MAKEUP MOMENT!

Jeg har som nevnt tidligere, sminket Marte Krogh i flere år nå, og har gjennom henne også blitt kjent med Sølje Bergmann. Skjønne Sølje er skuespiller, tresmåbarnsmor(!) og skriver en superinspirende mammablogg på soljebergman.blogg.no

I dag skulle de på Lady Gaga konsert, så da svingte jeg frem makeup kostene og la to ulike smokey varianter.

Sølje fikk mørkeblå smokey eyes, iblandet en liten dash blågrønt shimmerstøv fra MAC. Leppene er holdt semimatte i en neutral nude mot rosa leppestift fra YSL , mens kinnbena ble highlightet med en kremrouge fra Youngblood som heter, Champagne Life( Som er et produkt jeg nesten ikke kan leve uten) Ellers elsker jeg å gi ansiktet en liten dusj med Maya Water først, for en litt dewy, glowy look!

Jeg elsker Jennifer Lopez sin alltid superglowy makeup. Men det innebærer også at man lett kan se veldig oversminket ut(om du ikke heter J-Lo;), så det kan være greit å finne en litt mer nedtonet og naturlig, skandinavisk approach som som regel ser penest ut. Men regler er til for å brytes(!!;) så idag var jeg litt Gaga Inspirert og litt mer hissig på konturering, bronzer og skygge enn det jeg pleier. Men jeg vil fremdeles at det skal se så fresht og naturlig ut som mulig.

Marte fikk en koksgrå smokey eyes, med en litt gyllen base under for å få et varmere uttrykk(MAC). Leppene fikk en liten runde med en gammel favoritt lippie jeg bare har fått tak i i Singapore av en eller annen grunn. Den er fra Sephora og heter Honey(1075A R20).

Om noen klarer å spore opp en ny til meg blir jeg evig takknemlig for å si det sånn. Jeg har ikke tatt bilde av produktet, da den egentlig burde blitt pensjonert for lenge siden stakar, men jeg tviholder på det lille som er igjen av rester og nekter å kaste den!

Jeg har prøvd omtrent alle foundations som finnes føles det ut som, men går ofte tilbake til Vitalumiere fra Chanel som jeg føler dekker bra uten å se “maskete” ut, og den gir godt med glød og fukt.

Now-That’s a Wrap!

Ps: Kjære Lesere! Jeg svarer gjerne på alle spørsmål dere eventuelt måtte ha om alt fra makeup til styling og gründerlivet, så bare fyr løs:)

Marthe xoxo

FURRY FALL IN THE SUN!

Jeg elsker sol og sommer, og hater og fryse. Men når høsten nærmer seg, gleder jeg meg alltid til å hoppe inn i store, comfy jakker, oversized, deilig strikk, og fluffy tøfler!! Det ser ut som høsten lar vente på seg, men det stopper ikke meg fra å heller være litt varm. Jeg må bare få brukt en av favoritt kåpene i år fra det norske merket, Arnie Says! Den minner meg om da jeg var liten, og nærmest bodde i fjøset til pappas fetter! Jeg var (og er) ekstremt glad i dyr, og kunne ligge i timesvis med kopplammene på fanget, kose med de, gi de melk fra flaske og bare holde rundt de. Fantastiske barndomsminner jeg aldri vil glemme. Selv om denne jakken minner om saueull, kan jeg garantere at ingen sau har lidd noen klippenød i dette tilfellet:)

Ha en fin og solrik mandag!

Høstens diggeste outfit! Coat//ArnieSays, Kosedress//Ganni

“RENERE LIV” BY TINA HOLT AND BIRGITTE MAGNUSSEN

Leatherjacket//Gestuz, Leatherskirt//secondfemale, Sweater//Gannni

Er super stolt over BFF, Tina, som nylig lanserte sin første bok, Renere Liv, som handler om hvordan du kan legge om livstilen din til en grønnere hverdag på en enkel måte. Jeg ble kjempeinspirert og leste den ferdig på én dag! Her får du nyttige tips som vil gi deg mer energi, glødende hud, et freshere hjem og et sunnere kosthold! Stikkord for boken er blant annet plantebasert mat, økologisk sminke, giftfrie skjønnhetsprodukter, økofashion og diy-prosjekter. I tillegg har de masse deilige oppskrifter med freshe bilder som er digg for både gane og sinn;) En av mine favoritter er bananpannekakene med masse friske bær! Må prøves!!Oppskrift står nederst i innlegget!

Sjekk ut hvor du kan kjøpe den på www.facebook.com/Renereliv

WEDDING WONDERLAND

Forrige lørdag sminket jeg den vakre bruden Anett Ringstad, som driver Colina Agency, og er agent for en av våre bestselling brands, Ganni. Brudeparet feiret dagen på Holckenhavn Slott på Fyn i Danmark, og herre jøsses for et sted!! Jeg og Magnus leter selv etter location å feire vårt 10 årsjubileum neste år, og merker at dette stedet har skrevet seg høyt inn på lista over steder vi må vurdere.

Jeg ga bruden en naturlig konturert makeup med litt ekstra glød og highlighting, mens frisøren lagde en stram chignon lavt i nakken.

Vakre bruden!!

Brudens ene forlover, Marte Krogh. Jeg har sminket Marte fast i snart tre år, og hun så eventyrlig vakker ut i en redesignet Erdem kjole.

Begge forloverne, Kristina og Marte

Backstage Girls! Marion Ravn sang to sanger i overraskelsesgave til brudgommen! Marion hadde på seg et skjørt og en topp fra Ganni, mens jeg hadde på meg en kjole fra det svenske merket Zetterbergs.

Such a Beautiful Place! Takk for oss Holckenhavn!

HUBBYMOONING IN COPENHAGEN

Forrige helg skulle jeg sminke i et bryllup i Danmark, så det var en finfin anledning til å ha en etterlengtet hubbymoon med mannen min, Magnus! Fra fredag til lørdag skulle vi egentlig bo på Skotsborg Slott like utenfor København, som i følge anbefalingene er et nyoppusset kurbad. Men helt ærlig føltes det litt sykehus/institusjon ut da vi kom dit, så vi bestemte oss for å gå “all in” og heller booke oss inn på Hotel D’Angleterre på Kongens Nytorv. Har alltid hatt lyst til å bo der, og det stod virkelig til forventningene! Jeg hadde nesten ikke lyst til å gå ut av hotellrommet!! Dessverre ble bildene fra det fantastiske rommet vårt for mørke, men jeg ble helt forelsket i det nydelige rommet med store dobbeldører ut til en kjempestor ballkong fra både soverom og fra badet som hadde en gigantisk og supeluxuriøs dusj du heller ikke vil gå ut fra!!Kontrastene fra denne ukas tidligere opplevelser i Litauen var mildt sagt store;)

Faux Fur//Vintage, BoysTrousers n’ Tanktop//Cos, Ballerinas//Michael kors

Magnus starter i ny jobb i november, så tenkte vi kunne markere det med en litt fancy og romantisk middag michelin’style nivå, og booket bord på den italienske restauranten Era Ora.

Husker nesten ikke hvor mange retter vi fikk, men sweet Lord, restauranten fortjener virkelig den stjernen de har hatt i mange år!

EmmaLou Clutch//byMAGMALOU

Jeg merker jeg blir skikkelig sulten når jeg ser på bildene av rettene vi fikk servert!

Her er et lite utvalg:

Etter middagen hooket vi opp med Sara Rostrup, skjønnhetsredaktør i Eurowoman, som har mange nye spennende planer på gang…;)

All in All en fantastisk dag, der jeg følte meg litt som Julia Roberts i Pretty Woman:) Tusen Takk, Magnus!!

Har du hatt “swooped by Richard Gere” moments??;)

Ps: bilder fra bryllupet og den nydelige bruden kommer neste gang…

WHERE NOT TO GO!

Leser ofte anbefalinger om steder å reise til på ulike blogger, men her skal du få et tips om hvor du absolutt aldri bør reise!!!

Fortalte i gårsdagens innlegg at jeg er i Litauen på produksjonsmøter, og at reisen hit og våre første opplevelser ikke akkurat fikk noen flying start. Kan fortelle deg at de to siste døgnene ikke ligner på noen solskinnshistorie heller, og det er mulig jeg trenger et opphold på en psykriatisk avdeling når jeg kommer hjem!

Så hvis du er fra Kaunas eller kjenner noen fra Kaunas bør du kanskje stoppe å lese her.

JEG FIKSER IKKE KAUNAS! Jeg har aldri vært et sted som kan måle seg med hvor bedritent dette stedet er, og om du lurer på hvorfor, forteller jeg det gjerne, men jeg må trolig fortrenge dette reiseminnet etterpå for å bevare min fremtidige sjelsro!

Akkurat nå sitter vi på en ekstremt sliten buss, jeg tror den har vært grønn på et eller annet tidspunkt, på veg ut til flyplassen igjen(ikke et sekund for tidlig). Det stinker svette menn og snus, Andrea er bilsyk og kaster opp i en plastikk pose med jevne mellomrom(staaaakar!!!). Foran meg sitter en helt usannsynlig creepy dude som snakker høyt med seg selv, og spiller blodhøy litauisk musikk som irriterer vettet av meg, og bak meg sitter en skravletante som har holdt telefonen glovarm i en time nå! Jeg spurte han foran om han kanskje kunne tenke seg å skru av musikken, da det faktisk er ganske så forbanna jævlig å høre på, men han ser bare dumt på meg og gir meg en tirade på eget språk. Jeg trenger ikke kunne det selv for å skjønne at det ikke var høflighetsfraser, men damen ved siden av er vennlig og oversetter. “He say he not care”! Å, sier du det, det hadde jeg ikke lagt merke til, svarer jeg tilbake, og legger til at hun også godt kan fortelle han at han er en Fu….. Asshole!!! Det hjalp visst ikke noe særlig på humøret hans, så nå sitter han høyt og sinnasnakker ut i løse luften og jeg lurer litt på om jeg burde ta noen siste telefoner hjem. Jeg føler oddsen er relativt høy for at ikke det er sidemannen min han kommer til å klikke på om det nå skulle rable helt for han. Jeg får skrive om andre ting imens. I avvente på om jeg vil bli et VG oppslag i morgen…

Føler meg akkurat som jeg ser ut på dette bildet: sint, sur, grinete, lei meg, litt redd og mest av alt-veeeeldig sliten!

Det har fader klype meg vært helt forbanna umulig å få spist i den byen her!! I tre dager nå har vi ikke fått mat på hotellet pga en konferanse “with many people, so kitchen have no tæææim!!”. Da snakker jeg ikke om ett måltid altså, men både frokost, lunsj og middag-Hver Dag!!

Da er det bare å finne en restaurant eller kafé i nærheten da, tenker du! Nei, det er ikke det. Det finnes ingen restauranter i nærheten!! Det virket ikke som det fantes åpne restauranter i det hele tatt faktisk, men fant til slutt én i går kveld som virket åpen etter å ha gått meg vill i 25 minutter. “You have English Menu?” “NO”!! “Ok, what do you serve?” “Susi ænd sænwitsj!” Jeg tenker at jeg ikke har lyst til å dø av matforgiftning i dag, og leter videre. Var innom 3 steder til som var så ekle, at jeg holdt på å begynne å gråte, så sender en sms til Andrea:

Det er faktisk sant! Alle sedlene her lukter dritt. Faktisk gjør det det av alt her, og den odøren har dessverre brent seg inn i mitt minnesystem. Det oser ikke blomstereng av maten jeg nå frakter tilbake til hotellet heller, og selv om vi ikke har spist noe særlig på 2 dager, frister det nesten mer å gå sulten en dag til, enn å sette tenna i det som ligger i posen. Jeg slipper faktisk å spise maten, for en ting som er verre enn disgusting mat, er kald disgusting mat etter å ha gått i en halvtime tilbake til hotellet. Jeg nipper til litt rar ris og blomkål, før vi bestemmer oss for å erstatte dagens måltider med 3 flasker vin og et uklart antall kaffe og baileys. Hedigvis husker jeg ikke så mye mer av dette døgnet.

Digg in!

Hele onsdagen er planlagt ute med fabrikken (og jeg kan heldigvis rapportere om at prøvekolleksjonen så langt ser kjempebra ut, juhu!)- og er deilig luktfri;) Jeg gleder meg til å komme ut dit, da de har lovet oss lunsj. Endelig skal vi få noe å spise. Magen min har begynt å lage lyder jeg aldri har hørt den lage før, og jeg ser for meg deilig ferske croissanter og isvann med lime. “Oh, You want food now?”, spør de oss. “Ok. We fix! Just one Hour!”. Croissantene jeg har bilder av i hodet mitt, smuldrer opp og forsvinner like fort som de kom. Desperat og skjelven av lavt blodsukker, unnskylder jeg meg, løper på dør, og går til jeg finner noe som ligner på en bensinstasjon! De har sikkert vann hvertfall, og har jeg til all forundring litt flax, har de kanskje noe spiselig også! Jeg river opp døren og løper mot kjøleskapet, Leter nå frenetisk etter blanke flasker, men alt er mørke brunt. Hele kjøleskapet er fullt av øl! Ikke en vannflaske er å se. “You have cold water????!!!???” “No!! Only warm!” Nå kjenner jeg en tåre presse seg frem, men så blir jeg brått overveldet av så mye sinne at jeg skjønner at folk kan hevde at de var utilregnelig i gjerningsøyeblikket. Men nå vet ekspeditøren hvertfall at jeg mener det er smartere å ha vann på kjøl enn bare øl. De hadde en usannsynlig ekkel sandwich med usannsynlig mye majones, som jeg klarer å spise to biter av før jeg omtrent må brekke meg. Drikker en kaffe og to flasker lunkent vann i stedenfor.

Jeg drar tilbake til fabrikken, gjør ferdig siste innsats med Andrea, og stikker til buss sentralen.

Putting on a Brave face;)

Nå kan jeg meddele at vi begge overlevde bussturen, hvertfall fysisk, og vi sitter nå og venter på transfer flyet fra Riga til Oslo etter en flytur fra Vilnius der vi var så heldige å dele sete med en to åring med et kjempe tantrum og lunger større enn Pavarotti.(Det er en grunn til at jeg alltid reiser med ørepropper).

Nå har jeg faktisk ikke dusjet på 3 dager, da de ikke klarte å fixe vannproblemet på badet mitt!:0 Det er bare så lenge kattevasker er spesielt effektivt, så har ikke ord for hvor deilig det skal bli å komme inn i egen leilighet, dusje til vannet omtrent tar slutt, spise et måltid med normale innholdsfortegnelser og ikke minst gi datteren og mannen min en lang klem! Jeg vil Hjem!

Takk for meg, Litauen-Håper vi aldri sees igjen.

Hva er din verste reiseopplevelse?:)

THE OH SO GLAMOROUS SIDE OF THE FASHION BIZZ;)

Etter en deilig helg med hubbymooning og bryllup i Danmark(som jeg kommer til å skrive om neste gang), ble det en brå start på mandagen med fly til Litauen kl.05.50. Jeg og Andrea, som er vår Head Designer på byMAGMALOU, skal sjekke ut vår nye fabrikk til vår ss15 kolleksjon. Kan vel trygt si at dagen ikke kjentes helt innertier ut, og hvis du tror jeg overdriver, Stay Tuned…

Først fant vi ut at flyet har mellomlanding i Riga (gikk litt fort i svingene da vi booket billetter;), og for to jenter med flyskrekk var den lille makrellboksen av et fly bare sånn passe spennende å sette seg inn i! Og det letta ikke akkurat stemningen at det var minusgrader hele veien så vi var blåfrosne! Men vi overlevde mellomlandingen og kom oss til Vilnius etter en litt for bumpy ride for min del! Fabrikken ligger 1,5 time unna, og vi skulle egentlig ta taxi dit. Men selv jeg som får menneskefobi, bakterieangst og indre uro av å ta offentlig transport ( Ja, jeg har satt min egen diagnose, men likevel frustrerende sant), skjønner at det kan være smart å ta toget til 30 kr, istedenfor taxi til 800. Så vi hanker inn en taxi, og kjører til togstasjonen og har nøyaktig 14 minutter på oss før avgang. Taxisjåføren sier det tar “teeeen-fifteeeen” minutter å kjøre. Det tok heldigvis bare 10, og på 4 minutter må vi drasse med oss masse tunge kofferter gjennom et trappehelvette uten like, krangle med ekspeditøren som nektet å forklare hvor toget går fra, løpe som gale bortover, nedover, rundt noen svinger, opp noen bratte trapper, og kaste oss inn på toget typ to sekunder før avgang! Etter nye 90 minutter i Narnia (hva skjer med at det er så sykt kaldt overalt??), ankom vi fabrikkbyen, Kaunas, som med det blotte øyet fremstår som spøkelsesaktig, grå og depressiv…Vi går mot en ledig taxi, da det kommer en annen taxisjåfør løpende mot vår, og klapper til han, skubber og dytter og roper noe uforståelig på litauisk. Den gale sjåføren prøver å overtale oss til å bli med han, men sjarmoffensiven funket ikke helt kan du si, så vi gikk for førstevalget…Vi ankommer endelig fabrikken, og innser raskt at dette kommer til å bli en prøvelse i “lost in translation”! Men vi prøvde så godt vi kunne både å forklare og forstå, så det gikk seg litt til etterhvert. Nå har ingen av oss spist siden 06.00, så kl.17 avslutter vi møtet for å sjekke inn på hotellet og spise. Da vi ankommer hotellet viser det seg at bookingen ikke er blitt registrert, tross bekreftelsen vi fikk fra hotellappen(som tydeligvis er noe shady!!) Hotellet er fullbooket, og resepsjonisten må ringe flere hotell før hun får napp. Ny taxi til nytt hotell, og vi sjekker inn, kaster koffertene inn på rommene og løper ned til restauranten-som er stengt!! Det er et privat selskap,men vi får beskjed om å sette oss i baren så kan vi få samme meny der. Vi bestiller, og etter en halvtime kommer servitøren og gjør oss oppmerksom på at det vil ta en time til før vi kan bli servert pga det private selskapet i restauranten. Nå holder det nesten på å rable for meg, så hun får “tilbakemelding” på den dårlige servicen,og Andrea mente hun kunne skimte en tåre i øyekroken hennes:0 Desperate etter et sted å spise spør vi resepsjonisten, som egentlig ikke vet om andre restauranter enn de som ligger i et slitent kjøpesenter(!!) 5 min fra hotellet. Vanligvis hadde vi sikkert gjort en effort for å finne et alternativ, men med null energi og dritsultne, går vi bort og ender på et sted som har verdens største meny (alltid et godt utgangspunkt om man har lyst til å bli matforgiftet), og vi lander på pizza og gratinerte pannekaker(!). Vi får selvfølgelig seff. feil pizza, men er for slitne til å klage…Hvis du tror vi nå har tinet opp etter en dag i frosttemperatur, tar du helt feil! Restauranten ligger inntil en ishall(!!!), og bordet vårt ligger inntil vantet med hundre hockey kids som som synes det er fryktelig gøy å slå på ruta…Trenger vel egentlig ikke å meddele at vi ikke delte den humoren. Jeg har nå så tynnslitte Litauistiske nerver at jeg bare gleder meg til å komme tilbake til hotellrommet for å ta en lang, varm dusj. Da det viser seg at det ikke er noe varmt vann i dusjen, setter jeg meg ned på gulvet, gråter/banner/gråter litt, før jeg kapitulerer og legger meg i sengen-med klærne på! Klokken er rundt 21.00, og jeg sovner innen 5 minutter…Welcome to Lithuania, and The World of Fashion!! #fashion #soglamorous #behindthescenes

I dag skal vi se på noen stoffer vi mangler til et par av kjolene, så krysser fingrene for at tirsdagen vil smile litt mer enn gårsdagen??

Har du hatt dager der det føles ut som alt går galt??

NEW HAIR-NEW WEAR!!

De fleste sier de synes det er vanskelig å finne en frisør som skjønner hvordan du tenker, som også kan komme med egne innspill, og i tillegg er god på både klipp og farge! Jeg har funnet mitt Kinderegg av en frisør i Andres på Inch Frogner, som jeg har gått til i over to år!

I går hadde vi ny hårdate og jeg fikk plutselig over meg at jeg var klar for noe nytt, men ikke helt hva…Før jeg ante ordet av det var håret mitt 10 cm kortere , jeg har fått pannelugg(long version vel og merke;), og fått en litt kaldere og mørkere nyanse på håret mitt! Jeg tror de fleste jenter føler at håret er en stor del av identiteten vår(når det kommer til det ytre selvfølgelig), og å klippe det mye kortere kan føles overraskende scary! Jeg gikk først nyfønet ut av salongen og angret i tre sekunder før jeg fikk en følelse av lykkerus og kjente meg skikkelig “ny og fresh”. Nå mot høsten er det lett å bli påvirket av mørkere tider, kortere dager og kulde, så kanskje en ny Hairdo er akkurat det lille som skal til for å booste energinivået litt?? Hva tror du?:)

Outfit: Knit//Ganni

NO MORE SKAPBLOGGER!

Jeg har vært en skapblogger i noen måneder uten egentlig å ha annonsert det, men da jeg ble spurt om å blogge for Side2 Nettavisen synes det hørtes super spennende ut. Så Hei og Hopp, nå kaster jeg meg ut i den Store Blogg Verdenen, og jeg blir kjempe glad om du vil følge meg.

For alle som ikke kjenner meg heter jeg Marthe Kveli Valeberg, er 35 år, gift på niende året og har en datter på fem.

Jeg har jobbet som stylist og makeup artist i Trondheim, Hawaii og Oslo siden 2003. I 2011 startet jeg konseptbutikken, MagMaLou, som ligger på Frogner, og i år lanserte vi vår første kleskolleksjon, byMAGMALOU, som nå selges i 40 butikker spredt over hele Norge. Og en ny kolleksjon er på trappene…:)

Jeg er lidenskapelig opptatt av mote og skjønnhet, men kommer også til å skrive om andre aspekter i livet som interesserer meg som for eksempel helse, trening, gründerlivet og familie.

Jeg vil gjerne bli kjent med mine lesere, og håper vi kan inspirere hverandre fremover! “Your Dreams Should Never Be Better Than Your Real Life, So Start Living”:)

SUNDAY SORROW!

Sweater//Arniesays, Skirt//Ganni

Har du noen gang sovnet av fra jobb?

Jeg har gjort det to ganger iløpet av de siste par årene, og det er altså den verste følelsen ever!

På lørdag var jeg i bursdag hos en venninne, og da jeg kom hjem glemte jeg tlf min på badet, og uten alarm våknet jeg kl.9 søndag morgen-og jeg skulle ha vært på jobb til kl.8!

Jeg pakket med meg alt i en fei, og det ble en extremt kjip start på dagen!

Derfor var det så deilig å våkne til vekkeklokken kl.07.00 idag tidlig! Ute er det sol, det er mandag og man kan på en måte starte på nytt-med høstens favoritt leppestift fra Youngblood. Ønsker Deg en god uke-forhåpentligvis uten forsovelser☺️