BIRTHDAY GIRL!!

Yo og god onsdag!

Har dere hatt en fin uke? Her har vi hatt både barnebursdag og begravelse de siste dagene, så gått litt i ett! Merker jeg blir litt sentimental av å feire datteren min sin ni-årsdag på lørdag, for så å begrave oldefaren hennes på 95 år tre dager senere. Men sånn er jo livet, og det å få lov til å bli nesten hundre år er jo en gave i seg selv!!

Ellers er jeg helt satt ut av at jeg er blitt mamma til en ni-åring…Jeg, som ble fortalt at jeg mest sannsynligvis ikke kunne få egne barn, har altså nå en fjerdeklassing i hus, på 1.43 centimeter og størrelse 37 i sko (snart kan hun bruke mine!!;)

Og jeg føler meg så takknemlig og heldig som har denne nydelige jenta i livet mitt. Hun kan være litt dramaqueen (don’t we all!!), men først og fremst er hun utrolig snill, omsorgsfull, morsom og har en særdeles velutviklet sans for ironi. Hun liker like godt å leke med jenter som med gutter, og er hundre ganger mere kreativ enn mammaen sin. Det er nesten ikke noe i huset som ikke blir laget kunst eller nye plagg av, og i bursdagsgave har hun fått symaskin og et sykurs vi skal gjennomføre til høsten. Hun spiller fotball og tennis, og er helt obsessed med taekwondo-treningen hun startet på ifjor. Og med en mor med misofoni (lydangst) synger hun likevel absolutt hele tiden, på både inn-og utpust ( vel og merke ikke alltid helt pitch perfect, haha, men jeg elsker det fordi!!:)

Med en liten to-årig lillesøster i hus, kan det bli litt høylytt noen ganger, og irriterende når hun helst vil ha alt det storesøster vil ha, men all in all er de verdens beste venner, og det søsterbåndet de viser gjør meg utrolig glad og varm i hjerterota!!

Emma Louise! Du er mitt alt, og gratulerer så mye dagen som var! Mamma elsker deg!!

//M

Oldefar Alf ble gravlagt på familien Taraldsens nydelige familiegrav i Flostad Kirke, rett ved sommerstedet vårt på Narestø, rett ved Arendal.

My happy place…Bryggen vår på Narestø!

Genseren er fra byTimo og buksa fra Designers Remix som dere finner på nettbutikken Magmalou.no!

WEDDING MADNESS!

Gooood tirsdag dere!!

Forrige helg var i vi i bryllup like utenfor London. 30 minutter med tog ligger en kjempekoselig landsby som heter Guildford, hvor bryllupet ble feiret i barndomshjemmet til brudgommen. Skjønt barndomshjem og barndomshjem, det var mere som et slott eller palass og hagen og eiendommen (31 hektar!!!!) tok helt pusten fra meg med alle plantene, fontenene og den vakre steintrappen som gikk fra huset til nedre del av eiendommen hvor selve seremonien og middagen ble avholdt på lørdag, mens søndagen bød de på brazilian barbeque.

Selv har vi nå startet å totalrenovere et tre-etasjers hus, og skal også gjøre endel forandringer i hagen, men istedenfor å bli inspirert mistet jeg nesten litt piffen, haha! Nei da, jeg ble så klart vanvittig inspirert, for fy søren for et nydelig sted, og jeg elsker hvordan de hadde holdt på den erkebritiske slottshagefølelsen, men også bevart så mye sjel og varme! Men jeg må innrømme at jeg ble litt sånn «where do we go from here», for jeg fikk bare lyst til å adoptere hver eneste busk og blomst de hadde, haha! Men man kan jo ikke sammenligne en enorm britisk mansion mot et gammelt funkishus på Tåsen akkurat. Men jeg gleder meg veldig, og skal skape min (vår) egen lille magi, så godt som jeg klarer det. Heldigvis får vi god hjelp av både arkitekter og interiørkonsulenter bl.a, ellers tror jeg det hadde blitt for vanskelig rett og slett. Det er jo sååååååå mange valg man skal ta og såååååå masse fint man kan velge mellom, men også mange hensyn å ta, som feks funksjonabilitet, økonomi og kvalitet, så er er gode råd vel investert for å få til en så optimal løsning som mulig ut fra de forutsetningene man har.

Men tilbake til London. Siden mannen min også har kontor der og må jobber der noen dager annen hver uke, dro vi på torsdag, så han kunne få klemt inn litt officetime der på torsdag før vi dro videre i bryllup. Det siste året har vi pleid å booke rom på Flemings i Mayfair når vi er der sammen, og alltid det samme rommet! Det er noe med følelsen av å være «Home from Home». På kvelden hooket vi opp med to jenter jeg kjenner som vi tilfeldigvis møtte på flyet til London, og vi dro til Park Chiniose, som også ligger i Mayfair og har god mat og veldig maximalistisk interiørstil. Jeg gikk for en gammel favoritt; «Black Cod», og den skuffet ikke!!

Fredagen arrangerte brudeparet «Friday Night Welcome Drinks», på hotellet/puben der de fleste gjestene bodde, og det synes jeg er så fint med bryllup som arrangeres slik, så man blir litt kjent med folk før selve dagen. Og for meg som er en sucker for skikkelig tørr, dark og superironisk britisk humor, tror jeg ikke jeg har ledd så mye på lenge!!! Så skikkelig topp helg, og bruden strålte i en nydelig Elie Saab-kjole, mens brudgommen holdt en veldig fin og rørende tale, så vi alle satt med litt tårer i øynene.

Men nå er det tirsdag morgen, og jeg våknet faktisk kl.05!!! Så rakk litt blogging før barna våknet, ellers blir det jo som jeg tidligere har sagt og skrevet også, vanskelig å finne skrivetid!

Men jeg og Vita er ute med ny episode av podcasten vår «Vita og Valeberg» i dag, så lytt HER om du vil vite hvor og i hvilken realityserie Vita befinner seg nå, og vi avslører episoder med både utroskap og kjærlighetssorg.

Ha en nydelig tirsdag!

//Marthe

Et lite utvalg fra helgen under:) Send meg gjerne dm om det lurer fra hvor plaggene er fra, rekker ikke å legge det ut;)

MORMORS ROSA GARDINER!

Jeg er egentlig en buksejente, men i sommer har det dukket opp mange flere kjoler enn vanlig i skapet mitt. Det har jo vært tidenes varmeste sommer, så buksene har fått hvile litt.

Og da denne drømmen av en kjole fra Baum und Pferdgarten kom inn i butikken før helgen, fikk jeg en skikkelig dresscrush. (Selv om de minner meg litt om «mormors gardiner», haha!)

Jeg føler meg ofte for søt og/eller damete i kjoler, men det kommer jo selvfølgelig også litt ann på snitt, stoff og stil på selve kjolen.

Denne modellen er ganske løs og relativt formløs, så jeg tok av underkjolen da jeg brukte den ute på byen lørdag kveld, slik at den ble semi see-through og pittelitt mere sexy enn at det ser ut som at «a tante Gerd er ute og rusler i striesekken sin»;)

Gjerne legg igjen en kommentar om du likte den eller klikk deg inn her for å komme direkte inn på webshoppen vår: Magmalou.no!

//m

HEI BLOGGEN! LONG TIME, NO SEE!!

Gooood fredag, folkens!

Flere har lurt på i det siste om jeg har sluttet å blogge, og jeg har vært litt usikker selv faktisk, for jeg har ikke hatt tid, mulighet eller overskudd til skrive her inne på lenge. Og jeg mistet litt motivasjonen når det ble litt halvveis, i tillegg til at jeg har hatt behov for å logge helt av fra både jobb og blogging nå i sommer.

Men plutselig fikk jeg litt ånden over meg igjen, så vi får se om tiden strekker til å fortsette:)

Anyways, sitter nå på en flyplass i Litauen etter å ha vært fire dager på fabrikkreise for å ferdigstille høstkolleksjonen vår som snart kommer både i butikk og webshop, samt gjøre ferdig ss19 som kommer i mars en gang. Gleder meg til å vise dere hva vi har laget, og håper dere liker den like godt som vi gjør!

Tidligere må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har vært så fan av Litauen og Kaunas hvor fabrikken vår ligger, men nå har jeg vært her endel ganger, og stedet har begynt å vokse på meg, i hvertfall etter at vi oppdaget Gamle Byen med fin arkitektur og helt ok restauranter. Har bodd på et hotell som heter Amberton Cozy, som er det beste hotellet vi har bodd på her så langt, med store og freshe rom og fransk balkong. Så om du tilfeldigvis skal hit kan det trygt anbefales! Den italienske restauranten, Al Cantuccio, rett ved siden av hotellet er også supersjarmerende og serverer topnotch pastaretter!

Nå er vi stuck på en flyplass i Vilnius etter at flyet vårt direkte fra Kaunas ble kansellert, og venter på nytt! Jeg merker det klør i kroppen etter å komme hjem til barna igjen, så håper tiden går fort!!

Må løpe bort å sjekke inn snart, men satser på hyppigere oppdateringer her inne etterhvert!

Ha en nydelig helg!

Klem//Marthe