TRØNDERKLIKK VS.TUSVIK-KLIKK

Reklame | «Hør» på BYPORTEN

 

Jeg har alltid vært åpen om alle mulige ting og issues jeg enten har nå eller har gått igjennom tidligere (nevner i fleng….nei, det skal dere få slippe altså, you who knowz KNOWZ!), og én av de rareste, hvertfall for utenforstående, er MISOFONI eller lydangst på godt norsk.

Jeg har hatt helt panikk for menneskeskapte lyder siden jeg var liten. Alt av smatting, knasing, slurping, plystring, hosting og harking etc gjør meg fysisk uvel og psykisk heeeelt KLIKK!!

Og etter en reportasje og intervju på VG-nett for en stund siden (HER) hvor jeg ble intervjuet om hvordan det er å ha misofoni, ble jeg nedringt av masse folk etterpå som har det på samme måte, i større eller mindre grad. Én av disse var Sigrid Bonde Tusvik som sendte meg følgende SMS:

Og da tenkte jeg at dette må vi podde om!

Derfor var nettopp Sigrid gjest i podden vår, Marthe & Isabel» denne uka, sammen med audiografen, Janne, som jobber på «Hør» som ligger på BYPORTEN. På «HØR» har de kompetanse til å behandle og hjelpe folk med både tinnitus, misofoni eller hørselselskader og nedsetninger. På podden ønsker vi å finne ut hva misofoni er, hvordan oppstår det, hvor mange er det i Norges land som plages av det og hvordan er veien ut av det.

Finnes det rett og slett håp og en kur for Sigrid og Marthe??

Trykk her for å høre episoden.

Ha nydelig ny uke!

Klem, Marhje

 

JEG HAR FUNNET LØSNINGEN!

Reklame | Osloskinlab.no

 

Goood tirsdag,

og takk for at så mange har sendt meg så hyggelige støttekommentarer i det siste etter at vi ble svindlet ganske heftig forrige uke av byggmesteren vi har brukt på totalrenoveringen av huset vårt.

Vi jobber fremdeles med å finne ut hva som har skjedd, og om det er noe igjen i boet vi kan få tilbake penger på, samtidig som vi jobber med å finne nye håndverkere (som vi faktisk kan stole på!!) til å gjøre ferdig jobben som står igjen.

Med en kraftig virusinfeksjon på lungene og stemmebåndet litt sånn på toppen, og endel store (men spennende) endringer på jobb å forholde seg til i tillegg, så merker jeg at jeg har følt meg hundre år eldre i kroppen siste uken og jeg har egentlig hatt mest lyst til å bare trekke dyna over hodet og helst ikke titte frem igjen før til våren, til forhåpentligvis varmere vær og bedre tider.

Men ingenting gjør seg av seg selv, så her er det bare å bite tenna sammen og stå i alt, så ordner alt seg til slutt.

Hvertfall ifølge mannen min…

Hva gjør dere når dere går igjennom tøffere tider?

  1. For min del merker jeg at jeg får behov for  å trene litt mere og hiver innpå masse med ekstra vitaminer jeg ofte ellers glemmer å ta. Jeg har også sovet mye mere siste uka, og fryst minst mulig ved å holde meg mest mulig innendørs.
  2. Og jeg har lest bok og hørt på podcaster.

Apropos podcaster, så er denne ukens annonsør av vår egen podcast, «Marthe & Isabel», kollagenpulveret «The Solution» fra Osloskinlab.no,  som er et produkt jeg har sverget til hver eneste dag siste halve året, uansett form og humør. Og jeg kan tydelig se at huden min har blitt glattere, fått mye mere glød og jeg føler faktisk at kroppen smiler litt ekstra for hver enest kopp jeg inntar.

Kollagennivået i huden synker gradvis i 30-årene, derfor ble i hvertfall jeg nysgjerrig på at man forebygge og redusere synligheten av aldring med et daglig inntak av kollagen. «The Solution» er et pulver som kommer i porsjonsposer man kan helle i hva som helst av mat og drikke, siden den er lukt og smakfritt. Min favoritt er et glass med isvann om morgenen, bare erstattet av varmt sitronvann med chili, kardemomme og honning nå som jeg har vært sjukt forkjølet.

Jeg tror veldig på smøre kroppen fra innsiden, og dette kollagen-pulveret fra Osloskinlab.no har gjennomgått dokumenterte studier som viser at den forbedrer huden og reduserer både rynker og cellulitter.

Det er viktig å ta vare på både kropp og sinn, både utvendig og innvendig. Og selv om jeg føler at kroppen min er litt sliten om dagen, så har jeg altså funnet et produkt som hjelper både «uttapå og innafor». Derfor ble jeg kjempeglad for at de ønsket å være annonsør på podden, siden dette er et produkt jeg faktisk på eget initiativ har brukt i godt over et halvt år før dette samarbeidet tok plass og derfor noe jeg kan stå inne for og anbefale 100%

Ekstra hyggelig er det å kunne gi 65% rabatt på første pakke og deretter 30% på de neste leveringene til våre nydelige følgere på både blogg, insta og pod. Bare trykk på linken HER♥️

Og send meg gjerne tilbakemelding på DM på insta (magmaloumarthe) om du er like fornøyd med produktet som meg❤️

Ønsker ALLE en fortsatt nydelig uke❣️

Klem, Marthe

ps: for å høre siste episode av podcasten vår kan du trykke HER❤️

KJIPER’N START PÅ ÅRET SA DU??!!

Kjære 2019,

WTF??!!

Jeg gikk inn i det nye året med skikkelig positive wibes, og gledet meg spesielt over oppussingen, eller totalrenovasjonen, av 3 etasjer.

Vi har drømt om dette huset i flere år, og endelig fallt alle brikkene på plass slik at vi både kunne overta hele huset og hadde muligheter til å totalrenovere.

Vi startet i september og skulle være ferdig til jul med første etasje, men i oktober fikk vi beskjed om at byggmesteren hadde fått akutt leukemi, men at byggeprosessen ville fortsette. Ny  dato ble satt til 19.januar.

Vi har delbetalt hele veien, og rett før jul ba de oss om nye 500.000 kr. Alt hadde foreløpig gått på skinner, så vi ante ikke uråd på dette tidspunkt.

Så dro alle på juleferie, og skulle være tilbake uken etter. Da det enten ikke dukket opp noen etter jul, eller bare én person her og der til helt random tider, skjønte vi at noe var galt, og i går fikk vi bekreftet det vi fryktet aller mest.

De har meldt konkurs.

Og tatt med en halv mill av våre penger i dragsuget…

Jeg synes høsten har vært ganske tøff av flere ulike årsaker, men i går raknet det helt for meg! Hvor uheldig skal man være?? I tillegg til å ha mistet masse penger, kommer det til å ta tid å finne nye folk til å gjøre ferdig jobben, og det øyeblikket jeg sitter i en stol foran nye peisen med en bok i full ro og harmoni, føles plutselig langt borte igjen…Har drømt om dette øyeblikket lenge, at jeg får tårer i øynene bare jeg snakker om det…

Da jeg fikk beskjeden på telefonen i går, var jeg helt i kjelleren, men verre skulle det bli da jeg plutselig hørte noen låse seg inn i 1.etg., og jeg løp ned i bare morgenkåpen.

To av snekkerne sto foran meg, og når jeg spør hva de gjør her, smiler de meg rett oppi trynet og svarer på gebrokkent norsk/italiensk : «Vi er BANKARÅTTA!!!». Idet han sier det og tydeligvis tenker å ta med seg alt av koster, spann og utstyr, klikker det så i vinkel for meg at jeg følte seriøst hodet mitt skulle sprekke!

Iført en hvit morgenkåpe var det plutselig 60kg  trøndersinne mot 200kg italiensk muskelmasse, og jeg følte meg seriøst som Pippi på steroider og tok tak i nakken på begge gutta og drylte de som faen ut av døra og ut i snøen mens jeg skrek at de måtte se til «hælvette å komme seg bort fra meg og eiendommen min». De så ut som livredde marsvin og tok til slutt beina fatt og løp så fort de kunne ut av gårdsplassen.

Jeg løp opp igjen, la meg under dyna og skalv og hylgråt om hverandre. Hvor kjipt menneske er du når du svindler en småbarnsfamilie for en halv mill., og i tillegg prøver de å ta med alt av utstyr VI har betalt for!!

Har sendt byggmesteren flere SMS, naturligvis uten å få svar tilbake. Men Magnus har endelig oppnådd kontakt, og han sier han på tro og ære skal gjøre opp for seg…

Vi har ikke annet valg enn å gi han denne sjansen, men driter han seg ut lover jeg at det vil få konsekvenser som kommer til å svi like hardt for han som det han har gjort mot oss.

Until then trenger jeg en break, og har tatt noen dager helt fri for å komme meg litt igjen, så jeg ikke ryker på en skikkelig smell…

Noen andre som har opplevd noe lignende?? Tar gjerne en historie med happy ending😅☺️🤪

//Marthe♥️

 

 

«MARTHE & ISABEL»

HURRA!

2 episode av sesong 2 er UTE, sammen med min nye pod-partner og venninne, Isabel Ødegård Skolmen. Vi ønsker med podden å underholde dere, men også ta opp temaer som ligger oss nære og spørsmål vi ønsker å diskutere eller få svar på. Så vi kommer til å ha gjester innimellom også, og vi gleder oss veldig til pod-året 2019!!

»Marthe & Isabel» kan lastes ned på iTunes og Spotify og håper dere vil abonnere. Ny episode kommer ut hver torsdag fremover. Håper vi lyttes! OG!! Gjerne send oss spm eller innspill på tema om du har noe på hjertet!!

Klem, Marthe

NÆRMESTE MAN KAN KOMME GOLDEN GLOBE?


Oh, eh, må bare snikskryte litt av å ha hengt med en Golden Globe Vinner btw, haha! Rami Malek vant jo beste mannlige skuespiller for filmen om Freddie Mercury i går, og jeg møtte han på en restaurant i Paris for halvannet år siden, tilfeldigvis like etter jeg hadde sett han i serien «Mr.Robot».

Jeg og Andrea fra jobben hadde vært på stoffmesse, og dro etterhvert på en restaurant og spiste og satte oss i barområdet etterpå. Det var Andrea som så han først, og mens hun gikk på do tenkte jeg det hadde vært gøy å prænke henne. Så jeg gikk bort til han og sa at venninnen min var fan(haha), og at hun var på toalettet akkurat nå, men og om han var keen på å være med å kødde litt med henne.

Sure enough, kom Andrea tilbake og jeg hadde satt meg tilbake der vi satt og ingen ante noen fare på ferde. Plutselig kommer Rami mot oss, setter seg ned ved siden av oss gir meg en stor klem, holder meg rundt skuldrene og bare «Hi, Marthe! Long time»!

Haha, Andrea holdt på å falle av stolen og jeg hadde så lættis. Så ble han sittende en stund å prate, før vi gikk ut og tok en røyk og skravlet mer inntil de han satt sammen med kom ut og skulle hjem. Litt usikker på om det egentlig  var en dobbeldate, for var to jenter og en dude, isåfall megasykt kleint av meg å intrude liksom, but anyways, good story!!;)

Og mest sannsynligvis den eneste historien jeg vil noen gang ha der jeg kan si «fra den gang jeg møtte en Golden Globe vinner»!

//Marthe

TRUE CRIME!

God mandag og ny uke!

Nå er vi inne i det nye årets andre uke. Jeg er helt hjemme alene. Husker ikke sist hverken både mann og barn ikke er hjemme. Magnus er i London, og barna har insistert på å sove over hos Momma & Moffa, mens jeg har endel jobb å få unna.

Men da jeg kom hjem i ettermiddag, til tomt hus, helt stille, ble fristelsen for stor til å hoppe i joggisen og legge meg ned litt på sofaen.

Med kattene i fanget. Bare en liten time, tenkte jeg. Max.

Men her har jeg blitt. Jeg begynte å se på Birgitte Tengs dokumentaren, og jeg klarer ikke å skru av.  Jeg er så sykt hekta på True Crime dokumentarer og podcaster, og jeg blir like frustrert og engasjert hver gang. Sist med Orderud-serien, og nå altså Birgitte-saken.

Aaaah, jeg kjenner jeg må ha sannheten frem NUH!! Tenk at det går drapsmenn(eller kvinner) der ute som faktisk vet sannheten (og kanskje fremdeles er farlig for det miljøet de ferdes i!)

Håper virkelig foreldrene til Birgitte en dag får sannheten om hva som skjedde med datteren deres, og at den riktige skyldige får sin straff!!

Å lese flere bøker og få sett flere dokumentarer er forresten på lista over nyttårsforsetter. OG innføre pittelitt mere    farger og mønstre i garderoben min;)

//Marthe

(Klærne er fra egen butikk @magmalou.no)

TIL ALLE DER UTE MED LYDANGST!

Kjære Misofonere,

og alle som tok kontakt med meg etter VG-reportasjen (her) hvor jeg utleverte min noia for lyder, og da spesielt menneskeskapte lyder som kremting, hosting, spising, slafsing, plystring, pusting og snorking etc., eller repetative lyder som tikking fra en klokke.

Jeg håper og tror det finnes hjelp til oss der ute, hehe!

Som jeg har vist på instastory ble jeg kontaktet av audiografen Janne, som jobber på Hør på Byporten, og hun var veldig overbevist om at hun kunne hjelpe meg. Om så ikke bli 100% kvitt det, så hvertfall øke toleransen min betraktelig.

Første test var å undersøke hørselen min, som viste seg å være helt normal. Så fulgte hun opp med et kartleggingsskjema med mange spørsmål om hvordan jeg reagerer på ulike lyder. Og testen viste ganske tydelig at jeg har misofoni.

Forskning viser at når man har problemer med å fixe lyd er det ofte tillært, eller at man forbinder forskjellige lyder med noe angstfyllt, skummelt eller traumatiserende fra tidligere opplevelser med lyd. Så hjernen tolker så ulike lyder som veldig stressende, og man kan få både fysiske og psykiske reaksjoner som sinne, irritasjon og kvalme når de oppstår uten at vedkommende som opplever dette klarer å overstyre disse følelsene.

Første hjemmeleksen min var å sove med et pannebånd (sleep-phones) med innebygde Bluetooth-høyttalere og laste ned appen «Relief-Resound», som spiller av masse ulike typer for beroligende lyder og musikk.

Så nå har jeg sovet med dette pannebåndet på i noen  uker, og skulle egentlig sjekke effekten på en ny time i dag. Men siden jeg er syk og må utsette til neste uke, tenkte jeg at jeg skulle heller skrive litt om hvordan det oppleves.

Tanken er at jeg skal omvende hjernen min med å forbinde lyder med noe positivt. Og siden mannen min faktisk PUSTER på natten (haha🙈), og jeg alltid har sovet med ørepropper, har første hjemmelekse altså vært å sove med beroligende lyd istedenfor ørepropper. Første uka kjørte jeg full gass på volumet , livredd for å høre så mye som et lite pust. Men har klart å nedjustere det litt, slik at jeg også hører (hvertfall pittelitt!!) pusting i tillegg. Så litt fremgang er det. Samt at jeg har lagt merke til at feks reaksjonen min på noen spiselyder og barnegråt også har dempet seg noe.

Min nye hjemmeoppgave er å sette på headphones og favorittmusikken min eller podcaster e.l i enhver ubehagelig situasjon som f.eks å spise lunch eller middag hjemme eller på kontoret. Så skal vi reteste ubehagstersklene mine i hørselsboksen på nytt til uka.

Krysser alle fingre og tær (og ører!) for at dette skal funke!

Ønsker deg en deilig helg fyllt med masse fine lyder!!

klem, Marthe

 

 

 

 

 

 

Jeeeeey!

Endelig får jeg lagt inn bilder!! Men ser litt grumsete ut på utkastet her, så spent om det faktisk virker!

Uansett, her er hvertfall et aldri så lite julekort til dere alle sammen. Vi rakk aldri å prioritere å få sendt ut det før jul for første gang, så da ble det elektronisk…

Flere har etterspurt når vi starter opp m podden igjen, og den kommer neste torsdag, da med nytt navn, ny partner og nytt innhold!

Gleder meg til å komme i gang. Foreløpig kan dere sjekke ut den «gamle» som heter «Vita & Valeberg», som kan lastes ned på Spotify og ITunes, og på den aller siste episoden har jeg med meg Isabel Ødegaard, som blir min faste makker fremover.

Klem, Marthe

ps: sjekk ut nyttårssalget på Magmalou.no for de aller beste kuppene! Salget startet i dag!!

Nyttårssalget har startet !

Hallais!

Fremdeles ingen fremgang på bildefronten dessverre, men i mellomtiden må du gjerne gå bananas på webshoppen til magmalou.no, hvor nyttårssalget er i full gang! Du finner plagg til mellom 30-70%, så bare å skyndte seg for de  aller beste kuppene!

Jeg har fått halsbetennelse og bronkitt, så heisann «Godt Nytt År», detta var topp, haha! Men satser på at det går fort over, for jeg vil leke med deg, 2019.

Håper vi kan bli gode venner!

Xoxo Marthe

 

GODT NYTTÅR!

Heihei, og goooood første nyttårsdag!!

Håper dere har hatt en nydelig jul-og nyttårfeiring! For oss har det vært mye familietid, og siste del av romjulen var vi i Hemsedal hvor vi pleier å leie en leilighet på Lodgen i de nye «Hemsedal Suits»! De har store og fine rom, men kanskje litt vel kliniske, så det var veldig kos å feire nyttårsaften på hytta til et vennepar med litt mere hyggelig «hjemmefølelse».

Denne gangen valgte vi å reise bort med bare ni-åringen, så hun kunne få litt alenetid med oss begge, mens lillegull var på juleferie og koste seg glugg hos «momma og moffa». Jeg har savnet henne noe voldsomt, men tror det er smart å kjenne litt på slikt savn innimellom. Da blir det så inderlig bra å møtes igjen!

Bloggen har som jeg har skrevet tidligere vært helt nedprioritert, men i 2018 har jeg lyst til å få nytt fokus på den med fokus på mote, skjønnhet, familie og interiør, særlig nå som vi holder på å totalrenovere tre-etasjes hus på Frogner.

Håper du vil følge meg på reisen!

Det eneste som er litt kjipt er at det er noe teknisk feil på bloggen min, så jeg får ikke lagt ut bilder av én eller annen grunn for øyeblikket, men håper de på support endelig kan hjelpe meg å finne ut av det nå som ferien er over.

Gleder meg!

Tror 2019 blir et fint år…

Klem, Marthe