ROMSLIG ROMJUL!

Denne romjulen hadde vi skikkelig flaks!! Som alltid var vi sent ute med å planlegge ferien, og forrige uke kastet jeg meg på telefonen til en venninne og kjæresten hennes som vi pleier å feire nyttårsaften med, og de hadde heller ikke rukket å legge noen planer!

Det samme skjedde i fjor, hehe, men da var det ikke en eneste hytte å oppdrive dit vi ville dra.

I år var vi ikke så nøye på destinasjonen, bare ute etter et hyggelig sted for barna å leke ute i snøen med ok standard.

Og på Finn.no, gjorde vi et skikkelig kupp da vi kom over en superstor og fin hytte i Grøndalen i Hemsedal som akkurat hadde fått en avbestilling og lå ute til en veldig innafor pris! Litt i overkant stor kan du kanskje si, med 33 sengeplasser, fire bad, to verandaer, to stuer og mulighet til å ha 50 gjester i spisestua, kun fordelt på oss fire voksne og fire barn!

Men det har faktisk vært helt nydelig å ha så masse space og ha det så høyt under taket. Jeg kjenner jeg endelig får puste skikkelig med magen, og akkurat nå har jeg krøllet meg opp i en stol ved peisen og lytter til uværet der ute som holder på å bygge seg opp! Kunne absolutt ikke hatt det bedre, og føler romjulen innfrir med deilige stressfrie dager og lav hvilepuls!

Særlig siden hun minste er blitt bedre også, og vi har gått fra å ha fire våkenetter på rad tidligere i julen, til to friske barn som har sovet fra 20-08.30 flere dager på rad!!

Jeg håper alle dere har kost dere masse i julen også!

Husk å ta vare på hverandre, og ikke minst deg selv!!

Tror det er mange som trenger å hente seg inn litt i disse dager, etter en hektisk desembermåned! Man får jo ikke mulighet til å gi så mye tilbake til andre, om man ikke rekker å hente litt overskudd til seg selv innimellom heller!

Så aldri ha dårlig samvittighet for å bruke noen ekstra minutter eller timer på deg selv av og til-det tjener faktisk alle rundt deg godt av også:)

Fortsatt god 6.juledag, så sees vi her inne i 2017!

Klem//Marthe

Hat//byBENEDICHTE

Goggles//Mardou&Dean

Coat//SecondFemale

PJ's//H&M

Boots//Moonboots

Tise It-Kupp!!

Hei i natten!

Har lagt ut nye plagg fra garderoben min på Tiseit.com under navnet "MagmalouMarthe", so check it out om du er på jakt etter masse bra og veldig pent brukt second hand!

Du kan finne alt dette blant annet:

Str 39

Str XS

Str S

Str S

Str XS

Str S

Str S (stor i str)

Str S

Str S

Str S

OBSESSED!!

God andre juledag, folkens!

Håper du har hatt en finfin julefeiring så langt! Her feiret vi 1.juledag med den årlige rypemiddagen hos mine foreldre med søsken, og koste oss med julegensere, blinkende neser og multer til dessert!

Lovte i går å legge ut min parfymeobsession de jour,som dere bare måååå prøve:) Den er fra Tom Ford og heter "Orchid Soleil", og den er greit eyecandy også i sin gyldne innpakning og ser superfin ut på badehylla!

Ønsker deg en superfin andre juledag videre! Her i huset blir det pizza og julefilm i kveld+at jeg håper jeg får lagt ut flere plagg fra garderoben min på "Tise"! Du finner meg der under navnet "magmaloumarthe"!

Klem//Marthe

ALL WRAPPED UP FOR CHRISTMAS!

Siden jeg ikke ønsket meg noen julegaver under treet fra venner og familie i år, men heller bidrag til gode formål, tenkte jeg at på selveste julaften var det på sin plass å ta på meg en kjole med sløyfe på ihvertfall! Jeg synes den eeer så fin, og må jo faktisk få innrømme at den er fra vår egen vinterkolleksjon og heter "Ida Bow Dress" byMAGMALOU, som du kan klikke hjem HER om du liker den like godt som jeg gjør:)

Jeg matchet min lille "LBD" med et Gucci-belte i livet, og noen glitrende øredobber jeg kjøpte på Gannibutikken i Hegdehaugsveien i fjor.

Håret krøllet jeg i store bølger, men med en liten frøken som har vært veldig influensasyk den siste uka, rakk jeg ikke å sminke meg så mye. Men vi fikk noen hyggelige timer med begge våre foreldre og barna samlet hos oss på Tåsen, før hun lille ble så dårlig igjen at vi måtte tilbake på Ullevål. Faktisk måtte vi tilbringe både natt til julaften og natt til første juledag på sykehuset, da hun lille fikk hele 3(!) forskjellige virus samtidig, og har vært skikkelig pjusk i over en uke. Men nå er vi heldigvis hjemme igjen, og gleder oss over at astmamedisinen de prøvde i natt hadde skikkelig god effekt på pusten.

Selv merker jeg at jeg egentlig trenger noen sårt tiltrengte timer på øyet, etter tre dager uten noe særlig søvn i det hele tatt…Men jeg nekter å gå glipp av foreldrene mine sin årlige rypemiddag 1.juledag med hele familien i kveld, så jeg får bare get it together!!

Sove kan man jo gjøre senere;)

Ellers må jeg jo si at det gikk overraskende greit å ikke få noen av de mange pakkene under treet selv i går!! Følte jeg scoret noen voksenpoeng der altså, hehe!

Men jeg må faktisk innrømme at jeg har vært aldri så lite egoistisk i julen også, for jeg hadde faktisk hintet om noe jeg ønsket meg av mannen min en stund FØR jul, så på veggen i stua henger det nå et bilde av Kate Moss jeg har ønsket meg lenge. Og siden det faktisk ble levert i starten av desember, merker jeg at den får gå på en annen konto enn julegavekontoen…Er ikke dét akkurat innafor??!!??;)

Men jeg fikk faktisk én liten pakke å åpne i går… Den var også fra The Husband, og var en parfyme jeg har obsessa på helt siden jeg prøvde den på en flyplass på veg hjem fra Hawaii i november. Da fikk jeg ikke tid til å kjøpe den selv, for hadde et fly å rekke, men har ikke klart å slutte å tenke på den…Og hvilken det er kan du lese om her inne på neste blogginnlegg!!:)

Håper du popper innom!

Nå skal jeg selv hoppe inn i finstasen og velte innpå med pappas selvskutte rype rett borti gata!

Håper du har en fredelig jul- og forhåpentlig virus-fri barn:)

Juleklem//Marthe

Dress//byMAGMALOU

Belt//Gucci

SELGER UNNA GODBITER FRA SKAPET MITT!

Jeg har nå blitt en Tise-jente (gjenbruksappen til Jenny Skavlan, der brukernavnet mitt er "magmaloumarthe" ),og jeg har holdt på hele kvelden med å legge ut skatter fra garderoben min der.

Skulle egentlig vært på årets siste julebord, men med en liten tulle som har hatt opptil 40 i feber i 4 dager på rad, var det godt å bare bli hjemme med henne istedenfor!

Blir nok en ny tur på Volvat i morgen igjen selv om vi var der i går, om det ikke skulle bedre seg over natten…

Krysser fingrene for at hun er i bedre form i morgen!

Håper også du liker noen av plaggene jeg har lagt ut! Bare ta kontakt om noe frister!:)

Klem, Marthe

Str 40

Str.38

Str.39

Str.XS

Str.XS

Str.Small

Str.40(men små i str, så mere en 38-39!)

Str.small

Str.small

Str.40

Str.small

Str.40

Str.Small

Str.Small

Str.small

Str.small

Det var det jeg rakk og legge ut i dag, håper jeg rekker å legge ut mere i morgen!

Klem, og ha en finfin lille julaften i morgen!

//Marthe

BAKE OFF MED KAMILLE!

Her kommer verdens beste oppskrift på Bestemors Karsmellpinner, og et lite juleintervju med Kamille!

Karamellpinnene er sjukt gode og bør testes ut, hehe!

God tirsdag!

//Marthe

Outfit:

Moi:

AndreaGraphicShirt//byMAGALOU som du kan finne HER!

Olivia:

Dress/Zara

EN LITT ANDERLEDES JULEFEIRING!

Jeg elsker å gi bort presanger!! Uansett om det er en bursdagsgave, vertinnegave, eller kanskje bare en "Just-Because"-oppersomhet for eksempel, så synes jeg til og med forarbeidet med å pakke inn noe hyggelig faktisk er like stas som å faktisk overrekke den.

Har venninnen din i forbifarten sagt at hun elsker peoner eller sett et plagg hun "bare døde av"? Eller har kjæresten tilfeldigvis sagt at han kunne tenkt seg å se en eller annen artist "live", så er det hyggelig å plutselig kunne overraske henne med en bukett av favorittblomstene hennes eller favorittgenseren! Uten noen annen spesiell god grunn annet enn at du vet hun blir glad. Eller hvorfor ikke trylle frem et par konsertbilletter med hans favorittartist en kveld man er litt ekstra sliten etter jobb for eksempel…

Man trenger jo absolutt ikke å gjøre dette så ofte, men innimellom er en liten oppmerksomhet det lille som skal til for å løfte den ene dagen til å bli litt ekstra spesiell for noen, eller bare litt lysere i det minste, om vintermørket har bredt seg litt for godt rundt kroppen…

Så skulle man kanskje tro at julen var min favoritthøytid sånn sett!?? Og det har det faktisk alltid vært også, men dess eldre jeg blir, og særlig etter å ha fått egne barn, kjenner jeg på en litt annen følelse.

Jeg trenger at julen skal føles mere harmonisk og rolig enn de hektiske hverdagene ellers i året. Jeg vil bare høre på julemusikk, gjøre hyggelige ting med barna både før og etter skole og barnehage, og gjerne møte venninner på kvelden eller bare sitte i armkroken til mannen og "binge-watche" en sjukt spennende serie.

Det jeg ikke trenger er å løpe rundt og stresskjøpe det jeg egentlig føler er litt meningsløse gaver til venner og familie som egentlig har alt de trenger fra før, og har mulighet til å kjøpe seg selv det de trenger for den summen vi uansett og i utgangspunktet har avtalt å bytte gaver (penger) for!

For det er akkurat slik jeg ser på julegaver! Det er faktisk bare bytting av penger. Jeg kjøper til deg, og du kjøper til meg. Mens vi tekster hverandre og sier vi er så stressa med julehandelen at vi ikke rekker å møtes før jul.

Derfor har jeg valgt at i 2017 skal jeg heller bli flinkere på å gi hverdagsoppmerksomhet til venner og familie, mens i julen i år blir det heller glissent med innpakkede gaver både FRA meg og TIL meg, under treet… De pengene jeg vanligvis ville kjøpt julegaver for, bestemte jeg meg heller for å gi til en familie som ikke ville hatt mulighet til å feire jul selv uten litt ekstra støtte. Og jeg har oppfordret de som vanligvis pleier å kjøpe til meg, om å heller støtte en god sak de selv brenner for, eller bli med å støtte den ene familien jeg selv bestemte meg for å oppsøke, istedenfor å kjøpe en gave til meg.

Jeg kom nemlig helt tilfeldigvis over en gruppe på facebook som heter "En ekstra hånd", og her dukket det opp (via en seriøs administrator) historier fra folk og familier som ikke ser noen annen mulighet enn å be om hjelp fra helt fremmede mennesker via sosiale medier…Jeg kan skjønne at dette kan føles veldig ydmykende, da det koster å blottlegge sin sårbare situasjon på denne måten. Men jeg tenker at de som går til dette skrittet, faktisk er veldig tøffe! Dette er foreldre som elsker barna sine like mye som du og jeg elsker våre, men har bare litt mindre å rutte med for å kunne gi barna sine den julen de synes de fortjener.

Så i går var jeg og besøkte en nydelig liten familie med en enslig ung mor til to små barn, som har opplevd forskjellige ting som gjør at mor ikke har mulighet til å gi barna den julen hun ønsker i år! Så handlevogna på Kiwi ble fylt opp til randen omtrent med masse julemat, pålegg, rundstykker, pepperkakedeig og mandariner blant annet. På butikken hadde de til og med et lite juletre med lys på som fikk bli med i handlekurven, og som passet perfekt skulle det vise seg, i den lille stua rett utenfor sentrum, med ingen annen form for julepynt.

Småjentene fikk boltre seg i to sekker stappfulle med veldig pent brukt arvetøy, leker, dukker og bamser fra mine egne døtre, og eldstedatteren min hadde selv plukket ut to nye julegaver på lekebutikken vi kjøpte i ekstra julegave til de to små. Mor fikk også en sekk med pent brukte klær fra min egen garderobe, en liten ekstra innpakket julegave og et busskort, så hun kan slippe å snike på bussen når hun skal levere minstemann i barnehagen hver dag. I tillegg fikk hun noen ekstra kroner til å betale nettleien, slik at hun enten kan fortsette på nettstudiene eller søke etter en ny jobb etter hun mistet den forrige til nedskjæringer.

Dette er en jente jeg egentlig kan relatere meg til som småbarnsmor til to jenter. Henne hadde egentlig ting på stell, men plutselig skjærte hele situasjonen seg for henne samtidig, med både familie, jobb og økonomi. Kriser kan skje alle familier, og som hun selv sa: "For noen år siden var det meg selv og datteren min som ga bort brukte klær til en familie som trengte det, og nå sitter vi her selv og tar i mot fremmedes hjelp om mat og klær på døren…" Men kanskje er det slik at når man gjør noe godt for andre, boomeranger det tilbake om man selv skulle trenge det en dag!?

Uansett er det alltid en glede og et stor privilegium å få bidra litt til at spesielt barn får oppleve en fin og trygg jul, og jeg håper jeg møter denne familien senere engang igjen også.

Som butikkeier og gründer tenker du sikkert at det ikke er veldig smart av meg å oppfordre til å ikke kjøpe så mye gaver til absolutt alle og enhver, og jeg har absolutt tenkt samme tanken selv må jeg innrømme, hehe! Men av og til vinner hjertet over hodet, og er det noen gang det absolutt burde være helt lov, så er det i julen!

Business tenker jeg nok på resten av året, mens akkurat julen får bli en litt hellig tid med innhold av mest kos og omtanke.

Gjerne del innlegget slik at kanskje flere melder seg inn i facegruppen "En ekstra hånd"! Noen her inne har bare behov for litt hjelp, mens noen trenger kanskje litt mere, så alle er i stand til å bidra med akkurat så mye eller lite man selv har lyst og mulighet til!

Linken til gruppen ligger HER!

God jul!

Klem,Marthe

EN LITEN SØNDAGSFAVORITT!

I romjulen elsker jeg å tusle rundt i koseklær, pysj og pusete tøfler, men hvorfor ikke ha noe fint under?

Jeg fikk dette lekre settet i gave fra Lindex her om dagen, og ble litt inspirert til å freshe opp undertøysgarderoben min.

Og som bonus kan jeg faktisk bruke overdelen som en vanlig topp også , til en sort jeans for eksempel eller mine flarebukser i fløyel, i løpet av romjulen.

PS:

I morgen kommer et innlegg av den litt mere alvorlige sorten, men håper dere stikker innom da også for å lese hvordan jeg tilbrakte søndagen min. Jeg skal nemlig møte noen senere i kveld som jeg har vært veldig spent på å møte hele uken…

Tell ya'll about it later!

Klem, Marthe

SØT SJOKOLADE OG GLITTER!

På Frogner har vi fått en ny økologisk hårsalong som heter ECO.CULT, men de har akkurat startet med negler og manikyr også, og jeg var så heldig å få testet det ut forrige uke! Og jeg ble så himla fornøyd!! Neglene mine ser nå ut som om de er dyppet i deilig sjokolade og glitter, og de har holdt seg sykt godt! Så om du trenger partynegler til jul, anbefaler jeg deg absolutt å booke time hos Malin! Og skal du farge eller klippe håret ditt, bør du gå til Hege, som er dritrå på dette! ECO.CULT er også kjent for å være best i Oslo på extensions for dere som liker å bruke det, og i tillegg er jentene som jobber der superflinke på fletting!

Så velkommen til Oslos koseligste bydel, Frogner, for en hårstuss, litt farger, fletter eller negler!

Og etter du er ferdig her, kan du jo alltids komme innom oss på MagMaLou i Skovveien for litt shopping eller bare en veldig så hyggelig liten hyggelig prat! God helg! //Marthe

Ps: shellacken fikk jeg sponset, mens klipp/farge betalte jeg fullpris. Men ble så fornøyd at Hege fortjener en skikkelig shout-out!:)

Selve fargen heter "Sweet Chocolate" og oppå har hun drysset på litt glitter og fadet det inn i lakken.

(Btw: Har tidligere fått flere spørsmål angående kulen på leppen min, men har aldri egentlig fortalt om grunnen til det her inne på bloggen før. Men jeg ser at det synes veldig godt på akkurat dette bildet, så jeg kan like godt si det!

Og det er faktisk ikke verre enn at jeg har slått den opp et par ganger på grunn av noen uhell rett og slett. Den ene gangen ble jeg som 6-åring slått i leppa av et nabobarn, etter en krangel om hvem som skulle få koste av seg snøen først. Jeg tapte kan du si! Dette nabobarnet kjørte skaftet av kosten rett i leppa mi og jeg fossblødde i typ en time før jeg fikk den sydd igjen! Den andre gangen kløyvde jeg leppa omtrent i to da jeg bare skulle hoppe strikk på verandaen til en barndomsvenninne da jeg var ni. Strikken var festet til den ene stolen, men strikken var så høy og så stram at jeg klarte å snuble i et hopp og durte leppa mi rett inn i kanten på stolen! Jeg husker enda hvor vondt det var, og hvor redde venninnene mine ble!

Mange sting etterpå ble jeg klar over at dette kom til å bli en skikkelig stor kul! Men er så vant til den at plager meg ikke så mye nå lengre!

Genseren er fra Hedda Skoug x Les Deux som vi også fører i butikken, men vi har kun noen få igjen så det gjelder være kjapp, hehe!!

30% OFF PEEPS!!

Med mitt fantastiske skjermdumpbilde fra vår webshop på MAGMALOU.NO, gir jeg alle følgerne mine 30% mellom kl.12-24, torsdag 15.desember!

Bare å slenge inn rabbattkoden "Magmaloumarthe", så er du bare noen tastetrykk unna en veldig hyggelig førjulspakke til deg selv i posten!

Gledelig jul folkens!!:)

Klem, Marthe