FOR EN HELG!!

På fredag var vi tre barndomsvenninner som "kidnappet" min ene forlover ned til Oslo fra Trondheim for å feire hennes 40årsdag.

Og fy søren så gøy vi har hatt det!

Alle vi fire bodde sammen i ett år mens vi studerte i Trondheim, så det ble mye mimring og latter om all galskapen vi fant på akkurat dét året for å si det sånn!

For at alt skulle være en overraskelse, allierte vi oss med mannen hennes som ga henne et kort med følgende beskjed på torsdag:

Kjære Tove, du skal på tur, og trenger å pakke følgende:

Klær for å reise i

Late Night Friday Coctail Outfit

Yoga tøy

Saturday dinner & drinks outfit

Sunday brekkie & travellin'back outfit

Av én eller annen grunn ble jeg raskt en hovedmistenkt, hehe, og fikk følgende sms på fredag:

Maaaarthemiii…. du er så hovedmistenkt på å ha noe på gang!!! Jeg DØR!!!!!!!! Hadde sååå lyst å ringe deg igår, men fikk ikke lov av Gustav 😂😂😂😂😂 herremin denna arbeidsdagen blir laaang… Hva skjeeeeer😘😘😘😘😘😘😘😘

Så på fredag plukket jentene henne opp på jobben, og kjørte ut til Værnes!

Jeg hadde på forhånd booket de inn på Frogner House Apartments som ligger vegg i vegg med butikken min på Frogner, og første post for kvelden var bobler og tapas på Champagneria etter innsjekk. Mine favoritter om du skal spise der, er marinert tunfisk med pistasj-og wasabi, stekte kamskjell i pastiskrem og til slutt er det et must å avslutte måltidet med en grillet chevre med honning!

Etter at den største overraskelsen hadde lagt seg, dro vi stappmette og med et godt glis i trønderbarten videre på F6, som serverer noen av Oslos beste drinker!! Jeg går alltid for den med chili og ingefær-sjukt digg!

Etterhvert rykket det i rockefoten, så vi endte opp med å danse i flere timer på Monkey, før fornuften bare så vidt og til slutt gjorde at vi kom oss i seng i typ tre-tiden!

Lørdagen ble kicket i gang med en sunn og fresh juice på The Juicery først, før vi dro videre på "Kjernen" og fikk en privat yogatime av Bertine Zetlitz. Og siden jeg er ambassadør for det svenske treningsmerket Casall, var jeg så heldig å få gi jentene et yogasett hver med en catsuit (min personlige favoritt!) og en topp og en bukse.

Etter en hektisk uke, var yoga en perfekt start på dagen og Bertine var helt fantastisk som instruktør! Jeg trener mye til forskjellige yogapper hjemme (feks.Yoga Studio), men skjønner nå at jeg har gjort mye feil, så fremover skal jeg fortsette å ta privattimer i ny og ne for å optimalisere teknikken!

Etter yogaen spiste vi lunsj på Villa Paradiso, før vi dro på MagMaLou hvor jeg hadde booket de inn hos Marte til hår og make-up. I bursdagsgave fikk alle også plukke seg ut et partyantrekk hver til kvelden, and who said 40 is anything but FAB!!!:)

Margaret i Leni Pink Jumpsuit fra byMAGMALOU, Tove i kjole fra Ganni og Kristins er fra byTIMO!

Jeg hadde egentlig planlagt å ta de med på noen drinker på Bølgen før middagen, som er helt kokko på lørdager, men vi ble bare sittende å skravle i sminkestolene til vi måtte rekke bordet vårt på Ling Ling på Aker Brygge til kl.19.30.

Og jeg må si at herregud og halleluja så god maten der var!! Kjenner jeg fremdeles sikler litt av å tenke på den oransje dumplingen med trøffel blant annet! Og espresso martinien, som er min favorittdrink, var i en helt egen klasse! Servicen var topnotch og utsikten mot sjøen og festningen likeså, så alle bør legge turen innom Ling Ling om dere ønsker en tvers igjennom fet restaurantopplevelse.

Jeg lo så mye i løpet av kvelden, at jeg fremdeles er skikkelig støl i megen, og merker at det nesten var litt trist å spise avskjedslunsj sammen tidligere i dag i hagen vår. Det er noe spesielt med barndomsvenner man har delt så mange minner med, at man får liksom et helt spesielt bånd selv om man bor forskjellig steder og ikke kan møtes så ofte nå i voksen alder.

Uansett, helgen har vært helt magisk, og jeg merker at det var skikkelig gøy å planlegge en surprise b-day helg!!! Det er et par år til min andre forlovervenninne også fyller 40, så jeg får tenke ut noe gøy til da også kanskje;)

Men nå er det natta, og vi skal på sykkeltur i morgen, så sees kanskje på instastory da??:)

God natt!

Klem//Marthe

FÅ 200KR I RABATT!!

Jeey!

Nå er hele sommerkolleksjonen til byMAGMALOU kommet i hus og på webshoppen, og frem til 1.mai får alle mine lesere 200kr i rabbatt ved å bruke koden på bildet!

Her har jeg på meg Faye Shoulder Dress, som er en av mine absolutte favoritter!! Har stylet den med sneakers for gjøre den litt mindre pynta, så man får brukt den til andre anledninger enn bare fest og bryllup også.

Kanskje finner du deg noen nye plagg til sommergarderoben selv?? Bare klikk deg inn HER, og ta en titt!!

Klem//Marthe

A RED HOT CHILLI PEPPER!

Jeg var blodfan av Red Hot Chili Pepers på 90-tallet og må innrømme at jeg fremdeles blir litt mo i knærne når jeg hører sanger fra Blood Sugar Sex Magik og Californication albumene.

Mo i knærne blir jeg også av denne røde semskede godsaken av en skinnjakke fra det danske merket, Meotine, som er like fin til sommerkjolen som til slitte jeans og en t-skjorte.

Apropos sommer!

Jeg må innrømme at jeg har vært litt værdeppa i det siste, for når jeg fryser så anspenner jeg meg så mye at ryggen og nakken blir enda vondere enn de smertene jeg har til daglig, og det kan bli litt slitsomt i lengden!

Så nå gleder jeg meg ekstremt mye til 4 dager med sol, varme og yoga neste uke i Spania!

Det føler jeg virkelig både kropp og sjel fortjener etter en lang og litt vanskelig vinter!

Håper du joiner meg på turen på snap og instagram (magmaloumarthe).

Klem//Marthe

Jacket//Meotine

Jeans//GinaTricot

Heels//SinceOoslo

SKINCARE TURN-AROUND!!

Annonse//Spons

God Mandag!

Jeg har faktisk fått endel koselige kommentarer i det siste om at huden min har blitt så mye bedre, etter at jeg tidvis har slitt med både pigmenteringer og utbrudd med påfølgende arr tidligere.

Så jeg må bare få takke Elite Helse og Isabella på Røa, hvor jeg startet min "hudpleiereise", og nå til Aesthetic Clinic på Frogner og Christine hvor jeg går nå, som begge har gjort underverker både for huden min.

Var senest på en "Glow-treatment" tidligere i dag hos Christine, og fikk gjort en grundig rens med påfølgende damp og utklemming, før det ble lagt en "peel-prep", som fjernet døde hudceller, og til slutt en fukt-og glødmaske!

Men det jeg har merket spesielt god effekt av underveis, er innsprøytningene direkte i huden av rene vitaminer eller fuktighet, som du kanskje kjenner igjen om du har hørt om det før, som "Skinboosters". Ikke noe "farlige" greier, botox eller fillers eller noe sånt, bare hard-core superbra "skinjuice" for huden!

Jeg synes huden har så mye å si for selvfølelsen min, selv om jeg selvfølgelig vet at det langt fra er det viktigste!!! Men målet mitt er å kunne gå uten sminke i sommer, uten å tenke på dype arr og brune og skjoldete pigmenteringer, og jeg begynner faktisk å nærme meg målet!

Ingenting er som en helt naturlig og fresh solkysset hud på sommeren, og med gode hudpleiere og skreddersydde produkter tilpasset huden, håper jeg å ta mange makeup-og filterfrie bilder fremover både på bloggen, snap og insta!

Og sliter du selv med huden din, ikke gi opp, jeg lover! Ta kontakt med Christine som er helt rå, og den beste dama i klassen. Alle jeg kjenner som går hos henne er blitt helt frelst, og hun ser huden DIN! Jeg føler at mange hudpleiere ofte glemmer å skreddersy et program for hver enkelt, men bare gjør det samme på alle. Så for meg er det et kvalitetsstempel at de virkelig setter seg inn i kundenes personlige hudhistorikk og baserer behandlingen deretter.

Og det gjør de virkelig HER!

Klem, Marthe

PS: Om du oppgir navnet mitt ved en timebestilling hos Christine på Aesthetic Clinic, så får du 20% rabatt på behandlingen din!:)

Tlf: 24112910

#samarbeid

Miss Skinsaver Herself, Christine!

Produktene jeg nå bruker er fra Glo-Therapeutics, Aesthetic Line og Environ! Har også kjempegode erfaringer med merket ZO Scincare, men hadde bare lyst på en liten variasjon etter å ha brukt ZO i et par år, og veldig fornøyd med resultatene her også! Spesielt home-peelingen til Aesthetic Line som jeg smører lokalt på der jeg har spesielt store porer og urenheter. Full av A-vitaminer virker den kjempebra også mot pigmenter, arr og aldringstegn.

CELINE AAGAARD X LENI PINK JUMPSUIT!

Galpal og moteprofil, Celine Aagaard, ser fantastisk ut i vår rosa buksedress, Leni Jumpsuit!

Du finner den HER!

Ha en nydelig ny uke!!

Klem//Marthe

HAR DET VIRKELIG TØRNA FOR MEG??

I går skjedde det noe veldig spesielt…

Jeg og datteren min var ute og trillet i solskinnet, og jeg husker at jeg spesielt tenkte at fy søren så heldig jeg er. For selv om jeg har slitt mye med sterke smerter i rygg og nakke de siste årene, har jeg innimellom veldig bra dager også. Og i går var en sånn dag.

Jeg følte meg faktisk i så god form at jeg bestemte meg for å trille bort det lille kvarteret bort til Sats, i tillegg til selve styrketreningen. Så smilende og glad for at jeg var bra nok til en styrkeøkt for første gang denne uka, begynte jeg samtidig å kjenne på en litt urolig følelse jeg ikke skjønte helt hva var eller heller klarer helt å beskrive.

Når vi så kommer til treningssenteret har jeg selvfølgelig glemt å sjekke når Mini Sats stenger, og i det jeg runder hjørnet ser jeg de slukker lysene og stenger! Jeg kjenner umiddelbart at jeg blir (helt urasjonelt mye) skuffa, sint og irritert. Jeg trenger å trene for å holde kroppen i sjakk, og nå får jeg ikke den økten jeg trenger for å holde smertene borte?? Jeg kjenner jeg får litt panikk og det knyter seg fullstendig bak skulderbladene, og for å prøve å tenke på noe annet går jeg ned på Lagerhaus for å shoppe!

ET ELLER ANNET!

De har helt sikkert noe jeg trenger til hagen eller verandaen!

Jeg har aldri vært en obsessive shopper, men tar meg faktisk i å føle for å kjøpe hele butikken denne dagen. Og jeg endte jo opp med altfor mye, men heldigvis og flaks for at det bare ble ting vi faktisk trengte.

Hell i uhell kan man si.

Datteren min hadde klart å miste kosen sin under trilleturen tidligere, så for å unngå at hun får en total melt-down i løpet av hjemturen, går jeg bort mot Babyshop og møter tilfeldigvis på Synnøve Skarbø med en venninne og slår av en prat med de. Hører meg si blant annet at luking og hagefixing nesten er som yoga for hjernen. Som jeg virkelig mener!! Burde dog innsett at jeg allerede burde ha sittet nettopp i dette blomsterbedet akkurat nå, istedenfor å rote rundt på et slitsomt kjøpesenter stappfullt av shoppestressa mennesker!

Men det vet jeg ikke enda…

Jeg betaler meg ut av en potensiell cry-baby situation, og går bort på Lefdal for å bytte ut noen gasspatroner til Soda Streameren. Men de er tomme!

Tomme!

Det skulle ikke mere til.

Jeg kjenner tårene begynner å presse på, og kjenner meg så klaustrofobisk at jeg omtrent løper ut av butikken!

"Jernia! Der må de ha det!", tenker jeg og stiller meg bakerst i køen og nærmest tripper av utålmodighet og uro. En dame tråkker meg på tærne i dét hun går forbi meg, og istedenfor å si "Det går så fint atte", "Ikke tenk på det lissom" når hun unnskylder seg, glefser jeg et eller annet jeg ikke husker hva var tilbake istedenfor.

Men tror ikke det var spesielt hyggelig for å si det sånn.

Mens jeg betaler synes jeg han som jobber der ser veldig rart på meg. Altfor intenst. Shit, han kommer til å angripe meg. Jeg må komme meg ut.

Det begynner å summe i ørene mine. Gulvet gynger under meg, og jeg tar vogna og småløper bort til…Ja, hvor skal jeg egentlig? Har jeg bilen her? Hvor har jeg parkert? Herre gud, hvorfor husker jeg ikke hvor jeg har parkert?

Datteren min begynner å gråte. Hun er sulten. Ok! Kjøpe noe mat først! Hva da?? Eneste mulighet i nærheten jeg ser blir liksom pølse på Narvesen, kanelsnurr på bakeriet eller Mc Donalds, og jeg blir helt stressa. Sykt skjelven og faktisk kvalm av antallet mennesker som står og bestiller på Mæccer'n, begynner jeg å hive etter pusten. Brystet snører seg helt sammen, venstre armen begynner å prikke og jeg klarer ikke gå av flekken. Inntil noen klapper meg på skulderen og jeg skvetter så fælt at jeg nærmest hopper to meter opp i lufta og bort. Jeg snur meg klar for å angripe ved å lashe ut en arm, da en mann smiler til meg og gir meg en drikkeflaske datteren min har mistet ned på gulvet. Jeg klarer ikke å takke han, men løper ut av rommet og blir stående å gråte og hyperventilere da jeg skjønner at jeg må ringe mannen min.

Det har skjedd noe rart med meg og jeg trenger rett og slett hjelp.

Jeg tør ikke være alene med datteren min sånn som jeg er nå.

Jeg er ikke skikket til det.

Jeg skammer meg…

Når mannen min kommer ikke lenge etterpå, har jeg allerede begynt å komme meg litt til hektene igjen, men jeg kjenner fremdeles på en veldig redsel. Hva skjedde akkurat nå?

Har det tørna for meg??

Begynner jeg å bli helt kokko liksom??

På veg til bilen møter jeg en venninne, som spør meg hvordan det går. "Det går ikke", sier jeg! "Tror det akkurat klikket for meg", og ranter videre om hva som skjedde. Men jeg merker jeg har vanskelig for å snakke, finner ikke de riktige ordene…Hun smiler, og sier jeg har et panikkangstanfall.

Panikkangst. Anfall.

Jeg har jo hørt om det. Har selv flere "angster" for ting, og tuller ofte om at jeg får angst og indre uro av, ja, veldig mye egentlig, haha!

Men anfall??

Meg?

Nå??

Whyyyy?

Hun sier det er stress. Helt sikkert. Mange som får det. Men det er ikke farlig.

Da jeg kom hjem, la jeg meg etterhvert i badekaret for å prøve å slappe av, og endte opp med å fortelle litt om det som hendte på instastory. Og tusen hjertelig takk til alle dere som har skrevet tilbake med egne opplevelser rundt dette eller bare vil støtte! Betyr så mye for meg! Og alle sier det stort sett er relatert til stress og at med litt hjelp kan man unngå at det skjer igjen.

Jeg har alltid vært pro for å snakke ut om ting MENS man faktisk står midt I noe vondt og vanskelig også, og ikke bare alltid se tilbake på de tunge hendelsene. Jeg har gjort det et par ganger før her inne, selv om hovedfokuset på den lille bloggen min tross alt dreier seg om mote og livsstil, og jeg kommer sikkert til å gjøre det igjen også.

Slike innlegg er kanskje litt mye og too much information for noen, men bloggen her er mitt eget lille fristed der jeg kan skrive om absolutt alt jeg ønsker å snakke om, eller om absolutt ingenting hvis det er dét jeg føler for også. Og helt ærlig blir det veldig mye av det siste i en hektisk hverdag. Jeg håper dog at kanskje én hvertfall, som leser dette, kan føle seg litt mindre alene i dag. Psykiske temaer er så tabu, at jeg tror mange må skjule tilstander eller tanker man kunne hatt best av å få delt med noen andre.

Jeg kjenner meg på ingen måte skamfull nå i ettertid over at dette skjedde. Ingen kan overstyre kroppen når den sier i fra. Men det jeg lurer er hvorfor det skjedde?

Dette skal bli noe for terapeuten min, som allerede hjelper meg fra før med bl.a smertemestring, å ta tak i tenker jeg. Og ikke minst for meg selv også.

Anfallet gikk over nesten like fort som det kom, og det hele føltes litt uvirkelig og nesten litt komisk når jeg tenker på hvor "crazy" jeg følte situasjonen var.

Jeg har googlet det endel, og kom over en artikkel der det står at slike anfall kan oppstå av en rekke ulike grunner, men at langvarig fysisk smerte kan være en av de. Er ikke så unaturlig å tenke at det kan ha spilt en rolle her!

Jeg er rett og slett vanvittig sliten av å ha konstante vondter, og stressnivået øker dess høyere smertenivået kommer på. Så at jeg blir litt "gæærn" innimellom er kanskje ikke til å unngå.

Samtidig er jeg så utrolig takknemlig for at jeg ellers er frisk. Her om dagen så jeg dokumentaren om Thea Steens kreftkamp, og jeg satt og gråt nesten hele filmen. Å se henne kjempe så tappert for selve livet, gjør sine egne vondter veldig små og bagatellmessige i forhold.

Men det er dog en virkelighet likevel man må forholde seg til, og jeg må kanskje finne bedre løsninger på å håndtere akkurat dette aspektet i livet mitt akkurat nå.

Derfor kunne det ikke vært bedre timing at jeg fikk i bursdagsgave av mannen min noe jeg har ønsket meg lenge. En yoga-retreat i Las Mesas i Spania, ledet av yoga-guru og venninne, Vibeke Klemetsen, i starten av mai. I tillegg til yoga og fokus på healthy green living, blir det også mye hesteridning. Så for en gammel ridejente som meg, kunne jeg ikke gledet meg mere.

Satser bare på at kroppen tåler å sitte på hesteryggen igjen.

Hvis ikke, klikker det for meg;)

God søndag!!

Klem//Marthe

A GOOD FRIDAY IS A LEATHERJACKET KINDA FRIDAY!!

Ha en fin fin fredag dere!

//Marthe

Jacket//Gestuz

CLICKETICLICK!!

Hei på dere!

Vil bare minne dere på at byMAGMALOU også har en webshop vi både har nyheter og arkivsalg dere enkelt kan klikke hjem på nettsiden vår, Magmalou.no!

Jeg gleder meg masse til å bruke den rosa jumpen til både høye hæler og sneakers, den grønne stretchy turtleneck kjolen med t-skjorte erm kommer jeg også til å bruke som en topp ved å rulle den opp litt, mens den stripet buksedrakten skal jeg bruke på fest med sterk kontrastfarge på leppene eller til hverdags med en tee eller singlet under.

Hvilken kombo ville du gått for??

Klem//Marthe

PERUVIAN PARTY!

Det hotteste nye kjøkkenet om dagen er definitivt fra Peru! Jeg har fått helt dilla på latinamerikansk mat, med fokus på masse ceviche, urter og grønnsaker, og jeg får aldri nok av kombinasjonen fisk, lime og koriander. I London har de bl.a restauranten Coya, som jeg eeeelsker, men jeg visste ikke at vi har jo en helt fantastisk peruansk restaurant i Oslo også!

Inntil i går!

Jeg og noen venninner var nemlig invitert på en helkveld for å feire bursdagen min på Aymara, som ligger rett ved Solli Plass, og maten var bare heeeelt der oppe!! En av favorittene var Ceviche Miraflores med isgaltfilet, leche de tigre, lime og koriander!

Y U M M Y

Og det som er kult er at menyen er bygd opp slik at man kan bare kose seg og småspise litt etter jobb for eksempel, eller ta en helkveld med masse mat, vin og drinker som vi gjorde.

Eller ønsker du å kjøre en peruansk kveld hjemme med gode venner eller skal arrangere noe, har de også en digg catering meny!

Dette er altså enda en ny restaurantfavoritt for meg i Oslo, og hit skal jeg gå ofte merker jeg!

Kanskje vi sees?:)

Celine et moi

Tina, Benedichte, Maren, Marte, Anett og Sølje!

Anett

Hedda, Sølje, Tina, Benedichte & Anett

BACK TO BUSINESS!

Goood tirsdag til alle dere fine lesere!

Håper dere har hatt en nydelig påske, og fått litt hvile og inspirasjon til nye måneder med jobb igjen, før det blir ferie på nytt! Jeg har kost meg glugg både i Hemsedal og på sommerhytta vår på Sørlandet, men kjenner jeg er klar for litt normal hverdag igjen også!

Men først skal det feires!!

Hadde bursdag i påsken, men feirer den én gang til med en venninnegjeng på peruanske Ayamara i morgen! Det ryktes om sjukt digg mat, så det gleder jeg meg veldig til!

Følg meg gjere på snap og instastory for b-day updates!!

Klem, Marthe

Jakke//FleisherCouture

Sweater//H&M

Catsuit//Casall

Shades//Komono