hits

november 2014

NEW YORK STYLE!

In all black as usual, but with a camel clutch to balance the look.

Coat//Mango

Jeans//MardouandDean

Singlet//SecondFemale

Clutch//byMAGMALOU

Booties//Gestuz

Vi hadde litt trøblete start på reisen, da det første flyet vårt var litt forsinket og vi mistet transfer flyet med seriøst to minutter. Men de booket oss heldigvis om på det neste flyet, så etter en flaske med "vi føler vi fortjener det" bobler kom vi oss endelig avgårde. Fikk supergode priser på fly via finn.no(3000kr!!!), og gjennom tablets.com fant vi en kjempegod deal på et fresht hotell i Meatpacking District som heter Gansevoort. Vi ble upgradet da vi kom hit, så veldig happy med den store sorte og rosa sengen( Les MagMaLou Couleurs), men litt over gjennomsnittet stressa over det fristende innholdet i minibaren;)

Lørdagen ble en legendarisk bra 7 timers lang brunch på Bagatelle, som ligger rett ved siden av hotellet. Møtte masse bra folk og dro videre på takterassen på hotellet Dream, som visstnok er en av de hotteste stedene å gå nå om dagen(Merker dog at jeg både føler meg, og faktisk ER 15 år eldre enn mange av de 20-år gamle jentene med miniskirts og selfie-duckfaces som løper rundt desperate etter oppmerksomhet- men merker også at jeg er heeelt ok med det;);)

Nå er det dags for lunch og Sunday Funday for frøknene Westby og Valeberg, og gleder meg villt til å spise på den pittelille restauranten Habbanas uptown. De har den villeste Corn con Cheeze varianten jeg noen gang jeg spist, så blir helt ekstatisk bare av å tenke på det!

Ha en strålende søndag, folks!!:)

The first day in NYC went by super quickly, brunching @bagatelle and hanging out with great people @phd//DreamHotel. Wishing u all a great Sunday Sin Day;)

NEW YORK, BABY!!

Det har vært en litt tung høst med langvarig lungebetennelse, flere mislykkede ivf-behandlinger og mye jobb, så nå gleder jeg meg til å fly over dammen i dag sammen med venninnen min, Helene! Har aldri vært i New York så tett opp mot jul før, så merker at jeg gleder meg veldig til å få masse inspirasjon og julestemning. Elsker å være i storbyer i desember, og titte på alle de superfine vindusutstillingene overalt. Skal ta masse bilder i løpet av uken, so stay tuned:)

Checking in @ The Big Apple for the next five days with my friend and shoedesigner, Helene Westby. Can't wait to go windowshopping, and hopefully get some new fresh ideas and inspiration. Bon Weekend;)

FauxFur//NinaJarebrink

Tee//MardouandDean

Pants//SecondFemale

Bag//MiuMiu

RUNDE REFLEKTERENDE SUNNIES

Jeg er en selvutnevnt solbrille addict, så da solen endelig strålte igjen tidligere dag, kastet jeg lett på meg ett par runde sunnies med speilrefleks. Egentlig går jeg typisk for litt større glass med litt mer 70's shape, men synes disse er super snygge, og gjør et hvert antrekk litt mer laidback. I tillegg skaper ofte runde solbriller en fin kontrast til et firkantet ansikt. De framhever kinnbena og gir ansiktet mere definisjon.

Reiser til New York på fredag, og tar gjerne i mot bra tips til shades jeg må sjekke ut-satser på lav kurs og gode bargains;)

The Sun came out to play today, as did my John Lennons;) Define your bonestructure with rounded shades.

My five year old daughter volunteered to snap the photos, hence the sitting down position;);)

Coat//Ganni

Beanie//BikBok

Shades//Quay

Boots//Gestuz

LOOKBOOK VOL.2

Sunniva i Madde Jumpsuit

I går gjorde vi siste del av lookbooken med samme modell som vi brukte på den første kolleksjonen også. Sunniva er en av mine norske favorittmodeller, og blitt en aldri så liten byMAGMALOU muse:)

Gleder meg til å få vist alle bildene, men snappet et par screenshots i mellomtiden. Foto: Lars Evanger

Here are a couple of screen snaps from yesterdays photoshoot. We are using two models for this years lookbook, and Sunniva is truly a natural and i love her look. #byMAGMALOUmuse:)

Sunniva Tufte//TeamModels

SLENG DEG PÅ VÅRENS STORE FLARE TREND!

Checking out flare jeans for the Norwegian magazine, KK, today! #photoshoot #denimguide

Er ikke alltid jeg anbefaler alle å bare kaste seg på alle slags mulige trender som dukker opp, men den gamle slengbuksa er endelig tilbake for fullt på hot-barometeret, og det er good news for det fleste. Flare jeans kler de aller fleste kroppstyper, og de med litt stretch føles utrolig comfy ut på! De er supercoole til sneakers og mega sexy med heels, så du kan rocke de både til hverdags og fest. De jeg har på meg er fra MIH, og står allerede på ønskelista mi til jul:)

BLÅ BURSDAGSBLONDER

Feiret bursdagen til en av mine beste venninner, Tina, på den indiske restauranten Agra på løkka igår. Gikk for en helblå outfit fra danske Ganni, som er en av mine favorittmerker. Jeg har en skikkelig hang-up på bodyer, og denne godbiten i blonder er en av mine all time favourites, så har den i både sort og blått.

Celebrating my gal, Tina, in an all blue outfit from Ganni!

Selv om det indiske kjøkken ikke står øverst på min kulinariske toppliste, var det god mat og hyggelig service. Vi avslutta kvelden med en drinkrunde på Aku Aku først, før vi tok et par nightcaps på Ryes. Hurra for deg, Tina!

Var heldig forlover til denne fine frøkna da hun giftet seg i februar.

Body//Ganni

Pants//Ganni

Snakestilettos//Ganni

BRAIDS WITH A TWIST!

Er ikke så ofte jeg går med fletter, men kom over noen flette videoer på youtube og ble litt inspirert til gjøre litt research på red carpet flette moments også!I hverdagen har jeg, som de aller fleste andre også, ikke vanligvis en halvtime på å gjøre håret, så endte opp med å flette 3 fletter på hver side, og festet de på tvers over hodet på 10 min. Fikk ikke de to bakerste til å funke, så beholdt de løse på hver sin side-selv om jeg føler meg litt som Månestråle i Sølvpilen;)

MONA B.RIISE//TARA

Ta med deg en utgave av nyeste Tara neste gang du titter i bladhylla, og les om den alltid like blide Mona B.Riise fra "Stjernekamp" på NRK!Lover at bildekvaliteten er hakket høyere i selve magasinet;)

I've styled the beautiful Mona B.Riise, judge on the norwegian tv-show "Stjernekamp" in this months edition of Tara.

Photo: Kristin Svorte

Kjole//MaleneBirger

Ring//MaleneBirger&CecilieMelli

Kjole//Vintage

Kjede//LaraBohnic

Ringer//LaraBohnic

Armcuffs//MaleneBirger

Kjole//MaleneBirger

Belte//LaraBohnic

Sko//Aldo (privat)

Jakke//Supertrash

AGAINST BULLYING!!

I ettermiddag tok jeg med datteren min på det offisielle fakkeltoget mot mobbing, som Villemo Hatland tok initiativ til etter at historien om mobbeofferet Odin, som til slutt tok sitt eget liv, ble kjent. Villemo er 14 år og ble selv mobbet i mange år før hun endelig turte å si fra, og smeltet mange hjerter rundt omkring i hele Norge. Jeg håper at alle som mobber føler seg litt mindre i dag, at de også får en følelse av å kjenne seg sårbar, og kanskje endelig får øynene opp for at det de gjør ikke er noe annet en ondskap og dumhet, og viser bare total mangel på empati for andre. Skulle tro ingen som virkelig ønsker å ha det godt med seg selv, ønsker eller har det i seg å være slem mot andre. Så hva med å prøve å like deg selv litt bedre først, før du finner glede i å bryte ned andre...

Jeg er livredd for at datteren min skal oppleve å bli mobbet eller fryst ut, som sikkert kommer til å skje i en eller annen grad i løpet av livet. De aller fleste vil dessverre oppleve at de er blitt litt småertet noen ganger hvertfall , uansett om det har skjedd i barnehagen, på skolen eller på jobb. Jeg kan ikke beskytte henne mot absolutt alt og alle, selv om jeg gjerne hadde gitt høyre armen min for det. Men det jeg kan gjøre noe med er å bidra til å forebygge og forhindre at HUN blir en som erter, mobber eller er slem mot andre barn. Derfor har vi snakket endel om det i det siste, selv om hun bare er fem år...Men jeg har en følelse av at dette blir et gjentagende tema fremover:)

Selv har jeg aldri opplevd alvorlig mobbing, men jeg har kjent på å bli fryst ut og ignorert, som føles helt dritt ut rett og slett. Men jeg må innrømme at jeg har sikkert vært med på å gjøre det samme selv også, da jeg gikk på barneskolen f.eks. og vi var alltid tre venninner som rullerte på å være bestevenniner. Ikke alltid så lett for den ene som ikke fikk være bestevenninne i tospannet der det ikke var plass til alle tre, uansett om det gjaldt meg selv eller en av de to andre jentene...Men systematisk og grov mobbing er så drøyt og kan virkelig ødelegge et menneske, så håper alle, inkludert meg selv, blir flinkere til å snakke mer med barna våre om dette temaet.

Sender herved en big shout-out til alle som hver dag jobber for en nulltolleranse av mobbing i alle barnehager og på skolene! Håper dere vinner:)

Standing up against bullying with my 5 year-old! #oslo #stortinget

Fakkeltog fra Oslo S til Stortinget

SHOOTING OUR NEW LOOKBOOK SS15

I dag var vi i studio og fikk skutt nye lookbook bilder. Vært så heldige å få med oss super modell, Helene Hammer, som flyr verden rundt nå om dagen og gjør shoots for blant annet Vogue og andre store magasiner. Heier på jenter som følger drømmen sin.

Fikk tatt noen mob cam bilder av macen, men gleder meg til å se The Real Deal bli ferdig til uka! Her er en pitteliten smakebit...Foto: Sara Johannessen

Today we shot the lookbook for byMAGMALOU ss15 with the beautiful, Helene Hammer//Idollooks. Here is a little sneak peek from my mob cam #raw

OM SHOPPESTOPP, OPPBACKING I NÆRMILJØET OG SÅNT...

Meg og Adiam Mengis, en god venninne av meg og en up and coming singer/songwriter-so keep your eyes and ears open for this girl!(All photos: Nina Forsberg)

I går var vi på åpningen av den nye Marc Jacobs boutiquen i Hegdehaugsveien, som ligger i nærområdet til både Frogner og Majorstua. Selv om jeg har egen butikk på Frogner, heier jeg heller på et godt naboskap som bidrar til en god og spennende by-atmosfære, fremfor å se på alle andre som kun ren konkurranse.

På enhver storbyreise i utlandet elsker jeg å traske rundt i spennende byområder, titte inn i spennende butikker, cafeer og restauranter for inspirasjon, gode shopping muligheter og kulinariske gleder. Jeg synes Oslo tidligere har vært preget av et altfor dårlig og spredt utvalg av sjarmerende town områder som kan tilby folk andre gode alternativer til de store og upersonlige kjøpesentrene, så det er hyggelig at for eksempel både Frogner og Løkka nå ser ut til å etablere mere spennende og stabile konsepter som gjør at folk trekker mer og mer til disse områdene også. Jeg håper folk ønsker å bidra aktivt til å støtte opp om å fremme nærbutikkene sine, som er med på å sette et positivt preg på miljøet og området der du bor. Apropos det, har vi flere ganger de siste årene sett kjendiser og "den vanlige mannen i gata" oppfordre til shoppestopp av miljømessige grunner. Jeg skjønner at det umiddelbart høres ut som en god ide, men konsekvensene kan bli så store at jeg håper folk fremover kan se på shoppestopp med litt andre øyne også. Når en butikk blir rammet av massiv kundesvikt rammer det veldig mange flere enn bare eierne av bedriften. Går butikken konkurs, mister også de ansatte jobben sin, staten taper inntekter på skatter og arbeidsgiveravgift, leverandørene mister en kunde som påvirker de negativt igjen også. Og går det så langt at leverandørene mister for mange kunder, går de også konkurs, som vil ramme mange fabrikker og deres ansatte igjen, som ofte har tilhold i fattigere land vi i vesten ofte importerer egen design og andre varer fra for å holde oss konkurransedyktige på pris. Ringvirkningene av at folk slutter å shoppe eller benytte seg av f.eks andre cafe- og restaurantmuligheter, kan bli så alvorlige at jeg håper folk også kan ta dette i betraktning før man vurderer en shoppestopp periode igjen.

Men miljøspørsmål er selvfølgelig kjempe viktig å debattere og en utfordring som både forhandlere og forbrukere bør bli mere bevisste på. Som innehaver av et eget klesmerke vil byMAGMALOU i takt med at ressursene tillater det få et enda større fokus på miljøvennlige og bærekraftige stoffer enn vi har hatt muligheten til foreløpig, mens jeg som privat forbruker skal bli enda flinkere på gjenbruk selv og å på gi bort overflødige plagg i skapet mitt til noen som trenger det mer enn meg selv.

Håper vi sees rundt omkring i nærområdet en dag da, og ha en riktig så god fredagskveld. (Kanskje du allerede sitter på et hyggelig lokalt sted og nyter en velfortjent helgepils eller et nydelig måltid??Good on you:)

Flere bilder fra åpningen:

Steinjo, Fam Irvoll og Patrik Syversen.

Elisabeth Carew

Jannecke Weeden

Blogger og Høyer innkjøper, Annabel Rosendahl med venninne

Supermodel, Helene Hammer, som også blir byMagMalous campaign girl ss15!!:):)

Blogger/Dj Marianne Theodorsen og Trude Thorgersen fra Epilouge.

Yme gründer, Nicolai Schaaning Larsen

Meg og Liza Stokke

Fam og Elisabeth

Street fotograf og Mon Dieu gründer, Fredrik Austad

Meg og Fam

ONE OF THOSE MORNINGS...

Noen dager er det litt tyngre å stå opp enn andre...Det er mørkt og kaldt ute, og man har mest lyst til å trekke dyna over seg igjen. Det gjorde jeg idag, sov litt lengre enn jeg burde, før jeg stod opp og hoppet inn i en superstor og varm strikkegenser. Drakk restene fra gårsdagens jordbær smoothie, og lullet meg inn i sofahjørnet med et stort pledd. Ikke har jeg dårlig samvittighet for det heller, jeg tror jeg trengte det...Har du unnet deg en Selfie-Dag i det siste? Og da mener jeg ikke et selvportrett på insta!!;)

Some days you just wanna stay in bed-and so I did! #selftime #resting #reloading :)

Knit//ArnieSays

Kneehighs//H&M

Mug//MånsensDesign

FORBEDRER HUDKVALITETEN!

For et par år siden bodde jeg i Singapore en liten periode , og der kjøpte jeg meg et fantastisk produkt på Sephora som virkelig gjør susen for å oppnå hudforbedringer. Jeg har slitt litt med pigmentflekker, ujenheter og utbrudd, og jeg merket stor bedring av hudkvaliteten min bare etter noen ukers bruk.

My favourite beauty product that leaves my skin feeling nice and fresh!:)

Jeg ble nesten avhengig av følelsen av å rense huden med dette produktet. Børsteteknikken etterlater huden med en ekstremt ren og frisk følelse og masseringen får i gang blodomløpet for extra glød. Derfor ble jeg litt deppa da jeg mistet den med en bagasje sekk på veg hjem. Men ble veldig glad da jeg fikk den i gave nå for noen uker siden. Har hatt en periode der jeg har følt at huden min har vært litt høstdeprimert og gusten, men det skal det bli en slutt på nå;)

Vet at den finnes i flere farger, men jeg liker min i hvit. Er ikke helt sikker på hva den koster her hjemme, men den er virkelig verdt hvert eneste øre.

God Børst!!;);)

MORO PÅ KJENDISGALLAEN!

For andre år på rad arrangerte Norges ubestridte Glam Dronning, Ellen Arnstad, og Se og Hør kjendis galla på Chat Noir med etterfest på Theater Cafeen. I år som i fjor ble det nok en night to remember! Didrik Solli Tangen og Kathrine Sørland vant årets best kledde, Jenny Skavlan stakk fortjent av med Årets Grønne Pris for sin innsats for vintage og redesign, mens hele salen reiste seg da Lene Marlin fikk prisen som Årets Forbilde etter sin åpenhet rundt depresjoner og selvmordstanker tidligere i høst. Sterkt og modig av, Lene, og jeg heier av hele mitt hjerte på henne:) Jan Teigen fikk æresprisen, mens hedersprisen ble todelt gitt til Thomas Giertsen ( Jeg elsker tv-serien elsker "Helt Perfekt" på TvNorge. Hysterisk morsomt- U gotta watch) og sykehusklovnene som gjør en kjempeinnsats for å gjøre hverdagen til barn som er lenge innlagt på sykehus litt lysere. RESPEKT!

From yesterdays galla party for the magazine Se og Hør

Jeg og to gode venninner, StyleMag redaktør, Celine Aagaard, og superblogger, Hedda Skoug, startet kvelden med girltalk og stashing i hår-og makeup loungen på MagMaLou.

Det har nesten blitt en tradisjon at jeg og Celine drar sammen på kjendisgallaen. Her er et bilde lånt fra vg.no tatt på rød løper.

Hadde mye moro, men kameraet mitt tar ikke så bra bilder i mørket, så her er et lite utvalg:

Marte Krogh sminker jeg fast, og hun får meg alltid til å le. Superbra jente! Skuespiller Sølje Bergmann sminker jeg også ofte, og er så gøy at hun har fått rollen som nye "Ninni" i Hotell Cæsar. Zahid Ali har jeg kjent i over 15 år, og trenger vel ikke si at han er en av de morsomste komikerne i Norge, og det var supergøy å se han på "Skal vi danse". Synes dog han er mer funny enn flink til å danse,hehe.

Denne dama her har jeg hatt en girlcrush på i mange år, så veldig kult å bli kjent med henne. Ingeborg Heldal er rett og slett Supah Woman Extra Ordinaire, og en stor inspirasjon: både smart, hot n'sexy;)

Jeg hadde på meg en jumpsuit med en beskjeden utrigning fra vår nye ss15 kolleksjon. Dørvakten var så søt og lurte bekymret på om han kunne hjelpe meg finne en sikkerhetsnål siden kjolen min var blitt ødelagt,hihihi...

Har mange flere bilder, men de ble for utydelige, så de skal dere få slippe å se!

Takk for en finfin kveld, Ellen, og andre som var der og gjorde kvelden til en veldig bra fest! Jeg har ikke trengt å trene i dag for å si det sånn, for lattermusklene fikk kjørt seg nok i går;)

For dere som fulgte med på forrige ukes innlegg, der jeg skrev litt om min historie rundt ufrivillig barnløshet, fikk jeg dessverre dårlige nyheter i går etter at beskjeden fra klinikken i utgangspunktet var positiv på lørdag. På mandag morgen fikk jeg beskjed om at egget hadde sluttet å utvikle seg og var dødt, så vi fikk dessverre ikke satt inn i går, og må nå vente i tre nye måneder før vi kan prøve igjen. Jeg ble naturligvis litt trist, skuffet og lei meg, så var fint å avslutte dagen i godt selskap med masse glade og feststemte mennesker så jeg kunne tenke på noe annet...Kanskje vi har bedre lykke neste gang...

JEEY

God Morgen!

Fikk akkurat gode nyheter fra klinikken om at ett egg er blitt befruktet, så på mandag blir det business og tilbake setting. Jeg har egentlig ingen forhåpninger, men skulle det gå bra merker jeg at jeg nå gruer meg til de første tre usikre og slitsomme månedene...Men det er ikke noe vits å kaste bort to dager på å gruble, så nå skal jeg straks på utdrikningslag til en veldig god venninne, før vi skal feire bursdagen til Magnus i kveld på Annen Etage og Grand! Jeg og Louie har akkurat sunget bursdagssanger og gitt pappa gavene sine, og jeg er faktisk litt misunnelig selv på gaven vi ga han, hehe! Fant noen superfete blå sneakers fra Valentino på Yme, og de ble med mama hjem:0 Nå må jeg bare finne frem masse tykke sokker, så jeg kan låne de selv en dag:);)

Ha en fantastisk fin lørdag!

It's been some hectic days, and i'm truly sorry for not writing the last posts also in english. I'll try to translate during this weekend, but now I'm off to a bachelorette party, and later tonight we're celebrating Magnus' birthday!

Have a wonderful weekend!

HERE WE GO!!

Jeg må få si tusen takk for hundrevis av fantastisk koselige tilbakemeldinger over telefon, sms, face og insta etter blogginnlegget igår! Jeg må innrømme at det først var litt skummelt å legge det ut, og være så åpen om noe som egentlig er veldig privat. Men nå føles det veldig riktig, og jeg setter innmari stor pris på at andre som også har opplevd lignende ting, har tatt kontakt og sier det var fint at jeg delte.

Akkurat nå ligger jeg neddopa i en sykehusseng, og prosedyren er akkurat ferdig. Nå gjenstår det bare å sende gode vibber ut til universet, så kanskje vi får et hyggelig svar om noen uker?;)

Ønsker dere alle en vidunderlig fin dag!:)

Just another glamorous day;)

Sykehus moten består av våt klut på panna, sykt fet hånd accessoir og en trendy blå nattskjorte:):)

SISTE BRUNSJ GALEIE PÅ EN STUND??

Meg, Tone, Espen og Hedda!

I går var en lang, og veldig morsom dag! Var først på fashion frokost på Høyer Eger der vi fikk nydelig raw food frokost. Joinet en insta konkurranse der vi kunne vinne et kamera fra Canon, som hadde vært helt toppen siden jeg fremdeles bare blogger og tar bilder med altfor dårlig kvalitet med mobil kameraet mitt. Snappet dette bildet av wonderful shoesies fra Isabel Marant jeg ønsker meg til jul, sammen med en YSL lippie.

Har ikke hørt noe om hvem som vant, men ble ikke meg hvertfall siden jeg ikke har hørt noe, så kamera med wifi-funksjoner står fremdeles øverst på ønskelista til jul:)

Etter frokosten havnet jeg rett og slett på brunsj galeien, og det ble noen glass sprudlende med stylist venninne, Jeanette Hoff og super fotograf slash model scouter, Alexander Norheim, før jeg møtte moteblogger kompis,Espen Hilton, for flere drinks på Bølgen og Moi. Der møtte vi også vakre Tone( som faktisk er tremenningen til Magnus) og stylist girlfriend, Hedda Skoug, og vi dro sammen på lanseringen av Wolford ss15 på Qvale Galleri. Mye freshe strømper, men bildene mine derfra ble dessverre for blurry til å vise dere.

Superfine Hedda kan du følge på Fashioncherry.blogspot.com og fantastisk morsomme Espen finner du her: Espenhilton.com

Girl Crush,haha:)

Det ble fryktelig mange drinker og latterkramper i går, og jeg merker jeg må svi litt for det idag...#headache! Men det var faktisk verdt det, for hadde det fryktelig gøy:)

Jeg var faktisk litt extra tørst i går, da jeg håper det er en av de siste gangene jeg kan drikke alkohol på en stund...Jeg har alltid tenkt på at folk ofte snakker høyt om issues, problemer og utfordringer man har hatt først ETTER at ting har løst seg eller det er lenge siden det var relevant. Jeg mener det også burde være takhøyde for å snakke om vanskelige ting når man faktisk står midt i det også, so here it goes...(Hvis du synes det er kleint å lese om litt mere personlige ting, bør du stoppe å lese her;)

Jeg er super heldig som har fått en nydelig og frisk datter på 5 år, som er mitt Everything og min største kjærlighet i livet, sammen med mannen min, Magnus. Men veien til å få henne var ikke kjempe enkel, og vi fikk til slutt hjelp for å bli gravide siden jeg hadde en tilstand som heter PSO(http://nhi.no/sykdommer/kvinne/svulster-og-cyster/polycystisk-ovariesyndrom-1377.html). Jeg er heldig og har en mild form for pso, men nok til at det var vanskelig for kroppen min å bli gravid uten ekstra hjelp. I 2008 ble jeg gravid på første forsøk med assistert befruktning, men i uke 12 ble det avdekket at babyen var alvorlig syk. Og etter 5 tøffe uker med mange tårer, spørsmål og undersøkelser ble det fastslått av babyen hadde en alvorlig grad av trisomi 18(http://no.m.wikipedia.org/wiki/Edwards_syndrom) og ikke var levedyktig. Så i uke 18 måtte vi avslutte svangerskapet og jeg måtte føde en pitteliten miniatyr baby jente som fikk ligge i armene mine en liten stund før hun ble tatt hånd om av en skjønn sykesøster som skjønte at dette ikke var en helt enkel opplevelse for mannen min og meg...Det var en tung periode, men vi forsøkte å gå videre med å bli gravide igjen. Dessverre mistet vi to graviditeter til med relativt tidlige spontan aborter i uke 5 og 6, før vi endelig lyktes på fjerde forsøk der Emma Louise klamret seg fast i ni lange måneder før hun endelig kjempet seg ut til en overlykkelig mamma og pappa.

Da Emma Louise var et halvt år, ble jeg faktisk gravid "the natural way". Men siden jeg hadde hatt alvorlige bekkenplager som gjorde at jeg måtte bruke både krykker og rullestol under svangerskapet med Louie, ble jeg sterkt anbefalt å avslutte svangerskapet av alle legene mine, om jeg ikke ville risikere å bli sittende i rullestol over veldig lang tid . Det var et fryktelig vanskelig valg, og jeg gråt i mange dager av dårlig samvittighet for at jeg hadde valgt å prioritere min egen helse foran det lille fosteret...Men jeg tror nå i ettertid at det var en klok avgjørelse, særlig siden jeg også den samme sommeren ble bitt av flott og fikk en alvorlig form for borreliose. Nå blir dette et veldig mørkt innlegg merker jeg, men livet er på ingen måte rosenrødt hele tiden, og personlig fant jeg mye trøst og støtte i å lese andres historier, om folk som hadde gått igjennom lignende ting som meg selv. Så kanskje det sitter noen der ute akkurat nå, som har opplevd noe av det samme som jeg har, og som kan lese dette innlegget og forhåpentligvis føle seg litt mindre alene...Uansett hvor mange bra folk man har rundt seg, tror jeg det er veldig normalt å føle seg litt ensom når helsen svikter og kroppen lever sitt eget liv. Men man kan faktisk finne mye styrke i å lese om eller snakke med andre som har gått igjennom de samme utfordringene som en selv.

Nå ble jeg endelig 100% symptomfri julen 2010, etter 1,5 år med lammelser, utmattelse og sterke anfall,- og jeg har virkelig nytt hvert eneste friske sekund siden.

I fjor fikk jeg også beskjed om at jeg etter å ha gått ned en del i vekt, ikke har pso lenger. Så i praksis burde jeg kunne bli gravid uten noen form for lege assistanse, noe jeg også ble i mars i fjor. Jeg var hele tiden livredd for å miste babyen det første trimesteret, men alt så bra ut på alle ultralydene hele vegen...Inntil uke 12... På tre måneders ultralyden viste det seg at bebissen hadde sluttet å utvikle seg og at hjertet hadde sluttet å slå...Jeg og mannen min ble naturligvis helt knust igjen. Akkurat på den tiden fikk også min mor beskjed om at hun hadde fått kreft, så det ble en mye tøffere sommer og høst enn man kunne ha ønsket seg. I tillegg til at vi hadde mistet babyen, fikk jeg alvorlige blødnings komplikasjoner når jeg måtte abortere, så det ble et dramatisk døgn med ambulanse, blålys og sykehus, før de fikk kontroll på situasjonen. På ett tidspunkt hadde jeg visst 8 % i blodprosent, mener jeg å huske, som var akkurat på grensen til at jeg heldigvis slapp blodoverføring. Etter denne opplevelsen har ikke kroppen min klart å bli gravid igjen, så nå er vi midt inne i en spennende prøverørsperiode, og i morgen skal de hente ut egg. Om befruktningen blir vellykket, settes de inn igjen på mandag, før to nye nervepirrende uker venter før vi vet om Emma Lou endelig kan bli storesøster og vi kan ønske et nytt familiemedlem velkommen i løpet av 2015. Folk er ofte veldig hemmelighetsfulle rundt prøverørs forsøk, og egentlig graviditeter generelt. De fleste pleier ikke å si noe før det har gått tre måneder, og man kan føle seg mer sikker på at det ikke går galt. Men jeg føler jeg har gått igjennom så mye, og så mange ganger, at jeg nesten er litt nummen og følelsesløs rundt temaet. Jeg er så vant til skuffelser og sorg, at jeg vil bli flinkere til å leve i nuet. Leve mere åpent og ærlig, enn å holde tilbake i et forsøk på å beskytte meg selv. Jeg tror det er mer å hente på tørre være litt "out there" enn å trenge meg inn i en beskyttelsesboble, for livet finner en uansett hvor man gjemmer seg, så jeg vil velge å leve og ta avgjørelser som gjør meg lykkelig, heller enn å tenke på hva som er "normalt" å si og gjøre. Så kommer det kanskje en baby til slutt også...om det er meant to be...Og skulle det ikke skje, kan jeg fremdeles føle meg som verdens heldigste mamma til Emma Lou-og i tillegg er jeg helt frisk, som står på toppen av lykke- og takknemlighets lista mi. I tillegg er min mor også nå erklært kreftfri, så nå håper jeg hele familien min kan gå noen veldig fine, og om jeg skal være helt ærlig, vefortjente år imøte...Det ønsker jeg virkelig for deg og dine også!

Ha en fortsatt nydelig dag, og gjerne si høyt til deg selv noe du er ekstra takknemlig for i dag, og kryss fingrene for meg i morgen;)

Klem fra en litt mer enn normalt personlig Marthe

SOMETHING (G)OLD, SOMETHING NEW, SOMETHING VINTAGE, SOMETHING BLUE...

Etter gårsdagens "black revelation" innlegg, ble jeg inspirert til å ikke bruke noe sort idag. Så fant frem en annen favoritt kombo jeg nylig har fått sansen for. Jeg har aldri følt meg spesielt vel i blått, men denne gamle rakkeren av en vintage dressjakke fra Dior endret den følelsen for ett år siden, og jeg har fått mer og mer l'amour for blåtoner. Kombinasjonen av blånyanser og gull er både superdelikat og kitchy på samme tid. Det kan se veldig classy ut, men også litt herlig 80-90 talls! Hello Dynastiet!! Men jeg elsker den balansen, og jeg skal bruke mye mer av denne komboen fremover.

Apropos vintage! Har dere lagt merke til at fokuset på vintage shopping har blitt mye mindre enn for bare to-tre år siden da "alle" bare skulle ha vintage omtrent?Selv om vi ikke selger vintage på MagMaLou lenger, håper jeg vintageshopping kommer sterkere tilbake igjen med sommerens sterke 70-talls trender.

Black is so yesterday;) My self proclaimed "not to wear any black for one day" mission, ended up in an all blue outfit with golden details today. Classy or kitchy??:)

Something (g)old//Ettika bracelet

Something new//Ysl bag

Something vintage//Dior dresscoat

Something blue//byMAGMALOU dress

BLACK CAT!

Jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg går så mye i sort, og ikke bruker mere farge.

Jeg har ikke akkurat dvelt så fryktelig mye over dette selv-før nå, men jeg ser jo selv at jeg ikke er en veldig utpreget fargeklatt på klesfronten. Men jeg tror at jeg nå ( etter en lang og alvorlig moi-analyse;) skjønner hvorfor jeg ofte ender opp med mørke eller monokrome antrekk. Farger og print avgir mye energi( hvertfall for meg), derfor merker jeg at mitt hektiske hode som som regel jobber altfor mye på høygir fra før, nesten får overload av energi av fargesterke plagg, mens sorte, hvite og grå plagg gir meg mer ro og harmoni i hverdagen. Makes sence? I don't know, but it works! For meg i hvertfall. Men jeg synes andre er kjempe fine i farger, og blir ofte inspirert selv til å gå i mer couleurs. Men som oftest da på sommeren i såfall, gjerne med et glass sprudlende i hånden;)

Monochrome outfits in black, white and grey gives me peace of mind...:)

Caps//byMAGMALOU

Leatherjacket//Gestuz

Dress//byMAGMALOU

Bag//MiuMiu

Scarf//Acne

Foto: Celine Aagaard//Hippiehippimilkshake.blogspot.no

CLOSE-UPS FROM THE PRE-VIEW!

Er fremdeles litt euforisk etter presse pre-viewen på torsdag, for det føles nesten ut som en fødsel både for kropp og sjel å lansere en ny kolleksjon. Vi jobber så hardt for å få alle detaljer på plass, og alt føles ganske nerveprirrende helt til siste modell har gått. Derfor får man litt adrenalin overdose akkurat den dagen, og noen dager etterpå. Men siden jeg har hatt lungebetennelse i 7-8 uker, og mannen min er på guttetur i London, har jeg unnet meg en totalt hvit og treningsfyllt helg med datteren min og sleep-over venninnen hennes, og har bare planer om å slappe av og fylle på med ny energi. Men jeg har akkurat brukt to timer på å tømme badekaret for en million liter med papirslush, siden rampestreker tydeligvis stod høyt på moro-lista idag, og to fulle doruller havnet i bakekaret!!Så akkurat nå er energinivået- og ikke minst glam faktoren i Casa Valeberg, fryktelig ikke eksisterende!!;)

Men har fått close-up bilder fra presentasjonen, så her kommer et (energisk??;) lite utvalg av både base- og kjolekolleksjonen:

Still a bit euforic after showcasing our second collection to an exclusive crowd of a handpicked norwegian press and bloggers last thursday. Our talented photographer, Sara Johannessen, have shot some close-ups from the presentation:

Gitte Witt (foto: Fredrik Austad)

Andrea Backstrøm (Alle foto under: Sara Johannessen)

Tinashe Bakasa Roll

Pia Skorge

Helene Westbye

Mariann Thomassen

The Basics byMAGMALOU

The Dress Collection