hits

desember 2015

LATE TRENDBLOOMER

Jeg kastet meg aldri over neseringtrenden da den herjet som verst for et år siden, men har alltid hatt lyst på én, så da jeg fant denne lille søte saken på Topshop i London for et par uker siden var jeg solgt! Vanligvis orker jeg ikke kaste meg på alle de veldig tydelige trendene som kommer og går hele tiden. Enten må man være tidlig ute selv med "noe nytt", så ikke alle andre har rukket å gjøre det samme enda, ellers er det helt greit for meg å drøye litt til den er "over" igjen og heller gi den en ny renessanse da;) Orker ikke se ut som man prøver for hardt å være trendy liksom! Da liker jeg bedre å ha et mer avslappet forhold til det, og kle meg i dét jeg føler meg aller mest vel i, uten å nødvendigvis måtte tenke på "what's hot or not" akkurat der og da ! Men neseringen klarte jeg altså ikke å gi slipp på, selv om mannen min bare lo da han først så meg med den!! Han er hvertfall ikke noen trendnisse for å si det sånn, hehe!

Er på veg til Gøteborg nå! Ønsker dere en fortsatt nydelig mandag og en fantastisk ny, god uke! Klem, Marthe

ROLIG ROMJULSDAG!

Siden vi har planer med venner av oss hver dag i romjulen bortsett fra i dag, har hele tredje juledag gått med til høy pyjamasføring og seriøs chillaxing etter en deilig rypemiddag med familien 1.juledag og årets første pinnekjøtt-lag sammen med et vennepar i går. Og i morgen går turen til Gøteborg, der vi skal besøke et annet vennepar som har like jevngamle barn som oss. Gleder meg til å shoppe i mine favorittbutikker der og ta med barna på Liseberg! Men foreløbig står det fremdeles tredje juledag i min kalender, så resten av kvelden skal tilbringes med rompa godt plantet i sofaen og en ny episode av "Homeland"!

Håper du og dine har hatt en superfin jul. Har du ikke så mange rundt deg, håper jeg du uansett har det hyggelig i ditt eget selskap og gjør noe koselig for deg selv-det fortjener du:)

Romjulsklem fra Marthe

Både armbåndet det står "Mamma"på, boken og pyjamasdrakten lå under treet på julaften i år, og er alle perfekte til en lazy Sunday hjemme.

Bildet under er fra snapchatten min som du kan følge ved å lete opp "magmaloumarthe", der jeg oppdaterer ganske hyppig fra livet som gründer, mamma, kjæreste, kone, venninne og stylist. CiaoCiao:)

LADIES IN RED!

God første juledag, folks,-håper dere hadde en finfin julefeiring i går!:) Vi delte julaften opp i to i år, siden vi er blitt så mange. Først spiste vi ribbe og hadde gaveoppakking hos svigers med tanter, onkler og oldeforeldre der , før vi dro over til mine foreldre og søsken hvor vi spiste den tradisjonelle julekveita og fortsatte med gaveoppakkingen. Min eldste datter på 6 år ba i år om å få bestemme juleantrekkene, og landet på at hun ønsket at alle jentene skulle ha røde kjoler! Er egentlig litt allergisk mot rødt, selv om jeg synes det er fint på andre, så må innrømme at det satt litt langt inne å svelge den "julekamelen", hehe! Men kjøpte tilfeldigvis min første røde kjole på Topshop i London for et par uker siden, så dro frem den til min datters begeistring. Selv fikk hun plukke ut nye kjoler til seg selv og søsteren, og valget fallt på et par blonde- og tyll kjoler fra H&M.

Det ble en litt spesiell julaften for min del, siden det var første jul som tobarns mor, og jeg kjente på lykkefølelsen av å føle meg hel. FAMILIEN føles endelig hel og komplett, og jeg er utrolig takknemlig for at hun minstemor endelig fikk komme til oss. Nå skal late romjulsdager sammen nytes, og nye tradisjoner skapes!

Ønsker dere alle en fredfull romjul!

Juleklem fra Marthe

FOR EN HODEPINE...

Aiaiai, skulle kjøpe inn de siste julegavene og orge resten til jul i dag, men fikk skikkelig migrene i dag morges, og endte på sofaen i fosterstilling med minstemann stortsett hele dagen! Satser på null hodepine i morgen, så familien min faktisk får noe som helst under treet i år!! Jeg er i utgangspunktet ikke så fan av å løpe rundt og stresse med å kjøpe julegaver til alle og enhver. Med mindre man har tid til å lage noe selv (det utgikk for min del i år!!;) eller gi opplevelser til hverandre, synes jeg det er litt tullete å bare bytte penger og potensielt ende opp med å få en masse ting man engang ikke trenger. Men jeg elsker alt annet med julen, og gleder meg til å se juleprogrammer, spise kveite, ribbe, kalkun og pinnekjøtt, og endelig kanskje få lest en bok eller to;)

Befinner meg på snap som alltid i julen også, så hit me up on "magmaloumarthe", hvor jeg har tatt disse bildene fra.

Juleklem fra Marthe

MONDAYS BE LIKE...

Det blir alltid litt hektisk før jul, med pakker og julekort som skal orges og leveres, hus som skal pyntes til jul og mange sosiale sammenkomster. Men i dag er det mandag, og ny uke med nye muligheter som vi startet med en stressfri trilletur med store og små til Kaffebrenneriet på Sagene. Selv om det er litt trist at all snøen og frosten har smeltet bare noen få dager før jul, er det en skikkelig vitamininnsprøytning med blå himmel, sol og frisk luft på trilletur! Hva er din "vitaminkilde" nå i julestria?? X Marthe X

Bildene er tatt av kompisen til Emma Lou, Silas, på 6 år! Skikkelig flink altså, hehe!!

SUNDAY SHOPPING??

God søndag, kjære lesere! Jeg har et lite shoppingtips til dere i dag, om dere fremdeles har noen julegaver igjen på lista, eller leter etter det perfekte juleantrekket. Julekalenderen på MagMaLou viser hele 25% på hele butikken mellom 14-18 i dag, så gjerne stikk innom søtingene Marte og Miriam om du er i Frogner området, så hjelper de deg med både julegaveideer og forslag til christmas outfits!!:)

Ha en fortsatt nydelig søndag dere! Jeg skal bruke min på å kose med jentene mine og pakke inn julegaver med julemusikk av favorittene Kurt Nilsen, Tone Damli og Maria Mena i bakgrunnen! Stor klem, Marthe

THE BEST TEAM EVER!!

På onsdag arrangerte jeg julebord for MagMaLou-teamet, som består av de beste jentene jeg kan tenke meg!:) At en bedrift overlever og gjør det bra, er kun prisgitt gode ansatte som drar skuta i samme retning, og nå er vi faktisk ni moteglade jenter som utfyller hverandre og bidrar på hver vår måte til at butikken endelig vil stå igjen med grønne tall på slutten av dette året etter 4,5 års drift.

Jeg må innrømme at det har vært noen relativt tøffe år hit, for det har vært ganske vanskelig å starte en konseptbutikk uten noen som helst relevant erfaring med dette fra før, og vi har gjort mange kostbare feil underveis. Men vi har lært av våre feil, og jeg hadde faktisk gjort det om igjen selv om jeg nå vet hvor krevende det skulle vise seg å bli. Og jeg legger ikke skjul på hvor viktig jentene har vært for at vi nå har klart bygd opp en stor og lojal kundekrets og for at ting endelig "ruller".

Pappaen min er også gründer og startet sitt eget advokatfirma på 70-tallet engang, som ble et relativt stort firma med ganske mange ansatte til slutt. Han brukte alltid å si at han kun ansatte folk som var dyktigere enn han selv på mange områder. Jeg tror også at akkurat dét er den største nøkkelen til suksess! Jeg er fullstendig klar over mine styrker og svakheter, der jeg dog mistenker at svakhetene er overrepresentert, hehe! Der jeg er ganske uredd, impulsiv og elsker å hoppe i ting jeg brenner for, er jeg like teknisk begavet som en to-åring, jeg kan fremdeles ikke excel og jeg er like distre som faren min som pleide å banke på sin EGEN kontordør, hehe! Da er det godt å ha noen rundt deg som har bena godt plantet på jorda, er konstant fokusert og er flink på detaljnivå der jeg liker best å jobbe visjonært med de store linjene.

Anyways, ønsket å gjøre litt ekstra stas på jentene denne kvelden, så mannen min tilberedte en superdigg treretter bestående av speket and på flatbrød med pisket rømme og kjørvel til forrett, ovnsbakt torsk med jorskokkpuré, ruccula, revet parmesan og strimlet bacon til hovedrett og til slutt en søt dessert bestående av Charlottes vaniljeis med friske jordbær i pasjonsfruktlake. Etterpå hadde jeg leid inn en syngende Secret Santa, som hadde med seg gaveposer med en flaske sprudlende, trøffel sjokolade og en personlig hilsen og en liten pengebonus hver som en ekstra klapp på skulderen. Elsker å gi bort gaver mye mer enn å få selv, og det var skikkelig gøy å få overlevert gavene av en høy, mørk og veldig kjekk herremann du garantert kommer til å høre mere om senere i en viss syngekonkurranse på TV, så merk dere navnet Kim Wigaard Johansen!!:)

Ønsker dere mye julebordsmoro frem mot jul, om dere har flere igjen-og en riktig så god helg!

Klem, Marthe

(Følg mer MagMaLou-moro på snapchatten min:"magmaloumarthe")

Andrea (I Linda Lace jumpsuit fra vår julekolleksjon som er ute i butikk nå)

Pia (i Pia Print Dress, vår best-seller fra julekolleksjonen.)

Anne Christine

Ida (i Andrea Lace Jumpsuit)

Hannah

Lena

Miriam

Marte

TURTLE & TEDDY!

Nå er det blitt skikkelig kaldt ute, så hva er vel bedre enn å lulle seg inn i store strikkegenserer med turtleneck og tykke, varme teddykåper?:) Go'onsdag! Klem,Marthe

Coat//ArnieSays

Sweater//Ganni

Pants//Gestuz

Boots//Helene Westby

MIDLERTIDIG JULE TIME-OUT!

Her inne på bloggen har det vært stille noen dager, og det er rett og slett fordi det har vært litt hektisk med både baby og barn, reising til London, juleforberedelser og en bedrift som må følges opp selv om jeg er i mammaperm. Men kommer sterkere tilbake!! Men gjerne følg meg på snapparoony i mellomtiden (magmaloumarthe;)

Ønsker dere alle en fantastisk førjulstid-be kind to eachother (som Ellen De Generes alltid avslutter showene sine med;)

Stor klem, Marthe

HoHoHo! Ingenting er så gøy som ugly christmas sweaters, og vi måtte jo ta et familiebilde da vi fikk disse herlighetene tilsendt i gave fra Cubus, hehe!

OM FEDRE, FESTER, SMÅBARN OG SÅNN...:)

Det er utrolig deilig å være litt sosial igjen etter et langt og tungt svangerskap. Jeg er nok litt over gjennomsnittet sosialt anlagt, så har vært litt "utsultet" de siste ni månedene, og er derfor veldig happy med å endelig kunne henge mer med venner og familie igjen. Det er faktisk lenge siden jeg har hatt så mye energi som jeg føler jeg har nå. Tror nesten jeg er litt rusa på å være i så god form igjen, hehe! Jeg elsker å være med jentene mine så mye som mulig, men tror også det er sunt for både mor og barn og ha noen timer fra hverandre innimellom, så kan også far og i vårt tilfelle, alle fire besteforeldre få muligheten til å bonde litt ekstra med babyen også, siden jeg har litt lite melk og må gi morsmelkerstatning på flaske i tillegg. Apropos det, var jeg på et event her om dagen, og der fikk jeg spørsmål om det var "far som var hjemme og var barnevakt, siden jeg kunne gå på eventer så tidlig etter fødselen" hvorpå jeg svarte at "nei, han er hjemme og er pappa!!". Er det virkelig sånn enda at mødre forventes å bare være hjemme for å passe barn, mens gutta kan jobbe, reise og gå ut uten at noen stiller spørsmål ved det?? Sånn er det ikke hos oss hvertfall, og jeg er glad jeg har en mann som forstår at jeg har andre behov også i tillegg til det å være en god mamma. Sånn at jeg for eksempel som i går kunne dra innom både Spalt PR sin julegløgg, etterfulgt av et julebord hjemme hos blogger og venninne, Hedda Schoug, i regi av Ellos. Jeg koste meg glugg med masse bra jenter, nydelig mat fra Jonathan Sushi og en mini-konsert av Tone Damli.(Du kan se snaps fra julebordet om du legger meg til på snapchat under "magmaloumarthe".) Kom skikkelig i julestemning, og gleder meg til litt juleshopping i London nå. Jeg, mannen min og bebissen dro hit veldig tidlig på morgenkvisten i dag, og sitter nå og chiller'n og ammer litt på hotellet, før vi skal finne julegaver til store og små der hjemme! Ønsker deg en nydelig torsdag! Klem, Marthe

Wearing:

Marthe Long Gold dress//byMAGMALOU and earrings from Chloé.

FLOWERPRINTS ON MY MIND!

Jeg har tidligere vært allergisk mot søte kjoler og blomsterprint, men har gjort en helomvending og fått skikkelig dilla! Jeg føler meg vanligvis mest vel i monokrome antrekk i sort, hvitt, grått og beige, men merker at jeg ble skikkelig glad av dette blomsterprintet og følte meg skikkelig vel på middagsdate i går med vår head-designer på byMAGMALOU, Andrea, og kjæresten hennes, Stian. Spiste først en fantastisk god 4-retter på Arakataka, før vi dro videre til Jacobskirken på Christel Alsos julekonsert! Den jenta kan virkelig synge, og jeg fikk skikkelig julestemning av hennes nydelige tolkninger av både kjente og mere ukjente julelåter. Små klipp fra konserten kan du se på snapchatten min: magmaloumarthe. Ha en nydelig 2.søndag i advent:) //Marthe

From being allergic to cutsie flowerdresses I have a newfound crush on them, as opposed to my regular monocrome style in different shades of black, white, grey and beige.

BEAUTIFUL MARIA MENA IN MARTHE FRINGE DRESS!!

Maria Mena er en av mine norske favorittartister! Jeg elsker hvor åpen og ærlig hun er i tekstene sine og sårbarheten i stemmen hennes samtidig som hun er en skikkelig kick-ass cool-cat med en veldig bra stilsans. Faktisk hadde jeg Maria Mena og Susanne Sundfør på full guffe under hele den siste fødselen min. Selv om det til slutt ble en styrtfødsel, der jeg gikk fra fire centimeter til hun var ute på under 40 minutter (yaikz, ja, det gjorde insanely vondt da epiduralen ikke rakk å virke) hadde jeg et par timer mellom tre og fire centimeter der jeg bare nøt å høre på musikken til disse to fantastiske jentene som bidro til å gjøre fødselen til en veldig fin og spesiell opplevelse! Selv om de siste 40 minuttene var litt tøffe, var smertene borte i det ene sekundet hun var ute og jeg opplevde bare et rush av lykkerus og følelsen av girl-power, så på mange måter kunne jeg ikke fått en bedre fødselsopplevelse-vel og merke med god hjelp av to girl-power chicas syngende i bakgrunnen! Maria er forresten på juleturne nå, og i går rocket hun vår sorte fringe kjole som også er perfekt til julebords-og partysesongen vi er inne i nå. Har noen igjen i butikk, så bare ta kontakt om du ønsker denne looken alla Maria Mena neste gang du skal på noen festligheter!;) Kontaktinfo MagMaLou: 97041889/post@magmalou.com! God helg kjære lesere! Klem, Marthe

Lovin' the beautiful artist Maria Mena in our "Marthe Fringe Dress"'at yesterdays concert! I have a "thing" for fringes and have included them in every collection so far, hehe! Wishing you all a great weekend! // Marthe

GOLDEN GIRLS!

I går åpnet agenturet vårt, You & I Agency, som selger byMagMaLou ut til forhandlerne våre, en egen pop-up shop på Aker Brygge. De skal være der hele desember, og du kan finne både vår kolleksjon der, samt bl.a Meotine, Stylein og skokolleksjonen til Lene Orvik (elsker de høye burgunderfargede støvlettene hun har laget!!) En av mine og Camilla Pihls favoritter i julekolleksjonen vår er denne superdigge gullkjolen som rett og slett heter "Marthe Short Gold Dress", og som kan styles både med og uten belte som du ser på bildene. Ingenting sier jul og partyantrekk mer enn en glitrende kjole i gull, så bare ring oss direkte i butikk om du ønsker mer info, henge av eller få den tilsendt der du bor på 97041888! #egenreklamesomersåinnlysendeatdeterheltmerkeligatmanmåmerkeinnleggsomdette #tihi Ha en strålende torsdag, folkens! Stor klem, Marthe

EN SPESIELL JULEFEIRING!

2015 har mildt sagt vært et ganske så utfordrende år på både godt og vondt, dog øverst på lykkelista er det to ting som skiller seg ut. Vi ble endelig gravide med vår etterlengtede lillesøster i januar, og selv om jeg måtte spy meg i gjennom alle de 9 månedene og 266 dagene hun lå i magen, kan ingenting beskrive den enorme lykken det er å endelig ha henne her. I tillegg feirer vi i dag at storesøster endelig har sin siste dag med heavy medisinering, etter at hun tidligere i høst plutselig utviklet et relativt sjeldent nyresyndrom. Sykdommen har krevd at hun i hele høst har vært nødt til å gå på store doser kortisontabletter som absolutt har vært en blessing og heldigvis gjort henne snart helt frisk, men kortison er også en veldig ekkel medisin med mange kjipe bieffekter som delvis endrer pasienten både psykisk og fysisk. Og det har naturligvis vært ganske tøft som foreldre å se seksåringen sin være syk og endre seg så påtagelig på grunn av disse medisinene. Men selv har hun taklet det utrolig bra og jeg er så ufattelig stolt av henne. Siden nefrotisk syndrom ikke er en av de mest vanlige sykdommene, ønsker jeg å fortelle litt om den, så kanskje noen som opplever det samme fanger opp symptomene litt kjappere enn det vi gjorde.

På tirsdag 4.august våknet jeg til en liten frøken jeg nesten ikke kjente igjen. Datteren vår på 6 år, hadde hovnet opp så mye i ansiktet at hun nesten ikke klarte å åpne øynene, magen hennes var var like oppblåst som en ballong og beina var som noen "tømmerstokker" og hun klagde over at det gjorde vondt i hele kroppen. Jeg fikk helt panikk, men hadde tilfeldigvis svangerskapskontroll hos fastlegen vår samme dag, så tok henne med meg og forklarte hva som hadde skjedd. På starten av sommerferien begynte vi å legge merke til å hun var litt hoven rundt øynene innimellom og litt slapp, men vi tenkte at det helt sikkert bare var en lett form for allergi som sikkert snart ville gå over av seg selv. "Hun har jo også lagt seg litt senere enn vanlig, så kanskje hun bare er litt ekstra trøtt", sa vi til oss selv. Etterhvert begynte hun å kommentere selv at hun kjente seg fort sliten eller trøtt, men vi tenkte at dét også hadde en naturlig forklaring, siden hun hadde operert bort en helt ukomplisert falsk mandel i nesa for noen uker siden, og hadde gått på litt antibiotika. Sikkert bare bivirkninger av det, overbeviste vi oss selv om. Vi la også merke til at vekten hadde økt endel, men det var jo tross alt sommer og bestefar har jo alltid så mye god is i fryseren!! Og det er jo ikke unaturlig for en i utgangspunktet litt spinkel jente å "få litt mer kjøtt på bena" med alderen heller, som bestemoren min pleide å si da jeg var liten. "For blir man syk noen gang, er det viktig å ha noe å gå på", sa hun. Elsker henne for det, og tok henne selv på ordet-men det er en annen historie;) Men denne morgenen stod det altså veldig klart for meg at vi hadde oversett at samlet var alle disse symptomene et tegn på at alt ikke var helt sånn som det burde være. Fastlegen sendte oss ganske raskt ned på Barnesenteret på Ullevål, og det ble relativt raskt konstatert at nyrene hadde sluttet å virke som de burde. Inntil vi fikk diagnosen, var jeg helt fra meg av redsel og skrekktanker rundt hva det kunne være, og fikk en så overveldende sympatifølelse for både min egen datter og andre barn og foreldre som er innlagt med veldig alvorlige sykdommer, at jeg ikke klarte slutte å gråte, og begynte å forberede meg på at vi kunne bli en av disse familiene som måtte bli her på ubestemt tid. Det er rart hvordan hodet og kroppen med engang begynner å forberede seg på krisehåndtering når noe skjer med noen du er glad i. Akkurat denne dagen hadde mannen min reist på jobb til London og øvrig familie var på ferie. Jeg var høygravid, gikk på krykker på grunn av bekkenløsningen og kastet opp 10-15 ganger i døgnet, og tror aldri jeg har følt meg så redd og alene noen gang. Men på en eller annen måte klarte jeg å holde meg relativt samlet for å trøste datteren min, selv om jeg holdt på å besvime av redsel selv. Heldigvis( og selvfølgelig) kastet mannen min seg på første ledig fly hjem igjen med en gang jeg ringte, og foreldrene mine og søsteren min avbrøt ferien sin med en gang og kom hjem så fort de kunne. I mellomtiden kom venninnen min, Cecilie, og holdt oss med selskap på sykehuset mens vi var på masse undersøkelser og ventet på svar...Takk og lov for gode og omtenksomme venner og familie!!:) Heldigvis viste det seg at denne sykdommen ikke hadde noen bakenforliggende grunn, men bare oppstod som noe som kan skje, og alle prøver underveis har vist at hun har respondert bra på medisinene og kommer til å bli helt frisk igjen. Men ubehandlet kan dette syndromet utvikle seg til nyresvikt, så jeg er sykt glad legene tok det på alvor og fant ut av det så fort! Det ligger langt inne å legge ut bilder av hvordan datteren min så ut den dagen dette skjedde, og hvordan medisinene endret henne, for det føles veldig trist og privat, men samtidig ønsker jeg å kanskje bidra til at andre foreldre er oppmerksomme på disse symtomene, selv om det heldigvis ikke er et veldig vanlig syndrom.

Bildet til høyre viser hvordan hun vanligvis ser ut, mens det til venstre er fra den dagen hele kroppen svulmet opp av masse vann i hele kroppen. Du kan lese mer om nefrotisk syndrom her.

Etter 18 uker med store doser kortison, kunne vi endelig feire at i dag var siste dag. Jeg er utrolig takknemlig for at vi bor i et land hvor vi får hjelp når vi blir syke, og nødvendige medisiner som gjør oss friske. Kortison er dog en "kjiping" med mange bieffekter som:

- redusert immunforsvar

- forandringer av utseende og kroppsform da fettet på kroppen fordeler seg anderledes. Det er vanlig å få et veldig oppblåst "måneansikt" og "oksenakke".

- økt hårvekst på kroppen

- stemmeforandringer

- rastløshet

- oppstemthet

- søvnproblemer

Bildet til venstre ble tatt før hun ble syk, mens det andre er tatt midt i behandlingsperioden etter en barnebursdag der hun selv sa hun ikke kunne kjenne igjen seg selv i speilet, og det var ikke på grunn av ansiktsmalingen...

Fra snapchat(magmaloumarthe)

Tilværelsen begynner nå å nærme seg normalen igjen, og denne julen skal virkelig feires med bjeller på(!!;) da vi nå har to nydelige, friske barn som forhåpentligvis går et nytt, spennende og (bank i bordet) forhåpentligvis sykdomsfritt år i møte! Det ønsker jeg av hele mitt hjerte til deg og din familie også!! Stor klem fra Marthe

Foto (øverst): tatt på et Lindex Christmas Event av deres innleide fotografer.