seg fast i ni lange måneder før hun endelig kjempet seg ut til en overlykkelig mamma og pappa. Da Emma Louise var et halvt år, ble jeg faktisk gravid "the natural way". Men siden jeg hadde hatt alvorlige bekkenplager som gjorde at jeg måtte bruke både krykker og rullestol under svangerskapet med Louie, ble jeg sterkt anbefalt å avslutte svangerskapet av alle legene mine, om jeg ikke ville risikere å bli sittende i rullestol over veldig lang tid . Det var et fryktelig vanskelig valg, og jeg gråt i mange dager av dårlig samvittighet for at jeg hadde valgt å prioritere min egen helse foran det lille fosteret...Men jeg tror nå i ettertid at det var en klok avgjørelse, særlig siden jeg også den samme sommeren ble bitt av flott og fikk en alvorlig form for borreliose. Nå blir dette et veldig mørkt innlegg merker jeg, men livet er på ingen måte rosenrødt hele tiden, og personlig fant jeg mye trøst og støtte i å lese andres historier, om folk som hadde gått igjennom lignende ting som meg selv. Så kanskje det sitter noen der ute akkurat nå, som har opplevd noe av det samme som jeg har, og som kan lese dette innlegget og forhåpentligvis føle seg litt mindre alene...Uansett hvor mange bra folk man har rundt seg, tror jeg det er veldig normalt å føle seg litt ensom når helsen svikter og kroppen lever sitt eget liv. Men man kan faktisk finne mye styrke i å lese om eller snakke med andre som har gått igjennom de samme utfordringene som en selv.Nå ble jeg endelig 100% symptomfri julen 2010, etter 1,5 år med lammelser, utmattelse og sterke anfall,- og jeg har virkelig nytt hvert eneste friske sekund siden. I fjor fikk jeg også beskjed om at jeg etter å ha gått ned en del i vekt, ikke har pso lenger. Så i praksis burde jeg kunne bli gravid uten noen form for lege assistanse, noe jeg også ble i mars i fjor. Jeg var hele tiden livredd for å miste babyen det første trimesteret, men alt så bra ut på alle ultralydene hele vegen...Inntil uke 12... På tre måneders ultralyden viste det seg at bebissen hadde sluttet å utvikle seg og at hjertet hadde sluttet å slå...Jeg og mannen min ble naturligvis helt knust igjen. Akkurat på den tiden fikk også min mor beskjed om at hun hadde fått kreft, så det ble en mye tøffere sommer og høst enn man kunne ha ønsket seg. I tillegg til at vi hadde mistet babyen, fikk jeg alvorlige blødnings komplikasjoner når jeg måtte abortere, så det ble et dramatisk døgn med ambulanse, blålys og sykehus, før de fikk kontroll på situasjonen. På ett tidspunkt hadde jeg visst 8 % i blodprosent, mener jeg å huske, som var akkurat på grensen til at jeg heldigvis slapp blodoverføring. Etter denne opplevelsen har ikke kroppen min klart å bli gravid igjen, så nå er vi midt inne i en spennende prøverørsperiode, og i morgen skal de hente ut egg. Om befruktningen blir vellykket, settes de inn igjen på mandag, før to nye nervepirrende uker venter før vi vet om Emma Lou endelig kan bli storesøster og vi kan ønske et nytt familiemedlem velkommen i løpet av 2015. Folk er ofte veldig hemmelighetsfulle rundt prøverørs forsøk, og egentlig graviditeter generelt. De fleste pleier ikke å si noe før det har gått tre måneder, og man kan føle seg mer sikker på at det ikke går galt. Men jeg føler jeg har gått igjennom så mye, og så mange ganger, at jeg nesten er litt nummen og følelsesløs rundt temaet. Jeg er så vant til skuffelser og sorg, at jeg vil bli flinkere til å leve i nuet. Leve mere åpent og ærlig, enn å holde tilbake i et forsøk på å beskytte meg selv. Jeg tror det er mer å hente på tørre være litt "out there" enn å trenge meg inn i en beskyttelsesboble, for livet finner en uansett hvor man gjemmer seg, så jeg vil velge å leve og ta avgjørelser som gjør meg lykkelig, heller enn å tenke på hva som er "normalt" å si og gjøre. Så kommer det kanskje en baby til slutt også...om det er meant to be...Og skulle det ikke skje, kan jeg fremdeles føle meg som verdens heldigste mamma til Emma Lou-og i tillegg er jeg helt frisk, som står på toppen av lykke- og takknemlighets lista mi. I tillegg er min mor også nå erklært kreftfri, så nå håper jeg hele familien min kan gå noen veldig fine, og om jeg skal være helt ærlig, vefortjente år imøte...Det ønsker jeg virkelig for deg og dine også! Ha en fortsatt nydelig dag, og gjerne si høyt til deg selv noe du er ekstra takknemlig for i dag, og kryss fingrene for meg i morgen;) Klem fra en litt mer enn normalt personlig Marthe"...

B.U.S.Y.B.E.E!

G'morning mah darlings!

This week is crazy busy, with many "secret" projects going on! Can't wait to tell u, but it means it won't be that much time for blogging! Therefore I wish you all a great week, filled with some spring-lovin'!!

x M x

LA FAMILIA!

Jeg har vært mye syk i løpet av mitt voksne liv, med alt fra spiseproblemer i tjueårene, borreliose av flåttbitt og flere spontanaborter i tredveårene, og har generelt et ganske lavt immunforsvar så jeg får alt som går og enda litt til...Men jeg er jammen heldig som har verdens go'este lille familie, som alltid passer på hverandre, og gjør motgang enklere å deale med...Håper du også har gode venner eller familie rundt deg, som kan plukke deg opp når du er nede, og le med deg når livet smiler...:)

Ha en fin helg x Be kind to eachother

Did a family shoot for a magazine coming out in april last week, and the photographer was sweet enough to do some extra private ones as well. Thank u so much, Gry Traaen! Feelin' lucky to have these two in my life...

All photos: Gry Traaen

WHAT A GIRL TO DO...???

Hva skal en gjøre når man er allergisk mot alle typer gull, og ikke får brukt gifteringen sin?? Man tatoverer en!!;)

Jeg har snart vært gift i 10 år, og har hatt to forskjellige gifteringer, men reagerte på begge. Dro til en hudlege som testet meg for gullallergi, og joda, denne jenta tåler hverken gult eller hvitt gull, så har ikke kunnet brukt gifteringen min på mange år! Så i går spurte jeg på hotellet om de visste om en bra tattoo-shop, og 20 minutter senere ramlet jeg inn i en dunkel sjappe i Soho, og sa: Hi, I'm allergic to my wedding ring, can you tattoo one?? De så litt rart på meg først, men en dude med sølvgrill i kjeften, og tatovert herfra til månen, utbrøt:" That's really cute, we can do that". Ble litt satt ut av at han ser ut som verdens skumleste bad boy, og brukte ordet "cute", men tenkte at jeg sikkert er i gode hender.

Since I'm allergic to all types of gold, I haven't been able to use my wedding ring for many years, so yesterday I came up with an alternative solution; why not tattoo one? Was taken well care of by the guys @firthstreettatto in Soho, and I couldn't be more happy 'bout the result!

Tried to keep a brave face, but it really did kinda hurt!! #Aoouuch

Is it a chicken's foot?? No, it's mah hand and my new "wedtattoo-ring" manifested with our initials;)

Thanx, Firth Street Tattoo!

VALENTINE'S WEEKEND!

Jeg elsker merkedager!! Og Valentines Day står høyt på lista over de jeg liker aller best! Har mange venner som synes det er en helt tullete dag, der vi bare lures til å bruke masse penger på blomster, kort og gaver. Men jeg synes det er dødskoselig med en dag man kan gi litt ekstra oppmerksomhet til noen man er glad i, selv om man selvfølgelig bør være flink til det i hverdagen også. Mannen min har egentlig ikke vært noen særlig Valentine's fan heller, men tror jeg har klart å omvende han litt, siden jeg fikk en to meter lang "ballongblomst" på døra,hihihi. Feiret ellers dagen med to vennepar, en digg hjemmelagd tre-retters, masse god vin og spørrespillet "Etterpåklok".

Celebrated Valentines with mah boo, good friends AND a two meter tall "balloonflower"! I'm such a sucker for romance! I know, it's supercheezy, but I don't care-still lovin' it, hehe!

Decorated the table with cheezy chocolate hearts and candles, in an all pink, black and silver theme.

Perfect Valentine in a white 60's inspired dress from Ganni, lot's of balloons and good friends.

Have a great week, mah darlings!!

SOULGAZM!

Jeg er blitt en nyfrelst fjell-Finn!! Så ikke den komme senest for bare noen uker siden da jeg skrev et innlegg om "gale nordmenn" og våre skivaner. Men etter å ha stått litt på nedover-ski i barnebakken denne vinteren med datteren min, har mye av skiskrekken min rett og slett forduftet! Jeg klarer faktisk å lire fra meg noen glis også mens jeg kappkjører med 5-åringer(og taper!;) Men jeg virkelig storkoser meg, så nå er det helt ville tilstander i Casa Valeberg om dagen med en ekstremt happy husbond som endelig, og veldig etterlengtet og ikke minst velfortjent, får kommet seg mye mer på fjellet enn før. Men ikke alt har vært bare glede og latter denne uka dessverre. På fredag døde katten vår, Ola, etter et litt spontant dyrlege besøk, der de avdekket en kreftsvulst på størrelse med en appelsin. Så etter 11 fine år, med verdens rareste, men fineste pus, måtte vi ta farvel med han samme kveld. Etter mye hiksting og gråt, var det veldig deilig å "rømme byen", mot en helg på Norefjell med familien.

Celebrated Mother's Day with a family get-away weekend at Quality Resort & Spa Norefjell in the mountains. After loosing our cat on Friday after 11 years, to cancer, it was the perfect recipe for both body, soul and mind.

Balcony View at Quality Spa & Resort Norefjell.

In love with my new ski gear from Peak Performance!

Har aldri vært på Norefjell før, men veldig praktisk at det bare er halvannen times kjøring unna Oslo, da er det litt lettere å dra på litt mer spontane turer også. Det var meldt storm og drittvær, men vi kom frem til blå himmel og litt vind, så topp stemning!

Norefjell is only a ninety minutes drive from Oslo, so perfect for spontanious get-aways!

Ble veldig positivt overrasket over standaren på rommene, og ønsker meg nå et badekar på mitt eget soverom;)

Really liked how the rooms were decorated! May I please have a black bathtub in my own bedroom, please??;)

Våknet søndags morgen til en veldig oppspilt liten frøken og en hot n' handsome dude som hadde laget en deilig morsdagsfrokost. Og den lille hadde også nettopp mistet sin første tann, så det ble mange brede og tannløse smil den morningen,tihi. Var så heldig å få noen timer på Spa i morsdagsgave, som virkelig var balsam for både kropp og sjel. Skal du dit anbefaler jeg å booke Karolina, som gir type verdens beste massasjer!!

Woke up Sunday morning to breakfast in bed made by my lill'one and my husband-such a cozy way to start the day. Got a Mother's Day giftcard to the Spa, and headed there for a facial and a massage. If you ever go there, ask for Karolina who really gives the best massages:)

Tusen takk, Norefjell, hubby og Emma Lou for en kjempefin morsdagshelg:)

Thanks to Norefjell and my family for such a nice weekend in the mountains!

CARMA'S A BIT$H??;)

Jeg elsker jobben min! Men noen ganger føles det ut som om jeg har hoppet i strikk -uten å ha festet strikken. Det er litt skummelt å skulle bygge opp to selskaper, uten å egentlig kunne så mye mer enn det å schwunge en sminkekost eller to!! Ok, det er forhåpentligvis satt endel på spissen, men jeg har faktisk aldri fullført en utdanning 100%. Jeg hadde stort sett bra karakterer på ungdomskolen og videregående, ja, språk var jeg rett og slett ganske god i, men for rastløs og udisiplinert til å ta ut hele "mitt potensiale" i følge flere av mine språklærere. Fransk grunnkurs på universitetet holdt jeg ut i et par uker før backpacking i Asia hørtes mye gøyere ut, ex-phil tok jeg bare for "å ta det", og dro opp bøkene to dager før examen, ga en besvarelse på tre sider, og bestod. Bare så vidt, men jeg bestod...Hoppet innom noen andre fag jeg ikke husker engang, for jeg snudde helt sikkert i døra etter noen få timer eller dager, med følelsen av at dette ikke var riktig for meg, eller jeg kjedet meg...Medievitenskap grunnfag på universitetet og 2 år med journalistikk på MI, er det nærmeste jeg har kommet en fullstendig utdannelse. Men 1,5 år inni det, hadde jeg gleden av å dekke en korpsoppvisning for en lokalavis, og jeg skjønte at her kunne jeg heller ikke bli. Ikke for at jeg synes korps er spesielt superdøvt (jeg har tross alt vært en stolt flaggpike i Steinkjer Skolekorps, selv om jeg rødmet hele 17.mai av å marsjere rundt i et mini-skjørt som med hensikt viste den-rød-trusa-uttapå-tynnstrømpebuksa når vi snurra rundt) , eller at jeg ikke skjønte at det ville komme andre mer spennende saker å skrive om i fremtiden, men det var rett og slett erkjennelsen av at jeg heller ikke skulle bli journalist som med ordentlig tungtvannskraft slo seg ned i magen min. Litt slukøret med følelsen av å måtte "rykke tilbake til start", var jeg dog fremdeles ganske trygg på at ting sikkert ville falle på plass for meg en dag også. Mulig mine foreldre ikke hadde svart det samme om de hadde blitt spurt på den tiden, men jeg er glad de aldri stresset meg, og lot meg få gå mine egne veier. Nå er ikke dette et støtte-innlegg for å droppe studier (jeg hadde sikkert raknet av bekymrimg om min egen datter hadde valgt å ikke fullføre noen studier), men heller en betraktning av at noen ganger faller bitene på plass uansett.For selv om jeg var en nomade-student, er jeg veldig trofast mot det jeg vet jeg skal holde på med i mitt voksne liv: business og konseptutvikling innenfor mote, skjønnhet og design! Og det jeg ikke kan, må jeg lære meg-eller feile først, for så og lære av det etterpå. Og selv om det kan være fryktelig ensomt og skremmende å være gründer, er det ingenting som er så motiverende for meg som tanken på å bygge opp noe, et firma, som puster og lever, som skaper og bidrar litt til det store tannhjulet som er samfunnet. Uten å bli altfor filosofisk(nei, jeg fullførte ikke det faget heller;), er jeg overbevist om at man alltid bør følge drømmene sine, for ønsker man det hardt nok, og jobber ditto , tror jeg fader meg ikke karma er kjip nok til å kunne klare og holde seg unna! What goes around, comes around, so go chase them rainbows, my darlings:)

Ha en nydelig tirsdag!

Klem,M

Even though I was too restless to complete a full education when I was younger, I hope carma pays attention to hard work and dilligence as well. I absolutely love the world of entrepeneuring, in spite of the long hours, the lonlyness and the tears that sometimes comes with the territory of building up a business. I'll find my end of the rainbow though, and so will you:)

Leather//Ganni

Polo//Sq

Hair by Siste Mohikaner

Makeup by L'oreal

SUNNY SLOPES:)

Jeg er ikke en utpreget vinterperson, da jeg alltid fryser og skulle helst bodd et sted det aldri blir under 20 varmegrader( gjelder også i vannet;), men dager som i dag gjør at selv en frysepinne som meg blir omvendt! Maridalen og Nordmarka var som en eventyrsti, der solen badet i snøen og lyste opp snøkrystallene fra en skyfri vinter himmel, og alle stavet rundt med store smil og tursekkene fullstappet med kakao, pølser og appelsiner. Påske-feeling i januar er helt topp, og håper vi får flere dager som dette utover vinteren og tidlig vår!

Ønsker dere en varm og solrik uke;)

I'm usually more of a summer-person, as I'm always cold and freezing, but days like today can really make anyone into a "winter-lieber"!- Or religious of some kind! We live 15 minutes from "Nordmarka", which is a very big outland-aerea with awsome conditions to go cross-contry skiing in the winter or running in the summer, and today was just...perfect! Blue skies, lot's of happy skiers and hot chocolate in my backpack-That's the way to spend your Sunday alright;) So if you're lookin' into a real Norwegian Treat, you should come here in March/April when it's likely you'll experience some really nice and sunny days in the slopes:)

Ski-Gals in the Car:)

Ski-Outfit:

Pants//BjørnDæhlie

Jacket//Hennes&Mauritz

Beanie//GinaTricot

Mittens//Bianco

Sunnies//MarcJacobs

LOVE IS IN THE AIR!!

I går har jeg vært kjæresten til mannen min i 14 år!! Shit, så fort det har gått, og så gamle vi er blitt, hehe! Feiret dagen med gode venner på favoritt-restauranten min, Sawan,- og et kamera tom for batteri;)

From yesterdays datenight @sawan with my hubby and good friends, celebrating 14 years of being #boyfriend #girlfriend!

Wishing ya'll a week full of love and happiness!!

GOT MYSELF A STALKER!!

De siste dagene har jeg nok en gang muret meg inne i varmen iført pysjamas, store strikkeplagg og grorud palme(!!;). Lungebetennelsen jeg har hatt i nesten hele høst tror vi er blitt Best Friends Forever! Jeg er ikke så keen for å si det sånn, men blir fader meg ikke kvitt'n!! Fortalte legen at jeg er møkk lei av å hangle hele tiden og ikke ha mulighet til å gi 110% som vanlig, mens hun mener jeg er konstant syk fordi jeg har jobbet litt for mye over altfor lang tid og burde ta en en liten Time Out...Hmmmm...Så mens jeg chiller'n litt for å bygge opp nok muskler til å dumpe den irriterende stalkeren min, lover jeg syyyykt spennende innlegg fra sofakroken hver dag fremover. I morgen skal jeg for eksempel være dødskreativ og sitte i en sort stol med en grønn juice, i stedenfor dagens hvite med et vannglass og sitron;);) Ok, dere skal få slippe det altså, men klarer kanskje å dra noen sprelske eller kreative kaniner ut av hatten om jeg får litt hjelp. Har dere noen inspirerende tips til hjemmesysler, som også havner på bloggen, så vinner det beste forslaget en very naiiijz Hårpakke fra Hårologi med utvalgte hårprodukter du får tilsendt i posten-WoopWoop!!www.harologi.se

Annoyingly enough, the everlasting pneumonia believes to be my new BFF! Suprisingly I'm not so infatuated, so I'm gonna chill down a bit to get strong enough to dump this dead beat looser of a ...Virus...Oh, well, until then I'd love to get creative inputs from ya'll on how not to loose your sanity staying indoors most of the time, that is also bloggable;) The best idea wins a set of really awsome hair products from The Swedish brand, Hårologi! www.harologi.se

ICE ICE, BABY!!

Fin lørdag på isen med Babygirl, Mann og mitt nye polaroid kamera i dag. Litt shaky legs for min del, men en veldig gøy syssel for la familia, tross noen trass utbrudd når isen ble litt for glatt for hun lille;)

Went all Bambi on the ice with mah family today, and I aint signing up for the Olympics quite yet I can tell you... But it was so much fun, even though my daughter did get a little bit upset with the ice being so slippery(!!:);) quite a few times, hehe...

Coat//Wackerhaus

Beanie//Zara

Sunnies//MarcJacobs

Tights//Ganni

Scarf//SecondFemale

Mittens//Bianco

Backpack//Zara

Polaroidcamera//InstaxMini90

OVERCOMING OLD FEARS...

Tenkte de siste dagene av året var en fin mulighet til å utfordre min gamle redsel for å stå slalom. Gikk som forventet veeeldig rolig for seg i barnebakken med Louie og mannen min, men koste meg overraskende mye, så gleder meg faktisk til noen nye timer i bakken i dag før vi kjører hjem til nyttårsfeiring med gode venner:) Ønsker deg en finfin finito på 2014, så høres vi igjen til neste år;)

So, it's New Years Eve and our last day in the mountains...I guess the last days of 2014 is a good excuse to challenge my old fears of skiing. Surprisingly enough I had a great day yesterday cruzin'(in a super slow motion pace!!;) in the kid's slope with my daughter and husband, so I'm actually looking forward to get some few new hours there today as well before driving back home to Oslo celebrating New Years with good friends! Have a great last day of 2014...See you guys on the other side:):)

NORDMENN ER GALE!!!

Oj, se som hun koser seg på fjellet, tenker du kanskje? Nei, jeg gjør ikke det kan jeg fortelle deg tilbake!! Fordi jeg liker ikke å fryse. Jeg liker ikke når snøsludden står horisontalt og pisker meg i ansiktet. Og jeg liker ikke at man liksom må ta på seg verdens største glis, presse på de altfor stive og ubehagelige slalom støvlene og glede seg til å suse nedover de altfor bratte bakkene jeg egentlig ikke tror det er meningen at vi mennesker er ment til å skulle ferdes i. Og jeg skjønner ikke at selv om det er minus 20 grader, og det regner og blåser så mye at du kan bare drite i det, så er folk tilsynelatende veldig happy til tross. Mannen min påstår det kan være meg det er noe feil med, men ikke ti ville snøkanoner kan få meg til å synes det er noe som helst ok å stå fastspent på et par planker som egentlig ønsker at du skal falle og slå deg. Hardt! Mulig at dette er kjernen til min mildt sagt overbevisende aversjon mot å stå på ski, siden de minnene jeg har fra da jeg 12 år gammel kjørte ned og nesten drepte en søt, eldre dame i en sort superstylish bobledress, ikke er helt av det rosenrøde slaget...Derfor sitter jeg her alene i bilen på Trysil Høyfjellsenter, og har kapitulert mot støvlene som jeg ikke fikk på meg, selv om jeg kjempet en ærlig kamp og nærmet meg en mørkelilla farge i ansiktet av anstrengelse og sinne, før jeg ga meg. Men etter en rask titt ut av vinduet er jeg ganske trygg på at mannen og datteren min har det mye hyggeligere i bakken uten meg;) Nå kommer heldigvis den delen jeg faktisk liker med å være på fjellet, en aldri så liten after-ski og god stemning i hytta til et vennepar. Jeg skal sitte pal foran peisen med store, varme ullsokker, et stort glass hvitvin og ta livet helt med ro!

People in Norway loves to ski, even in ice cold temperatures, stormy weather and rain. I'm not to crazy about the idea of freezing my ass off, so I'm perfectly happy staying in the car;)

God femtedags jul!!;)

Mannen min syntes det var fantastiske forhold i bakken i dag...

My husband thought it was perfect ski conditions today...

Jeg klarte ikke å jobbe opp den samme entusiasmen kan du si...;) Er jeg den eneste i Norge som ikke eeeeelsker å stå på nedover-ski??

I didn't...;)

Wearin':

Beanie//Bianco

Goggles//Oakley

Superwear//AiloGaup

Jacket//SecondFemale

Skipants//BjørnDæhlie

MonsterShoes//Sorel

LONDON, BABY!!

Var superheldig og fikk en liten førjulstur til London fra Mah Man, som var veldig deilig nå etter litt små tunge dager i det siste. Vi bodde på det super sjarmerende boutique hotellet, Blakes, i South Kensington. Rommet var nydelig innredet i sort og gull, og jeg måtte omtrent ta løpefart for å hoppe opp i den høyeste sengen jeg noen gang har sovet i.

Har hatt to nydelige dager med masse avslapping, men også wining & dining på en av mine favoritt restauranter, Nobu, i Berkley Street. Rakk en liten runde med juleshopping i Mayfair området i dag også, og ble seriøst blåst av banen av de sykeste juledekorasjonene som finnes her både i gatene rundt omkring, og i butikkvinduene. Kommer du ikke i julestemningen her, må du faktisk ha et julehjerte av stein, for større glitter, glam, engle- og nissetetthet skal man lete lenge etter-in a good way:)

Was lucky enough to get a pre x-mas trip to London from my husband after feeling a bit under the weather lately. We stayed at the super charming boutique hotel, Blakes, in South Kensington. And Christmas came early this year as he'd booked the only room they have in black and gold interieurs, which are my favourite colours. Total brain spa!! Spent the night drinking my favorite drink, Martini Espresso, in the hotel bar before dining at our sushi favourite, Nobu, in Berkley Street.

Today I spent the day checking out Mayfair, which has the best shopping destinations such as Regent Street and New Bond Street. Was totally blown away by the amazing Christmas decorations all over town and in the boutiqes. I also happend to walk through an old church at Picadilly where a big choir sung beautiful Christmas carols, and hey-ho, my Christmas Spirit totally came to life and I'm finally feelin'ready to take on the hollidays.

Blakes Hotel

Fifty shades of blacks n'golds!

Wearin': jeans//mardouanddean, turtleneck//marksandspencer, necklace//mariablack, heels//iro

My favo drink, Espresso Martini, disguised as a cup of regular coffee;)

Yummy drink!

Honey Trippin'!! Thanx Babe!!

COMING HOME FOR CHRISTMAS!

Har hatt en helt fantastisk uke i New York og fått ladet batteriene etter en litt utfordrende høst. Men hadde problemer med dekningen på telefonen min, så fikk ikke blogget så mye som ønsket der nede...Men lover det kommer mer i løpet av helgen!

Kom hjem i dag til verdens koseligste julekalender "wifey-style. Mannen min, som jeg aldri har sett pakke inn noe som helst annet enn i sølvpapir de 14 årene vi har vært sammen, hadde laget masse pakker i ynglingsfarge komboen min, sort og gull, og festet små gull-bjeller med nummer på.

Siden jeg kom hjem først i dag, hadde jeg 4 gaver å åpne, og jeg ble mildt sagt litt overrasket og klødde meg i hodet da jeg åpnet pakke #1:

Had a great time in NYC, but didn't get to blog as much as planned, since my phone had it's own agenda and had problems getting online everyday.

But got lot's of good tips for ya'll 'bout shopping, wining, dining, brunching and clubbing, so stay tuned for new posts from The Big Apple.

Anyways, got back home to Oslo today, and as I got into the livingroom I spotted lots of presents all wrapped in black and sparkling gold, which is my fav colour combo! I thought my daughter had gotten an extra Christmas Calender, but my husband had actually made a special "wife-edition", which I thought was actually pritty cool!

Kinda scratched my head though opening the first present:

1. Desember bød på en ingefærrot, en pære og en kiwi....!!! Stusset litt over det, og lurte litt på om far i huset prøvde å si meg noe;) Men da jeg åpnet "luke" nr.2, skjønte jeg tegninga...:

A bit weird getting a gingerroot, a pear and a kiwi on Desember 1th...Is someone trying to tell me something??;)

Opening #2 though, it all made more sence...

...En ny juicemaskin-yeey!! Nå skal det presses og juices i høyt tempo fremover! Er nesten avhengig av ferskpresset juice! Og imorgen skal jeg prøve en favoritt med ananas, eple og mynte!

...It's a new juicer! Yeey! #addicted

Wishing ya'll a juicy weekend!!

NEW YORK, BABY!!

Det har vært en litt tung høst med langvarig lungebetennelse, flere mislykkede ivf-behandlinger og mye jobb, så nå gleder jeg meg til å fly over dammen i dag sammen med venninnen min, Helene! Har aldri vært i New York så tett opp mot jul før, så merker at jeg gleder meg veldig til å få masse inspirasjon og julestemning. Elsker å være i storbyer i desember, og titte på alle de superfine vindusutstillingene overalt. Skal ta masse bilder i løpet av uken, so stay tuned:)

Checking in @ The Big Apple for the next five days with my friend and shoedesigner, Helene Westby. Can't wait to go windowshopping, and hopefully get some new fresh ideas and inspiration. Bon Weekend;)

FauxFur//NinaJarebrink

Tee//MardouandDean

Pants//SecondFemale

Bag//MiuMiu

ONE OF THOSE MORNINGS...

Noen dager er det litt tyngre å stå opp enn andre...Det er mørkt og kaldt ute, og man har mest lyst til å trekke dyna over seg igjen. Det gjorde jeg idag, sov litt lengre enn jeg burde, før jeg stod opp og hoppet inn i en superstor og varm strikkegenser. Drakk restene fra gårsdagens jordbær smoothie, og lullet meg inn i sofahjørnet med et stort pledd. Ikke har jeg dårlig samvittighet for det heller, jeg tror jeg trengte det...Har du unnet deg en Selfie-Dag i det siste? Og da mener jeg ikke et selvportrett på insta!!;)

Some days you just wanna stay in bed-and so I did! #selftime #resting #reloading :)

Knit//ArnieSays

Kneehighs//H&M

Mug//MånsensDesign

FORBEDRER HUDKVALITETEN!

For et par år siden bodde jeg i Singapore en liten periode , og der kjøpte jeg meg et fantastisk produkt på Sephora som virkelig gjør susen for å oppnå hudforbedringer. Jeg har slitt litt med pigmentflekker, ujenheter og utbrudd, og jeg merket stor bedring av hudkvaliteten min bare etter noen ukers bruk.

My favourite beauty product that leaves my skin feeling nice and fresh!:)

Jeg ble nesten avhengig av følelsen av å rense huden med dette produktet. Børsteteknikken etterlater huden med en ekstremt ren og frisk følelse og masseringen får i gang blodomløpet for extra glød. Derfor ble jeg litt deppa da jeg mistet den med en bagasje sekk på veg hjem. Men ble veldig glad da jeg fikk den i gave nå for noen uker siden. Har hatt en periode der jeg har følt at huden min har vært litt høstdeprimert og gusten, men det skal det bli en slutt på nå;)

Vet at den finnes i flere farger, men jeg liker min i hvit. Er ikke helt sikker på hva den koster her hjemme, men den er virkelig verdt hvert eneste øre.

God Børst!!;);)

JEEY

God Morgen!

Fikk akkurat gode nyheter fra klinikken om at ett egg er blitt befruktet, så på mandag blir det business og tilbake setting. Jeg har egentlig ingen forhåpninger, men skulle det gå bra merker jeg at jeg nå gruer meg til de første tre usikre og slitsomme månedene...Men det er ikke noe vits å kaste bort to dager på å gruble, så nå skal jeg straks på utdrikningslag til en veldig god venninne, før vi skal feire bursdagen til Magnus i kveld på Annen Etage og Grand! Jeg og Louie har akkurat sunget bursdagssanger og gitt pappa gavene sine, og jeg er faktisk litt misunnelig selv på gaven vi ga han, hehe! Fant noen superfete blå sneakers fra Valentino på Yme, og de ble med mama hjem:0 Nå må jeg bare finne frem masse tykke sokker, så jeg kan låne de selv en dag:);)

Ha en fantastisk fin lørdag!

It's been some hectic days, and i'm truly sorry for not writing the last posts also in english. I'll try to translate during this weekend, but now I'm off to a bachelorette party, and later tonight we're celebrating Magnus' birthday!

Have a wonderful weekend!

HERE WE GO!!

Jeg må få si tusen takk for hundrevis av fantastisk koselige tilbakemeldinger over telefon, sms, face og insta etter blogginnlegget igår! Jeg må innrømme at det først var litt skummelt å legge det ut, og være så åpen om noe som egentlig er veldig privat. Men nå føles det veldig riktig, og jeg setter innmari stor pris på at andre som også har opplevd lignende ting, har tatt kontakt og sier det var fint at jeg delte.

Akkurat nå ligger jeg neddopa i en sykehusseng, og prosedyren er akkurat ferdig. Nå gjenstår det bare å sende gode vibber ut til universet, så kanskje vi får et hyggelig svar om noen uker?;)

Ønsker dere alle en vidunderlig fin dag!:)

Just another glamorous day;)

Sykehus moten består av våt klut på panna, sykt fet hånd accessoir og en trendy blå nattskjorte:):)

SISTE BRUNSJ GALEIE PÅ EN STUND??

Meg, Tone, Espen og Hedda!

I går var en lang, og veldig morsom dag! Var først på fashion frokost på Høyer Eger der vi fikk nydelig raw food frokost. Joinet en insta konkurranse der vi kunne vinne et kamera fra Canon, som hadde vært helt toppen siden jeg fremdeles bare blogger og tar bilder med altfor dårlig kvalitet med mobil kameraet mitt. Snappet dette bildet av wonderful shoesies fra Isabel Marant jeg ønsker meg til jul, sammen med en YSL lippie.

Har ikke hørt noe om hvem som vant, men ble ikke meg hvertfall siden jeg ikke har hørt noe, så kamera med wifi-funksjoner står fremdeles øverst på ønskelista til jul:)

Etter frokosten havnet jeg rett og slett på brunsj galeien, og det ble noen glass sprudlende med stylist venninne, Jeanette Hoff og super fotograf slash model scouter, Alexander Norheim, før jeg møtte moteblogger kompis,Espen Hilton, for flere drinks på Bølgen og Moi. Der møtte vi også vakre Tone( som faktisk er tremenningen til Magnus) og stylist girlfriend, Hedda Skoug, og vi dro sammen på lanseringen av Wolford ss15 på Qvale Galleri. Mye freshe strømper, men bildene mine derfra ble dessverre for blurry til å vise dere.

Superfine Hedda kan du følge på Fashioncherry.blogspot.com og fantastisk morsomme Espen finner du her: Espenhilton.com

Girl Crush,haha:)

Det ble fryktelig mange drinker og latterkramper i går, og jeg merker jeg må svi litt for det idag...#headache! Men det var faktisk verdt det, for hadde det fryktelig gøy:)

Jeg var faktisk litt extra tørst i går, da jeg håper det er en av de siste gangene jeg kan drikke alkohol på en stund...Jeg har alltid tenkt på at folk ofte snakker høyt om issues, problemer og utfordringer man har hatt først ETTER at ting har løst seg eller det er lenge siden det var relevant. Jeg mener det også burde være takhøyde for å snakke om vanskelige ting når man faktisk står midt i det også, so here it goes...(Hvis du synes det er kleint å lese om litt mere personlige ting, bør du stoppe å lese her;)

Jeg er super heldig som har fått en nydelig og frisk datter på 5 år, som er mitt Everything og min største kjærlighet i livet, sammen med mannen min, Magnus. Men veien til å få henne var ikke kjempe enkel, og vi fikk til slutt hjelp for å bli gravide siden jeg hadde en tilstand som heter PSO(http://nhi.no/sykdommer/kvinne/svulster-og-cyster/polycystisk-ovariesyndrom-1377.html). Jeg er heldig og har en mild form for pso, men nok til at det var vanskelig for kroppen min å bli gravid uten ekstra hjelp. I 2008 ble jeg gravid på første forsøk med assistert befruktning, men i uke 12 ble det avdekket at babyen var alvorlig syk. Og etter 5 tøffe uker med mange tårer, spørsmål og undersøkelser ble det fastslått av babyen hadde en alvorlig grad av trisomi 18(http://no.m.wikipedia.org/wiki/Edwards_syndrom) og ikke var levedyktig. Så i uke 18 måtte vi avslutte svangerskapet og jeg måtte føde en pitteliten miniatyr baby jente som fikk ligge i armene mine en liten stund før hun ble tatt hånd om av en skjønn sykesøster som skjønte at dette ikke var en helt enkel opplevelse for mannen min og meg...Det var en tung periode, men vi forsøkte å gå videre med å bli gravide igjen. Dessverre mistet vi to graviditeter til med relativt tidlige spontan aborter i uke 5 og 6, før vi endelig lyktes på fjerde forsøk der Emma Louise klamret seg fast i ni lange måneder før hun endelig kjempet seg ut til en overlykkelig mamma og pappa.

Da Emma Louise var et halvt år, ble jeg faktisk gravid "the natural way". Men siden jeg hadde hatt alvorlige bekkenplager som gjorde at jeg måtte bruke både krykker og rullestol under svangerskapet med Louie, ble jeg sterkt anbefalt å avslutte svangerskapet av alle legene mine, om jeg ikke ville risikere å bli sittende i rullestol over veldig lang tid . Det var et fryktelig vanskelig valg, og jeg gråt i mange dager av dårlig samvittighet for at jeg hadde valgt å prioritere min egen helse foran det lille fosteret...Men jeg tror nå i ettertid at det var en klok avgjørelse, særlig siden jeg også den samme sommeren ble bitt av flott og fikk en alvorlig form for borreliose. Nå blir dette et veldig mørkt innlegg merker jeg, men livet er på ingen måte rosenrødt hele tiden, og personlig fant jeg mye trøst og støtte i å lese andres historier, om folk som hadde gått igjennom lignende ting som meg selv. Så kanskje det sitter noen der ute akkurat nå, som har opplevd noe av det samme som jeg har, og som kan lese dette innlegget og forhåpentligvis føle seg litt mindre alene...Uansett hvor mange bra folk man har rundt seg, tror jeg det er veldig normalt å føle seg litt ensom når helsen svikter og kroppen lever sitt eget liv. Men man kan faktisk finne mye styrke i å lese om eller snakke med andre som har gått igjennom de samme utfordringene som en selv.

Nå ble jeg endelig 100% symptomfri julen 2010, etter 1,5 år med lammelser, utmattelse og sterke anfall,- og jeg har virkelig nytt hvert eneste friske sekund siden.

I fjor fikk jeg også beskjed om at jeg etter å ha gått ned en del i vekt, ikke har pso lenger. Så i praksis burde jeg kunne bli gravid uten noen form for lege assistanse, noe jeg også ble i mars i fjor. Jeg var hele tiden livredd for å miste babyen det første trimesteret, men alt så bra ut på alle ultralydene hele vegen...Inntil uke 12... På tre måneders ultralyden viste det seg at bebissen hadde sluttet å utvikle seg og at hjertet hadde sluttet å slå...Jeg og mannen min ble naturligvis helt knust igjen. Akkurat på den tiden fikk også min mor beskjed om at hun hadde fått kreft, så det ble en mye tøffere sommer og høst enn man kunne ha ønsket seg. I tillegg til at vi hadde mistet babyen, fikk jeg alvorlige blødnings komplikasjoner når jeg måtte abortere, så det ble et dramatisk døgn med ambulanse, blålys og sykehus, før de fikk kontroll på situasjonen. På ett tidspunkt hadde jeg visst 8 % i blodprosent, mener jeg å huske, som var akkurat på grensen til at jeg heldigvis slapp blodoverføring. Etter denne opplevelsen har ikke kroppen min klart å bli gravid igjen, så nå er vi midt inne i en spennende prøverørsperiode, og i morgen skal de hente ut egg. Om befruktningen blir vellykket, settes de inn igjen på mandag, før to nye nervepirrende uker venter før vi vet om Emma Lou endelig kan bli storesøster og vi kan ønske et nytt familiemedlem velkommen i løpet av 2015. Folk er ofte veldig hemmelighetsfulle rundt prøverørs forsøk, og egentlig graviditeter generelt. De fleste pleier ikke å si noe før det har gått tre måneder, og man kan føle seg mer sikker på at det ikke går galt. Men jeg føler jeg har gått igjennom så mye, og så mange ganger, at jeg nesten er litt nummen og følelsesløs rundt temaet. Jeg er så vant til skuffelser og sorg, at jeg vil bli flinkere til å leve i nuet. Leve mere åpent og ærlig, enn å holde tilbake i et forsøk på å beskytte meg selv. Jeg tror det er mer å hente på tørre være litt "out there" enn å trenge meg inn i en beskyttelsesboble, for livet finner en uansett hvor man gjemmer seg, så jeg vil velge å leve og ta avgjørelser som gjør meg lykkelig, heller enn å tenke på hva som er "normalt" å si og gjøre. Så kommer det kanskje en baby til slutt også...om det er meant to be...Og skulle det ikke skje, kan jeg fremdeles føle meg som verdens heldigste mamma til Emma Lou-og i tillegg er jeg helt frisk, som står på toppen av lykke- og takknemlighets lista mi. I tillegg er min mor også nå erklært kreftfri, så nå håper jeg hele familien min kan gå noen veldig fine, og om jeg skal være helt ærlig, vefortjente år imøte...Det ønsker jeg virkelig for deg og dine også!

Ha en fortsatt nydelig dag, og gjerne si høyt til deg selv noe du er ekstra takknemlig for i dag, og kryss fingrene for meg i morgen;)

Klem fra en litt mer enn normalt personlig Marthe

LADY GAGAS BIRTHDAY BASH!

I går var jeg i et veldig celebert selskap, på bursdagen til min venninne Lady Gaga aka. Liliagjerstad.com. Hun kjørte kjendis tema, og både Karl Lagerfeldt, Carrie Bradshaw og Madonna kom for å kaste glans, så det ble en helt topp kveld;)

Pictures from yesterdays Celebrity Birthday Party! I brought my Miley Game, with a skimpy outfit and lot's of tounge action;)

Moi//Miley Cyrus, Lilia//Lady Gaga og Karianne//Carrie Bradshaw

Miley, Madonna and Nicki hooking up!

NOTHING SAYS I LOVE YOU LIKE...

...30 pink roses...

Fikk en bli-frisk bukett av mannen min i dag. Jeg elsker lyserosa roser (og hubbyen min!;), så ble en finfin ettermiddag midt i all hostinga...

My husband came home with my favourite flowers today! The best way to get well from my pneumonia;)

GOT THE FLUE(S) BLUES

Etter jeg ble alvorlig syk med borreliose av flåttbitt for noen år siden, har jeg hatt ekstremt dårlig immunforsvar og drar på meg alt som går. Nå har jeg hatt bronkitt og lungebetennelse i nesten 6 uker, og er veldig sliten av å hoste og ha vondt i brystet hele tiden. Men finner masse trøst og kos i store strikkegensere og økologisk te...:)

After being sick for 6 weeks, I find comfort in cozy oversized knits and organic teas...:)

Sweater//ArnieSays

Rings//WeTheHatters

Mug//ArneJacobsen

THERE IS A NEW CHEF IN TOWN!

Jeg er blitt nyfrelst på matprogrammer, og har oppriktig lyst til å bli flinkere til å lage mat. Mannen min er faktisk super heit på kjøkkenet, og elsker å lage god mat, så det hadde vært nice å kunne overrasket han noen ganger tilbake. Jeg har spesielt issues med å lage middager. Det tar så mye tid fra man skal begynne tenke ut hva man skal ha, til å handle i butikken, og så faktisk lage det. Jeg rekker som regel ikke å tenke på hva vi skal spise til middag på forhånd, og blir derfor bare forvirret og stressa når jeg går i butikken med en sulten og sliten fem åring etter en lang dag i barnehagen. Så ender ofte opp med det samme vi spiste forrige uke. I tillegg ender man opp med å bruke altfor mye penger på drit vi ikke trenger fordi jeg handler på impuls og sultne øyne som har lyst på alt mulig akkurat der og da! Men jeg tror jeg har funnet løsningen! Nå har jeg bestillt Adams Matkasse, som vi skal få på døra annenhver mandag fremover og inneholder alt av frukt og grønt, proteiner og karbohydrater som rekker til 5 middager. Det sparer oss både tid og penger,og det er jo bare god stemning å lære og lage mat ved å følge freshe oppskrifter. I dag stod "Adams" første rett på middagsbordet, og jeg følte meg nesten høy på mestringsevne! Det sier vel det meste om mine kokkekunnskaper i utgangspunktet,hehe. Nå gjenstår det å se om dette blir så bra at vi vamper opp bestillingen til å komme hver uke;)

Her er oppskriften, Folkens, det var rett og slett drit godt:) Bon Appetit!

SUNDAY SORROW!

Sweater//Arniesays, Skirt//Ganni

Har du noen gang sovnet av fra jobb?

Jeg har gjort det to ganger iløpet av de siste par årene, og det er altså den verste følelsen ever!

På lørdag var jeg i bursdag hos en venninne, og da jeg kom hjem glemte jeg tlf min på badet, og uten alarm våknet jeg kl.9 søndag morgen-og jeg skulle ha vært på jobb til kl.8!

Jeg pakket med meg alt i en fei, og det ble en extremt kjip start på dagen!

Derfor var det så deilig å våkne til vekkeklokken kl.07.00 idag tidlig! Ute er det sol, det er mandag og man kan på en måte starte på nytt-med høstens favoritt leppestift fra Youngblood. Ønsker Deg en god uke-forhåpentligvis uten forsovelser☺️BIRTHDAY BOY��

Jacket,Cap,Booties//Gestuz,Skirt//Nanuschka,Nett//Stylemag,Turtleneck//JustFemale

Uka startet med bursdagsfeiring på Angst Bar med bursda'barnet Henrik, og masse herlige folk som Fam Irvoll(Håper foresten alle er med på å stemme frem henne, Zahid, Per, Caroline og Nadya på Skal Vi Danse:), Kjersti Vatle, Ronnie Ottem, Stian Tjernsmo, Elisabeth Carew og Madelaine Reutherdahl.

Er ikke så lett å kle seg riktig for tiden, da det har vært kaldt på morningen for så å bli glovarmt på dagen, og i går åpnet himmelen seg og det regnet i timesvis i tillegg...Men valget fallt til slutt på høye (varme;) støvletter, høstens favoritt skjørt og en høyhalset genser siden jeg nå har vært superforkjølet i flere uker og hater å fryse.

Når man ikke har paraplydrinker med fyrverkeri gjør også en rose og et stearinlys jobben��

HØSTPRINT!

Blazer//Nina Jarebrink, Shorts & Shirt & Stillettos//Ganni

Jeg elsker egentlig print, men føler at jeg kan bli litt fort lei om jeg kjøper en kjole med mønster. Derfor er det genialt å kjøpe et sett som feks en shorts og en bluse, som kan matches med masse andre plagg du har i skapet fra før, i tillegg til at det er Superkult sammen��

Outfit'n er fra en dinnerdate på Sawan med noen venner. En av Oslos beste restauranter spør du meg��HAPPY BIRTHDAY HENRIETTE!

Henriette feiret i kjole fra SQ, orange lepper fra Youngblood og en blomsterkrans������

Feiret fantastiske Henriette Steenstrup s 40 års dag forrige uke, som kjørte festival tema i sin egen hage. Det var scene, hamburgerbar,masse fine lykter og ballonger-og én yuccapalme for "å få opp Ibiza-faktor'n"! Quote Henriette��

FinFin Kveld med andre ord, spesielt med Bettan som definitivt hadde på sin "møssa" og Ole Ivars som svingte i godlåtær! Bilder lånt fra hashtaggen #førrfestival #førrfestivalen

Dancing The Night Away With Tinashe��

Gå inn på min instagram for å sjekke min #ootd;) @magmaloumarthe #hofmann #jumpsuit #ninajarebrink #blazer #bymagmalou #clutch

BACK TO WORK KIND'A MONDAY!

Dress//elevenparis, Hat//H&M

Tre uker på ferie har vært som balsam for sjelen. Jobbet dog endel de første ukene, men siste uken tok jeg meg helt fri,sjekket ikke mail en eneste gang! Tror det er viktig i en hektisk hverdag, og ta noen skikkelige breathers for real! Koble helt av, og nyte alle øyeblikk! En av disse dagene var jeg på konsert med Thomas Dybdahl på Torungen Fyr utenfor Arendal. Fantastisk vær, fantastisk musikk og fantastiske omgivelser=magisk aften!

SAME PROCEDURE AS EVERY YEAR...

Skulle tro at når både den ene av dine forlovere og amerikanske "mamma" har bursdag på samme dag, at det hadde hjulpet på å huske din egen bryllupsdag...men den gang ei... ��

Det har nesten blitt tradisjon at vi begge glemmer det, eller tar feil av dato og feirer en uke for tidlig eller en uke for sent... Tror vi er litt jobbskadet begge to i en hektisk hverdag, men uansett feiring skal det bli...neste uke;)

Elsker deg,Magnus! My Husband depuis 2005❤️Merker på styling og kjolevalg at det begynner å bli noen år siden☺️A Wedding Story... Munkholmen,Trondheim - 2005

ELLE SOMMERFEST

Elle Fest i Ganni Kjole//magmalou, her med designer Nina Jarebrink.

Jeg har hatt en hektisk uke,så blogginnlegg har kommet litt på backburner'n!! Men vært mye gøy denne uka.

På torsdag var det Elle Fest på Hukodden, og det er alltid en av sommerens høydepunkter.Yvan Rodic,The Facehunter, var også her denne uka, og på onsdag hooka vi opp for some drinks with these Beauties...The styledevil//Marianne Theodorsen og Veronica Anderson.

Wearing my Favourite Piece: The Pia Coat!

STOCKHOLM BABY

På Josefinas//Stockholm

Hatt en nydelig helg i Stockholm med Andreas og Cecilie,med masse sol,bobler og god mat.

Andreas er Store Manager på Louis Vuitton og vi var innom for et glass, og det ble mye sikling på et par sko jeg var bare en størrelse fra å ende opp med...heldigvis hadde de ikke min str,så da endte jeg tomhendt ut av butikken(til glede for lommeboken min;)

Skal prøve finne et bilde av de og poste her på bloggen senere!!TAKE-OFF ESSENTIALSFashion: jumpsuit//gestuz,leather//gestuz(MagMaLou)

Hva er bedre enn å reise comfy (og fashionabelt;) i en digg jumpsuit!! Jeg er i utgangspunktet ikke superfan av Zebra Print, men elsker denne fra Gestuz! Og med en hvit skinnjakke over, er jeg klar for take-off til Norge!Flyr aldri uten fuktsprayen fra Maya Water! Anbefales:)

CHANELSiden jeg shopper extremt lite klær i andre butikker enn på MagMaLou, liker jeg heller å spandere på meg noen designer Treats i utlandet. Disse øredobbene fra CHANEL er så innafor at jeg ikke kunne gå fra de!#superadorable!!MIU MIU IN MY��My Favourite Brands er Miu Miu og YSL, og på Ion i Singapore har de begge merkene, og disse jentene ble med meg hjem!

Har ikke kjøpt meg en designerbag på flere år(flinkiss;), men nå har jeg ønsket meg disse så lenge at jeg synes jeg fortjener en av de;) Men hvilken skal jeg velge??THE BIKERBAG eller...THE CLUTCH

...to be continued...:)

SUMMER BEAUTY BUYS

Beach hår, bright orange og alt som lukter kokos, er sommer for meg! Nå står disse produktene på badehylla-som må bety at sommeren er kommet☀️��☀️Hvertfall i noen dager til��men hører rykter om fantastisk vær i Norge også, så satser på at my Beauty Fabs får umiddelbart plass på badehylla hjemme også.

Fashion: shades//miumiu,lips//mac,beachdress//local

MATCHING OUTFITS;)Fashion: palmer//ganni

Takk for fin ferie med fine folk @hippiehippiemilkshake & @beesboutique!

Nå har vi reist videre til Singapore for noen dager, så snart hjem til Norge og lanseringen av byMAGMALOU coming up pritty soon��Celine et moi

LAST DAYS IN PARADISEFashion: kimono//ganni (MagMaLou)

Det går mot siste dagene her på Lembongan, i mitt favorittplagg denne sommeren. Det er så digg å bare slenge kimonoen over en bikini eller en shorts, og akkurat denne godbiten med Peacock Print er en av mine favoritter!Poolside��

TRE STJERNERS PÅSKEAFTENFashion: kjole//secondfemale,clutch//ninajarebrink,shoes//zara

Feiret påskeaften på Indiana Kenanga, som er et Luxury Boutique Hotel Spa & Restaurant, hvor den franske kokken Clement Fouquere,som har jobbet på flere restauranter med tre Michelin stjerner, disker opp med de mest fantastiske rettene!

Kamskjellene jeg spiste igår med agurk coulis, gnocci og fløteskum, er blant topp 5 jeg noen gang har spist! Så skal du noen gang til Lembongan, er dette The Place to Go!:)ALL BLACK ON THE BEACHFashion: top//just female,bikini//H&M, armcandy//ninajarebrink

Jeg elsker å blande sort og gull, og det funker definitivt på stranda også☀️Fashion:sandals//michaelkors,anklet//localFashion:armcandy//ninajarebrink,rings//abareness//mariablack

POOLPARTY!!

Poolside

I dag er siste dagen på Anantara Uluwatu, og vi har bare hengt ved poolen, bada, spist og bada enda litt mere, før vi dro inn til Kuta og spiste på Balcony, visstnok et sted celebs liker å henge. Hang til og med bilder av Terje Håkonsen og Andreas Ygre Viik på veggen der-så Norge represents;);)Queen Bee aka Celine��

Bassengkultur har ganske høy stjerne i boka til barna, og de har basically flytta ut i poolen.

Darlings and Sweethearts

FINN'S BEACH!!Celine et les enfants

Igår tok reiseleder Hagen (Bjørn Erik) med oss til et tempel i Uluwatu, før vi endte opp på Finn's Beach. Tok ikke så mange bilder i tempelområdet, da jeg ble litt scøøøøred av en megastor apekatt som hang seg fast i skjørtet mitt, og nektet å gi slipp! Han stjal hele posen med digg jeg skulle gi til apebebissene, og ble ikke veldig happy da jeg prøvde nappe de tilbake...

Anyways, kom oss ut til Finn's Beach, som var så legendarisk, at vi drar tilbake idag for å få en hel dag der:) #luxury #hotel #gondol #beach #music #goodcrowd #sunsetSunset Sweethearts #emmalouise #silas

HELLO BALI!!Room With A View!

Har ikke vært på Bali, siden jeg var 19, så veldig stas å få Bali Tur i bursdagsgave fra Magnus og Louie (kaller ofte Emma Louise det��)

Vi er her sammen med et vennepar, Celine og Bjørn Erik, og sønnen deres, Silas. Emma Lou og Silas går i barnehagen sammen og er litt småkjærester, så veldig stas for de å være på ferie sammen:)

Etter 3 lange flyetapper landet vi til sol og sommer - fy søren så digg etter en crappy værtid i Oslo!

Vi bor på Anantara Uluwatu, og er so far det det fineste hotellet jeg har bodd på!! Hotellrommet er større enn stua vår hjemme, og det er bathtub på verandaen, som jeg mistenker skal fylles opp under en eller annen solnedgang;)

Og utsikten er helt vill, med infinity pools som "ender" ut i havet og bølgene. Første dag ble tilbrakt ved poolen, og min hvite(rosa) vinterkropp fikk litt sjokk av solen, men det får så være...;)Fashion: Bikini//H&M, Sunnies//Prada, Ring//AbarenessPARTYGIRL;)Våknet foresten idag til denne snapchatten fra min venninne @samirastyle. Love u! Etter pressedagen i går,dro vi videre på pressekveld på Spalt Pr,der dagens smoothier var byttet ut med Veuve Cliquot;) Kan trygt si at vi fikk feiret bursdagen litt på forhånd!!:)

Kjersti var også med på moroa. Henne kan du følge på @vatle��BIRTHDAY GIRL!!Jeg har bursdag idag!!:):) Jeg bare elsker bursdager,og hva er bedre enn å våkne til at sengen er fyllt med kjempestore rosa og gule ballonger,og ferdig frokost på nattbordet! Magnus var allerede dratt på jobb da jeg våknet,men han hadde varmet rundstykker,stekt ett egg(i hjerteform) og bacon og lagd en supergod smoothie! Kul fyr,og smart, because Happy Life,Happy Wife,tihihi,og jeg har bare gått rundt og smilt i hele dag;)I tillegg kom det et bud på døra idag med en bursdagsgave fra de fineste jentene på House of Communication! Tuuusen takk for påskeegg og leselektyre til påskeferien:)

Fra Emma Louise og Magnus har jeg allerede fått en tur til Bali(vi reiser imorgen tidlig-gleder meg sykt mye), men Emma Lou hadde visst vært på Clas Ohlson i tillegg,for fikk en mobillader med ekstra lang ledning;);)

Nå er det på tide å legge seg,må være på flyplassen 06 imorgen tidlig,så må allerede stå opp om 2-3 timer...

Høres fra Bali'a dere:):)

MISS MONA & PARTNER IN CRIME!

Min fantastiske fotograf venninne, Mona Nordøy,har ny hjemmeside,og anbefaler alle å titte innom.

Hun er en av Norges beste på portretter,og vi har jobbet på utallige jobber sammen!

Sjekk ut siden hennes på www.monanordoy.no !

SATURDAY B-DAY BASH!!Jeg og søstrene min,Tone gry og Hanne,har bursdag 7.,10., og 17.april,og på lørdag feiret jeg og Tone Gry med noen felles venner av oss.

Først hadde vi Girl-Pampering på MagMaLou, hvor alle ble stashet i hår og makeup loungen, vi shoppet outfits og drakk bobler før middag på Olivia.

Kameraet mitt streiket litt underveis,så har omtrent ingen bilder fra kvelden, men følte meg veldig vel i en leather on leather outfit,etter først å prøvd meg på kjole. Det ble altfor kaldt for å si det sånn...;)

Fashion: skinnjakke//gestuz,skinnbukse//secondfemale,singlet//justfemale, veske//ninajarebrink;

Baby Gal!!!Jeg har vært dødsforelsket i denne Furry (Faux!!;) Krabaten her i 4,5 år. Emma Louise er min Baby Gal, Side Kick og kilde til latterkrampe når hun sier masse gøye ting og er superveslevoksen. Men hun er også en 4åring som tror hun er 14, så det trenger ikke være langt mellom glede og full-on-drama!!! Guess it comes with the territory of parenting:)

Sunday Shadows

Igår jobbet jeg i butikken for første gang på flere uker,og det var utrolig hyggelig å møte kunder igjen! MagMaLou er i gang med å lansere vår første kolleksjon,byMAGMALOU,så det har vært veldig hektisk og jeg har vært mye mindre i butikken enn normalt. Det ble en dødsdeilig dag, med masse sol og vårglade mennesker-og jeg merker at mange er klare til å fornye garderoben sin:) Selv er jeg veldig hekta på hvitt om dagen, og kjørte all white i dress fra Gestuz. Har ikke funnet den perfekte hvite magetoppen enda,så knøt opp en vanlig t-skjorte som funka like bra:)