LATE TRENDBLOOMER

Jeg kastet meg aldri over neseringtrenden da den herjet som verst for et år siden, men har alltid hatt lyst på én, så da jeg fant denne lille søte saken på Topshop i London for et par uker siden var jeg solgt! Vanligvis orker jeg ikke kaste meg på alle de veldig tydelige trendene som kommer og går hele tiden. Enten må man være tidlig ute selv med “noe nytt”, så ikke alle andre har rukket å gjøre det samme enda, ellers er det helt greit for meg å drøye litt til den er “over” igjen og heller gi den en ny renessanse da;) Orker ikke se ut som man prøver for hardt å være trendy liksom! Da liker jeg bedre å ha et mer avslappet forhold til det, og kle meg i dét jeg føler meg aller mest vel i, uten å nødvendigvis måtte tenke på “what’s hot or not” akkurat der og da ! Men neseringen klarte jeg altså ikke å gi slipp på, selv om mannen min bare lo da han først så meg med den!! Han er hvertfall ikke noen trendnisse for å si det sånn, hehe!

Er på veg til Gøteborg nå! Ønsker dere en fortsatt nydelig mandag og en fantastisk ny, god uke! Klem, Marthe

ROLIG ROMJULSDAG!

Siden vi har planer med venner av oss hver dag i romjulen bortsett fra i dag, har hele tredje juledag gått med til høy pyjamasføring og seriøs chillaxing etter en deilig rypemiddag med familien 1.juledag og årets første pinnekjøtt-lag sammen med et vennepar i går. Og i morgen går turen til Gøteborg, der vi skal besøke et annet vennepar som har like jevngamle barn som oss. Gleder meg til å shoppe i mine favorittbutikker der og ta med barna på Liseberg! Men foreløbig står det fremdeles tredje juledag i min kalender, så resten av kvelden skal tilbringes med rompa godt plantet i sofaen og en ny episode av “Homeland”!

Håper du og dine har hatt en superfin jul. Har du ikke så mange rundt deg, håper jeg du uansett har det hyggelig i ditt eget selskap og gjør noe koselig for deg selv-det fortjener du:)

Romjulsklem fra Marthe

Både armbåndet det står “Mamma”på, boken og pyjamasdrakten lå under treet på julaften i år, og er alle perfekte til en lazy Sunday hjemme.

Bildet under er fra snapchatten min som du kan følge ved å lete opp “magmaloumarthe”, der jeg oppdaterer ganske hyppig fra livet som gründer, mamma, kjæreste, kone, venninne og stylist. CiaoCiao:)

LADIES IN RED!

God første juledag, folks,-håper dere hadde en finfin julefeiring i går!:) Vi delte julaften opp i to i år, siden vi er blitt så mange. Først spiste vi ribbe og hadde gaveoppakking hos svigers med tanter, onkler og oldeforeldre der , før vi dro over til mine foreldre og søsken hvor vi spiste den tradisjonelle julekveita og fortsatte med gaveoppakkingen. Min eldste datter på 6 år ba i år om å få bestemme juleantrekkene, og landet på at hun ønsket at alle jentene skulle ha røde kjoler! Er egentlig litt allergisk mot rødt, selv om jeg synes det er fint på andre, så må innrømme at det satt litt langt inne å svelge den “julekamelen”, hehe! Men kjøpte tilfeldigvis min første røde kjole på Topshop i London for et par uker siden, så dro frem den til min datters begeistring. Selv fikk hun plukke ut nye kjoler til seg selv og søsteren, og valget fallt på et par blonde- og tyll kjoler fra H&M.

Det ble en litt spesiell julaften for min del, siden det var første jul som tobarns mor, og jeg kjente på lykkefølelsen av å føle meg hel. FAMILIEN føles endelig hel og komplett, og jeg er utrolig takknemlig for at hun minstemor endelig fikk komme til oss. Nå skal late romjulsdager sammen nytes, og nye tradisjoner skapes!

Ønsker dere alle en fredfull romjul!

Juleklem fra Marthe

FOR EN HODEPINE…

Aiaiai, skulle kjøpe inn de siste julegavene og orge resten til jul i dag, men fikk skikkelig migrene i dag morges, og endte på sofaen i fosterstilling med minstemann stortsett hele dagen! Satser på null hodepine i morgen, så familien min faktisk får noe som helst under treet i år!! Jeg er i utgangspunktet ikke så fan av å løpe rundt og stresse med å kjøpe julegaver til alle og enhver. Med mindre man har tid til å lage noe selv (det utgikk for min del i år!!;) eller gi opplevelser til hverandre, synes jeg det er litt tullete å bare bytte penger og potensielt ende opp med å få en masse ting man engang ikke trenger. Men jeg elsker alt annet med julen, og gleder meg til å se juleprogrammer, spise kveite, ribbe, kalkun og pinnekjøtt, og endelig kanskje få lest en bok eller to;)

Befinner meg på snap som alltid i julen også, så hit me up on “magmaloumarthe”, hvor jeg har tatt disse bildene fra.

Juleklem fra Marthe

MONDAYS BE LIKE…

Det blir alltid litt hektisk før jul, med pakker og julekort som skal orges og leveres, hus som skal pyntes til jul og mange sosiale sammenkomster. Men i dag er det mandag, og ny uke med nye muligheter som vi startet med en stressfri trilletur med store og små til Kaffebrenneriet på Sagene. Selv om det er litt trist at all snøen og frosten har smeltet bare noen få dager før jul, er det en skikkelig vitamininnsprøytning med blå himmel, sol og frisk luft på trilletur! Hva er din “vitaminkilde” nå i julestria?? X Marthe X

Bildene er tatt av kompisen til Emma Lou, Silas, på 6 år! Skikkelig flink altså, hehe!!

SUNDAY SHOPPING??

God søndag, kjære lesere! Jeg har et lite shoppingtips til dere i dag, om dere fremdeles har noen julegaver igjen på lista, eller leter etter det perfekte juleantrekket. Julekalenderen på MagMaLou viser hele 25% på hele butikken mellom 14-18 i dag, så gjerne stikk innom søtingene Marte og Miriam om du er i Frogner området, så hjelper de deg med både julegaveideer og forslag til christmas outfits!!:)

Ha en fortsatt nydelig søndag dere! Jeg skal bruke min på å kose med jentene mine og pakke inn julegaver med julemusikk av favorittene Kurt Nilsen, Tone Damli og Maria Mena i bakgrunnen! Stor klem, Marthe

THE BEST TEAM EVER!!

På onsdag arrangerte jeg julebord for MagMaLou-teamet, som består av de beste jentene jeg kan tenke meg!:) At en bedrift overlever og gjør det bra, er kun prisgitt gode ansatte som drar skuta i samme retning, og nå er vi faktisk ni moteglade jenter som utfyller hverandre og bidrar på hver vår måte til at butikken endelig vil stå igjen med grønne tall på slutten av dette året etter 4,5 års drift.

Jeg må innrømme at det har vært noen relativt tøffe år hit, for det har vært ganske vanskelig å starte en konseptbutikk uten noen som helst relevant erfaring med dette fra før, og vi har gjort mange kostbare feil underveis. Men vi har lært av våre feil, og jeg hadde faktisk gjort det om igjen selv om jeg nå vet hvor krevende det skulle vise seg å bli. Og jeg legger ikke skjul på hvor viktig jentene har vært for at vi nå har klart bygd opp en stor og lojal kundekrets og for at ting endelig “ruller”.

Pappaen min er også gründer og startet sitt eget advokatfirma på 70-tallet engang, som ble et relativt stort firma med ganske mange ansatte til slutt. Han brukte alltid å si at han kun ansatte folk som var dyktigere enn han selv på mange områder. Jeg tror også at akkurat dét er den største nøkkelen til suksess! Jeg er fullstendig klar over mine styrker og svakheter, der jeg dog mistenker at svakhetene er overrepresentert, hehe! Der jeg er ganske uredd, impulsiv og elsker å hoppe i ting jeg brenner for, er jeg like teknisk begavet som en to-åring, jeg kan fremdeles ikke excel og jeg er like distre som faren min som pleide å banke på sin EGEN kontordør, hehe! Da er det godt å ha noen rundt deg som har bena godt plantet på jorda, er konstant fokusert og er flink på detaljnivå der jeg liker best å jobbe visjonært med de store linjene.

Anyways, ønsket å gjøre litt ekstra stas på jentene denne kvelden, så mannen min tilberedte en superdigg treretter bestående av speket and på flatbrød med pisket rømme og kjørvel til forrett, ovnsbakt torsk med jorskokkpuré, ruccula, revet parmesan og strimlet bacon til hovedrett og til slutt en søt dessert bestående av Charlottes vaniljeis med friske jordbær i pasjonsfruktlake. Etterpå hadde jeg leid inn en syngende Secret Santa, som hadde med seg gaveposer med en flaske sprudlende, trøffel sjokolade og en personlig hilsen og en liten pengebonus hver som en ekstra klapp på skulderen. Elsker å gi bort gaver mye mer enn å få selv, og det var skikkelig gøy å få overlevert gavene av en høy, mørk og veldig kjekk herremann du garantert kommer til å høre mere om senere i en viss syngekonkurranse på TV, så merk dere navnet Kim Wigaard Johansen!!:)

Ønsker dere mye julebordsmoro frem mot jul, om dere har flere igjen-og en riktig så god helg!

Klem, Marthe

(Følg mer MagMaLou-moro på snapchatten min:”magmaloumarthe”)

Andrea (I Linda Lace jumpsuit fra vår julekolleksjon som er ute i butikk nå)

Pia (i Pia Print Dress, vår best-seller fra julekolleksjonen.)

Anne Christine

Ida (i Andrea Lace Jumpsuit)

Hannah

Lena

Miriam

Marte

TURTLE & TEDDY!

Nå er det blitt skikkelig kaldt ute, så hva er vel bedre enn å lulle seg inn i store strikkegenserer med turtleneck og tykke, varme teddykåper?:) Go’onsdag! Klem,Marthe

Coat//ArnieSays

Sweater//Ganni

Pants//Gestuz

Boots//Helene Westby

MIDLERTIDIG JULE TIME-OUT!

Her inne på bloggen har det vært stille noen dager, og det er rett og slett fordi det har vært litt hektisk med både baby og barn, reising til London, juleforberedelser og en bedrift som må følges opp selv om jeg er i mammaperm. Men kommer sterkere tilbake!! Men gjerne følg meg på snapparoony i mellomtiden (magmaloumarthe;)

Ønsker dere alle en fantastisk førjulstid-be kind to eachother (som Ellen De Generes alltid avslutter showene sine med;)

Stor klem, Marthe

HoHoHo! Ingenting er så gøy som ugly christmas sweaters, og vi måtte jo ta et familiebilde da vi fikk disse herlighetene tilsendt i gave fra Cubus, hehe!

OM FEDRE, FESTER, SMÅBARN OG SÅNN…:)

Det er utrolig deilig å være litt sosial igjen etter et langt og tungt svangerskap. Jeg er nok litt over gjennomsnittet sosialt anlagt, så har vært litt “utsultet” de siste ni månedene, og er derfor veldig happy med å endelig kunne henge mer med venner og familie igjen. Det er faktisk lenge siden jeg har hatt så mye energi som jeg føler jeg har nå. Tror nesten jeg er litt rusa på å være i så god form igjen, hehe! Jeg elsker å være med jentene mine så mye som mulig, men tror også det er sunt for både mor og barn og ha noen timer fra hverandre innimellom, så kan også far og i vårt tilfelle, alle fire besteforeldre få muligheten til å bonde litt ekstra med babyen også, siden jeg har litt lite melk og må gi morsmelkerstatning på flaske i tillegg. Apropos det, var jeg på et event her om dagen, og der fikk jeg spørsmål om det var “far som var hjemme og var barnevakt, siden jeg kunne gå på eventer så tidlig etter fødselen” hvorpå jeg svarte at “nei, han er hjemme og er pappa!!”. Er det virkelig sånn enda at mødre forventes å bare være hjemme for å passe barn, mens gutta kan jobbe, reise og gå ut uten at noen stiller spørsmål ved det?? Sånn er det ikke hos oss hvertfall, og jeg er glad jeg har en mann som forstår at jeg har andre behov også i tillegg til det å være en god mamma. Sånn at jeg for eksempel som i går kunne dra innom både Spalt PR sin julegløgg, etterfulgt av et julebord hjemme hos blogger og venninne, Hedda Schoug, i regi av Ellos. Jeg koste meg glugg med masse bra jenter, nydelig mat fra Jonathan Sushi og en mini-konsert av Tone Damli.(Du kan se snaps fra julebordet om du legger meg til på snapchat under “magmaloumarthe”.) Kom skikkelig i julestemning, og gleder meg til litt juleshopping i London nå. Jeg, mannen min og bebissen dro hit veldig tidlig på morgenkvisten i dag, og sitter nå og chiller’n og ammer litt på hotellet, før vi skal finne julegaver til store og små der hjemme! Ønsker deg en nydelig torsdag! Klem, Marthe

Wearing:

Marthe Long Gold dress//byMAGMALOU and earrings from Chloé.