Travel

LONDON TIPS!!

HELLO HELLO!

Da nærmer London turen seg snart slutten, og det har vært tre helt supre dager. Siden mannen min må jobbe her et par ganger i måneden, prøver jeg å bli med innimellom for å få litt kvalitetstid sammen bare oss to, som er gull verdt i en hektisk hverdag. Må dog innrømme at jeg har savnet barna noe helt fryktelig, så tre dager er lenge nok borte for min del, og tror ikke jeg hadde klart å være borte en eneste dag til!:)

Anyways, har fått spist masse god mat og drikke og shoppet litt, så tenkte å dele noen av mine hotteste London-tips fra turen med dere.

En av mine absolutt favoritt-hotell ligger supersentralt i Marylebone, rett ved Oxford Street, og heter Zetter Townhouse! Om du liker en skikkelig erkebritisk og hjemmekoselig vibe, er dette virkelig stedet å bo! Rommene er superfreshe, og i første etasjen har de en liten stue med en koselig peiskrok som er perfekt å henge i før man går ut eller bare ønsker å chille etter jobb eller shopping for den del. De har også en superkoselig caféparlour jeg anbefaler å stikke innom for en Afternoon Tea, uansett om man bor på hotellet eller ikke. Her serverer de digge sandwicher, scones og kaker på nydelige rosa porselenstårn, og har et stort utvalg i både te og bobler!

Sist gang vi bodde der, var vi så heldig å bli oppgradert til suiten, som går over hele toppetasjen og er omtrent like stor som leiligheten vår hjemme i Oslo og har badekar på terrassen!!! Da var jeg i hotel-heaven for å si det sånn!! Denne gangen hadde vi et normalt de lux rom, som selvfølgelig er mye mindre, men fremdeles skikkelig fint og fresht det oxo! Pluss for store og romslige bad!!

Er du i byen på en søndag, så måååå du legge inn en brunch på Coya i Mayfair!! Fantastisk peruansk mat, og så mye champagne du orker for 20 pund fra du får servert forretten, til desserten settes på bordet! Jeg får fremdeles frysninger av å tenke på cevichen med fløteskum og trøfler!!!! Og litt angst av å tenke på de 6-7 glassene med champagne som fikk bein å gå på i løpet av måltidet, hehe!

For shopping finnes det en haug av butikker og kjøpesentre nedover Oxford Street for eksempel, med fantastiske Selfridges som en stor favoritt blant annet. Men jeg må tilstå at en personlig favoritt er å tusle rundt i New og Old Bond Street hvor alle de store designhusene ligger, og dagdrømme om alt man ønsker seg! Jeg må innrømme at jeg faktisk var litt crazy og belønnet meg selv med en aldri så liten shoppingspree på D&G, siden jeg har vært litt flink og solgt unna masse second-hand på gjenbruksappen Tise i det siste( Brukernavn: MagMaLoumarthe). Så i handleposen havnet det både en ripped jeans med jordbær-applikasjoner, en hvit t-skjorte med en rose på skulderen og et par sorte killer lakk-heels.

Nå blir det kun ris og nudler en stund fremover!!;)

Søndag kveld skulle vi egentlig spise på Hakkasan, men vi var fremdeles skikkelig mette etter brunsjen på Coya, så vi endte opp med å bare bli sittende foran peisen på hotellet med et glass vin i hånden, og fikk etterhvert besøk av en kompis som bor i London til vanlig. Sjukt koselig, og føltes nesten som å være hjemme!

På mandag spiste jeg en laaaang og deilig lunch på The Ivy i Soho med søte Selina som skriver for motenettstedet, Envelope.no (mozzarellaen med klementiner var bare helt AMAZING!!).!!

Og er du glad i japansk mat bør du sjekke ut Kurobuto i Marylebone , og bestille Beef Tatakien og tunfiskpizzaen!!! Sjuuuukkt godt! For drinks sjekket vi ut et sted som heter Barts, som ligger i Chelsea.. Var et litt sært sted, men gode drinker og bra musikk!

Det var dét vi rakk for denne gang!

Borte bra, men hjemme best, så nå gleder jeg meg vilt til å se barna igjen!

Ha en nydelig onsdag!

Klem//Marthe

ØNSKER MEG DETTE TIL JUL!

Aloha kjære lesere!

Det har ikke vært så lett å oppdatere bloggen på ferie som jeg trodde! Reiser for første gang som en familie på 4 isteden for 3, og det krever jo litt mere av oss voksne enn vi er vant til! To aktive søtnoser trenger foreldre som henger med i svingene, og ikke sitter med nesa nede i mobilen hele tiden! Men er faktisk utrolig digg å være mindre på nett og mindre tilgjengelig enn man er til hverdags også!

Men jeg sjekket såvidt Facebook i går, og kom over en video som fikk tårene til å trille! En video av en liten gutt som gråt over å ha mistet familien sin etter et gass angrep i Syria... Jeg kjenner på en så fryktelig stor frustrasjon og sinne over at så mange barn lever under så forferdelige omstendigheter at jeg har nesten ikke ord...

At det finnes voksne mennesker der ute som vel vitende påfører uskyldige barn traumer, skader og forferdelige minner for resten av livet er mer enn jeg kan forstå.

Jeg vil ikke føle på kun maktesløshet rundt dette. Og selv om det ikke er mye, har jeg hvertfall bestemt meg for at venner og familie ikke kommer til å få noe særlig med julegaver i år...

Jeg vil heller donere penger til formål som hjelper barn i krigsherjede land eller som er på flukt. Jeg kommer til å oppfordre dem til å gjøre det samme,og håper også jeg kan inspirere noen av dere kjære lesere til å gjøre det samme.

I mellomtiden skal jeg fortsette være takknemlig for at vi bor i Norge, og har muligheten til å la barna våre vokse opp trygge og beskyttet.

Klem fra en tankefull mamma...

//Marthe

HAWAII OSLO!

Akkurat nå sitter vi under et supersjarmerende tre med grønne flaskelanterner hengende,og spiser endelig en deilig frokost etter en laaang reise til Hawaii og en veldig kort natts søvn på hotellet vårt, The Modern Honolulu!

Flyturen ble litt mer strabasiøs enn vi håpet på, da minstemann gråt de ni første timene, som til slutt eksploderte i et voldsomt omgangssyke- hurra-meg-rundt opplegg på flyet til San Francisco!

Stakar vennen!

Men ingen av oss andre ser ut til å ha fått det, så mulig det var noe hun har spist eller noe. Uansett, det forsvant like fort som det kom, så vi kom oss til slutt til Honolulu!

Og nå kan ferien endelig starte...

Følg gjerne snapstories også på "magmaloumarthe":)

Klem//Marthe

På Gardemoen før avreise!

Moi:

Cardigan//Gestuz

Leatherjacket//Meotine

Sweater//ArnieSays

Pants//ArnieSays

Sneakers//AdidasBoost (sponset)

Emma Lou:

All from//Lindex

NØKKELTIPS PÅ ET BRA HOTELL!

Skal du tilfeldigvis til Izmir i Tyrkia, anbefaler jeg absolutt hotellet "Key Hotel", som er et fem-stjerners hotell som ligger ved havnen.

Mange av rommene har direkte utsikt til Egeerhavet, og er ganske store og romslige, med fresht bad, speil i taket(!!!;) og god skapplass!

Servicen er god, og alt føles veldig nytt og fint!

Kommer til å booke meg inn der neste gang også, når vi må tilbake på produksjonstur igjen!

Her er en liten bildekavalkade fra "The Key" by night:

TRAVELCRASHER!!

En kompis av meg skulle til London på jobb i dag, og jeg bare:-kan jeg crashe turen din liksom??

Så nå er jeg her! Tur/retur London på 36 timer,hehe!

What to do? I do'now, men London blir aldri feil!

Følg meg på snap da vel om du vil henge på!

(Snapcode:magmaloumarthe)

Cheers!

//Marthe

Photocreds: Daniel Bratterud

Fauxfur//Meotine

Sweater//Ganni

Headphones//Frends

Shades//MarcJacobs

Pants//Ganni

Suitcase//Samsonite

GET ZOOLISCIOUS WITH STOKKE!!

Tidligere i sommer var jeg invitert av Stokke til Kristiansand Dyrepark for å teste ut deres utlånskampanje av Stokkevogner, men jeg var dessverre sengeliggende med vondt i ryggen!

Men mannen min og barna og et vennepar fikk full uttelling for tilbudet, med tilsammen tre små barn under tre år!

Msn må alltid drasse på så mye når man har med seg barn, så det er fantastisk at man kan få låne seg komfortable barnevogner mens man jobber seg igjennom både dyreparken og alt annet gøy man bør gjøre når man er der! (Togturen i Hakkebakkeskogen falt spesielt i smak både for de små og de litt større skolebarna!)

Så skal du dit vet du at vogn er hvertfall ikke noe problem!!

Fortsatt god tirsdag!!

//Marthe

CASUAL @THEBEACH

Ingenting er bedre enn sørlandssommer, og i dag har vi vært på Tromøya og ute på rullesteinstranda på Hove.

Sååå fint der ute.

Bølgeskvulp.

Og trær som svaier i vinden.

Total Harmony!!

Så er du rundt omkring i traktene bør du absolutt sjekke den ut!

//Marthe

Hatt fra H&M og briller fra Gucci

Ei litta perle!

Genser fra Mardou & Dean og Skjørt fra Arnie Says

Ferie Must-Haves: Birkenstocks!!

Idyllisk!

Accessories fra Maria Black & Maanesten

HOTEL HEAVEN!

Om du skal til Singapore, bør du sjekke ut hotellet "The South Beach". Hotellet er helt nytt med moderne og minimalistisk innredning, lekre rom som har fantastisk fin utsikt over byen og ikke minst en superfresh takterasse med basseng, snacksbar og verdens søteste badedyr! Jeg hooket opp med denne søtsaken av et plastsak, og har ligget nesten hele dagen og duppet i poolen og lest bok mens mannen min har vært på møter.

Vi har vært her siden onsdag, og drar allerede hjem i natt, så ble bare typ en langhelg her-men fy søren som jeg har kost meg! Må rushe til siste middagen nå, men flere restauranttips kommer i morgen:)

Until then...ha en supernydelig helg, og en topp fredagskveld!

Klem, Marthe

Ps: fikk masse meldinger fra flere av dere som følger meg på snap(magmaloumarthe) om hvor badedrakten min er fra, og den er fra det danske merket Ganni og er perfekt å bruke som en topp til jeans også.

SINGALISHIOUS!!

Her kommer en liten travel-update fra Singapore, i tillegg til en stor "Who to fly with"-anbefaling!

Som jeg skrev i forrige innlegg, fikk jeg en reise til Singapore i bursdagsgave av mannen min, som jeg ble kjempeglad for, for opplevelser, reiser og tid sammen er det jeg setter aller aller høyest på ønskelista!! Og spesielt Singa har vi begge et spesielt forhold til, siden vi begge har bodd her over flere kortere perioder tidligere mens den eldste datteren vår fremdeles gikk i barnehagen, og mannen min måtte jobbe her en del i sin tidligere jobb.

Anyways...For meg handler det å reise om selve opplevelsen i seg selv. Om jeg har muligheten, ønsker jeg heller å spandere noen kroner ekstra på fly-comfort, et fresht hotell og spennende restauranter, heller enn å bare løpe rundt på shopping eller havne i klassiske (og ofte dyre) turistfeller-og attraksjoner. Turen hit var første gang jeg fløy business, og jeg er trolig blitt skada for livet, for hvordan kan man fly med normale billetter etter dette liksom, hehe!

Vi fløy med Emirates ned, og turen startet med at de hentet oss hjemme i Oslo i egen bil så man slipper å kjøre ut sin egen, eller komme seg dit på egen hånd. Da vi kom inn på flyet, ble vi umiddelbart servert et glass champagne før vi satte oss ned i type dype lenestoler, som by the way har et innebygd massasje-system, og kan legges ned som en seng om man vil sove. Man blir også tilbudt ekstra madrasser om man virkelig vil føle at man ligger hjemme i sin egen seng! Siden jeg har fått litt flyskrekk etter at jeg fikk barn, ble det noen flere glass med bobler og vin, før vi tok oss en liten powernap. Da vi våknet igjen, kom flere skjønne og smilende flyvertinner/verter bort med bursdagskake og fyllte opp glassene våre med masse deilige bobler igjen.

Jeg har heller aldri reist på et fly hvor man faktisk sitter i 2. etasje, med en egen bar bakerst man kan henge litt i eller hatt min egen private lille mini-bar i tilknytning til setet mitt. Menyen var superfresh, og servicen upåklagelig, så om du skal ut å reise anbefaler jeg Emirates på det sterkeste. De gangene vi har flydd med de også tidligere, men på økonomi-klasse, har jeg alltid tenkt at de skiller seg positivt ut der også med det lille ekstra smilet, den gode servicen og ofte litt bedre mat enn mange av de andre flyselskapene.

Det vært et litt hektisk program siden vi ankom, så har ikke rukket å blogge så mye, men gleder meg til å vise dere både bilder og gi dere gode anbefalinger på både hotell, restauranter og utesteder så snart jeg rekker det! Men du kan jo henge med på snap enn så lenge om du søker meg opp på "magmaloumarthe"?!?:)

Ha en nyyydelig helg, folkens!

Klem//Marthe

WHO LET THE DOGS OUT??:)

I dag avsluttet vi helgeoppholdet vårt på Gaustadblikk med en hundesledetur. Nå har jeg aldri vært noen Lars Monsen- type eller kan skryte på meg å være en typisk villmarkens datter akkurat (jeg hater bl.a å fryse, ligge i telt og generelt ikke ha tilgang på fasiliteter som dusj og do for eksempel) Men jeg har alltid hatt en romantisk idé om at hundekjøring er en vanvittig koselig greie. Å sette seg ned i en slede, bli tullet inn som en liten baby i varme skinnfeller, og bli dratt rundt i nydelig natur av glade, hylende hunder som elsker å løpe så fort de bare kan...Enig i at det høres fantastisk ut, ikke sant?

Var dog (get it??;) litt nervøs for at enda en romantisk drøm ville bli knust av realiteten, da vi endelig kom oss oppi sleden. Fordi 10 år tilbake hadde jeg nemlig de samme forhåpningene om at å sove i telt også kunne være en god idé. Den teorien ble raskt motbevisst etter en teltur på vår første bryllupsdag i 2006. Det var nemlig da jeg fikk lære meg at jeg nettopp hater å fryse, sove i telt og ikke fixer spesielt godt å ikke ha tilgang på fasiliteter som dusj og do. Jeg var så muggen og irritert at jeg nesten var redd det aldri ville bli noen ny bryllupsdag å feire igjen, hehe.

Men i motsetning til teltturen, ble heldigvis hundekjøringen en utelukkende positiv opplevelse, omringet av en knallblå himmel, strålende sol og en storfornøyd datter på 6 år som gliste fra øre til øre hele turen. Hundeføreren vår, Mark, virket å være en ordentlig hundeelsker som tar dyrehold på alvor og fortalte masse om hvordan de trener, hvordan de ulike hundene har ulike personligheter og var generelt veldig opptatt av at hundene skal ha det så bra som overhodet mulig, som er tommelen opp for min del. Denne helgen var visst en del av et prøveprosjekt, men tilbudet ble så ettertraktet at de kommer til å kjøre der ganske mye i vinter. Så om du skal til Gaustablikk noe, anbefaler jeg veldig å ta turen ned til tennisbanen der de holder til og booke en tur med disse gutta og de nydelige hundene deres!

Takk for en kjempefin helg, Gaustablikk Høyfjellshotell! Håper vi sees snart igjen:)

//Oppholdet med kost og losji er sponset, men alt annet har vi gjort og betalt for på eget initiativ//

Ha en strålende ny uke, folkens! Jeg gleder meg allerede til neste søndag, og hvorfor dét kan du lese om i mitt neste innlegg her!! Og vil du se bilder og video fra hundekjøringen i dag, kan du fremdeles få med deg det på min snapchat om du søker opp "magmaloumarthe".

FANTASTISKE FROGNERSETEREN!

Bedre sønddagssyssel enn å dra opp til Frognerseteren når det er fint vær, skal man lete lenge etter. Uansett om man går på ski innover marka, setter utfor "Korketrekkeren" med akebrettet eller bare chiller'n i restauranten, er det magisk bra stemning der oppe og du får utsikt over hele Oslo med på kjøpet. Er så digg å ha en slik naturperle så nære sentrum. For uansett hvor glad man enn er i byen sin, er det ikke til å stikke under en stol at det kan være litt deilig å komme seg ut av den noen ganger også.

Vi bestemte oss for å brunche på restauranten og delte på en ostefondue som var veldig god, og faktisk veldig perfekt "kleinemat" i dag, etter at det ble litt vel mye god vin hos et vennepar i går, hehe! Men de har mye annet godt enten i caféen eller på restauranten også, så anbefaler deg å legge turen hit en dag du har lyst på god mat-eller bare trenger litt ekstra balsam til sjelen:)

Ønsker deg en ny, fantastisk uke!

Klem, Marthe

Coat//Vintage

Mittens//Stokke

Bag//YSL

Pants//Casall

Boots//Sorel

Shades//Gucci

TRYSIL!

Har hatt en superavslappende familiehelg i Trysil, og samlet energi til en hektisk uke der vi skal vise høstekolleksjonen til byMAGMALOU i Operaen på onsdag under Oslo Runway. Ingenting er som litt frisk fjelluft for å skjerpe tankene, litt avslappende spa og massasje for å senke skuldrene og ikke minst bade i varmebassenget utendørs bare fordi det er digg!!:)

Vi bodde på Trysil Mountain Resort i Fageråsen, som vi har bodd på før, og er godt fornøyd med! Selv om været var ganske dårlig med mye vind, sludd og tåke, fikk storesøster og mannen stått masse på ski, mens jeg og hun minste har kost oss på café, i bassenget eller på spa. Sistnevnte tror jeg mor hadde mest utbytte av;)

Hadde håpet å få stått litt i bakken for å få testet ut min rykende ferske skidress fra Kari Traa som jeg synes er helt fæææb, men den funket bra som trilledress også!!

Nå er det søndagskveld, og jeg skal sende ut invitasjoner til etterfesten vi skal ha på ASIA Aker Brygge etter visningen på onsdag! Blir et lukket event, men finn meg på snap under "magmaloumarthe" da vel, så kan alle som vil bli med på festen der!!:)

Ha en strålende ny god uke!

Klem, Marthe

Skidress// karitraa (sponset)

Genser//Casall (sponset)

Boots//Sorel

BABYMOONING IN LONDON!

Selv om turen vår til London ikke gikk helt som planlagt, er jeg likevel glad jeg takket ja til å bli med mannen min til London denne uka. Tenkte bare slappe av, babyshoppe litt med bare 6 uker igjen til babygirl kommer, dra på digge spisesteder og nyte hotellivet selv om det bare var for to dager. Jeg elsker å teste ut nye spisesteder og hoteller når jeg er ute og reiser. Selv om jeg ikke tør å spise så mye ute akkurat nå for tiden med svangerskskapskvalmen, er det uansett noe med det å dra på nye steder, suge inn inntrykk og inspirasjon av miljøet, interiøret, viben og menneskene som er der. Og jakten på "det perfekte" hotellrommet, er alltid like spennende. Noen ganger blir det helt feil, mens noen ganger føles det ut som om man har vunnet jackpot som ble tilfellet denne gangen og er et fantastisk hotelltips du absolutt ikke har lyst til å gå glipp av, så les lenger ned for mere bilder og info om kanskje Londons koseligste hotellrom. Bare synd vi ikke fikk utnyttet hele tiden vi hadde booket det, da flyturen ble litt mer dramatisk enn ønskelig.

Fyet vårt gikk rundt klokken 7 på morningen, og jeg kjente rett etter take-off av brystet snørte seg sammen og det ble tungt å puste. Siden det ikke ble noe bedre hadde vi ikke noe annet valg enn å si fra til personalet, og jeg fikk en oksygenmaske som hjalp noe. Men i England er de tydeligvis litt mere dramatiske enn i Norge, for fikk ikke gå av flyet igjen før et medic-team kom og fikk sjekket tilstanden. Og uten at jeg egentlig hadde så mye jeg skulle ha sagt shippet de meg avgårde i ambulanse til nærmeste sykehus med mistanke om blodpropp. Orker ikke plage hverken meg selv eller dere med å rippe opp i alle kjipe undersøkelser, frem og tilbake med beskjeder og ventetid, men som forventet fra min side, var det heldigvis ikke blodpropp som utløste pustevanskene. Men jeg hadde visst på grensen til kritisk blodanemi, med en blodprosent på 8%, som er grunnen til at pustevanskene oppstod, og forklarer hvorfor jeg har følt meg ekstra slapp og sliten i det siste. Anyways, jeg slapp på hengende håret blodoverføring, fikk noen injeksjoner med noe "juice" de sa kroppen trengte, og fikk dra hjem og sove på hotellrommet onsdagkveld etter å ha tilbrakt over 14 timer på sykehuset.

Hello Zetter Townhouse!

Vi ankom området Marylebone, som ligger bare noen minutters gange fra Oxford Street, og inngangen til hotellet så mere ut som døra inn til et privat hjem. Siden vi ankom rundt midnatt, var det allerede god stemning i coctail loungen til høyre for den lille resepsjonen rett frem , og i peisestua til venstre.

The Bar//Coctail Lounge

Peisestua

Sjarmerende heistur opp til rommet med masse gamle utklipp fra britiske aviser på veggene.

Vi bodde på Lear's Loft som må være et av de koseligste og største hotellrommene jeg noen gang har overnattet i. Eller "rom" blir egentlig litt feil å si. For med egen trappeoppgang til et lokale med en egen kontorspace, godt med garderobeplass, en ganske stor peisestue med et like stort soveromsområde og et godt over gjennomsnittelig romslig bad, toppet med et minibibliotek med utgang til egen terrasse utstyrt med et romantisk badekar, masse grønne planter og et spisebord, så kvalifiserer det mere til å kalle det en leilighet. Akkurat disse bildene er lånt fra hjemmesiden deres.

Ble helt forelsket i den lille "tubben" på terrassen, men siden vi ankom så sent, rakk jeg bare et veldig påkledd "bad";)

Bestillte oss heller litt nattsnacks og roomservice før vi kapitulerte helt etter en lang dag! Bildet er fra snapchaten min(magmaloumarthe).

Details...:

Morningen etter måtte jeg tilbake på sykehuset for noen siste undersøkelser da jeg bare hadde fått(mast meg til;) permisjon over natten , men tok oss tid til en deilig engelsk frokost på terrassen.

Så neste gang du skal til London anbefales The Zetter Townhouse på det sterkeste, og ligger praktisk nok bare et steinkast fra gode shoppingmuligheter i Oxford Street hvor bl.a Selfridges ligger. Fikk et par timer der til slutt etter jeg var ferdig på sykehuset, og fikk med meg litt make-up produkter fra Armani, Mac og Louboutin. I tillegg ble jeg helt tussetet på noen øredobber fra Chloé, som også ble med meg hjem, men de blir det bilde av i neste bloggpost;)

G'bye London, hope to see you soon again:)

Shades//Etla

Turtleneck//byMAGMALOU

FauxFur//H&M

Necklace//MariaBlack

Mamatights//H&M

Loafers//HeleneWestbye

hits