hits

august 2016

ANE DAHL TORP I byMAGMALOU PÅ AMANDAUTDELINGEN!

En av mine favorittplagg vi noen sinne har laget er denne jumpsuiten vi tidligere har hatt i både blått og sort, men som nå også kommer i en ny fresh variant i bordeaux.

Ane har alltid vært veldig fan av denne jumpsuiten, og faktisk brukt den både i blått og sort ved ulike anledninger, og nå sist i bordeaux på forrige helgs Amanda pris utdeling!

Jeg har sagt det før, og sier det igjen, at en buksedress er virkelig det perfekte plagget som kan dresses opp og ned uansett anledning, og Ane er virkelig beviset på det!

Jumpsuiten kommer i butikk i morgen, og fra neste uke kan den også kjøpes på vår nettbutikk Magmalou.com!

PS: Tidligere het denne "Leni Blue" eller "Leni Black" jumpsuit, men siden det er blitt en av mine personlige favoritter har vi endret den til "Marthe Red Jumpsuit" denne gang (selv om fargen som sagt er mer vinrød, er "red" litt enklere å si!)

-Noen fordeler må man jo ha når man designer sine egne plagg, hehe!!

Ha en finfin dag!!

Klem, Marthe

ASSTASTIC!!;)

Jeg har aldri hatt en bukse med navnet mitt på før, så disse jeansene fra Lindex jeg og datteren var så heldige å få på døra i dag, synes jeg rett og slett var superkule!

Ganske så "asstastic" faktisk, hehe!

Derfor måtte jeg bare dele de med dere her inne også! -Sikkert lett for dere som er gode med symaskinen å sy på deres egne navn på noen jeans du har liggende også kanskje??

Anyways, tusen takk, Lindex!!

Nå blir det kveldsyoga og så stupe rett i seng etterpå for min del!

Men ønsker dere nattravner der ute en fortsatt god kveld!

//Marthe

CHECK OUT OUR SS17 RUNWAY SHOW!

Herremin! En uke er allerede gått siden vi viste vår neste sommerkolleksjon på Oslos beste takterasse på The Thief i strålende solskinn og skyfri himmel!

Snakk om å ha flaks med været, som satte en perfekt ramme rundt både en fantstisk ny start og et endelig punktum på et innmari hektisk halvår.

Visningen ble et punktum på flere måneders planlegging av selve visningen, som underlig nok er over på bare noen minutter (Sick!!Hehe!!)

Men det er nå jobben egentlig starter.

Innsalg til kunder, produksjon, reiser og rettelser på fabrikkene, før det endelig skal distribueres rundt feb/mars, SAMTIDIG som vi skal ha en helt ny høstkolleksjon klar for visning til samme tid!

That's the name of the game i klesbransjen, og det er ikke rom for mye pauser.

Heldigvis har jeg verdens beste team rundt meg, og det er så mange jeg vil takke (med redselen for å utelukke noen som også fortjener en hyllest...)

But here we go:

Andrea Johannesen: Min partner in crime både som daglig leder på MagMaLou og som Head Tecknical Designer på byMAGMALOU, som har jobbet beinhardt i mange år i tråd med merket vårt sine visjoner, og gjort en så god jobb at hun velfortjent har fått noen eierandeler i vårt brand, og sammen skal vi fortsette å utvikle merket vårt sammen!

Marte Dahlgren:

Vår superstar koreograf og castingansvarlig, med ekstra ansvar for stylingen.

Spalt PR:

Vårt fantastiske pressebyrå, som alltid er til uvurderlig hjelp og støtte.

The Thief:

Som gjorde Oslos beste location "Thief Roof" tilgjengelig for oss, og til deres alltid superservice-minded crew!

Casall:

Vår hovedsponsor de to siste visningene, og mitt favoritt treningstøy merke (med høy motefaktor;) som jeg også er så heldig å få være ambassadør for!

Youngblood:

En av mine absolutt største favoritt makeup-brands, som stilte med sitt veldig profesjonelle team av make-up artister og backstage film-crew.

Adam og Eva//Redken:

Pionerer innenfor hårstyling og hårpleie! Så også på vår visning!

Sapatos.no:

Dette norske skomerket is one to watch! Og takk for lånet av freshe sneakers i crispy white & silver.

Maanesten:

Et fantastisk accessorie-brand fra Danmark, som stacket opp modellene våre med masse sølvringer.

Varsity:

Jeg var helt bestemt på å bruke capser på denne visningen, og da er det topp å få de feteste capsene man kan oppdrive i Norge, nemlig fra Varsity-gutta!

Blooming.no:

Takk for at dere satte opp nydelige og stemningsfulle blomster.

MagMaLou-Teamet:

Takk til alle jentene som jobbet beinhardt hele dagen backstage for å få alt til å gå smooth!

Mariann Thommassen:

Supervenninne og Star-Dj, som kastet seg over utfordringen da budsjettene mine egentlig tilsa at vi egentlig bare kunne spille fra en playlist...Love you, og takk for tidenes feteste hiphop 90's//2016 mix!!

Celine Aagaard:

Enda en superstar venninne som orget i stand og inviterte til en pre-byMAGMALOU hagefest før selve visningen.

Model-Squad:

Just look at them!!;);)Hehe!

Hanne Erøy:

Vår eminente fotograf, som tok nydelige catwalkbilder til tross for både plass- og lysutfordringer.

Julie Krøvel:

Vår fantastiske videograf som har laget en fab stemningsrapport, som jeg skal prøve å få lagt ut her etterhvert også.

Men først et lite bildedryss fra catwalken:

(Inspirasjonen bak den kan du lese mer om her på vixen.no)

//AllPhotos//HanneErøy//

DANSEDILLA!!

Jeg elsker danseprogrammer, og sa ikke nei da Benedichte og Egor (dommer i Skal Vi Danse), ba oss med på lørdagens premiere!

Fun fact er at jeg og mannen min faktisk har gått på dansekurs hos Egor og Nadya (som er en venninne av meg) for noen år siden.

Ingen av oss hadde akkurat stjernekvaliteter på dansegulvet, hehe!

Men sabla gøy det var det!!

Og en veldig koselig par-syssel i en hektisk hverdag med barn og jobb!

Jeg hadde ikke hatt tid til å finne en outfit på forhånd, så tok bare en gammel jumpsuit jeg ikke husker hvor er fra engang ut fra klesskapet, og slengte en ny favorittjakke fra Zara over!

Jeg går nesten aldri med håret ned, men inspirert av Khloé Kardash sin half-tail, gikk jeg for å ta bort lugg og sidehår, men beholdt resten nede.

Det ble en topp kveld! Og håper alle er med å stemme frem Camilla Pihl hver lørdag fremover!

Hun får hvertfall min stemme!

Tror forresten Alex Rosén kommer til å få noen extra fra meg også;)

Ha en fantastisk ny og fin uke!

//Marthe

FINE BERTINE I BYMAGMALOU

Hei hei, kjære lesere!

Her har det vært stille i mange dager nå, da det har gått i ett med visning av klesmerket vårt, byMAGMALOU sist tirsdag, Oslo Runway og barnebursdager!!

Kommer sterkere tilbake med både bilder og oppdateringer fra dét altså, men først et lite bilde av skjønne Bertine Zetlitz fra gårsdagens Aschehough Hagefest i et plagg "fresh from The Runway"; Leni Jumpsuit.

Denne jumpsuiten er en av mine absolutt favorittplagg vi noen sinne har laget, da den er så enkel å style både opp og ned!

Gleder meg til den kommer i hvitt og rosa til neste sommer, og nå til høstens utgave i burgunder som kommer i butikk allerede neste uke!

På nettbutikken vår kan du også slå kloa i den sorte versjonen som var denne sesongens farge, bare gå inn på Magmalou.com!

God helg a dere!

//Marthe

STORJENTA MI!

Time Flies, og eldstejenta, Emma Louise, har sin første dag som andreklassing i dag!

Og på torsdag blir hun 7 år, så det blir litt av en uke her med skolestart i dag, byMAGMALOU visning i morgen, Oslo Runway på onsdag, tre forskjellig bursdagsselskaper for Louie på torsdag med familien, klassen på lørdag og andre venner på søndag!

Fredagen tror jeg skal tilbringes i sofaen med bena høyt oppe og Netflix;)

(Antrekket til Emma Lou har vi vært så heldige å få i gave fra Lindex:)

Ha en finfin ny uke!!

//Marthe

PUT A BOW ON IT!

Det som er deilig med at høsten nærmer seg, er alle de sjukt digge strikkegenserne vi kan tulle oss inn i etterhvert, og for min del blir det en del farger i år!

Og det kommer fra meg som alltid bare går i sort, hvitt og grått på vinteren...!!

Men farger gjør noe med hodet merker jeg...med smilet...og stemningen-så jeg tror jeg skal tvinge meg selv til å bruke litt mere farger denne vinteren enn vanlig-så får vi se hvordan det går, hehe!

Uansett er denne dusty pink strikken blitt en favoritt allerede, og jeg bruker den til både skjørt og bukser. Og vil du pønte opp en ellers litt traust genser, er det jo bare å slenge på en fiffig bluse med sløyfeknyting under!

Ha en nydelig uke, og gjerne hei litt ekstra på meg på tirsdag!!!Klokken 15, viser vi frem vår neste sommerkolleksjon på takterassen på The Thief, og jeg merker jeg er usakelig spent!

Det er bare å følge hele prosessen i forkant og selve dagen på snap under "magmaloumarthe"!

XOXO//Marthe

Utsikt fra dagens lunsj på Grefsenkollen!

Knit//ArnieSays

Blouse//Gestuz

Pants//Iben

Cap//H&M

KYGOSTYLE!

Onsdagen ble en fantastisk dag med nydelig vær, venninnedate og Kygo Life-lansering på taket av Steen og Strøm!

I tillegg oppdaget vi en skjult liten perle av en restaurant rett rundt hjørnet av Grims Grenka, som heter Engebrets Café! Uteserveringen føltes som et lite stykke Paris med hvite stoler, deilig mat og en nydelig fontene rett ved siden av, som satte rammene for en skikkelig koselig stemning.

Et lite glass champagne i solsteiken var heller ikke helt feil!

Jeg hadde på meg en lang, flagrende grønn kjole for anledningen, og jeg elsker det printet med de rosa og blå blomstene så høyt, at jeg måtte ha den i en kort versjon også, som du kan se om du går inn på snapchatten min(magmaloumarthe) eller på instastories:)

Etterhvert dro vi på lanseringen av Kygos nye kleslinje "Kygo Life", som var en veldig chill og kommersiell street-wear kolleksjon, og selvfølgelig har han også designet Kygo-capser, som jeg i hvertfall kommer til å kjøpe meg, capsoman som jeg er, hehe!

Nå er min egen lansering av byMAGMALOU sin neste sommerkolleksjon bare 5 dager unna, og jeg er sjukt spent på om dere kommer til å like den!

Gleder meg uansett til å vise dere, så bare følg med fremover!

Ha en finfin helg!!

//Marthe

Follow @marte_krogh on instagram!

My outfit:

Dress/Ganni

Clutch//VintageDianeVonFurstenberg

Boots//Fretex

GÅ FOR ET MIDI-SKJØRT DENNE HØSTEN!

Endelig har høstens must-have plagg kommet i hus!! Og dette fantastiske skjørtet kan styles på utallige freshe måter, uansett setting og dresskode!

Enten veldig casualt med bare en enkel t-skjorte, en strikkegenser eller en oversized herreskjorte for eksempel. Gjerne stylet sammen med dine favorittsneakers.

Eller skal du på konsert, kan den være kul å matche med en løs magetopp og en bombejakke (som jeg faktisk vurderer å ha på meg selv, siden jeg skal på en lansering/mini-konsert med Kygo i morgen!!)

Gjenstår bare å se om jeg tør å vise frem en aldri så liten glippe av en mage som både har strukket seg litt etter to barnefødsler, og i tillegg ser ut som et eneste verdenskart etter å ha fjernet en ganske så stor føflekk til for halvannen måned siden, hehe!

Til en setting som krever en mere elegant styling, som typ dåp eller en bursdag for eksempel, er skjørtet nydelig å kombinere med en voluminøs skjortebluse, gjerne med "bell-sleeves" eller volangdetaljer.

Til party er høye hæler et must, mens toppen avhenger litt av hvilken type fest det er! Men selv hadde jeg nok sikkert "safet" med en hvit singlet og skinnjakke, som er et antrekk jeg alltid føler meg vel i, uansett hvilken setting det er.

Hvordan ville du selv ha stylet det??

Klem, Marthe

Og gjerne følg med på konserten med Kygo i morgen. Bare følg meg på snap under "magmaloumarthe", så sees vi!!:)

//Marthe

Tee & Skirt//Ganni

Sneakers//AdidasByStanSmith

PS:

Beklager om du finner hundrevis av skrivefeil og ville setningsoppbygninger her inne for tiden! Er greit tåkete i hodet om dagen av å styre med blant annet masse detaljer til visningen vår på førstkommende tirsdag, blandet med et ellers hektisk småbarnsliv!!

Så dere får bare unnskylde meg alle mulige grammatiske feil som måtte dukke opp fremover i noen uker til, så håper jeg språket kanskje blir noe bedre igjen når livet normaliserer seg snart, nå som mammapermisjonem nærmer seg slutten og barnehagestart bare er noen uker unna...

HUSKER ANTREKKET MITT FRA FØRSTE SKOLEDAG SOM OM DET VAR I GÅR!!

Jeg husker innmari godt hva jeg hadde på meg på min aller første skoledag.

Jeg skulle starte i 1.klasse.

På Steinkjer Barneskole.

Og jeg husker mamma tok meg med på shopping på Zebra Kjøpesenter, der jeg selv fikk bestemme hva jeg skulle kjøpe.

Og herremin, som jeg eelsket den grønne skai-sekken!Det blanke og rosa beltet med en elefant på til de hvite buksene og stripete t-skjorten, og hold dere fast, grønne seilersko!

Jeg følte meg sååå fin, og veeeldig grown-up, hehe.

Eldste datteren min begynner i 2. klasse neste uke, og lik som i fjor har hun allerede snakket lenge om hva hun ønsker å ha på seg på første skoledag. Selv om det kanskje egentlig er litt overfladisk, tenker jeg at det er noe man må få lov til å glede seg til. Alt trenger ikke å være så innmari politisk korrekt absolutt hele tiden, og de fleste jenter synes jo det er veldig gøy med klær, hår og sminke. (Sistnevnte er dog forbudt utenfor husets fire vegger inntil hun blir større!)

Derfor var hun helt i himmelen da hun ble invitert av Lindex forrige uke, til å ta med sin bestevenninne på en liten shoppingrunde i Grensen i Oslo. Og de hadde det såååå gøy med å dresse opp hverandre, og jeg fikk skikkelig flashback til hvor gøy jeg selv syntes det var å gå i butikker å se på klær med venninnene mine da vi var yngre!

-(Som jeg for såvidt gjør enda også da, hehe!!;))

Begge var opptatte av å ende opp med det samme antrekket, og jeg synes de ble noen skikkelig kule rampejenter i joggedrakten med masse kule tegninger og ord på, en bomberjakke, supersøte katteparaplyer og blomstrete capser.

Yo liksom!

Håper alle dere som både starter med skole- eller barnehagekjør neste uke, får en finfin høst!!

Klem//Marthe

Fant bildet av en veldig spent skolefrøken før første skoledag i en av albumene til mamma!

#1986 #nicelook #åttitalletass;)

JORDFARGER OG EN SABLA GOD RESTAURANT!

Til høsten kommer det masse jord-og rustfarger, og jeg har falt pladask for denne retroinspirerte highwaist buksa med stretch.

For å gjøre looken litt mer crisp, kjørte jeg på med en hvit blondetopp og volangermer til torsdagens dinnerdate med et vennepar.

Det er ikke hver dag man får litt bakoversveis av restaurantene her i Oslo (med noen skikkelig hederlige unntak!), men i går dro vi på et sted som heter Kamai på Løkka, og herremin så god mat det var. Og skikkelig kul location og sted. På utsiden ser det egentlig ut som en liten take-away sushi sjappe, men så går man inn bakgården og kommer til inngangen hvor du enten kan gå og sette deg i coctailbaren først, eller du kan spaserer rett opp til restauranten i 2.etagen.

Vi bestilte en tastingmeny på 7 retter, og jeg får fremdeles vann i munnen av å tenke på den.

Alt var så himla godt!

Det var veldig hyggelige (svenske) kelnere, og restauranten var ganske full hele kvelden.

Eneste som trakk litt ned på stedet er at de ikke serverer noen som helst form for kaffe pluss at en mildt sagt brisen gjest som stod før meg i dokøa, tydeligvis hadde fått i seg så altfor mye av den gode drikken, at all den gode maten tydeligvis hadde kommet opp i retur!

Over HELE toalettet!!

Og han fixa ikke opp etter seg etterpå, så det var jo fresht.

Ikke tenk på dét liksom...

Anyways, er du keen på delish food og god stemning, bør du sjekke ut det stedet her!

Så får vi håpe do-forholdene er litt bedre neste gang!;)

Ha en nydelig helg dere!!

//Marthe

Snap:magmaloumarthe

Top//DryLake

Pants//byTIMO

Bag//Dylan Kain

Shoes//Zara

OSLO RUNWAY COUNTDOWN, AND SOME THOUGHTS FROM A VERY PROTECTIVE MAMABEAR!!

Nå er det ikke lenge til vi skal ha ny visning under Oslo Runway, og jeg gleder meg sånn til å vise byMAGMALOU sin tolkning av hva vi ønsker å kle oss i neste sommer.

Dette blir en liten og veldig eksklusiv visning på The Thief Roof på Tjuvholmen med relativt få inviterte, da vi bevisst har valgt et litt mindre men superkoselig loungeområde som location! Men jeg lover å ta masse bilder så alle får se!!:)

Ellers må jeg innrømme at jeg har tenkt masse på den voldtektssaken som har herjet media-norge den siste tiden, og også vært nødt til å forholde meg til at mange spør meg om den, siden både venner og bekjente( og ukjente) tydeligvis har lest dommen på lovdata.no, og sett at faren min var en av fagdommerne under rettsaken.

Naturligvis kan han ikke uttale seg om noe som helst til hverken oss i familien (eller andre heller) utover den offentlige dommen, og ikke ønsker jeg å kommentere hans profesjonelle rolle i denne saken heller.

(Bortsett fra at han er den mest rettferdige mannen, og pappaen, jeg vet om! Og som forøvrig og for ordens skyld i følge den offisielle dommen, stemte iMOT frifinnelse.)

Men som voksen kvinne, med to små døtre som snart skal vokse opp til å møte gutter, henge med gutter, kysse gutter, og kjipt å si det, sikkert ligge med noen av de på et eller annet tidspunkt også, får jeg ikke sagt det høyt og tydelig nok at jeg håper de aldri vil oppleve å bli utsatt for noe de ikke har vært med på frivillig, eller gitt tillatelse til.

Jeg har venninner som har opplevd både overgrep og voldtekt, og dette er noe de må bære med seg resten av livet.

Og det setter virkelig dype spor når et ungt tenåringshjerte opplever at en gutt hun liker eller stoler på, ender med å utnytte denne situasjonen. Og det setter like dype spor når også voksne jenter opplever det samme.

Hvorfor det eksisterer gutter som ikke forstår eller respekterer at sex alltid skal være et gjensidig ønske for begge parter, er helt utenfor min fatteevne.

Derfor har vi som foreldre en stor oppgave!

Vi må fortelle dem det!!!

Jeg håper alle guttemødre og fedre, igangsetter en felles holdningskampanje og virkelig snakker med gutta sine om hva som er innafor å gjøre mot jenter og hva som IKKE er det!

Å dope ned et annet menneske med den hensikt om å forgripe seg på det, er fryktelig ugreit!

Å sjenke full et annet menneske med den hensikt om å forgripe seg på det, er fryktelig ugreit!

Har et menneske frivillig selv tatt valget om å dope seg eller drikke så mye at man ikke er helt ved sine fulle fem, er det fremdeles sykt ugreit å utnytte situasjonen og forgripe seg på dette mennesket!

Dette bør være relativt greit å forstå.

De som derimot måtte synes dette er vanskelig å forstå, bør holde seg langt unna mine døtre.

Det kan bli fryktelig ugreit å møte en beskyttende mammabjørn også!

Og jeg lover deg at vedkommende ikke hadde sluppet fri...

//Marthe

Jeans//GinaTricot

Knit//Ganni

Leatherjacket//Meotine

Shoes//SecondHand

Og gjerne følg meg på snap/insta:"magmaloumarthe" is tha name!

COMFLEISURE IS THE NEW ATHLEISURE!

Jeg slår et slag for min nye og selvkomponerte "comfleisure" trend!

(Googlet faktisk uttrykket uten å få opp noen referanser....

Jeey!

#Gammeljournaslistnørd!;)

-Anyways; Athleisure har sin store trendperiode nå med bl.a tracksuits sett på både Cara Delevigne og Margot Robbie, samt utallige visninger med sporty innslag og ikke minst styleicons som Gigi og Kendall som alltid løper rundt i (freshe og ikke minst custommade) joggingser, magetopper og hoodies.

Men hva skjer med å bare embrace den gode gamle collegegenser'n, med et comfy skjørt og noen (hvite;) sneakers, for en uanstrengt "jeg trenger faktisk ikke å dresse meg opp for å prøve å være supertrendy/sexy/fab bare for å gå ut døra-type look" liksom, fordi jeg skal jo bare henge med gode venner som virkelig egentlig ikke bryr seg om hva jeg har på meg??"

Jeg kjørte den i går.

Tror jeg kjører samme finta i dag.

//Marthe

Snap:magmaloumarthe

Sweater//Ganni

Skirt//ArnieSays

Sneakers//Superga

Cap//StjåletFraKompisDanielBratterud

SOMMERKJOLEN SOM BØR FORBLI I HØSTGARDEROBEN DIN!!

Hvor kjedelig er det ikke å pakke ned hele sommergarderoben med én gang høsten nærmer seg?!

Jeg er sikker på at du har flere plagg som faktisk kan vare til laaangt utover høsten, om du bare tenker litt anderledes på hvordan du bruker de.

Sånn som alle de superkomfortable flagrende, lange sommerkjolene som går igjen hvert år som denne småblomstrede kjolen jeg er blitt helt forelsket i! I London tidligere denne uka ble jeg faktisk stoppet opp på gaten flere ganger av folk som ville vite hvor den var fra eller bare ønsket å gi et kompliment.

Skulle forresten ønske at nordmenn også var like flinke til å gi hverandre komplimenter som for eksempel briter og amerikanerere er når de ser noe de liker eller synes er fint, for det er så utrolig hyggelig!!

Anyways, dette er hvertfall én av kjolene jeg kommer til å bruke masse videre denne høsten! For det er jo bare å bytte ut sandalene med sneakersene når målestokken kryper nedover og så heller finne frem noen fine boots når også joggeskoene er blitt for kalde. Skinnjakken skal få kjøre seg varm fremover som ytterplagg, inntil en varmere fuskepels for eksempel får overta oppgaven som "bodywarmer" når det blir enda kjøligere i lufta etterhvert.

Resten av sommergarderoben din du absolutt ikke får brukt videre, håper jeg du finner tid til å donere bort til hjelpeorganisasjoner som Røde Kors eller gi bort til flyktningemottak som både trenger og blir veldig takknemlige for alle bidrag!

Ønsker deg en finfin søndag!!

(Jeg for min del er faktisk sykt lykkelig i dag av å få sove til 06.45, da den yngste datteren min konsekvent har våknet da kl.05 de tre-fire siste månedene.

Håper dette også er en ny høsttrend!!;)

Følg meg gjerne på snap som"magmaloumarthe"!

//Marthe

Dress//byTIMO

Shades//VictoriaBeckham

Anbefaler å spise blåskjell på Cote Brasserie i Covent Garden!

Accessorise//Maanesten//MariaBlack//Triwa

Covent Garden is such a cosy area!

Mmmmmm for mussels...!!!

Bag//YSL

Sandals//BiancoByCarolineBergEriksen

Photocreds: Danielbratterud.blogg.no!

TRAVELCRASHER!!

En kompis av meg skulle til London på jobb i dag, og jeg bare:-kan jeg crashe turen din liksom??

Så nå er jeg her! Tur/retur London på 36 timer,hehe!

What to do? I do'now, men London blir aldri feil!

Følg meg på snap da vel om du vil henge på!

(Snapcode:magmaloumarthe)

Cheers!

//Marthe

Photocreds: Daniel Bratterud

Fauxfur//Meotine

Sweater//Ganni

Headphones//Frends

Shades//MarcJacobs

Pants//Ganni

Suitcase//Samsonite

GET ZOOLISCIOUS WITH STOKKE!!

Tidligere i sommer var jeg invitert av Stokke til Kristiansand Dyrepark for å teste ut deres utlånskampanje av Stokkevogner, men jeg var dessverre sengeliggende med vondt i ryggen!

Men mannen min og barna og et vennepar fikk full uttelling for tilbudet, med tilsammen tre små barn under tre år!

Msn må alltid drasse på så mye når man har med seg barn, så det er fantastisk at man kan få låne seg komfortable barnevogner mens man jobber seg igjennom både dyreparken og alt annet gøy man bør gjøre når man er der! (Togturen i Hakkebakkeskogen falt spesielt i smak både for de små og de litt større skolebarna!)

Så skal du dit vet du at vogn er hvertfall ikke noe problem!!

Fortsatt god tirsdag!!

//Marthe

LAST SUMMER SUNDAY!

I går var den siste feriedagen for vår del denne sommeren, og tre uker forsvant på et blunk! Jeg har et par måneder igjen av mammapermen da, men føler tiden har gått så usakelig fort! Har hun lille allerede vært her i hele ni og en halv måned liksom?

Samtidig føles det ut som om hun alltid har vært her, som om vi alltid har kjent henne.

Og elsket henne...:)

Har ikke vært så mye blogging i sommer da, og litt usikker på om faktisk jeg klarer å poste minst ett innlegg om dagen fremover heller, fordi jeg har fremdeles altfor mye pes med en rygg, nakke og hofter som nesten ikke fixer noen ting for tiden. Alt fra bæring, løfting, brå bevegelser, twist & turns og å sitte på en feil type stol, kan slå meg ut i flere timer eller dager. Men også mye bruk av telefon og pc utløser så store muskelsmerter at jeg må basically gjøre minst mulig på den fronten også.

Eneste som hjelper godt er yoga, lett styrketrening, massasje og kiroprakti-og minst mulig stress.

Jeg var på Ullevål på tirsdag, for en ny utredning, og de gode nyhetene er at det ikke er noe som er så alvorlig at det må opereres, som et typ brudd eller prolaps eller noe i den gata, men den dårlige nyheten er det at det nettopp ikke ER noe som bare KAN opereres.

For jeg holder på å bli kokko!

Jeg må ærlig innrømme, at jeg er litt sliten nå, både fysisk og psykisk, av de smertene og påkjenningene jeg har hatt de siste 7-8 årene, med alt fra borreliose etter flåttbitt, 6 spontanaborter, flere assisterte befruktninger og prøverørsforsøk, heavy bekkenløsning under begge mine fullgåtte graviditeter, og svangerskapskvalmen som kom ved den siste der jeg kastet opp 10-20 ganger om dagen i ni måneder. I tillegg til å bygge opp en ny konseptbutikk og et eget klesmerke de siste 5 årene...

Så det eneste jeg ønsker meg nå er å være smertefri (eller hvertfall litt mindre kanskje), jobbe max og leke og herje som jeg vil med jentene mine, uten å grue meg til at dette kommer til å ødelegge de påfølgende dagene.

Jeg vil virkelig ikke klage heller, når man tenker på alle de som må leve med masse mere smerter enn det jeg gjør til daglig. Og jeg ønsker hvertfall ikke å være respektløs ovenfor de som virkelig har en alvorlig eller livstruende sykdom!!

Men alle dere andre som også lever med noe eller moderate pain-issues hver dag, om det nå er i ryggen eller magen eller hva det skulle være, tror jeg er enig med meg i at det er lov å si at det er litt psykisk terror å gå rundt med konstante smerter hele tiden. Og at man rett og slett blir litt kokko innimellom fordi man blir så sliten av det.

Det føles riktig (hvertfall ovenfor meg selv) å være såpass ærlig på at hele greia er noe herk som faktisk påvirker både jobben og familielivet til en viss grad, for det gjør faktisk situasjonen litt enklere å forholde seg til rett og slett...Ikke at ALLE jeg kjenner leser bloggen min akkurat, men det føles faktisk litt bedre av at noen vet hvordan ståa er hvertfall...At man ikke alltid må svare på de samme på spørsmålene...

"Har du hatt en fin sommer"? "Gleder du deg til å starte for fullt på jobben igjen"?

"Ja, jeg har hatt en fin sommer, men holdt på å bli sprø av at det kjennes ut som Mannen med Ljåen faktisk sitter på ryggen min! Typ HELE tiden!"

"Jeg gleder meg også til å starte for fullt på jobb igjen! Sånn egentlig hvertfall! For jeg virkelig elsker jobben min!! Men helt ærlig så gruer jeg meg mest! Fordi stress, bæring, gåing og ståing er min verste fiende, og dette er det mye av i hverdagen til en stylist, gründer og make-up artist."

Jobbmessig har jeg vært langt fra mine vanlige gir de to-tre siste årene og med en liten baby hjemme er det klart at det har vært mye bæring og løfting som ikke er ideelt i det hele tatt. Men det er liksom ikke noe alternativ å ikke å gjøre det heller, for herremin, hun er så god, og jeg hadde ikke klart å la være uansett...

Men jeg er selvfølgelig optimistisk altså, og håper og tror det blir bedre snart...Legen på Ullevål sa at slik problematikk kan gå over på alt mellom 3 måneder og 7 år, så håper virkelig jeg faller nærmere mot den første kategorien...

For å gjøre denne veien litt lettere, har jeg funnet noen tips og triks i hverdagen som hjelper litt...

Jeg leser en fin bok av den kjente regissøren Kay Pollack som handler om "Att välja glädje" som jeg finner mye inspirasjon i, jeg har lastet ned en yoga-app("Yoga Studio") og jeg trener(bøyer og tøyer, hehe) mellom 30-60 minutter nesten hver morgen, og bruker treningsappen "Abilica Circle"og hjemmetreningsutsyret til samme leverandør for lett styrketrening. Min nye obsession er å rulle på deres foamruller hver kveld, for det løser opp endel spenninger i ryggen som er suuuper digg!!

Jeg er også helt avhengig av en god kiropraktor, og mens jeg var gravid fikk jeg masse god hjelp på "Bekken og Barn", mens nå går jeg hos superkiropraktoren, Thorleif Monsen, på Røa Kiropraktorklinikk. Og når minstemann starter i barnehagen får jeg forhåpentligvis mye mere tid til å både å benytte meg av både kiropraktikk og massasje enda mere, for det hjelper veldig i akutte situasjoner!!

Nå skal jeg rett og slett ta meg en liten powernap siden hun lille alltid våkner kl.05, så må prøve sniksove litt når hun sover på dagen, men jeg håper alle har hatt en nydelig sommer og at dere alle får den høsten dere drømmer om!

Jeg ønsker meg no-pain, en liten (ny;) ferie til et varmt, varmt sted, og masse, masse kvalitetstid med venner og familie!

Ha en fantastisk fin mandag!

Klem, Marthe

Bildene er fra årets siste sommerferiedag som vi tilbrakte på Bygdøy Sjøbad, som er en av de mest barnevennlige strendene jeg vet om i Oslo.

Hat//H&M

Jacket//GinaTricot

Bathingsuit//Zara

Shades//Gucci

Siste bildet er fra snappen min som du gjerne må følge! Du finner meg som "magmaloumarthe":)