hits

juli 2016

USTABILT VÆR, KAN FÅ FREM DINE FAVORITTKLÆR!!

Haha, OK, det var en passe cheezy overskrift, men man kan vel aldri stå over en god anledning for et herlig rim!??;)

Vi er faktisk hjemme i Oslo igjen, én uke før planlagt... Måtte dessverre avbryte ferien vår, siden disse rygg-og nakkegreiene mine ikke har tenkt å slå seg til ro med det første virker det som, og da er det best å være hjemme egentlig. Men dette kan jeg komme tilbake til senere, for har en plan for hvordan jeg skal bli helt bra igjen!!;)

Men egentlig er det ganske så deilig å være hjemme i et sommerrolig Oslo igjen, og få unna masse ryddeprosjekter man ikke får prioritert ellers i en hektisk hverdag!

Været kunne jo vært litt mere typ SOMMER, men det som er bra med regn og litt ustabilt vær, er at man endelig kan ta frem et ynglingsplagg som vanligvis må innfinne seg innerst i skapet disse sommermånedene: nemlig JEANSEN!!

Og jeg er HELT obsessed med mine nye medium highwaist jeans med både flare og frynsete kant nederst! Jeg er også fan av å mixe slike jeans med en stretchy ribbestrikk kjole, og for en CASUAL/COMFY look er det bare å få på seg noen Birkenstocks, så er man der!

Nå skal jeg til min faste frisør, Andrés på Spaghetti på Majorstua og fixe på et tørt sommerbleket hår, og det er bare å følge på Snapchat. Du finner meg som "magmaloumarthe"!

Fortsatt god torsdag:)

//Marthe

M

Dress//Gestuz

Jeans//Gestuz

Sandals//Gestuz

Accessoires//MariaBlack//Maanesten//GinaTricot

TACO TUESDAY!!

Det beste datteren min, Emma Louise, vet om, er Taco til middag! Og vi har kommet frem til en variant vi alle liker veldig godt, etter at mannen min plukket opp et par gode, men veldig enkle tips i Houston til hvordan man enkelt kan vampe opp smaken fra den ellers litt kjedelige og sedvanlige norske fredagsvarianten.

Hemmeligheten er blandt annet ferske lefser, langskåren, stekt grønn paprika med hvitløk, lime og chili, samt en superdigg "Black Bean" stuing.

Jeg liker min vegetarisk og dropper alltid kjøttdeigen, men datteren min elsker det, så vi pleier å lage dét i tillegg.

Her er altså Emma Louises taco-favoritt:

- Ferske tacolefser (Fåes kjøpt i litt større matbutikker eller man kan lage selv)

- Kjøttdeig med hjemmelagd tacokrydder (Oppskrift under)

-"Black Bean Stew" (Oppskrift under)

- Hjemmelaget guacamole (Oppskrift under)

- Parmesan og litt revet Gouda ost

- Salat, mais, cherrytomater, ananas, agurk og rød paprika

- Eventuelt litt Tabasco for de som liker at det river litt

Tacokrydder:

Ca 1 ts spisskummen og ca 1 ts tørkede korianderfrø knuses sammen i en morter. Bland så i litt paprikapulver og løkpulver, før du til slutt har i litt salt og pepper som smakes til.

Bønnestuing:

Surr to fedd hvitløk og en halv chili i en kasserolle før du heller over en boks med sorte bønner som moses sammen med en stavmixer. Smak til med salt.

Guacamole:

Mos 2 avocadoer, og tilsett saften av ca en halv lime for passe syrlighet. Finhakk 1/4 rødløk, masse koriander (det er min favoritturt!!!;), og bland sammen.

Stekt grønn paprika:

Del paprikaen i strimler og stek de på høy varme i en tørr panne til de blir pittelitt brente.

Skru ned varmen, og stek videre med en blanding av olje(som tåler høy varme, feks druekjerneolje), ett fedd hvitløk og en halv chili.

Smak til med salt og lime før servering!

Bon Appétit!!

//Marthe

Her har Emma Lou tatt sitt eget (veldig blurry) bilde av sitt tacokunstprosject in-the-making, hehe!

HAMMOCKLIFE

Når a mor har inntatt hengekøya i hagen på Narestø er det offisiell feriestemning for min del!!

Vi har hatt besøk av tre vennepar, fire barn og to hunder siden vi kom, og kost oss glugg med båtliv, bryggehygge og masse god mat! Skulle egentlig i dyreparken i dag, men jeg måtte holde meg hjemme siden ryggen og nakken hadde låst seg helt, så har bare hengt i hengekøya hele dagen og lest bok.

Og fått litt sommer ro i sjelen...

Ps: om du skal til dyreparken med små barn, har Stokke utleie av barnevogner i år.

God fullmåne natt da dere:)

Klem, Marthe

Bathingsuit//MonicaHansen

Shades//Gucci

CASUAL @THEBEACH

Ingenting er bedre enn sørlandssommer, og i dag har vi vært på Tromøya og ute på rullesteinstranda på Hove.

Sååå fint der ute.

Bølgeskvulp.

Og trær som svaier i vinden.

Total Harmony!!

Så er du rundt omkring i traktene bør du absolutt sjekke den ut!

//Marthe

Hatt fra H&M og briller fra Gucci

Ei litta perle!

Genser fra Mardou & Dean og Skjørt fra Arnie Says

Ferie Must-Haves: Birkenstocks!!

Idyllisk!

Accessories fra Maria Black & Maanesten

VERDENS BESTE PONZU OPPSKRIFT ALLA MAGNUS

Mannen min lager seriøst verdens beste ponzusaus, og den vil jeg selvfølgelig dele med dere:

1 dl soyasaus

1 dl sirussaft (mix av appelsin,sitron og lime)

1-2 ss riseddik

1 ss sukker

1 fedd hvitølk

1 hel chili (tilpass hvor svak eller sterk du vil ha den)

Og det viktigste til slutt,

Min Favoritt Urt:

KORIANDER. MASSE KORIANDER!

Hell sausen over passe biter Salma Laks og smaksløkene dine kommer til å gallopere av glede!!

God lørdag, og gjerne følg "magmaloumarthe" på insta & snap!:)

//MARTHE

D.I.G!!

Wasabiperler og wasabi hører til om man lager noen vanlige sushibiter i tillegg!

SANDRA + VIBEKE x byMAGMALOU = HOT!!

To byMAGMALOU plagg svingte seg til en god femmer på VG-lista da de var i Oslo!

Vibeke er en god venninne som kler alt fra søte sommerkjoler til mere røffe, men enkle plagg som vår LENI JUMPSUIT i sort, mens Sandra rocket en i utgangspunktet litt mere sommerlig hvit variant som er oppkalt etter min yngste datter!

Både den sorte buksedressen og den hvite i blonder som heter Olivia Lace Jumpsuit får du kjøpt på vår webshop: magmalou.com!

Fortsatt goood sommer, kjære lesere!!

Klem, Marthe

SVARET ER EN "LYKKEBALL"!!

Nå har vi vært på hytta i fire dager allerede, som virkelig har flydd avgårde med veldig hyggelig besøk av fadderne til min yngste datter.

Ser ut som om vi har vært så heldige at vi akkurat har klart å "dodge" de skumleste og svarteste skyene som vi ser litt lenger inn i landet også. Derfor fikk vi endelig en deilig båttur på sjøen i solskinnet i formiddag, før mannen min måtte dra til Ålesund for å jobbe et par dager.

Han kommer hjem allerede sent i morgen kveld altså, men jeg har fått så tullete reiseangst på ANDRE sine vegne at jeg blir alltid helt urasjonelt urolig når han er ute og farter for tiden, spesielt med all terroren som har vært på de forskjellige flyplassene i det siste...

Nå tror jeg ikke Ålesund akkurat er det mest utsatte området i verden altså(!!), men jeg kjenner på at alt det fæle som skjer rundt omkring i verden for tiden er veldig overveldende og at man får mest lyst til å putte alle man kjenner og er glad i en stor ugjennomtrengelig lykkeball, hvor ingen kan såre de.

Hverken med ord, vold eller andre slemme handlinger!!

Men nå er det for sent for slike mørke tanker, og det er dags for å legge seg! Øynene står nemlig i kryss etter at minstemann bestemte seg for at 04.45 var en helt OK tid å stå opp i dag tidlig!!

Så derfor lukker jeg øynene og sier god natta, peeps!! /

/Marthe

HYTTESTUKKATUR!

Måtte bare legge ut et bilde av det fine stukkaturtaket vi har på sommerstedet vårt like utenfor Arendal.

Taket er restaurert fra orginalen som ble bygget på midten av 1800-tallet, og jeg synes lampen bidrar til å balansere gammelt og nytt i en fin harmoni.

Følg meg gjerne på snap om du vil se mer innvendig av huset(magmaloumarthe)

Fortsatt god sommer!!

//Marthe

FERIEMODUS!

Nå har vi endelig kommet oss ned til Sørlandet for sommeren, og vi har gått i fullstendig feriemodus! Det håper jeg du også har gjort, og at du får en finfin sommer!

Min kan du følge på snap:magmaloumarthe;)

//Marthe

Dress//DesignersRemix

Sandals/Birkenstock

Stroller//Stokke

WHERE-TO-GO MED RYGG-OG NAKKE VONDTER!

Hei, og god mandag, folkens!

I dag starter vi ferien med å kjøre ned til sommerstedet vårt på Narestø rett ved Arendal. Men først må jeg gi en big shout-out til en fyr som alltid kommer meg til unnsetning når ryggen og nakken er skikkelig kranglete, nemlig Thorleif Monsen på Røa Kiropraktorklinikk som jeg måtte få en akutt time til i dag før vi satte oss i bilen med retning Sørlandet!

Så om du trenger en trollmann for å hjelpe deg med låst rygg eller nakke i sommer( eller andre rygg/nakkeskader), er dette mannen du absolutt bør oppsøke! Han har hvertfall gjort mirakler for meg og mine låsninger, og jeg er blitt utrolig mye bedre på relativt kort tid!

Nå håper jeg selvfølgelig at dere alle slipper å oppsøke kiropraktor, men er uhellet først ute, vet du hvertfall hvor du skal gå!

Ønsker dere en fantastisk fin ferie, og sees her inne eller på snap om du vil følge meg der(magmaloumarthe)!

//Marthe

FØFLEKKFAREN ER OVER!!

Jeg har alltid hatt stor respekt for solen, og bruker alltid høy faktor når jeg er ute, siden jeg har en ganske sensitiv hud som er super mottagelig for både pigmentflekker og andre solskader. Jeg har sikkert fjernet minst ti føflekker opp igjennom årene, og for noen uker siden gjorde jeg en ny føflekk-scanning av en litt større variant på magen, og fikk som svar at den var "meget mistenkelig" og burde fjernes og sjekkes. Jeg ble selvfølgelig litt stressa av den beskjeden og kom frem til at selv om det nå er sommer og veldig lite ideelt å ha et stort arr på magen som egentlig ikke skal utsettes for sollys, så var det ingen veg utenom! Den skulle bort ASAP!

Jeg fikk altså fjernet den for noen uker siden, og heldigvis fikk jeg nylig beskjed fra legen om at den var helt ufarlig. Så nå har jeg altså fått meg et stort nytt arr på magen, men det gjør meg faktisk ingenting!

Gleden er bare stor for at alt var OK!

Men hva gjør man da så, når man alltid "dodger" solen med å bruke omtrent "soltette" faktor-produkter og alltid går rundt med et eller annet svært hodeplagg på skolten som beskyttelse-men fremdeles ikke synes det er helt ok å være helt lakenhvit heller??

Da må det jo være lov å jukse litt, eller hva!!??

Vanligvis bruker jeg SunSpa sine tan-in-a-can produkter som jeg alltid er veldig fornøyde med, for de gir raskt farge, lukter lite og holder relativt lenge i forhold til andre produkter jeg har prøvd. Men nå skal jeg på ferie til Sørlandet i hele tre uker og var keen på en litt dypere farge, så jeg fikk teste den økologiske spraytanningen på Spraytanhuset her i Oslo (de har også en avdeling i Bergen) forrige uke. Og HERRE MIN, så fresh har jeg ikke følt meg på lenge. Huden min ser så utrolig mye friskere ut med litt ekstra farge at jeg tror jeg herved er blitt litt hekta!! Porselenshvit hud er så utrolig vakkert, men min bleike kropp blir jo bare litt sånn blå-rosa som ikke er like vakkert for å si det sånn, så spraytan funker godt nok for meg altså, hehe!

Første gang jeg var der prøvde jeg en blanding av en medium og mørk farge, men syntes fargen gikk bort litt for raskt, så sist gang gikk jeg for "all dark" og håper med det at den holder seg godt noen dager ekstra.

Nå virker værmeldingene litt dystre fremover, men krysser alt av fingre og tær for at det virkelig blir en deilig varm og solrik sommer! Men sånn sett spiller det jo egentlig ingen trille, for er det masse sol er det jo bare å beskytte seg og bruke sol-vett! Mens blir det masse regnvær, er jeg i det minste litt sommerbrun fra før, hehe!!:)

Ønsker dere en nydelig ny og fin uke!!

Klem, Marthe

Smykker fra Maria Black, Maanesten, Tom Wood og HM!

Bikini fra Ganni

Solbriller fra Gucci

Solhatt fra en interiørbutikk jeg ikke husker navnet på på Majorstua!

Kjøpte meg ny piercing her om dagen, og føler nesten at 90-tallet ringer og vil ha den tilbake;)

Goooood Sommmmeeeeerr, og husk solfaktor!! Dette er mine faktor-favoritter til meg selv og barna! (Og ja, øverst på ønskelista mi står et godt kamera om dagen, da jeg endelig har innsett at mobilbilder absolutt ikke holder bra nok kvalitet til å brukes på blogg!!;)

Det synes ikke på bildet, men mine voksen favoritter er fra ZO SKIN HEALTH og heter Oclipse SunSpray SPF 50 og Oclipse Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50 (spons).

SOMMERFAVORITTER!

I morgen reiser vi på ferie til Sørlandet, og blir borte i hvertfall 3 uker, så her er det bare å fylle opp kofferten!!

Jeg bruker vanligvis å legge gellack på neglene, for jeg orker ikke tanken på å skulle lakke neglene annenhver dag! Men sist gang valgte jeg en farge som viste seg å bli litt døll på , så nå har jeg valgt ut et par superfine sommerfavoritter som også får være med i toalettmappen i år! Turkis er lille-Lou sin ynglingsfarge også, så tror den bokstavelig talt kommer til å få flere armer og ben å gå på ganske kjapt!

Hva er din ynglingslakk?:)

//Marthe

HERLIG HAGELIV!

Jeg har alltid ønsket meg en stor og deilig sommerhage som vi kan løpe barbeint i, la barna leke som de vil i gresset eller klatre i trærne, og et utested vi kan inviterere venner til en god sommerlunsj eller middag!

Og denne sommeren har denne drømmen langt på veg blitt virkelig! Vi bestemte oss i våres for å bygge en ganske stor platting nederst i hagen med spisebord og en loungeavdeling, og vi har hengt opp en deilig huske med frynser i det ene epletreet som er perfekt å slappe av i med en god bok-og det eneste som kan stoppe meg fra å henge ute i hagen hele tiden fremover, er kun været! Så satser på sol og shortstemperaturer nå frem til vi drar på ferie.

Det eneste med å lage seg et "innerom" ute, er dessverre det litt heller sparsommelige utvalget av freshe hagemøbler som faktisk finnes i Norge. Jeg har gjort masse research, og vært på omtrent alle tenkelige steder de har utemøbler i Oslo og omegn, og googlet "alle" nettbutikker, men føler de fleste kjører mest rottingmøbler, eller designmøbler som koster det hvite ut av øyet. Ikke noe feil med rotting altså, men jeg hadde lyst på en litt "cleanere" look med praktiske møbler vi kan flytte litt rundt etter solen.

Til slutt endte vi med en helt overkommelig løsning, som vi er blitt superfornøyde med, og under kan du se bilder av sluttresultatet og hvor alt kommer fra:)

Fant de perfekte loungemøblene på finedesign.no, som har et eget utsalg på Fornebu. Vi gikk for dansk design (Trimm Copenhagen) på stolene og liggestolene, som er designet ut fra et sakkosekkprinsipp, men langt unna de neonfargede doningene vi alle sverget til på 80-tallet! De er utrolig gode å sitte/ligge i, og tåler vann godt, og blir tørre på ekstremt kort tid etter et regnskyll. Bordene er også kjøpt på Fine Design, og er fra merket Garden Art.

Oljelampen er også fra Fine Design, og oljen fikk vi tak i på Clas Ohlson.

Koselig loungeområde å ta en frisk sommerdrink på!

Elsker lysegrønne planter!! Den ene planten er kjøpt på Plantasjen, mens de andre er plukket fra hagen, men husker dessverre ikke navnet på de.

Godt sted for litt tannings i solen! Bare husk å alltid bruke solfaktor!!

Spisebordet med tilbehør fant vi på Home & Cottage. Har alltid ønsket meg et betongbord, og dette hadde riktig størrelse, kvalitet-OG pris, så da var det ikke noe å lure på;)

Tallerkene er fra Lagerhaus, glassene fra Riedel, blomstene fra Mina Milanda og den store vannkaraffelen fra Bohus.

Stolputene fant jeg på Granit, men legger de under bordet når det regner, selv om de egentlig skal tåle litt vann.

Elsker disse store pottene fra Fine Design, og gikk for Margaritter fra Plantasjen, selv om jeg egentlig ønsket meg peoner. Peon-sesongen varer bare ut juni, så det får bli til tidlig-sommeren neste år!

Er så utrolig hyggelig med epletrær, og de er perfekte til å henge opp en huske eller hengekøye i!

Husken er fra Bohus og lampene fra Clas Ohlson.

Ingenting gjør hagen litt mer eksotisk enn en sitrusplante!

Da er det bare å ta innover seg feriemodusen, legge seg godt til rette med en bok-og gjerne en safarihatt som beskyttelse mot solen!

Fortsatt god sommer, og gjerne følg min på snap om du vil! "Magmaloumarthe" heter jeg både der og på insta!:)

//Marthe

PS: plattingen kjøpte vi på Byggmakker, parasollen på IKEA, og alt har vi kjøpt til fullpris eller på salg, med unntak av en liten rabbatt på møblene fra Fine Design...:)

FANTASTISK FINE FLETTER!

Fletter har vært denne sommerens store hår-snakkis, og jeg fikk flettet noen skikkelig kule hjerte-braids forrige uke på et event som jeg håper jeg klarer å kopiere selv også!

Det er i utgangspunktet bare vanlige kinafletter, men det er viktig at de flettes veldig stramt for at de skal holde best mulig!

Men det viktigste trikset er å løsne litt på de etterpå, og dra de litt ut så de får en slags hjerteform. Du kan lage så mange fletter du vil, men min frisør brukte under 15 minutter på denne frisyren, så om du ikke har veldig god tid er det like greit å gå for kun 3 eller 4.

Om du avslutter med å spraye på en lett finish-spray holder frisyren enda lenger, og du unngår masse småhår som står rett opp!

Prøv selv, eller gå innom ECO.CULT på Frogner hvor jeg fikk lagd mine:)

Ha en fin tirsdag!

//Marthe

OLIVIAS NAVNEFEST!

I går arrangerte vi navnefest for Olivia på Restaurant Ni & Tyve bak slottet, og det ble en utrolig koselig dag med nærmeste familie og faddere.

Det var en ganske så utrolig følelse å kunne ta på Olivia samme dåpskjole som storesøsteren brukte for 6 år siden. Vi har kjempet så utrolig hardt og lenge for begge barna våre, derfor kjentes det veldig riktig og viktig å feire begge våre to etterlengtede jenter sammen med venner og familie i går, selv om vi i utgangspunktet hadde navnefest for hun minste. I tillegg hadde jeg og Magnus 11års bryllupsdag, så det måtte jo feires litt ekstra også!

Maria Mena og gitaristen hennes, Tommy, kom også innom for å fremføre de nydelige låtene "Viktoria" og "I'm in love"! Og gråtebøtte som jeg er, trillet tårene gjennom begge låtene.

Dåpskaken ble et gøyalt innslag, da det viste seg at kakebakeren, Per Sundnes, hadde puttet masse morsomme overraskelser inni kaka. Søsteren min fikk for eksempel en hel Bounty-sjokolade i sin bit, hehe!!

Etter navnefesten dro jeg og mannen min på Rihanna-konsert med et vennepar, hvor vi var så heldige å få en VIP-lounge med masse god mat, champagne og fantastisk bra utsikt rett på scenen, så det ble mildt sagt en veldig topp dag jeg ikke kommer til å glemme med det første.

Under kan du se litt bilder fra gårsdagen.

Ønsker dere ellers en finfin ny uke, så sees vi kanskje her inne eller på snap? Du finner meg der om du søker opp "magmaloumarthe".

Klem//Marthe

Tante Tone & Onkel Terje

Den Chanel-inspirerte kjolen min kjøpte jeg på Zara.

Bordpynten kjøpte jeg på selskapsshop.no!

Faddere Odda & Sofie

Olivias dåpskjole er designet av TSH, men jeg har selv valgt ut stoffene.

Faddere Tina & Andreas

Momma, Moffa, Emma Lou og Olivia

Emma Louises antrekk fant jeg på H&M

Maria rørte alle med vakker sang og innlevelse! Bildet er fra snap, så beklager dårlig kvalitet!

Den fantastiske dåpskaken "Anbjørgs Badehette" har Per oppkallt og lagd i ånden til en felles venninne av oss, som nå er en av himmelens vakreste engler.

Venninne og Gu'mor, Tina! Øredobbene mine er fra H&M!

EN LITEN SMAKEBIT...

Denne uka har vært så hektisk med jobb, barn, bortreist mann, og planlegging til morgendagens navnefest for minstemann, at jeg har nesten ikke hatt tid til å titte innom bloggen!

Men tenkte jeg kunne legge ut en liten smakebit av morgendagens forberedelser...

Hele navnefesten holdt egentlig på å gå helt i fisk, siden vi hadde planlagt å ha den i hagen. Men dette kjedelige regnværet fikk satt en stopper for dét, og på tirsdag måtte vi bare bestemme oss for å gå for en plan B!

Så på to dager måtte alt omorganiseres, lokale bookes, mat bestilles og gjester informeres. Men når jeg trodde alt var i boks, kom jeg på IGÅR at jeg helt hadde glemt dåpskaken, og etter en desperat status på facebook, ble jeg heldigvis oppringt av selveste Mr.Per Sundnes, aka. Kakekongen, som forbarmet seg over meg!

Han kastet seg rundt og laget en nydelig blomsterkake inspirert av og i ånden til vår felles kjære venninne, Anbjørg, som nå er en av himmelens vakreste sjeler...

Så kaken fikk plutselig en mye større betydning enn å bare være en vanlig kake liksom, og jeg vet nesten ikke om jeg har hjerte til å spise den. Men Per har lovet at den er full av gode overraskelser inni, så det blir spennende å se hva som skjuler seg på innsiden!

Vil du følge med på morgendagens navnefestmoro, og kanskje få litt inspo om du selv skal holde dåp eller navnefest, er det bare å følge "magmaloumarthe" på snap!

Ønsker deg ellers en fantastisk fin helg!!

//Marthe