hits

mars 2016

Spring Pieces!

Her om dagen var jeg og plukket meg ut noen favoritter på MagMaLou jeg rett og slett bare MÅ ha i vår-garderoben min! Tenkte å dele disse plaggene med dere, og er det noe dere også liker, så er det bare å plukke opp telefonen og ringe direkte til butikken på 97041888, og be de henge av eller få det tilsendt der du bor!

Ha en nydelig torsdag! Jeg skal forhåpentligvis på noen cocktails med en venninne i kveld (om nakken gidder å oppfører seg that is), så vil du vite hvor det er gode drinker, bør du følge med på snapchatten min:"magmaloumarthe" i kveld;)

Stor klem, Marthe

HER FÅR DU MINE FAVORITT FRIES!

Ingenting er så koselig som å dra på lunch med gode venner, og i går dro vi hele familien og møtte en fin gjeng på en av mine favoritt-restauranter, ASIA, på Aker Brygge hvor de lager VERDENS BESTE FRIES! Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på de, og hemmeligheten er at de er laget av auberginer! Jeg vet ikke om de er så veeeldig mye sunnere enn vanlig fries(fritert ér fritert liksom, hehe), men det spiller ingen trille, for har du først smakt disse én gang, kommer du til å bli hekta!

Topp stemning å "henge" på sjøsiden av Aker Brygge på denne tiden av året og fremover, for er max digg å sitte å spise et godt måltid med solen varmende i ryggen (jeg setter meg alltid vendt bort fra solen siden jeg får store pigmentflekker bare jeg tenker på den;) se på sjøutsikten, og høre på måkeskrik og bølgeskvulp. Nå var det ikke akkurat så veldig mye sol i går, men fikk i hvertfall nytt utsikten fra innsiden av restauranten, og spist to av mine favorittretter; aubergine fries & raw trio plate med sashimi!

Bon appétit, og ha en fortsatt god uke!XoXo Marthe

Bomberjacket//H&M

Shirt//ArnieSays

Pants//Gestuz

Espadrilles//Chanel

Coffee//Spuntino(hehe)

FEILKOBLING!

Jeg har litt problemer med appen jeg blogger fra for tiden. Den lever litt sitt eget liv, og plutselig klemmer den sammen teksten uten skilletegn, eller plutselig faller det ut deler av teksten(som skjedde på forrige innlegg) eller at det skjer andre rare greier.

Men håper dette blir utbedret ganske snart, så innleggene mine blir forståelige å lese, hehe!

//Marthe//

POPPIS FOR BARNA I PÅSKEN!

I dag var det skikkelig ruskevær, og vi trengte å sette litt mere farge på dagen. Derfor fant vi frem noen egg og litt konditorfarge til stor fornøyelse for 6-åringen.

Det var fryktelig stor stas å spise både grønne, gule og rosa egg til lunch etterpå-både for store og små.

Nyt den siste påskedagen og kos deg med folk du er glad i...

Klem, Marthe

PÅSKEPULS!

Oslo er en utrolig deilig by å være i når den går i hvilepuls rundt påsketider. "Alle" drar til fjells eller utenlands, mens noen av oss blir hjemme og får observere byen på en helt annen måte enn den normale hektiske hverdagen med trafikkmas og mennesker som overalt haster fra ett sted til ett annet.

Mens byen vanligvis er full av larm og lyd, føles det å rusle rundt i bybildet i påsken nesten som å gå på biblioteket til sammenligning.

Stillhet.

Kun fuglekvitter og mennesker som virker mer harmoniske.

Ingen haster. Ingen stresser. De smiler. Har lave skuldre.

Jeg skulle ønske det var litt mer påske hele året.

Kun lunch med fine folk, så hjem for å sjekke om påskeharen har husket å stikke innom oss på Tåsen.

Det er perfekt påskepuls for meg i år.

XoXo Marthe

FauxFur//DryLake

Top//byTIMO

Jeans//Cubus

Loafers//Chanel

Bag//Ganni

Shades//VictoriaBeckham

RedLips//Louboutin(505)

PÅSKEVAFLER!

Jeg bare eeeelsker vafler, og at det til og med finnes en "internasjonal vaffeldag" er jo helt topp og nok en god unnskyldning for å sette over vaffelpressa!

Har prøvd utallige oppskrifter og liker best de grovere versjonene som gjør at magen smiler litt bredere enn om de bare er lagd på egg, melk, smør, hvetemel og sukker!

Her er oppskriften på mine "Påskevafler med et hint av sitrus":

4 egg

120 gr.havremel

150 gr.kesam

5 ss sukrin(jeg brukte vanlig sukker i dag, siden vi var tomme og butikkene stengt)

Krydre etter eget ønske med eventuelt kanel og/eller kardemomme.

100 gr.kvitseidsmør

5 ss farris med sitronsmak

Tilsett nok vann eller melk til røra blir passe jevn.

Server gjerne vaflene med litt kesam, mynteblader, friske bær og noen skiver appelsin ved siden av, så er påskekosen sikret!:)

//Marthe//

OG DET BLE TERNINGKAST...?

Hei på dere, kjære lesere!

Dere som følger meg på snap (magmaloumarthe) vet at jeg har slitt litt med rygg-og nakkeissues den siste tiden, og får flere ganger i timen så store kramper at det kjennes ut som å ha konstante fødselsrier-dog i nakken! Derfor må jeg unngå alt som kan trigge disse krampene. Mobilbruk er noe av det jeg må kutte på, så derfor blir det dessverre mindre blogging også, som jo er litt synd for har egentlig masse jeg kunne tenkt meg å dele med dere av tips etter 4 dager på Geilo og Vestlia Resort.

Får heller skrive en litt kortere oppsummering av oppholdet med å si at jeg virkelig anbefaler denne resorten spesielt til alle barnefamilier, da Vestlia må være det mest barnevennlige hotellet vi har vært på i Norge så langt. Med eget lekeland, svømmebasseng og slalåmløype rett utenfor døra, kunne seksåringen ikke vært mere fornøyd. Stedet får dog et lite minus for litt slapp after-ski stemning, som naturligvis henger sammen med at 99% av gjestene er barnefamiler, men synes uansett de kunne spilt litt mer funky after-ski tunes på ettermiddagen for litt ekstra god stemning.

Bassenget er topp for barna, men waaaay too overcrowded til å kunne svømme eller slappe av i, så hvis dét er målet har de som et godt alternativt et superfresht spaområde i kjelleren med et vanlig svømmebasseng og et annet boblebasseng som er kjempevarmt og utrolig deilig å senke vinterstive muskler i. Her har barn ingen adgang, så trenger du litt alenetid, bør du definitivt ta turen innom.

Standaren på rommene er helt ok, men i forhold til den relativt stive prisen på en familiesuite med to soverom, stue og kjøkken, som var det vi bestillte, hadde jeg kanskje forventet hakket hvassere interiør og fokus på detaljer og det lille ekstra, som for eksempel en stol eller to på balkongen! Et garderobeskap på voksensoverommet hadde heller ikke vært feil, så man slipper følelsen av å "bo i en koffert".

Men generelt var oppholdet verdt å gi en anbefaling til terningkast 5, og vi kommer gjerne tilbake-forhåpentligvis med en friskere og sterker nakke neste gang bare...

Goooood påske da dere, og husk bilbelte i trafikken og solkrem i påskesolen.

Påskeklem fra Marthe

BANANORAMA!

Blir så glad av gult på våren, så påskebananer er helt innafor på fjellet nå i påsken, hehe!

Have a good one!//marthe//Sweat//GanniPants//KariTraaSunnies//Gucc

BOMBESIKKERT!

En trendpiece du kommer til å se mye av denne våren er "The Bomber Jacket". Både Stella MC Cartney og Gucci har noen fantastiske versjoner denne sesongen, men de fleste av oss må kanskje gå for de litt rimeligere utgavene. Jeg kjøpte min champagnefargede jakke på H&M, men har sett mange fine hos andre billigkjeder også.

Jeg ville normalt sett ha stylet min bomber med skinnyjeans og høye hæler eller ankelkorte boyfriendjeas og sneakers, men akkurat denne dagen matchet jeg den med et skjørt fra Ganni i leoprint og en oversized strikkegenser fra Tom Wood for litt variasjon.

Jeg er på veg til Geilo og påskefjellet nå, og følg meg gjerne på snap for både skioutfit-updates(fått lånt meg et superfresht sett fra Peak Performance bl.a) og ikke minst for litt god after-ski stemning. Check out insta/snap: "magmaloumarthe"!

Ønsker dere en fantastisk god påske!

Stor klem, Marthe

Ps: beklager at teksten er litt "crammed", men er en bug på appen jeg bruker når jeg skriver innlegg, så den gjør litt som den vil og det er ikke mulig å gå inn å redigere som vanlig heller. Men håper blir ordnings på det snart:)

HURRRA!!

Ønsker dere alle en riktig så god påske med noen nydelige påskeliljer som alltid får meg til å smile når jeg titter bort på de.

Selv har jeg akkurat kommet hjem fra sykehuset, etter å ha flydd inn og ut av legevakt, kiropraktor og sykehus siste uka med sinnsyke nakkesmerter. Men i dag fikk vi svarene på MR også, som viser at det er en del væske i et ledd og rundt endel muskler. Dette er ganske smertefullt, men heldigvis veldig ufarlig, og vil gå over av seg selv i løpet av en uke eller to. Så nå er jeg megahappy, og skal bare ta livet med ro og glede meg til å kunne dra til Geilo i morgen!

Ha en deilig fredda'!

Stor påskeklem, Marthe

NAKKEKOLLAPS!

Jeg er ikke spesielt stor fan av sutresnaps eller blogginnlegg, men jammen er jeg litt der igjen må jeg innrømme-og beklage...!Men har jo slitt litt med nakken i det siste, og har de siste ukene vært hos både fastlege, legevakt, kiropraktor, fysioterapeut, muskelterapeut og tatt triggerpunktsnåler, som jeg med stor interesse fikk prøve for første gang i går. I motsetning til akkupunktur settes disse rett i muskelen, i 10-15 sekunder, før den tas ut og muskelen avspennes. Det var ikke akkurat superbehagelig (som dere som følger meg på snap sikkert fikk med dere, hehe) men jeg fikk faktisk en positiv virkning med én gang! Og etter at jeg først kjente meg litt mørbanket et par timer, ble det faktisk så mye bedre at jeg og et par venninner måtte feire det litt på "Uhørt" i Strøget-Passasjen. Etterhvert dro vi innom et relativt nytt utested, som ligger omtrent vis-a-vis og heter "Wurst Øl og Pølsebar(!!) Det var en skikkelig overraskende kul hang-out perle btw dere virkelig bør sjekke ut. Veldig kult interiør også, med pedalstoler og en kjempestor svingehuske som sittegruppe, som selvfølgelig blir ekstra gøy med litt bobler innabords.Anyways, storkoste meg med jentene i går kveld, og med småjentene mine i dag tidlig inntil jeg omtrent hørte at det "snappet" i nakken igjen, og gikk rett i bakken nok en gang. Heldigvis bor foreldrene mine rett borti gata, så de kunne komme bort og hjelpe meg med hun minste, i tillegg til at mamma er Oslos svar på "Snåsamannen" og fikk lagt de varme lindrende hendene sine på nakken min litt for å ta bort de verste smertene. Så lykkerusen over smertefriheten jeg hadde noen timer i går, forsvant dessverre like fort som den kom og jeg må tydeligvis rykke tilbake til start igjen. Får ikke svar på hverken røntgen eller MR før til uken, så får bare bite tenna sammen, kaste i meg disse morfintablettene jeg egentlig hater, og håpe det verste gir seg. Har gledet meg så innmari til en solrik påske på fjellet og Geilo til helgen, så satser på at helseguden kan være litt raus med meg snart, så vi får dratt i det hele tatt...Om noen kjenner seg igjen med denne type nakkeproblematikk og eventuelt har noen råd eller erfaringer rundt dette og eventuelt behandlinger dere vil dele, så gjerne legg igjen kommentarer her eller send en snapchat til "magmaloumarthe". Ofte må man være sin egen lege har jeg funnet ut, og jeg merker jeg trenger å finne ut hva det faktisk kan være som forårsaker denne "kollapsen" snart, for jeg kjøper ikke lengre teorien på at alt dette kun er relatert til stress...Go'torsdag da, kjære lesere-and take care:)

XoXo Marthe

(Bildet er fra snapchatten min "magmaloumarthe-Sees vi der?:)

TINY MORPHING MONSTERS!

Jeg vet ikke hvor mange "mental breakdowns" jeg hadde omtrent hver gang vi dro ut på kjøretur da min yngste datter på snart 7 år var liten baby. Som førstegangsforeldre hadde vi tydeligvis ikke gjort hjemmeleksa vår, og endte opp med å anskaffe oss typ verdens tyngste og mest upraktiske vogn, og i tillegg rev jeg meg konstant i håret for hver gang jeg måtte vekke en sovende baby for å switche henne over fra vogn til bilsete og omvendt. Våknet hun ikke av selve byttet, var det hvertfall garra at hun våknet av at jeg styrte med å få bilselene av og på, og alle som har hatt barn vet at å vekke små bebisser i tide og utide ikke er spesielt heldig. De morpher inn til å bli små trøstesløse småmonstre som får alle mamma-perm mødre til å gå av hengslene og tilfeldig forbipasserende til å undre seg om man er egentlig er skikket som mor, hehe. Ok, det var kanskje å sette det på spissen, men jeg husker godt hvordan det til stadighet kokte til kokepunktet i topplokket mitt, og jeg ser nå hvor mye enklere dagliglivet med en ny baby kan bli, bare man velger riktig barnevogn og tilbehør.

Jeg er så heldig å bli sponset av det velkjente norske merket, Stokke, som har gjort mitt relativt hektiske hverdagsliv som tobarnsmor, gründer, stylist og blogger vesentlig mye bedre "second-time-around". Vognen "Trailz" funker både som by/shopping og møtevogn (litt store vinterhjul bare) og er perfekt på tur, men det mest geniale er at understellet også passer til bilsetet. Så hver gang man har store eller små ærender, slipper man å styre med løfting, switching og seler for å komme seg noen sted. Bilsetet kan enkelt brukes på samme understell, og monteres på med et enkelt lite "klikk", og gjør små og store ærender sååå mye enklere når jeg har med hun lille.

Bildene er fra forrige uke da jeg, Benedichte Bjerke og Lilia Gjerstad Welch som også er Stokke-ambassadører, ble invitert på en utstilling på Munch-museet før vi dro videre på lunch på et nytt og fresht sted som heter Nord & Natt på Tøyen.I dag blir en fantastisk dag tror jeg! Det er blå himmel, solen steker og jeg er mye bedre i nakken etter at jeg fikk gått til både kiropraktor og massasje (delvis spons) i går! I tillegg har jeg absolutt INGEN planer, som var resepten fra legevakten forrige uke. Stress mindre, pust dypere og slapp mere av er visst greia når kroppen ikke orker å holde tritt med hodet. Så da er det bare å finne mitt indre ZEN, og vandre ut i solen!

Vil du bli med på enten trilleturer i solen eller følge med på min veg videre, finner du meg som "magmaloumarthe" på snap eller insta:)

See ya!Klem, MartheOOTD:Bomberjacket//H&MKnit//GanniScarfUsedAsBelt//GanniPants//GestuzBoots//Ganni

S.E.L.L.I.N.G!

La akkurat ut noen plagg til salgs på snapchat(magmaloumarthe), så det er bare å rope ut om noe skulle stå på ønskelisten av det jeg har screenshottet her:

Er hårreisende dårlig kvalitet på bildene, men sånn er det når tiden ikke strekker til! Men om du er rask på shoppinglabben, er jeg villig til å gi deg en ekstra smiskerabatt, om du klarer å overbevise meg om at "Jo da, så nei da-er ikke noe å si på kvaliteten her! Top Quality Picturæææs!"

Say it like you mean it, og få en enda bedre deal, hehe!

God Nattaklem fra Moi

FLOWERGIRL!

Lite gjør meg så glad som blomster, så når resten av familien lusket seg ut for å kjøpe ferske frukter til søndagssmoothien i dag tidlig og kom hjem med en blomsterkvast til mor i tillegg, startet søndagen ganske så fint!

Ofte kan det være litt kinkig å finne riktig vase til blomstene man har fått, og da er dette trikset veldig godt å bruke om vasen er litt stor men du vil at blomstene skal stå litt spredt.

Ta vanlig gjennomsiktig tape og lag et rutenett ved å tape fra en side til den andre før du vrir på vasen og taper ett nytt lagg på kryss av det første. Så er det bare å stikke blomsterstilkene hvor du vil, så de står akkurat slik du vil ha de!

Enkelt og greit!

Nå skal jeg på en superrolig treningsøkt etter å hatt fullstendig låst nakke og rygg siden onsdag, og jeg gleder meg til å få rørt litt på meg igjen, selv om jeg fremdeles er ganske så stiv og støl.

I tillegg håper jeg at jeg rekker å ta bilder og legge ut godbiter fra klesskapet mitt som ønsker seg nye eiere i løpet av dagen. Så sjekk innom senere i kveld eller i morgen om du ønsker deg masse finfint gjenbruk (dog som ubrukt!:) til en mye rimeligere penge enn å kjøpe alt nytt hele tiden.

God søndag!

Klem, Marthe

FAVOURITE SNACKS!

Jeg eeeelsker sashimi med hjemmelaga ponzusaus, og mannen min lager den mest yammi versjonen jeg vet om! Og her røper han sin "hemmelige" oppskrift:

0,5 dl soyasaus

0,5 dl presset juice av lime og appelsin

2 ss riseddik

1 ss sukker

2 fedd hitløk

1/2 rød chili

Alt dette blandes sammen med litt fersk koriander( eller mye etter min smak;)

Bon Appetit!!

Klem, Marthe

Nederste bilde fra snapchat//magmaloumarthe!

DOUBLE DENIM!

Vår for meg henger godt sammen med ankeljeans og en enkel t-skjorte, men inntil det blir varmere i været kan man bare gå for en kort fuskepels i mellomtiden.

Spring to me means anclejeans and white tee's, but until the weather warms up I'll mix les deux with a white faux fur instead.

Have a great Saturday!

//Marthe//

FauxFur//DryLake

Jeans//Twist&Tango

Pumps//Ganni

TUSEN TAKK!!

God morgen, kjære lesere!

Det var veldig hyggelig å få så mange tilbakemeldinger og henvendelser både på sms, mail og facebook etter gårsdagens innlegg. Jeg er tydeligvis ikke alene om å kjenne på hverken angst eller engstelse rundt sykdom og at noe skal kunne skje med ens nærmeste. Jeg må innrømme at jeg aldri hadde hørt om noen andre som også har følt på dette før, men nå skjønner jeg at det er flere av oss der ute som har opplevd kjipe ting og har utviklet angst og uro rundt dette i ettertid.

Men hva skal man så gjøre når man har erkjent at dette er et problem? Noen bruker visst yoga og meditasjon som "medisin", noen får hjelp av psykolog mens andre igjen ikke helt vet hvordan man skal deale med det enda. Jeg tilhører den siste gruppen foreløpig, men jeg har trent endel yoga i det siste og liker det veldig godt, men tror også det kan være lurt å snakke med noen profesjonelle på området som kan gi en noen verktøy for å håndtere slike tanker og følelser på en mer hensiktsmessig måte. Men først og fremst skal jeg ta en liten time-out! Det blir nok min største utfordring, for selv om hode og kropp tydeligvis gir signaler om å roe ned tempoet, liker jeg vanligvis å farte rundt og være sosial. Få ting til å skje. Og dit kommer jeg nok igjen, må bare få kroppen litt mer i vater først...;)

Men sees hvertfall her inne da, og på snapchat hvor bildet øverst i innlegget er fra. Du finner meg både her og på instagram som "magmaloumarthe".

Ønsker dere en nydelig helg!

//Marthe//

KLEM FRA SYKESENGEN

I går feiret vi 5årsjubileumet til MagMaLou i butikken med kundekveld, gode priser og bobler-så tusen takk til alle som kom!:) Jeg, MagMaLou-jentene og et par venninner av meg fortsatte feiringen med noen flere bobler og et par drinker på F6 etterpå, og det var tipptopp stemning inntil jeg våknet i dag med fullstendig låst rygg og nakke, og minimal bevegelighet i bena. Heldigvis hadde begge barna overnattet hos mormoren og morfaren sin, for jeg ble liggende hjelpesløs i sengen i mange timer før jeg endelig klarte å røre meg akkurat nok til å kjempe meg ned i vesken som stod på gulvet ved siden av sengen og fikk ringt etter hjelp. En ambulansetur og noen røntgenbilder senere, venter jeg fremdeles på svar, men jeg kjenner at både hode og kropp begynner å bli fryktelig sliten av konstante helseutfordringer som til stadighet synes å krysse min veg...

Nå har jeg hatt endel rygg, nakke og hofteutfordringer i flere år, og forsåvidt klart å akseptere at sånn er det bare i perioder. Og jeg har virkelig forsøkt å holde både positiviteten og optimismen oppe gjennom de siste 8 årene med både borreliose, utallige spontanaborter og komplikasjoner og nå sist, ni måneder med både heavy bekkenløsning, svangerskapskvalme og oppkast 10-20 ganger daglig. Jeg finner selvfølgelig masse glede hver dag i både familie, venner og små verdifulle øyeblikk, men samtidig merker jeg at jeg også begynner å bli litt mere engstelig og redd av meg...Redd for min egen helse, men ikke minst for mine nærmeste sin også. Jeg vet ikke om dette er normalt etter man selv har gått igjennom litt tøffe tider, men jeg tror jeg har utviklet en form for genuin angst og redsel for at det skal skje noe med de jeg bryr meg aller mest om, etter å selv ha gått igjennom litt kjipe ting. Jeg er livredd bare mannen min skal hente posten omtrent, og jeg skjønner at det begynner å bli litt borderline crazy og at jeg bør vurdere å gjøre noe med dette før jeg driver både meg selv og folk rundt meg gal av min egen engstelse.

Har noen av dere kjent på slike følelser selv eller har erfaringer rundt dette, så del gjerne her i kommentarfeltet eller send meg en personlig melding. Man føler seg jo litt alene og sårbar når det gjelder noe så sensitivt som egen psyke, men min erfaring er at når man er mere åpen og ærlig om ting, så føles det samtidig også litt lettere ved at folk vét litt mer om hvordan man faktisk har det, enn å måtte putte på seg en eller annen form for maske å skjule seg bak.

Nå er jeg selvfølgelig ekstremt takknemlig over å få ha et så godt og så priveligert liv som jeg faktisk har, med en finfin og frisk familie og gode venner. Men samtidig er det litt godt å få "blåst ut" litt her på bloggen også...Sånn innimellom hverfall...;)

Masse gode tanker videre inn i natten til deg fra meg. //Marthe//

HERE COMES THE BRIDE!

Skal du gifte deg deg, og trenger litt inspo må du gjerne lese videre...:)

På søndag gikk jeg min aller første brudevisning under Din Bryllupsmesse på Grand Hotell, og jeg må innrømme at jeg fikk litt "weddinggitters" igjen, da det er hele 11 år siden jeg selv giftet meg.

Jakten på den riktige kjolen, lokale, planlegge innhold og tale(r)- it's all coming back to me, og man får jo ikke lyst til å gjøre noe annet igjen, hehe! Men så er jeg nok kjent for å være i overkant ivrig på å planlegge en god fest;)

Selv kjøpte jeg min egen brudekjole på Hawaii i 2004 og mye har skjedd med både stil og smak siden den gang, men man kan jo ikke angre seg heller, for det var jo den fineste kjolen jeg visste om akkurat der og da. Men hadde bryllupet stått i 2016, hadde nok valget fallt på en mye enklere kjole i snittet, men med desto større fokus på de små detaljene enn det jeg valgte den gang da. Den store drømmen hadde jo vært å få tre inn i en fantastisk kreasjon av Elie Saab, men det kan jeg jo fremdeles oppleve en gang da, dog forhåpentligvis ikke som brud;)

Men det er masse fint å velge i mellom i Norge også, bl.a Cecilie Melli, Leila Hafzi, Karina Kjenner Titze og TSH for eksempel. Eller noen av de som viste under messen i går, som for eksempel Ski Brudesalong, Christiania Glassmagasin(som har fått en fantastisk fin bryllupsbutikk/showroom i 2.etagen), og Sadoni som har location rett bak slottet. Jeg gikk også for det norske merket, MORAMI, som er kjent for sine fest-og bryllupsstakker, som jeg selv ønsker meg til min yngste datters navnefest i april og til 17.mai.

Så hvis du går i giftetanker, håper jeg du kan få litt inspirasjon av disse bildene tatt av bryllupsfotografen, Natalia Pipkina.

//Marthe//

Hair: Adam&Evam

Make-Up: Jane Iredale

Disse tre siste bildene er tatt av og med bloggkollega, Silje Pedersen, som du kan følge på snap under "silje-pedersen", mens meg kan du følge om du søker opp "magmaloumarthe".

POSTERCRUSH!

Ble tipset av min vakre bloggkollega, Camilla Abry, som også fikk barn for et par måneder siden, om noen karer som lager noen helt nydelige fødselsplakater av barn i autentiske størrelser som da de ble født. Mellom mine to jenter skilte det kun 70 gram med henholdsvis 2680 gr og 2610 gr da de kom til verden, ellers var de begge 47 cm og ble født mellom kl.19 og 20 på kvelden, så mine plakater ble nesten identiske. Men jeg synes de er utrolig skjønne, og kjempefine å ha som en reminder hvor knøttesmå de engang var etterhvert som de vokser til.

Jeg var så heldig å få disse plaketene i gave, men ønsker du deg en slik poster selv også, er det bare å klikke seg inn på Fødselsplakat.no.! De har flere valgmuligheter av babymotiv og farger, så du kan customize plakaten etter egne preferanser. Man kan også få kjøpt gavekort på nettsiden deres, som er en utrolig fin gaveidé til både venner og familie.

På grunn av mye gjenskinn og vanskelig fotolys i stua vår måtte jeg redigere litt for å ikke reflektere hele stua på bildene, hehe. Derfor er skriften og omrisset blitt litt utydelig og svak, men det er ikke slik i virkeligheten altså;)

Nå tar jeg helg, og gleder meg til et par rolige dager med familien og mannen min, som har reist litt for mye med jobben siste tiden merker jeg. Ønsker deg en finfin helg også, og gjerne følg snappen min (magmaloumarthe), spesielt på søndag, da jeg skal gå min første brudevisning under Din Bryllupsmesse på Grand Hotell. Kommer jeg til å ende opp i en bløtkakekjole eller tryne for eksempel? I don't know, men det finner vi ut om et par dager, hehe.

God helg!

Klem, Marthe

SPRING KICKSTARTER!

Er så klar for at våren skal valse innover oss snart, for jeg er skikkelig ferdig med å fryse, hutre og hakke tenner for en stund merker jeg! Og nye funky trainers gjør meg akkurat såpass glad at jeg kan strekke tålmodigheten pittelitt til.

Ha en finfin torsdag!

Klem, marthe

//reebok//spons//

BIG SHOUTOUT!!

10. februar viste vi nye høstkolleksjonen vår på Oslo Runway, og jeg må bare få skrive en stor takkeliste til en haug av mennesker som virkelig fortjener en klapp på skulderen som takk for at det ble et veldig vellykket prosjekt og et bra sted å få vist oss frem på.

Først ute er Oslo Runway med This Is Pr i spissen, som på kort tid har klart bragden å samle mote-norge, og gitt norske designere en ny og viktig arena å få vist seg frem på igjen. En ekstra stor takk til Dita Berisha, som på magisk vis klarte å oppspore det mennesket som hadde laget den re-mixen jeg "bare måtte ha" av Edith Piaf's "Je ne regrette rien" på soundcloud, og få rettighetene til å strekke den mye lengre i en egenkomponert "Dita-versjon" så den ble tilpasset lengden og koreografien til visningen. Jeg må også få takke min venninne og super-duper party-planner slash sponsoransvarlig, Adiam Mengis, som organiserte tidenes beste etterfest på Asia Aker Brygge, og er den du bør oppsøke om du skal arrangere noe eller fixe whatever, hehe! Sjekk henne ut på brbk.no!

Under visningen fikk vi den ekstra lille magiske touchen med hår og make-up på modellene utført av Adam og Eva, med Sølve Haugereid i spissen som hovedansvarlig på hår, mens Sara Rostrup, Sara Schultz-Pedersen og Anne Cecilie Olavesen fikk svingt sine profesjonelle sminkekoster i regi av L'Oreal Norge. Begge teamene skjønte kjapt hvilken look vi ønsket på modellene, og selv er jeg ekstra "in love" i den burgundy skyggenyansen vi kom frem til.

Selv om jeg har jobbet som stylist i snart 12 år, er det alltid digg med noen friske øyne som kan se kolleksjonen på en annen måte enn man nødvendigvis gjør selv, og kan komme med stylinginnspill og pushe på litt ekstra. Så takk til Jostein Waalengen for et topp samarbeid med stylingen.

Koreografi og riktig casting av modeller er utrolig viktig for å få frem den riktige viben og uttrykket man ønsker å få frem med kolleksjonen, og Marianne Haugli er utvilsomt Norges beste, og mest erfarne koreograf, mens Marte Dahlgren og Alexander Norheim gjorde en kjempejobb med å lande alle modellene vi ønsket oss, med en av mine norske favorittmodeller og byMAGMALOU-muse, Sunniva Tufte Halkjellsvik, som åpningsmodell.

Vi må også takke Nettbuss for at de var så greie og kjøre alle gjesten våre videre fra Operaen til ASIA AKER BRYGGE, som stod for en heidundrande avslutningsfest med utømmelige mengder av deilig drikke og helt vanvittig god asian-fusian mat, der de også har fokus på veganske retter som er veldig i vinden for tiden. Så er det ett sted du skal gå ut å spise, om det er romantisk "dinner for two", med familie eller venner: THIS IS THE PLACE TO GO! I tillegg har de Oslo's råeste utsikt mot både rådhus, festningsområdet og utover indre Oslo fjord, og er rett og slett en av mine absloutt største favorittrestauranter i Oslo. Sjekk ut meny og hjemmeside på asiaakerbrygge.no!

På ASIA var vi så heldig å få Oslo's hotteste DJ-fashionista, Marianne Theodorsen aka Styledevil, til å snurre plater, mens vi fikk en fantastisk performance og mini-konsert av up-and-coming artist, Ary. Hun er sjukt funky, og du kommer garantert til å høre mere fra henne fremover.

En produksjon som dette koster endel cash, og som et relativt nyoppstartet merke er vi avhengig av å få med oss gode samarbeidspartnere, og vi var så heldig å få med oss "Casall" på laget som sponsor. Casall er også en av mine favorittmerker innen treningstøy, da de både har funksjonalitet OG trendaspektet i fokus. De er også veldige gode på treningsstash-og utstyr også. Sjekk ut Casall HER!

En ekstra stor takk til MagMaLou-jentene, Pia, AC, Ida, Hannah, Lena, Marte og Miriam, som er verdens beste team, kollegaer og ansatte, som alle har bidratt på hver sin måte med både selve kolleksjonen og med å holde butikken "in shape" mens jeg både har vært gravid og i mammaperm. Og Ikke minst Andrea Johannesen, som er vår "technical head-designer" for merket byMAGMALOU, men også butikksjef for selve butikken MagMaLou på Frogner; Du er enestående!!:)

Til slutt en enorm takk til mamma og pappa, som har vært til utrolig støtte og hjelp med barna i en hektisk periode der jeg har trengt litt ekstra hjelp med barnepass for å komme i land med både kolleksjonen, visningen, butikken og et par andre prosjekter dere snart får høre mer om... Until then:

Tusen takk til alle nevnt(håper ingen er glemt!!), og gleder meg allerede til å vise frem neste kolleksjon.

(Alle byMAGMALOU kolleksjonene kan du se på vår nye hjemmeside: magmalou.no)

Stor fasjonabel klem fra Marthe

Photocred: Celine Aagaard//ASIA AKER BRYGGE//Kristoffer Myhre//Trang Doan

MASSIVE ATTACK

Var invitert til Ekeberg Restauranten i går på visningen av Massive Attacks nye fantastiske video, regissert og produsert av Hilde og Dusan Reljin, og fikk svingt meg litt i tillegg med hun dama her som alltid får meg til å le, Marte Krogh.

Jeg fikk ikke notatet om at visningen av videoen skulle være utendørs, så for de av dere som tror at våren allerede er kommet og at tyllskjørt, t-skjorte og skinnjakke er innafor-dere tar feil! Det er faktisk hundre minus enda, og jeg sitter i dette øyeblikk og fremdeles fantaserer om opptining i et helt annet og varmere land å tilbringe påsken i enn Norge. Noen som har gode reiseforslag til en familie på fire med en liten baby??:)

Klem, Marthe

Jacket//Meotine

Skirt//byTimo

Bag//Ganni

Hair and makeup: Adam&Eva//Steen&Strøm