ER MAN EN DÅRLIG MAMMA OM MAN SETTER SEG SELV FØRST NOEN GANGER??

Denne helgen har jeg vært på venninnetur til Hemsedal, og kost oss gluggers oppe i hytta til en venninne rett ved Skarsnuten med utsikt over hele bakken og dalen. Jeg tror Hemsedal er vinterfavoritten min, selv om jeg liker veldig godt både Trysil, Geilo og Norefjell også!!

Det jeg dog synes er litt rart, er at flere har tatt kontakt både på SOME eller spurt meg direkte om ikke mannen min synes det er ugreit at jeg drar på venninnetur slik at han blir alene med barna.

Og jeg skjønner ikke problemet for å være helt ærlig??

Når stiller man et slikt spørsmål når en mann/pappa gjør det samme??

Typ ALDRI!

Jeg hadde aldri akseptert å være sammen med noen som ikke unnet meg litt alene- eller venninnetid innimellom. Heldigvis er jeg sammen med en som gjør akkurat det, men jeg er alvorlig bekymret over at det virker som om mange andre menn (2018 still???) tydeligvis ikke tillater dette, siden jeg ofte føler jeg får disse spørsmålene de gangene jeg prioriterer meg selv eller venninnetid! Og det overrasker meg også, om så er tilfellet, at vi mammaer bare skal akseptere det!!??

Jeg tror alle mødre og fedre har godt av å få få litt space innimellom. Vi lever tross alt i en superhektisk hverdag, med jobb, henting og levering, rydding og matlaging og masse aktiviter som skal planlegges og gjønnomføres til enhver tid, så at man unner seg en pustepause i ny og ne tror hvertfall jeg er kjempesmart for hele familien.

Happy parents, happy babies tror jeg så inderlig på, og er mitt levemantra!

Jeg husker jeg hørte en samtale mellom Jada Pinkett Smith og hennes egen mor og datter, og Oprah tror jeg det var (søk opp på YouTube). Det intervjuet gjorde et uslettelig inntrykk på meg, og gjorde meg enda sterkere i troen at vi som kvinner må tørre å sette oss selv på prioriteringslista også.

Menn har alltid gjort det, and so can we!!

Jeg tror de fleste av oss av og til kjenner behov for å hente oss inn litt igjen noen ganger, og selvfølgelig er det mange måter man kan gjøre det på. Noen ønsker seg bare en time på sofaen med en varm tekopp og en bra netflixserie. For noen er kanskje en treningsøkt eller et frisørbesøk det som gjør susen akkurat den dagen. Og til de som er så dristige å si høyt at de ønsker seg et par dager på fjellet, så sier jeg:

JUST DO IT!!

Små pauser i hverdagen er en investering som jeg er helt sikker på påvirker resten av familien positivt også.

Og i tillegg synes jeg det er viktig å sette eksempler for døtrene mine også, slik at de også skal tørre å sette seg selv på prioriteringslisten den dagen de selv får barn. Det å ta godt vare på seg selv og vise selvomsorg, er ikke kun en ren egoistisk akt, men en familieinvestering og i mine øyne selve nøkkelen til å oppnå en god balanse i hverdagen. Og det gjelder selvfølgelig ikke bare for oss mammaer. Jeg unner virkelig hver eneste pappa det samme også selvfølgelig!

Nå er det sikkert mange som tenker at det er umulig å få til dette midt i tidsklemma, og jeg må ærlig innrømme at jeg og mannen min er kjempe heldige som har verdens snilleste besteforeldre på begge sider som alle bor like ved oss og alltid stiller opp, slik at vi faktisk får en hektisk kabal til å gå opp. Det gjør også at vi får endel kjærkommen bonustid sammen som jeg er ekstremt takknemlig for og aldri tar for gitt.

Men uavhengig av hvor mye hjelp eller ikke man har utenfra, tror jeg det uansett hjelper å bare være litt mere bevisste til og med! Å bare tenke at det faktisk ER lov å stjele til seg noen minutter med favoritt podkasten din på kvelden eller dusje noen minutter ekstra lenge på morningen, gjør kanskje at plutselig så bare gjør man det-uten å stresse eller å ha dårlig samvittighet.

Så lenge man backer og unner hverandre litt egentid (om det føles nødvendig), så skal det la seg gjøre.

Det unner jeg både deg, og resten av familien din!!

Klem//Marthe

Ps: Gjerne legg igjen en kommentar om du har noen synspunkter rundt temaet, and feel free to share om du synes dette er viktig å snakke om.

Outfit:

Nyheter som kommer til høsten på MagMaLou fra Designer Remix og Baum und Pferdgarden.

FREMDELES INNAFOR MED HOODIE?

Nå har vi sett hoodien overalt i flere sesonger, og man skulle tro man var skikkelig lei av den nå. Men en chill hettegenser funker alltid for min del, spesielt denne grå «Global Citizen»-genseren fra Ganni som akkurat er kommet i butikk.

Siden jeg må trene nesten hver dag for å holde nakken i sjakk, farter jeg stort sett rundt i treningstøy og da er det digg å bare slenge på seg en chill hood i tillegg, gjerne matchet med en skinnjakke og sneakers til.

Nå må jeg hoppe i seng for det blir en lang dag med møter i morgen, men håper du får en nydelig natt og finfin dag i morgen!

Klem//Marthe

Leatherjacket//VanessaRudjordXbyMAGMALOU

Hoodie//GANNI

Tights//Casall

Trainers//Steve Madden

Shades//LeSpecs

HOT MED HODEBÅND!

Vårens desidert hotteste tilbehør er definitivt et hårbånd, bøyle eller en klype og funker både til hverdags og fest!

Jeg elsker dette båndet fra Becksøndergaard, og snart får vi inn også nydelige pastellfargede klyper på MagMaLou ( Magmalou.no ), så det er bare å glede seg!!

Klem//Marthe

ORANGE IS THE NEW BLACK!!

Gud, som jeg gleder meg til våren og til å bruke enda mere farger og kjoler igjen.

Denne orange wrapkjolem fra GANNI//MagMaLou vet jeg hvertfall kommer til å bli en favoritt utover.

Og lurer du på hvilke makeup produkter jeg har brukt til denne looken, kan dere bare sjekke ut min instagram, så er merker, navn og nummer kreditert på bildene!! (Bare søk meg opp på «magmaloumarthe»)

Ha en fin tirsdag!

Klem//M

M O T H E R S D A Y!!!

I dag har vi feiret morsdag med nydelige blomster og fastelavensboller, og hatt superhyggelig besøk av venner fra Gøteborg hele helgen.

Men som vanlig på morsdagen, har jeg tenkt ekstra mye på hvor heldig jeg er som til slutt og endelig fikk bli mamma til disse to skjønne jentene mine! Jeg fikk jo beskjed om at jeg mest sannsynligvis aldri ville kunne få barn, men jeg nektet plent å godta den skjebnen, så vi fortsatte prøve. For jeg VISSTE at én dag, ÉN VAKKER DAG, så skulle vi også bli foreldre!!

Det var noen beinharde år, for vi mistet jo hele seks bebisser på veien, og jeg må innrømme at det fremdeles nesten ikke går en eneste dag uten at jeg tenker på de.

Men etter å ha følt meg ganske traumatisert av alt vi erfarte denne perioden, så kan jeg med hånden på hjertet si at nå klarer jeg å kun fokusere på det fantastiske sluttresultatet: Emma Louise og Olivia!

Jeg har ikke ord for hvor mye disse jentene gleder og inspirerer meg, og jeg elsker å være med reisen ved å se de vokse opp.

Og det tar jeg ikke for gitt, så jeg er ekstremt takknemlig for akkurat det!!

For livet kunne ha sett ganske annerledes ut, om jeg ikke fulgte min egen magefølelse og aldri gav opp…

Hvis noen av dere som følger meg går igjennom ufrivillig barnløshet selv, vit at dere ikke er alene og ikke gi opp! U never know when it’s gonna happen!

Hang in there!!

Stor «heier på dere» klem fra Marthe

SLUTTEN FOR MAGMALOUMARTHE??

Hehe, litt Drama Queen headline, men ja, jeg har bestemt meg for å legge ned denne bloggen om ikke lenge.

Jeg elsker jo egentlig å skrive og ha mitt eget lille univers å utfolde meg i, men denne bloggplattformen blir litt for langt unna til at jeg klarer å knytte den opp mot den «skikkelige» jobben min, og da blir innholdet fort preget av å være litt umotivert, tilfeldig og for sjeldent oppdatert.

Men jeg har jo fått en relativt liten, men trofast lesercrew, og jeg håper dere følger meg over til min nye boltreplass om et par måneder, når MagMaLou lanserer en helt ny webshop. Min nye blogg vil bli tilknyttet denne, og kommer også til bli oppdatert av MagMa-Girlsa mine når det kommer til mote. Men jeg kommer også til å fortsette å skrive om både mote, skjønnhet, reise, barn og familie, ispedd noen personlige innlegg innimellom. Kanskje finner noen digge oppskrifter veien inn til bloggen også!

Gjerne legg igjen kommentar hva du selv ønsker å se mer av:)

Men inntil den nye siden er oppe og står (og i fare for å selge skinnet før bjørnen er skutt) kommer jeg til å legge ut noen innlegg her fremover en periode.

Var på moteuka i Køben forrige uke, hence en liten kavalkade av outfit!!

Ciao, Bellas! Håper vi sees på magmalou.no fremover!!

Klem//Marthe

PS: ved spm ang.antrekk, kan du bare legge igjen en kommentar her eller sende sms(97041888) eller Mail([email protected]). [Reklame for egen butikk.)