TACO TUESDAY!!

Det beste datteren min, Emma Louise, vet om, er Taco til middag! Og vi har kommet frem til en variant vi alle liker veldig godt, etter at mannen min plukket opp et par gode, men veldig enkle tips i Houston til hvordan man enkelt kan vampe opp smaken fra den ellers litt kjedelige og sedvanlige norske fredagsvarianten.

Hemmeligheten er blandt annet ferske lefser, langskåren, stekt grønn paprika med hvitløk, lime og chili, samt en superdigg "Black Bean" stuing.

Jeg liker min vegetarisk og dropper alltid kjøttdeigen, men datteren min elsker det, så vi pleier å lage dét i tillegg.

Her er altså Emma Louises taco-favoritt:

– Ferske tacolefser (Fåes kjøpt i litt større matbutikker eller man kan lage selv)

– Kjøttdeig med hjemmelagd tacokrydder (Oppskrift under)

-"Black Bean Stew" (Oppskrift under)

– Hjemmelaget guacamole (Oppskrift under)

– Parmesan og litt revet Gouda ost

– Salat, mais, cherrytomater, ananas, agurk og rød paprika

– Eventuelt litt Tabasco for de som liker at det river litt

Tacokrydder:

Ca 1 ts spisskummen og ca 1 ts tørkede korianderfrø knuses sammen i en morter. Bland så i litt paprikapulver og løkpulver, før du til slutt har i litt salt og pepper som smakes til.

Bønnestuing:

Surr to fedd hvitløk og en halv chili i en kasserolle før du heller over en boks med sorte bønner som moses sammen med en stavmixer. Smak til med salt.

Guacamole:

Mos 2 avocadoer, og tilsett saften av ca en halv lime for passe syrlighet. Finhakk 1/4 rødløk, masse koriander (det er min favoritturt!!!;), og bland sammen.

Stekt grønn paprika:

Del paprikaen i strimler og stek de på høy varme i en tørr panne til de blir pittelitt brente.

Skru ned varmen, og stek videre med en blanding av olje(som tåler høy varme, feks druekjerneolje), ett fedd hvitløk og en halv chili.

Smak til med salt og lime før servering!

Bon Appétit!!

//Marthe

Her har Emma Lou tatt sitt eget (veldig blurry) bilde av sitt tacokunstprosject in-the-making, hehe!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg